• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemlere mi, kendi anneme mi gideyim?

Merhabalar, yardiminiza ihtiyacim var yine :(

Daha önce bi kac konu acmistim, isteyenler girip okuyabilir, ama kisa özet geceyim. Yaklasik 5 ay önce evlendim, ve kayinvalidem yüzünden en güzel aylarimiz mahvoldu ve hala olmakta. Esimle cok iyi anlasiriz, Allahi var her isime yardim eder, ne bir kiskancligi ne de bir kisitlamasi vardir. Ikimizde ailelerden 4-5 saat uzaklikta kaliyor ve burda üniversitede okuyoruz. Tartistigimiz tek konu kayinvalidem, ama uzun zamandir bunu da yapmiyoruz, cünkü esim kendiside konusmuyor artik annesiyle. Sebebini bilmiyorum bana söylemedi, sadece annesinin ”beni arama artik” dedigini biliyorum, ve esimde artik aramiyor. Arasa bile önceden günde 1 saat konusurlardi, simdi en fazla haftada 1-2 dakika. Simdi cok pisman, cünkü sürekli msj gönderiyor esime ”ben sana hic bi zaman küsmedim, sadece seni merak ediyorum” vb seyler..

Konuma geleyim. Persembe günü ailelerin yanina gidicez, ama ne kayinvalidem ne de görümcem benimle konusmuyor. Sebebi arayip sormamisim, onlarin küs oldugu insanlarla arkadaslik ediyormusum, ve kaynanam facebookta beni kücük düsüren ve hakaret iceren bir yorum yazdigi icin onun yorum yapabilmesini tamamen engellemistim, bu da onu cok sinirlendirmis ve beni silmis.
Kayinvalidem cok baskin bir karakter oldugu icin cocuklarina ve kocasina ne dese uyguluyolar. Benim ne annemle ne babamla ne de kardeslerimle konusuyolar, esimede eger konusursa evlatliktan red edicegini söyledi kaynanam, bu yüzden esimde kontagini tamamen kesmis durumda. Bu duruma cok üzülüyorum, subatta piskolog yardimi alicam basvurdum.
Yilbasinda kayinvalideme yeni yil msj’i atmistim, cvp gelmedi. Aradim acmadi. Dün tekrar uzun ve yapici bi msj yazdim gene cvp gelmedi. Esime herseyin düzelecegine dair söz vermistim, (sanki ben bozmusum gibi) ama kaynanam böyle yaptikca zorlastiriyor isimizi.

Simdi, persembe günü esimle birlikte onlara mi gitmeliyim, yoksa kendi anneme babama mi? Biribirilerine cok yakin oturuyolar, o yönden avantajliyim. Ya da esimi her ne olursa olsun onlarla yalniz birakmamalimiyim? Ben oraya yeni sömestr baslamadan önce kafami dinlemek icin gidiyorum, ailemi ve arkadaslarimi görüp kendime gelmek istiyorum.
Ayrica annem yeni yildan once kayinvalidemin calistigi salonun yerine bir buketle gidip, cocuklarimiz icin bu gereksiz tatsizligi bitirelim demis, ve kayinvalidem bir güzel kovmus defol git polis cagiririm yoksa diye. Bugünde mektup atmayi düsünüyormus evlerine, uzun bir mektup yazmis cocuklarimizin ne kadar yiprandigini görmüyomusun diye.. Annem bu kadar yapiciyken kayinvalidemin böyle olmasina dayanamiyorum, yüzünü görmeyi birak ismini bile duymam icime huzursuzluk veriyor, ama esimin annesi oldugu icin katlaniyorum zorda olsa.
Esime “anneni hem aradim hemde 2 defa msj yolladim, demekki beni gercekten görmek istemiyor. Sen git oraya, ben annemlere gideyim, eger annen benle oturup konusmak isterse beni gelip alabilirsin” mi diyeyim?
Napmaliyim? :(

valla yorumları okumadan cevap yazayım dedim....kusura bakmada enayi misin sen resmen nefretle dolmuşlar sana karşı ve zavallı annecağzını kovmuş kaynana...ne işin var onlarda tabikide kendi annene git eşinde istediği yere gitsin özgür bırak....mecbur değilsin bence görüşme mesafe koy...tavırları değişmez bu tiplerin bence gidersen üzüleceksin....

