• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemlere mi, kendi anneme mi gideyim?

Bende kesinlikle katiliyorum gitme diyenlere. Gitmemi hic bi sekilde haketmiyolar cünkü. Ayni tartismayi 5 ay icinde 5 defa yapmisiz, o yüzden beyfendinin huzuru kacmis.. Babasinin dogumgününde face'den msj atmistim, esim aramami istedi, bende aramak istemedim sen benim kardesleriminkini bile kutlamadin diye, kiyamet orda koptu, neymis efendim "sen babami bile aramiyosan biz nasil devam edelim seninle. Bittik biz artik. Seni en cok koruyan adami bile aramiyosun sen" vs.. Park yerinde 1 saat bagiris cagiris, gelen gecen bize bakiyordu. Sonra hafiften bi sinir patlamasi gecirdim galiba, orda esim ciddiyeti anladi, gir iceri arabayi park edip geliyorum dedi. Sakin sakin konustuk sonra, aradim babasini acmadi, msj yazdim, 2 gün sonra cvp yazdi "merhaba anatolia, msj'in icin tesekkür ederim, ama sen önce dagittigini topla" diye.. GERCEKTENDE BENI TUTUYOMUS BABASI! Cok sinirlendim, esimde birsey diyemedi artik..

Esim öyle bi karakter ki, yaptigim iyiligi görünce benim arkamda duruyor. Eger hic birsey yapmayip uzaktan bakarsam, "nasil olsa istemiyor, niye koruyayim onu" diye düsünüyor bence. O yüzden sürekli cabaliyorum iyi olsun diye. Ben birseyler yapiyim ki o da yapsin istiyorum. Hem hep denmez mi, yuvayi disi kus yapar diye. Yuvami kurtarmaya yardim olcaksa birazcik taviz vermekten incilerim dökülmez sanirim. Ayrica ben, ailem ve arkadaslarim benim oldugumu bildigimiz sürece ben her zaman ayni kisiyim, hic bi zaman degismem..

ayy nekadar basit amaa ya kpederin kaç yaşında da doğum günü kutlaması beklıo eşin ve onun yazdığı cevaba ne demelii :45:

Böyle eşleri anlamak çok zor. Kaç yaşına gelmişsin, evlenmişsin, kendi çekirdek ailenin farkında değilsin. Evlenmesinler o zaman ya da başta beöyle olduklarını belli etselerdi de biz de üzülmeseydik :20:

kayinvalidenizi ammada simarttiniz
esiniz ailenizle konusmazken
siz uzun uzun mesajlar yaziyorsunuz
anneniz mektuplar yazip ciceklerle gidip kovuluyor ustune ustluk
ne geregi varki?
ruh hastasi oldugunu normal olmadigini iddia edip
sonra ustune bu kadar dusmeniz normal degil bence

esim ailemle gorusmeyecekse bende gorusmem onun ailesiyle
heleki annemi kovmussa rezil etmisse

duzelteceksiniz madem bir seyleri esinizle karsilikli duzeltin
sanki siz ve anneniz suclu gibi geldi bana
oyle dusunuyorum cunku ben sucsuz yere kovulursam bir daha yuzlerine bakmam
esim ailemle gorusmezse bende gorusmem
gercekten ilginc bir durum

