- Konu Sahibi anatolia35
-
ne yaparlarsa yapsınlar ben olsam kendi aileme giderdim. eşime de eğer sen benim aileme gelmiyorsan ben de senin ailene gelmem der resti çekerdim.
sana laf sokmaya çalışırlarsa karşılık vermemeye çalış yada sakin olmaya çalış...
öyle konuş...
ses tonu çok önemli......
sen söyleyeceğini bağırarak söylersen sert olursan en masum kendini koruma hareketin bile kötü görünür...
ama sakin olup normal sıradan bişey konuşuyomuş gibi konuşursan daha farklı olur.....
allah allah yaaa..kvaliden mi bozdu ailenle eşinn arasını ne kadar ayıpp öbür tarafa kalmıo ama artık hiçbişeyyyy.
Neden sadece sen düşünüyorsun eşinin güvenini kaybetmeyi? Neden o senin güvenini kaybetmemek için çabalamıyor?Yani bu evlilik sadece senin omuzlarında mı. Sen onların yönlendirmesiyle hareket ettiğin sürece sorun yok, etmediğin anda hopp boşanmanın eşiğine. Sen ne kadar kendin olmaktan vazgeçebilirsin ki? Senin kararların, duyguların ne olacak? Ne kadar bastırabileceksin sadece evliliğini kurtarmak için? O kadar sinir bozucu bir durum ki. Eyvallah etme. Annenin dediği en doğru karar bence de ve sen sen ol hiç kimse için annenin ve babanın üzülmesine izin verme.Kizlar ne diyecegimi bilmiyorum artik.Esime "eger sen gitmiyosan bende gitmiyorum bundan sonra" dedim, ve bosanmanin esiginden döndük. Haftalarca konusmadik biribirimize, yaklasmadik, bakismadik. Bitti sanmistim gercekten. Benim ailemle konusmamasi beni zaten her gün parcaliyor. Annemler istanbula gezmek icin gitmislerdi, bana da esimede doldurmuslar hediyeleri. Kiyafetler börekler cörekler. Esim konusmuyor hicbiriyle, ama getirilen börekleri sarmalari dolmalari yiyor. Helal hos olsun. Annem yemesini istemese göndermez zaten hicbirsey, ama bu hareketleride "aslinda sizinkilerle konusmak istiyorum, ama yapamiyorum" dercesine gibi..Simdi esimle aramiz öyle iyi ki. Sadece gecen sinavdan cikinca "bizimkileri aradin mi" diye sordu, hayir dedim biraz bozuldu. Ama benimle konusmak istemeyen insanlari arayip "aa mrb ben sinavi gectim" mi diycm sanki.. Gitsem bi türlü, gitmesem bi türlü. Gidersem, kendimi her yaptiklarina boyun egmisim gibi hissederim.Gitmezsem, esimin bana olan güvenini kaybederim diye korkuyorum, ayrica doldururlar diyede cok korkuyorum. Esimle o eski cekilmez günlere dönmek istemiyorum..Annemle konusuyorum her gün, onunda artik vericek önerileri kalmadi. Annem pedagogtur, insanlarla nasil konusulmasi gerektigini bilir. Annemin son önerisi "kayinvalidene msj yaz (yazdim) eger cvp vermezse gitme cünkü seni ne bekledigini bilmiosun, sen bize gel kocan oraya gitsin, konussun onlarla, sonra gelip seni alsin eger anlasabilirlerse" .. en dogru karar bumudur?
Kizlar ne diyecegimi bilmiyorum artik.
Esime "eger sen gitmiyosan bende gitmiyorum bundan sonra" dedim, ve bosanmanin esiginden döndük. Haftalarca konusmadik biribirimize, yaklasmadik, bakismadik. Bitti sanmistim gercekten. Benim ailemle konusmamasi beni zaten her gün parcaliyor. Annemler istanbula gezmek icin gitmislerdi, bana da esimede doldurmuslar hediyeleri. Kiyafetler börekler cörekler. Esim konusmuyor hicbiriyle, ama getirilen börekleri sarmalari dolmalari yiyor. Helal hos olsun. Annem yemesini istemese göndermez zaten hicbirsey, ama bu hareketleride "aslinda sizinkilerle konusmak istiyorum, ama yapamiyorum" dercesine gibi..
Simdi esimle aramiz öyle iyi ki. Sadece gecen sinavdan cikinca "bizimkileri aradin mi" diye sordu, hayir dedim biraz bozuldu. Ama benimle konusmak istemeyen insanlari arayip "aa mrb ben sinavi gectim" mi diycm sanki..
Gitsem bi türlü, gitmesem bi türlü.
Gidersem, kendimi her yaptiklarina boyun egmisim gibi hissederim.
Gitmezsem, esimin bana olan güvenini kaybederim diye korkuyorum, ayrica doldururlar diyede cok korkuyorum. Esimle o eski cekilmez günlere dönmek istemiyorum..
Annemle konusuyorum her gün, onunda artik vericek önerileri kalmadi. Annem pedagogtur, insanlarla nasil konusulmasi gerektigini bilir.
Annemin son önerisi "kayinvalidene msj yaz (yazdim) eger cvp vermezse gitme cünkü seni ne bekledigini bilmiosun, sen bize gel kocan oraya gitsin, konussun onlarla, sonra gelip seni alsin eger anlasabilirlerse" .. en dogru karar bumudur?
bende senin gibiydim valla benimle konuşmazlardı....
eşimi doldururlardı "deniz bize düşman konuşmuyo" diye...
bende derdim hep "konuşsunlar bende konuşurum bişey sordularda cevap mı vermedim..tanımdağım insanlar hakkında konuşuyolar kendi aralarında olan eski olayları konuşuyolar"....
delimiyim ben kendi kendime konuşcam
durup durup olmadık yerde kavga çıkarırlardı...