En büyük sorunumuz suydu; nisanlilik dönemimizde bize hic gelip gitmediler. Bugün cok yorulduk isyerinde, aha misafir geldi, yok su oldu yok bu oldu diye bahane bulup gelmediler hic, hep mesafeyi uzak tuttular, bizde hic bi zaman oturup konusamadik dügün nasil olcak diye.
Gelinlik almaya gittigimizde rezalet cikarmislardi bumu begendigin gelinlik diye, miss defneden begenmistim, ama biz esime nisanda giysin diye paul smith'in en güzel takimini almistik, cünkü esim onu begenmisti. Neyse, istedigim gelinlik olmadi. Istedigim nisanlikta olmadi. Dügün salonu istedigim salon degildi, oysa esim "anatolia nerde istiosa orda olcak dügün" dedigi halde. Keske o zamanlar ayrilsaymisim, ama materialist biri olmadigim icin cok fazlada büyütmemistim.
Dügün davetiyeleri dagitilcakken, bize 7 tane davetiye verdiler, bu da sizin cagirbileceginiz kisiler diye. Dogal olarak parladik bizde buna, bizim esimiz dostumuz 7 kisiden mi olusuyor diye. Bir kac gün sonra kaynanam babami ariyor ve basliyor küfür etmeye, "sen nasil olurda benim oglumu arayip rahatsiz edersin, senin kizin buraya cirilciplak geliyo bi beyaz carsafi bile yok" diye. Babamin rahatsiz ettigi konu ise su; "ben annene güvenmiyorum, kizima sahip cikip cikmiycagini senden özel olarak duymak istiyorum". Bunun üzerine ayrilmistik biz, cünkü annesinin o laflarina dayanamadim. Ama esim kahroldu mahvoldu, yemesi icmesi kesildi, annesi teyzeleri amcalari bizden cikmiyolardi cocuklari ayirmayin ne isterseniz yapicaz diye, bende esimle aramda sorun yok madem diyerekten affetmistim.. Sonrada imam nikahi olayi oldu. Baska hic birsey yok gercekten.. Varsa bile konusmadiklari icin bilmiyoruz.

Ama dediginiz gibi, "artik evlendik hadi bakalim gidebilirsen git simdi" mentalitesi vardi kaynanamda, ama annem buket götürdügü gün demis "kizim evlendi diye hala basimin üstünde yeri olmadigini sanma, ne zaman gelirse gelsin basimin üstünde yeri vardir, kiziminda damadiminda" diye. O günden sonra biraz pasiflesti kaynana hanim..

Düğün için size sadece 7 davetiye mi :53::53::53: Valla diyecek laf bulamadım buna :53:

Bir de size birşey söyleyeyim mi, anneniz size sahip çıktığı için bence kötü olmuş, başka birşey gelmiyor aklıma benim. Ne yazık ki erkekler eski devirdeki gibi olsun istiyorlar, yani annelerimiz babalarımız "gelinlikle giyen kefenle çıkar" desin istiyorlar. "Eğer kızıma kötü davranırsan arkasındayım her zaman, döner gelirse başımın üstünde yeri var" dedi mi annemiz, ondan kötüsü yok ne yazık ki :50: Benim eşimle düğüne yakın annelerimizin yanında bir tartışmamız olmuştu, eşim çok sinirlidir, bayağı agresifleşmişti, elini duvara falan vurmuştu. Aannem normalde hiçbirşeyimize karışmadı, hala da karışmaz. Ama eşimin o halini görünce korktu sanırım, sadece dedi ki" kızım evlense de her zaman arkasındayım aslanlar gibi", hani kızıma vurursan eğer kapım açık kızıma, arkasındayım anlamında konuştu. O anda eşimin o sinirli halini görünce korktu doğal olarak, söylemek zorundaydı bunu. Eşim birşey demedi, asla öyle birşey yapmam anne falan dedi ama, bu olaydan sonra eşim de farkedilir bir uzaklaşma oldu bir süre anneme karşı, yani o birşey demese de ben hissettim, zoruna gitmişti annemim o şekilde sahiplenişi beni. Çünkü görmemişler kendi ailelerinde, gelinlikle giren kefenle çıkar misali. Zamanla geçti o soğukluğu, çok sürmedi ama ben bayağı bozulduğunu hissetmiştim.
Bunu pek kaldıramıyor erkekler, kadının çekip gidebilecek olması, güvencesi olması zorlarına gidiyor bence :50:

sadece sen değil ailen bile bukadar yapıcıyken bence çokda bu durumu abartma kendince herşey olacağına varır.... ilk önce kaynananlara gider el öpersin ki tuhaf biri uzlaşma sağlıcağını sanmıyorum eşini bunu bahane edip birdaha görüşmemecesine o evden ayrılırsın ama şunuda sakın atlama eşine eğer eşin ailesine giderse biter diyebilirler...asla hazırlıksz yakalanma eşine de ki şuana kadar bunca yapıcılığıma ailemin yapıcılığına rağmen herzaman istemeyen sürekli huzurmuzu bozmak için elinden geleni yapan annenin yaptıklarına rağmen bunu benden isteyebiliyorsun bazen seni tanıyamıyorum o senin annense benimde annem var ki ben,m annem benim yuvam için kovulacığını bile bile ayağına giden yapıcı bir anne
gibi tarzında konuşabilirsin cnm.... asla buaralarda eşinle sert konuşma huyuna git elimden geleni yapıyorum beni de anla kendini benim yerime koy gibi cümleciklerle sakinca konuş daha etkili olacağını düşünüyorummmm

bence eşinle git. yalnız gönderirsen sana karşı bir güzel doldururlar.ama gidersen kayınvaliden seni iğneler durur eşinde bunu görür ve daha iyi anlar senin ne kadar yapıcı onun ise yıkıcı olduğunu ;)

Hepinizin yorumlarinizi okudum, ayri ayri tesekkür ederim.
Esimle dün aksam konustum, ve neyle karsilasicagimi bilmedigim icin onunla gitmek istemedigimi söyledim. Sen ailene git, ben aileme gideyim, konustuktan sonra beni gelip alabilirsin ister sabah ister aksam dedim.

Esim bana böyle cvp verdi: "Seni korudugumu biliyosun. Sana birsey diyecekler ve yapicaklar olsa ben seni oraya zaten götürmem. Yilbasi tatilinde de bu yüzden gitmemistik, cünkü sana iyi davranmiycaklarini biliyodum, ama bu sefer öyle degil. Vakit olursa konusursun annemle, olmazsa baska sefer konusursun, zamanla düzelcek hersey merak etme. Güven bana sakin korkma, sana kötü davranmalarina izin vermicem."

Böyle deyince esime güvenip tamam dedim.. Güvenmekle dogru yapmisimdir umarim..
Sizin düsünceleriniz nedir?

hımmmmmm bi git dene o zaman ...güven vermiş eşin bu konuda...bi bak bakalım aynı şekilde devam ederlerse yani kötü davranışlara hiiiiç utanma iyi günler de çık git annene..

hımmmmmm bi git dene o zaman ...güven vermiş eşin bu konuda...bi bak bakalım aynı şekilde devam ederlerse yani kötü davranışlara hiiiiç utanma iyi günler de çık git annene..

Öyle yapmayi düsünüyorum zaten. Ama esimede güvenmek istiyorum. Istemedigimiz gibi gitse bile, elimden geleni yaptim, daha fazlasina dayanamiyorum deyip cikip giderim..

MERAK ETTİM YA GİTTİN Mİ KAYNANA CANM. EĞER GİTMEDİYSEN VE GİTMEYİ DÜŞÜNÜOSAN KENDİNİ HAZIRLADA GİT ANNENİ KOVAN SENİDE EVDEN KOVAR. PSİKOLOJİNİ HAZIRLADA GİT TATLIM BENCE. VALLA ALLAH SANA YARDIM ETSİN CNM ÇOK ÜZÜLDÜM BÖYLE ŞEY Mİ OLUR YA :s

eşin sana güvence vermiş kötü birşey olmayacak seni koruyacağım demiş.madem öyle git canım eğer sana bir yanlışları olursa çıkar annene gidersin.hem böylelikle eşin senin yapıcı olduğunu onların sorun çıkardığını görmüş olur:31:tabii tatsızlık olmamasını aileler arasında buzların erimesini umuyorum

MERAK ETTİM YA GİTTİN Mİ KAYNANA CANM. EĞER GİTMEDİYSEN VE GİTMEYİ DÜŞÜNÜOSAN KENDİNİ HAZIRLADA GİT ANNENİ KOVAN SENİDE EVDEN KOVAR. PSİKOLOJİNİ HAZIRLADA GİT TATLIM BENCE. VALLA ALLAH SANA YARDIM ETSİN CNM ÇOK ÜZÜLDÜM BÖYLE ŞEY Mİ OLUR YA :s

Yarin aksam üstü gidicez canim.. Kovmaya kalkarsa zaten bir saniye bile durmam, esimde biliyor bunu. Ama seni her daim korucam diye söz verdi, bakalim artik..

eşin sana güvence vermiş kötü birşey olmayacak seni koruyacağım demiş.madem öyle git canım eğer sana bir yanlışları olursa çıkar annene gidersin.hem böylelikle eşin senin yapıcı olduğunu onların sorun çıkardığını görmüş olur:31:tabii tatsızlık olmamasını aileler arasında buzların erimesini umuyorum

Evet bende öyle düsünüyorum. Esim benim yapici oldugumu artik görüyor, o yüzden icim biraz daha rahat. Kayinvalidemin neler yapabileceginden korkmuyorum bile artik, en fazla hakaret edip evden kovar, bende bir saniye bile durmam o zaman zaten..
Ama evet, aileler arasinda ki buzlarin erimesi cok cok kolaylastirirdi isimizi, cok zor gercekten, yipratiyor beni..