Eger sürekli alttan alip, kötülük olmasin diye ses cikartmamak suc ise, sucluyuz o zaman. Konusmasinlar hicbirimizle.
Ben anneme diyorum zaten, niye sürekli cabaliyosun sen diye, senin huzurunu kacirmasina izin vermek istmedigim icin diyor. Siz buraya ne zaman kafa dagitmak icin gelseniz, kafaniz dahada dolup derslerinize bakamiyosunuz diyo.
Benim annem ve babam benim 40'im cikmadan babaannem evden kovmus, sokakta kalmislar, ben ac kalmiyim diye tek kalan yemeklerini bile bana verip kendileri ac uyumuslar. Oraya buraya siginmislar. Ayaklarim üsümesin diye sac kurutmasiyla isitmislar. Allah herseyi biliyor ve görüyor, simdi annem babam ve kardeslerimden mutlusu yok. Annemin eltileri hic sevmez annemi okumus diye, ama annem bana ve kardeslerime hep "sakin kimseyle küsmeyin, sevmediginiz insanlari sokakta gördügünüzde bi selam verip gecin, bir gün ne olucagi hic belli olmaz, ne oldum degil ne olucam deyin" diye tembihlemistir hep, ve kendiside kimseyle küs degildir. Cok görüstügü ve az görüstügü insanlar vardir sadece.
Ben böyle yetistirildigim icin, ve böyle uyguladigim icin sucluysam eger, sucumuz budur :) O yüzden bu kadar yapiciyiz hep. Arkadaslarim "sende bu kadar sabir yoktu, isine gelmeyen birsey oldumu kestirip atardin, ne oldu sana böyle" diye sasiriyolar..
Tek cevabim sevdigim bir kocam.. Cok aci bence. Hele ki haketmezken..

Böyle eşleri anlamak çok zor. Kaç yaşına gelmişsin, evlenmişsin, kendi çekirdek ailenin farkında değilsin. Evlenmesinler o zaman ya da başta beöyle olduklarını belli etselerdi de biz de üzülmeseydik :20:

valla çok doğruu benm eşim flört ederken astığı astık kestiği kestik idi kimseyi karstrmayacaktı falan:52::52:....ama evlennce noldu bana çatr çatr ağızlarıan geleni söylediler ama çıt yokkk...ikimzn bi aile oluştrduğunu çok zor anladı meğer annesine çok düşkünmüşş pek çok erkek gbi...ben annen nie böle yapıo öle dio böle dio dedğimde sende annemle kafayı bzodun derdii kim kmnle bozdysa aslndaa:53:

ayy nekadar basit amaa ya kpederin kaç yaşında da doğum günü kutlaması beklıo eşin ve onun yazdığı cevaba ne demelii :45:

40-45 arasi herhalde bilmiyorum tam. Ama evet, cocuk gibi. Hic bi zaman kaynanamla kari-koca gibi olmamislar. Cocuklari dünyaya getirip 15 senedir belki de daha fazladir ayri odalarda yatiyolar.. Kayinpederim bu duruma dayanamamayip aldatmis kaynanami, kaynanamda yalvarip yakarip esimi tekrar eve döndürmüs. Ama simdi kayinpederim görümcem var diye bosanamiyor. Görümcem evlenir evlenmez bosanicakmis..
Kendi aile huzurlari olmadigi icin, ailenin ne oldugunu bilmedikleri icin olan bize oluyor malesef.. Cok iyi rol yapiyolar ama, bunuda söyleyim.

canım bu yasadıkların sıneye cekılebılır ama annenı kovması asla sen cok ıyısınkı ne yapayım dıye dusunuyorsun....ben de evlıyım ama aynı durumu yasasam asla benı kımse o evden ıcerı sokamazdı...

valla çok doğruu benm eşim flört ederken astığı astık kestiği kestik idi kimseyi karstrmayacaktı falan:52::52:....ama evlennce noldu bana çatr çatr ağızlarıan geleni söylediler ama çıt yokkk...ikimzn bi aile oluştrduğunu çok zor anladı meğer annesine çok düşkünmüşş pek çok erkek gbi...ben annen nie böle yapıo öle dio böle dio dedğimde sende annemle kafayı bzodun derdii kim kmnle bozdysa aslndaa:53:

Gene çok zor da olsa anlamış eşin aile olduğunuzu.:46: Benim eşim de bana senin bizim tarafın kadınlarıyla yıldızın barışmıyor derdi eskiden...Şimdi yazdığım olaydan sonra bu konuda bişey demiyor...