şimdi eşim onlara en son demişki " gidin karımdan özür dileyin affederse eyvallah yok etmezse keyfine kalmış bende görüşmem" diye...
banada "ayağına gelip özür dileyecekler başka yolu yok çekemiyolar bizi hepsi bize karşı davranıyo" diyo....
konu benim ailem olunca eşim benden önce koşar....
anneme gidince bin türlü bahaneyle orda kalmak için durur...
yok şu film bitsin yok kahve yap içek yok dur yok bekle...
öyle öyle gece eder kalkmaz annemlerdrn..
kovulucaz bigün..
herhafta aynı şey...
insanlar değişebilir canım..
konuş eşinle....
ben yapıyorum sende bi adım at de......
yeni evliyken sizin gibiydik bizde konuşarak anlaşarak bak bu hale geldik
Ben senin yerinde olsam gitmem cnm. Sen elinden geleni yapmışsın. Aramışsın, msj çekmişsin. Ya anneciğin ayağına kadar gitmiş, çiçekler götürmüş ve kovulmakla tehdit edilmiş. Eşin desen sadece annesinin sözüyle senin ailene sırt dönmüş. Benim ailemi saymayanla işim olmaz benim.Bu eşim de olsa, ailesi de.Onlar senin aileni yerden yere vursun, sen evlerine git. Karar senin kararın tabi ama ben kesinlikle eşiğinden adımımı atmam.Ama bir şeyi de çok merak ettim kayınvaliden seni ve özellikle anneni neden düşmanı olarak görüyor?
Aynen yaa!! Köydeki akrabalarindan bahsediyolar sürekli, ben nerden biliyim onlari. Yurt disinda kaliyoruz hepimiz, tamam babalar ayni köylü, ama bilmek zorunda degilim. Ayrica biz köye gitmezdik ki, tatilimizin tadini gezerek cikartirdik. Bu da zaten ayri bi problem, hele bi köyleri var kücücük, baska yere gitmek istemiyolar. Benim konusma tarzima bile gülüyolar, neymis cok kibarmisim.. Dizilerdeki gibiymisim..
Denizcim cok sanslisin esin ayaklarinin üzerinde durabilen ve herseyi objektif görebilen bir insan.. Keske benimkide öyle olsa
Konusmayi cooook denedim, benden birsey bekleme diyor. Onlarin adetlerinde gelinler ailelerini unuturlarmis, ilk aile oglanin ailesi olurmus. Onlarin adeti degil bu, kafadan uydurma bi adet, ve tabiiki uygulamayi düsünmüyorum.
Annemi düsman görme sebebini artik yazmaktan utaniyorum. Biz dügün günü imam nikahi yapilcak saniyoruz, ama bunlar malesef imansiz olduklari icin karsi ciktilar. Neye inanip neye inanmadiklari beni ilgilendirmez, ama eger kiz tarafi istiyorsa, ve bir kac gün önce arayip "istediginiz herseyi yapariz, isterseniz ayagini öperiz" diyolarsa, bu istegide yerine getircekler. Burasi türk dolu, bir nevi toplum icin yasiyoruz. Hasta sari oldugumuzda ilk yanimiza kosan kisiler onlar oluyor, eger toplumda imam nikahida kiyiliyosa, bunu degistiremezler.
Esim "anatolia istiyosa yapilcak" dedigi halde karsi ciktilar, ama en sonunda razi oldular. Annem "eger resmi nikahin yaninda imam nikahida kiyilmazsa kizimi göndermiyorum" dedikten sonra cagirdilar imami.
Adetlerden nefret ediyoruz diyolar. Kirmizi kusakta neymis baglama dediler bana, ama burda o kusagi baglamamak benim hayatim boyunca ismimi karalar, "anatolia'da takmamisti" diye. Ama "gelin sabah kalkar kalkmaz gelip elimizi öpcekti, bize cay demlicekti söyle yapcakti böyle yapcakti" adetleri dilden kurtulmuyo. Ayrica kalktigimizda yüzümüze bakmadi bile, ben napayim.
Tek bildigimiz sey bu. Saygida HIC bir zaman kusur etmedim. Ne ben, ne annem nede babam. Babami arayip "anatolia'yi cirilciplak bedava veriosunuz bize" diye bagirmisti. Terbiyesiz kadin, düsündükce dahada nefret ediyorum..
Bütün bu olanlara ragmen hala barisalim diye ugrasiyoruz, baskalari olsa coktaaan birakmislardi.
bence bı yüzsüzluk yap gitt çünkü işin içinde eşin var sonucta gıdınce bı elı nı öpersın eger ters tepkı alırsan eşine ben annemlere gıdıyorum yada gel bırlıkte gıdelım dersın ...en azından eşin yanında oldugunu bilirr....
Yazdığım gibi eğer eşin de senin ailene gelmezse sen de gitme canım. Bu şekilde vermemen gereken bir taviz vermiş olursun. Mavigibi arkadaşa katılıyorum. İstediğini sen yapmayınca hemen boşanmanın kıyısından mı dönülüyor. Yoksa bu başka konularda da uzar gider hep taviz vermek zorunda kalırsın. Ama eşinle kavga çıkmayacak şekilde konuş. Senin herşeyin düzelmesine istekli olduğunu görsün. Yine gitmiyor mu sen de gitme o zaman. Hakkını helal etme meselesine gelince annesi haksız olduğu bir konuda bu tehditi savuruyor. Anlamıyorum bu yolla eşine suç işletse işletebilecek mi yani. Hem eşin ailenle görüştüğünü söylemese ne olur ailesine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?