Direk annenin evine git...
Kocan anasının ağzına bakıyor besbelli...
Madem tatile gidicen...
Tatilini tatil gibi yaşa...
İstedikleri kadar doldursunlar...
O evlilik bitecekse... hele hele de kaynanan yüzünden bitecekse, zaten er ya da geç biter emin ol...
Git annenin evine mis gibi yap tatilini...

Eşine de :

"Ben annene kaç kez adım attım, birine bile tenezzül etmedi, kusura bakma kendimden daha fazla ödün veremicem, zaten sende benim aileme gelmiyosun, sonuçta onlar da ata, beklerler...böyle olması daha doğru, rahat rahat tatilimizi yaparız, birbirimize zehir ziyan etmememiş oluruz"

Seneler sonra belki gidermiş hasbam...
Gitme çocuğum gitme... çıkma ananın kanatları alından, kuşlar yer sonra...

Bende kesinlikle katiliyorum gitme diyenlere. Gitmemi hic bi sekilde haketmiyolar cünkü. Ayni tartismayi 5 ay icinde 5 defa yapmisiz, o yüzden beyfendinin huzuru kacmis.. Babasinin dogumgününde face'den msj atmistim, esim aramami istedi, bende aramak istemedim sen benim kardesleriminkini bile kutlamadin diye, kiyamet orda koptu, neymis efendim "sen babami bile aramiyosan biz nasil devam edelim seninle. Bittik biz artik. Seni en cok koruyan adami bile aramiyosun sen" vs.. Park yerinde 1 saat bagiris cagiris, gelen gecen bize bakiyordu. Sonra hafiften bi sinir patlamasi gecirdim galiba, orda esim ciddiyeti anladi, gir iceri arabayi park edip geliyorum dedi. Sakin sakin konustuk sonra, aradim babasini acmadi, msj yazdim, 2 gün sonra cvp yazdi "merhaba anatolia, msj'in icin tesekkür ederim, ama sen önce dagittigini topla" diye.. GERCEKTENDE BENI TUTUYOMUS BABASI! Cok sinirlendim, esimde birsey diyemedi artik..

Esim öyle bi karakter ki, yaptigim iyiligi görünce benim arkamda duruyor. Eger hic birsey yapmayip uzaktan bakarsam, "nasil olsa istemiyor, niye koruyayim onu" diye düsünüyor bence. O yüzden sürekli cabaliyorum iyi olsun diye. Ben birseyler yapiyim ki o da yapsin istiyorum. Hem hep denmez mi, yuvayi disi kus yapar diye. Yuvami kurtarmaya yardim olcaksa birazcik taviz vermekten incilerim dökülmez sanirim. Ayrica ben, ailem ve arkadaslarim benim oldugumu bildigimiz sürece ben her zaman ayni kisiyim, hic bi zaman degismem..

şu konuda sizi eleştirdim yazdıklarınızı okuyunca: eşinizin sizin kardeşlerinizi aramamasıyla sizin onun babasını aramamanız aynı şey değil. yanlış bir karşılaştırmaya gitmişsizin
ben ailemden öyle gördüm arkadaşım

şu konuda sizi eleştirdim yazdıklarınızı okuyunca: eşinizin sizin kardeşlerinizi aramamasıyla sizin onun babasını aramamanız aynı şey değil. yanlış bir karşılaştırmaya gitmişsizin
ben ailemden öyle gördüm arkadaşım

Esim ne annemi ne babami nede kardeslerimi arayip dogumgünlerini kutladi, o yüzden o sekilde
tepki vermistim.

Kizlar, simdi kayinvalidem gildeyim. Hic bi saygisizliklari olmadi simdiye kadar
ama hic huzurli hissetmiyorum kendimi. Dün aksam kendi ailemide gördüm, iyi geldi,
ama oraya yalniz gitmek beni cok üzüo :( birazdanda kahvaktiya gidicem anneme..

Back
X