40-45 arasi herhalde bilmiyorum tam. Ama evet, cocuk gibi. Hic bi zaman kaynanamla kari-koca gibi olmamislar. Cocuklari dünyaya getirip 15 senedir belki de daha fazladir ayri odalarda yatiyolar.. Kayinpederim bu duruma dayanamamayip aldatmis kaynanami, kaynanamda yalvarip yakarip esimi tekrar eve döndürmüs. Ama simdi kayinpederim görümcem var diye bosanamiyor. Görümcem evlenir evlenmez bosanicakmis..
Kendi aile huzurlari olmadigi icin, ailenin ne oldugunu bilmedikleri icin olan bize oluyor malesef.. Cok iyi rol yapiyolar ama, bunuda söyleyim.

amanın gençmişş benim en büyük eniştemle ... kpederm 60 kusur ve 2 senedir içlerindeyim doğum gününü bilmem..ne gerek var ki hem banane ben kocamın doğum gününü bilirim bitek gerisi boşş:47:onlar benmkini kutlar ama nezaketenn gıcık olsalaar daa:1:

canım bu yasadıkların sıneye cekılebılır ama annenı kovması asla sen cok ıyısınkı ne yapayım dıye dusunuyorsun....ben de evlıyım ama aynı durumu yasasam asla benı kımse o evden ıcerı sokamazdı...

Olayin tam icine girince durumlar cok farkli oluyor. Disardan baskasi bana bütün bunlari anlatsa, niye gidicekmissin haketmiyolar ben olsam gitmezdim derdim.. Ama icinde olunca bambaska. Hepimizin iyi niyetini art niyete ceviriyolar. Normal sartlarda kesinlikle girmezdim o eve, hic bi kuvvette sokamazdi. Ama esimin annesi ve babasi. Biz sadece 5 aylik evliyiz, bunun ileriside var. Eger ben bir gün anne olucaksam bu sekilde olmak istemiyorum..

genç olduğuna göre biraz da anlayışlı olsaymıştıı keşke..benmkiler yaşlı eski kafalı eskiden hep birlikte durulurmuştu ya onlarda öyle istıo ama senn genç sennki de anlayışszz..yaşa başa bakmıo gerçi de kişilik meselesi tamamenn...valide sultan daha genç böyle bi durumda ?????

amanın gençmişş benim en büyük eniştemle ... kpederm 60 kusur ve 2 senedir içlerindeyim doğum gününü bilmem..ne gerek var ki hem banane ben kocamın doğum gününü bilirim bitek gerisi boşş:47:onlar benmkini kutlar ama nezaketenn gıcık olsalaar daa:1:

Gene iyi seninkini kutluyolarmis. Bana hic biri dogum günün kutlu olsun bile dememisti nisanliyken :) Hediye almiyosun, bari dogum günün kutlu olsun de kalk saril.. Maddi degeri coktan gectim, maneviyi bari yapta gelinin oldugunu hissedeyim..
malesef gencler :D cok cekicem herhalde daha bunlardan..

Anatolia, öncelikle Allah sabır versin :( Çok zor bir durum. Sadece bu sorduğun şeye cevabım; HAYIR gitmezdim asla. Sebebi de eşim benim ailemle görüşmüyorsa (tabi haklı bir sebebi yoksa ki yok diyorsunuz); ben de onun bana eziyet eden ailesiyle görüşmem. Dikkat edin eziyet eden ailesiyle diyorum, yani aman eşim benimkilerle görüşmüyor, ben de onunkilerle görüşmem gibi bir misilleme yok burada. Eşinizin ailesi size iyi olsaydı zaten bu soruyu da sorma gereği duymazdınız eminim. Eşim benim ailemle görüşüp saygı duysa idi, ben de eşimin hatırına annesine katlanmaya çalışırdım. Ama sizin eşiniz gerçekten tuhaf. Şu da bir gerçek, eşinizi yalnız gönderdiğinizde eşinizi nasıl dolduracaklar, hakkınızda neler konuşacaklar, sonucunda eşinizle nasıl kavga edeceksiniz Allah bilir. Ama ben bunları göze alırdım ve eşimin aileme saygısızlığından dolayı, bu kadar bana eziyet eden kayınvalideye asla gitmezdim. Bu tavır evlilğinizde büyük sorunlar yaratacak elbette, ama diğer konularınızı da okudum, sanki siz ne yaparsanız yapın evliliğinizin sonu maalesef kötü gibi :50: Karşınızda sürekli eşinizi dolduran bir anne, "annemle konuşmadığın için sana sevgim azaldı" diyen, sizin ailenizle asla görüşmeyip sizi ikide bir kendi ailesini arayıp sormanız için zorlayan bir koca var. İşiniz çok zor.

Yalnız birşey benim kafama takıldı, yani diğer konularınıza da baktım şöyle bir. İki aile arasındaki sorun sadece bu imam nikahı mevzusu mu? Çünkü bir yerde demişsiniz ki, "ayrılmıştık, başka sorunlar da vardı, düğünü iptal ettik, kaynanam yalvardı, her istediğinizi yapacağım, ayaklarınızın altını bile öperim, yeter ki oğluma bu eziyeti çektirmeyin" falan dedi yazmışsınız? Demek ki tek sorun imam nikahı mevzusu değil, size düğünü iptal ettirecek derecede büyük sıkıntılar olmuş. Ne yaşandı, ne oldu bilemiyorum ama, sanki eşinizin annesi ve hatta hatta eşiniz sizden ve ailenizden o zamanların acısını çıkartmak istiyor gibi geldi bana :50: Çünkü sadece kayınvalideniz değil, eşiniz de çok mantıksız davranıyor, hani şey der gibi "artık evlendik, hadi bakalım git gidebilirsen şimdi kolaysa" gibi bir tavır algılıyorum davranışlarında. Umarım yanılıyorumdur...

genç olduğuna göre biraz da anlayışlı olsaymıştıı keşke..benmkiler yaşlı eski kafalı eskiden hep birlikte durulurmuştu ya onlarda öyle istıo ama senn genç sennki de anlayışszz..yaşa başa bakmıo gerçi de kişilik meselesi tamamenn...valide sultan daha genç böyle bi durumda ?????

Validemiz haftada 2 kere spor salonuna gidip spor yapar. Her cumartesi görümcemle en pahali magazalara gidip kimsenin alip giyemedikleri seyleri alip giyerler, bakimlarini hic eksik etmezler, disardan gören herkes "kaynananda senden genc ha" der.. Maddi durumlari cok cok iyi, ama insan olmadiktan sonra batsin paralari. Tek kuruslarinda gözüm yok.. Parayla dünyayi yönetebilceklerini saniyolar.
Bana "sana taktigim o altini cok saniyosan, yaniliyosun. Devenin tüyü bile degil o" diyen bir kadindir benim kaynanam. Ben ondan altinda istememistim, hicbisey takmadigi icin babam "bi bileziktemi takmicaksiniz kizin koluna" dediginde, ayaga kalkip hepimize bir "defolun burdan paramda gözü olan insanlarla isim olmaz" diye sinir krizi gecirip kovmustu bizi..

Gene iyi seninkini kutluyolarmis. Bana hic biri dogum günün kutlu olsun bile dememisti nisanliyken :) Hediye almiyosun, bari dogum günün kutlu olsun de kalk saril.. Maddi degeri coktan gectim, maneviyi bari yapta gelinin oldugunu hissedeyim..
malesef gencler :D cok cekicem herhalde daha bunlardan..

kıyamam yaaaa benmkiler kutluyolar da noluo...herlafı düşünmeden söyleyip söyleyip bni üzüolarr boyunaa:43:kvalidem şuan 57 yaşında evlendiğimzde 55 ti ve 1 aylık falan evliydim bize gelir evi örümcekler bascak biz gideriz evi örümcekler bascak hanım gelin aldı bi halt göremedi tabi..kızı bulaşk yıkamaz çay asla doldurmaz sadcee bana laf sokusturur ona kmse bişey diemez o pamuk prensess ben neysem sanki herkes ailesnn prensesii..bana ailemle bile sık görüşürsem aranız bozulur çok görüşürsenz gbi laflar etti anlatsam daha ne cevherler var bn dee:47: bde bz aynı şehrdeyz maaleseffff:43::43:

Merhabalar, yardiminiza ihtiyacim var yine :(

Daha önce bi kac konu acmistim, isteyenler girip okuyabilir, ama kisa özet geceyim. Yaklasik 5 ay önce evlendim, ve kayinvalidem yüzünden en güzel aylarimiz mahvoldu ve hala olmakta. Esimle cok iyi anlasiriz, Allahi var her isime yardim eder, ne bir kiskancligi ne de bir kisitlamasi vardir. Ikimizde ailelerden 4-5 saat uzaklikta kaliyor ve burda üniversitede okuyoruz. Tartistigimiz tek konu kayinvalidem, ama uzun zamandir bunu da yapmiyoruz, cünkü esim kendiside konusmuyor artik annesiyle. Sebebini bilmiyorum bana söylemedi, sadece annesinin ”beni arama artik” dedigini biliyorum, ve esimde artik aramiyor. Arasa bile önceden günde 1 saat konusurlardi, simdi en fazla haftada 1-2 dakika. Simdi cok pisman, cünkü sürekli msj gönderiyor esime ”ben sana hic bi zaman küsmedim, sadece seni merak ediyorum” vb seyler..

Konuma geleyim. Persembe günü ailelerin yanina gidicez, ama ne kayinvalidem ne de görümcem benimle konusmuyor. Sebebi arayip sormamisim, onlarin küs oldugu insanlarla arkadaslik ediyormusum, ve kaynanam facebookta beni kücük düsüren ve hakaret iceren bir yorum yazdigi icin onun yorum yapabilmesini tamamen engellemistim, bu da onu cok sinirlendirmis ve beni silmis.
Kayinvalidem cok baskin bir karakter oldugu icin cocuklarina ve kocasina ne dese uyguluyolar. Benim ne annemle ne babamla ne de kardeslerimle konusuyolar, esimede eger konusursa evlatliktan red edicegini söyledi kaynanam, bu yüzden esimde kontagini tamamen kesmis durumda. Bu duruma cok üzülüyorum, subatta piskolog yardimi alicam basvurdum.
Yilbasinda kayinvalideme yeni yil msj’i atmistim, cvp gelmedi. Aradim acmadi. Dün tekrar uzun ve yapici bi msj yazdim gene cvp gelmedi. Esime herseyin düzelecegine dair söz vermistim, (sanki ben bozmusum gibi) ama kaynanam böyle yaptikca zorlastiriyor isimizi.

Simdi, persembe günü esimle birlikte onlara mi gitmeliyim, yoksa kendi anneme babama mi? Biribirilerine cok yakin oturuyolar, o yönden avantajliyim. Ya da esimi her ne olursa olsun onlarla yalniz birakmamalimiyim? Ben oraya yeni sömestr baslamadan önce kafami dinlemek icin gidiyorum, ailemi ve arkadaslarimi görüp kendime gelmek istiyorum.
Ayrica annem yeni yildan once kayinvalidemin calistigi salonun yerine bir buketle gidip, cocuklarimiz icin bu gereksiz tatsizligi bitirelim demis, ve kayinvalidem bir güzel kovmus defol git polis cagiririm yoksa diye. Bugünde mektup atmayi düsünüyormus evlerine, uzun bir mektup yazmis cocuklarimizin ne kadar yiprandigini görmüyomusun diye.. Annem bu kadar yapiciyken kayinvalidemin böyle olmasina dayanamiyorum, yüzünü görmeyi birak ismini bile duymam icime huzursuzluk veriyor, ama esimin annesi oldugu icin katlaniyorum zorda olsa.
Esime “anneni hem aradim hemde 2 defa msj yolladim, demekki beni gercekten görmek istemiyor. Sen git oraya, ben annemlere gideyim, eger annen benle oturup konusmak isterse beni gelip alabilirsin” mi diyeyim?
Napmaliyim? :(

sakıııııııın:19: yalnız göndeme bence
anlattıklarına bakılırsa yüzde 90 değişik biriyle karşılaşabilirsin

Validemiz haftada 2 kere spor salonuna gidip spor yapar. Her cumartesi görümcemle en pahali magazalara gidip kimsenin alip giyemedikleri seyleri alip giyerler, bakimlarini hic eksik etmezler, disardan gören herkes "kaynananda senden genc ha" der.. Maddi durumlari cok cok iyi, ama insan olmadiktan sonra batsin paralari. Tek kuruslarinda gözüm yok.. Parayla dünyayi yönetebilceklerini saniyolar.
Bana "sana taktigim o altini cok saniyosan, yaniliyosun. Devenin tüyü bile degil o" diyen bir kadindir benim kaynanam. Ben ondan altinda istememistim, hicbisey takmadigi icin babam "bi bileziktemi takmicaksiniz kizin koluna" dediginde, ayaga kalkip hepimize bir "defolun burdan paramda gözü olan insanlarla isim olmaz" diye sinir krizi gecirip kovmustu bizi..

ayy ne kadar kötü ama yaa...görümcen bekar dimi onlar görecek dur sen durrr ele karşsnlar biiii....benm görümcem ne dio biliomsn evlenipde kimsenn kahrını çekemem bu yaştan sonra ama ben evlendim bana kahır yapılabilir gönl rahatlığıyla...biri demiş saçın beyazlıo evlenmıonmu daha cevaba dikkat elin puştuyla uğrasıken beyazlamayacakmı..eşim de duymadı bile bunu ben olsam çakardım lafı suratına benm ailemden birisi butarz söyleyecek ben de eşim için elin puştuyum ozman die lafa bak ya..

bizde ailelerden uzaktayız
senede bir kaç defa gideriz
eşimin memleketine gitmek cidden zulüm gibi
her gidişimizde orada kaldığımız her saniye bize işkence
salonda oturur oğlunu doldurur ben salona girince susar ben çıkarım tekrar başlar
kocam her ne kadar onların lafını dinlemiyorum desede erkek anasının lafına gidiyor bir yere kadar
artık oda bıktı anasının babasının laflarından gitmek istemiyor
insanları anlamıyorum oğlumuz gelinimiz geliyor diye sevineceklerine nerde bir kusur buluruzda temmuzu oğlumuza kötüleriz ...
eşime dedim bizim orda en fazla 2 gün kalmamız gerekiyor 3. gün annenlere batıyoruz diyorum haklısın diyo...
ama benim memleketime gidince eşimin deymeyin keyfine
eeeee her türlü ikram iltifatla karşılaşıyor anasından görmediği yakınlığı benim ailemde görüyor
orda çok mutlu oluyor.....
ama ne de olsa bayramlarda tatillerde senede bir kaç defada olsun eşimin o güzel hatrı için gidiyoruz....
eşimi anasının evine yalnız gönderir miyim aslaaaaaa!!!!!!!!
anca beraber kanca beraber
canım sende gideceksen eşinle birlikte git
ama ben olsam ne kendim nede eşim giderdik
kadın anlattığınna göre cok fena
uzak dur senin yararına:45:

Anatolia, öncelikle Allah sabır versin :( Çok zor bir durum. Sadece bu sorduğun şeye cevabım; HAYIR gitmezdim asla. Sebebi de eşim benim ailemle görüşmüyorsa (tabi haklı bir sebebi yoksa ki yok diyorsunuz); ben de onun bana eziyet eden ailesiyle görüşmem. Dikkat edin eziyet eden ailesiyle diyorum, yani aman eşim benimkilerle görüşmüyor, ben de onunkilerle görüşmem gibi bir misilleme yok burada. Eşinizin ailesi size iyi olsaydı zaten bu soruyu da sorma gereği duymazdınız eminim. Eşim benim ailemle görüşüp saygı duysa idi, ben de eşimin hatırına annesine katlanmaya çalışırdım. Ama sizin eşiniz gerçekten tuhaf. Şu da bir gerçek, eşinizi yalnız gönderdiğinizde eşinizi nasıl dolduracaklar, hakkınızda neler konuşacaklar, sonucunda eşinizle nasıl kavga edeceksiniz Allah bilir. Ama ben bunları göze alırdım ve eşimin aileme saygısızlığından dolayı, bu kadar bana eziyet eden kayınvalideye asla gitmezdim. Bu tavır evlilğinizde büyük sorunlar yaratacak elbette, ama diğer konularınızı da okudum, sanki siz ne yaparsanız yapın evliliğinizin sonu maalesef kötü gibi :50: Karşınızda sürekli eşinizi dolduran bir anne, "annemle konuşmadığın için sana sevgim azaldı" diyen, sizin ailenizle asla görüşmeyip sizi ikide bir kendi ailesini arayıp sormanız için zorlayan bir koca var. İşiniz çok zor.

Yalnız birşey benim kafama takıldı, yani diğer konularınıza da baktım şöyle bir. İki aile arasındaki sorun sadece bu imam nikahı mevzusu mu? Çünkü bir yerde demişsiniz ki, "ayrılmıştık, başka sorunlar da vardı, düğünü iptal ettik, kaynanam yalvardı, her istediğinizi yapacağım, ayaklarınızın altını bile öperim, yeter ki oğluma bu eziyeti çektirmeyin" falan dedi yazmışsınız? Demek ki tek sorun imam nikahı mevzusu değil, size düğünü iptal ettirecek derecede büyük sıkıntılar olmuş. Ne yaşandı, ne oldu bilemiyorum ama, sanki eşinizin annesi ve hatta hatta eşiniz sizden ve ailenizden o zamanların acısını çıkartmak istiyor gibi geldi bana :50: Çünkü sadece kayınvalideniz değil, eşiniz de çok mantıksız davranıyor, hani şey der gibi "artık evlendik, hadi bakalım git gidebilirsen şimdi kolaysa" gibi bir tavır algılıyorum davranışlarında. Umarım yanılıyorumdur...

En büyük sorunumuz suydu; nisanlilik dönemimizde bize hic gelip gitmediler. Bugün cok yorulduk isyerinde, aha misafir geldi, yok su oldu yok bu oldu diye bahane bulup gelmediler hic, hep mesafeyi uzak tuttular, bizde hic bi zaman oturup konusamadik dügün nasil olcak diye.
Gelinlik almaya gittigimizde rezalet cikarmislardi bumu begendigin gelinlik diye, miss defneden begenmistim, ama biz esime nisanda giysin diye paul smith'in en güzel takimini almistik, cünkü esim onu begenmisti. Neyse, istedigim gelinlik olmadi. Istedigim nisanlikta olmadi. Dügün salonu istedigim salon degildi, oysa esim "anatolia nerde istiosa orda olcak dügün" dedigi halde. Keske o zamanlar ayrilsaymisim, ama materialist biri olmadigim icin cok fazlada büyütmemistim.
Dügün davetiyeleri dagitilcakken, bize 7 tane davetiye verdiler, bu da sizin cagirbileceginiz kisiler diye. Dogal olarak parladik bizde buna, bizim esimiz dostumuz 7 kisiden mi olusuyor diye. Bir kac gün sonra kaynanam babami ariyor ve basliyor küfür etmeye, "sen nasil olurda benim oglumu arayip rahatsiz edersin, senin kizin buraya cirilciplak geliyo bi beyaz carsafi bile yok" diye. Babamin rahatsiz ettigi konu ise su; "ben annene güvenmiyorum, kizima sahip cikip cikmiycagini senden özel olarak duymak istiyorum". Bunun üzerine ayrilmistik biz, cünkü annesinin o laflarina dayanamadim. Ama esim kahroldu mahvoldu, yemesi icmesi kesildi, annesi teyzeleri amcalari bizden cikmiyolardi cocuklari ayirmayin ne isterseniz yapicaz diye, bende esimle aramda sorun yok madem diyerekten affetmistim.. Sonrada imam nikahi olayi oldu. Baska hic birsey yok gercekten.. Varsa bile konusmadiklari icin bilmiyoruz.

Ama dediginiz gibi, "artik evlendik hadi bakalim gidebilirsen git simdi" mentalitesi vardi kaynanamda, ama annem buket götürdügü gün demis "kizim evlendi diye hala basimin üstünde yeri olmadigini sanma, ne zaman gelirse gelsin basimin üstünde yeri vardir, kiziminda damadiminda" diye. O günden sonra biraz pasiflesti kaynana hanim..

Back
X