kayınvalidemlerden çocuğun cinsiyetini saklıyoruz;eşimle aram açıldı..

işte ilk bebekte o senin eline tutuşturmuş şimdide sen tutuştur canım

al işte yaa bende bundan korkuyorum.kızının adı ne? onu neye dayanarak koydu.

eşiniz annesine söylemek istemekte,size trip atmakta haklı..ama sizde haklısınız çocuğunuzun ismini koymak sizin hakkınız..bu dert bu sıkıntı 5 ay nasıl çekilir,nasıl çekeceksiniz? bebeğinize de yazık bu stresle çok gazlı bir bebek olur Allah korusun sıkıntısını 4 ay daha çekersiniz....bence şimdiden söyle kayınvalidene kesin ve kararlı olduğunuda ekle..başka bir öneride illa ali rıza olmak zorunda ddeğil dersin ali'yi koyacağım babamın ismi ama ikinci ismi benim istediğim olacak dersin mesela ali can gibi sen hep can'ı kullanırsın onlarda zamnala can'ı kullanmaya başlarlar..Allah yardımcın olsun bebeğini sağlık, sıhhat, huzur ve bereket içinde dünyaya getirip; çocukların ve eşinle güzel, sağlıklı, hayırlı, uzun yıllar geçirmen dualarımla...

bencede canım hçbişey senden ve bebeğinden değerli değil bırak eşini de gecen eşime bi konu anlatıyrorumm
bi arkadaş kaynansını küöyden getirdip bebek baktıracak aşkısı diyorum kesin gelinin bi çıkarı vardır deim yoksa yeni evli neden ev üstüne ev istesin ki
akıllı gelin işte demezmi ii yapmıs aferin ona bizimki gelse kalsa ne olucak dedii
bnde sustumm baktım bi laf daha dedii dedimki bn yeni evliyken 8 ay kaldı yanımdA bnm ne kadar sevi.... mi millete söyleyeceğine adam gibi kaynana olsaydı da bi ömürr kalsaydı baktım çıt yok
zoruna giiti biliyorum ama bn çok ezildimm artık ezdirmicem kendimii

Son düzenleme:

amin sağolasın canım yok canım kararlılığımı anlamaz ; çok tel trafiği olur tartışmalar çıkar kırgınlıklar falanve ben suçlu hisseder kendimi ağlarım...kayınvalidem önemli şeyleri oğluna gizlice tel açıp ona yaptırmayı öğrenmiş.hakkım olsun der duygu sömürüsü yapar ölüp gideceğim hastayım falan derse bir de eşim dayanamz bana evet der ama annesinin dedğini gizlice yazdırıp gelir...çünkü buna benzer şeyleri yaşadım bana evet deyip annesinin dediğini yapıp benim üzülmemei falan görmezden gelmişti..o nedenle ağzım yandı bu sefer akıllandım

merhaba öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. bebeğin ismini koymak elbette sizin hakkınız ilk kızımda bir isim kayınvalidem bir isim ben koydum. kayınvalidemde benim koyduğum ismi kullanıyor:) diğer kızımın doğumunda ben koyayım dedim eşim koymak istedi severek kabul ettim ama yinede ben de ekledim. biz anneyiz her çilelerini çekiyoruz bu kadarcıkda hakkımız olsun değil mi. kesinlikle kayınvalidenize koydurmayın derim ben. ayrıca uyanık olun eşinizin sizi faka bastırmasına izin vermeyin olur mu? allah yardımcınız olsun

malesefki bu isim sorunu bizim türk halkinin cogunlugunda,anne ya babaya düsmeyen bi görevmis gibi görürler,bende kizimda hamileyken kizimin amcasi ismi illaki bu olacak dedi ben istemesemde birsey diyemedim sürekli esime söylüyordum dogum da bizim istedigimiz ismi yazdir diye, ama malesefki esim kizim dogar dogmaz abisinin istedigi ismi yazdirmis bile, ben daha dogum masasin dayken...oglumda hamileyken rüyamda oglum olacagini takacagim ismi gördüm herkeze dedim böyle böyle takacagim isim mustafa diyar olacak rüyamda gördüm diye tamam dediler taktik ,gelki kayinbabamin ismide mustafa görümcelerin eltim kaynanam olsun bana giciklik olsun diye cocugu mustafa diye cagiriyorlar,sende bosver canim takma kafana saglikli olsun yanliz degilsin bu konuda bosuna huzurunuda bozma....

Son düzenleme:

ben de öyle düşünüyorum canım önce ben ve çocuklarım;ben iyi olursam sterssiz olursam onlar da iyi oluyor....ne diye ağlayayım ki onların yüzünden.hem kızıma hem de içerdeki sabiye çektireyim ki sıkıntısını..bilmesinler daha iyi..ben rahatım ya şuan kafam rahat kimsenin lafıyla uğraşmıyorum ya şükür bu önemli....aman erkeklere gör hep kendi tarafı haklı gelin "yapıversin ediversin "sanki biliyorlar "aman benim karım iyi davranıyor mu diyor " acaba?sanmam!bizim görevimiz çünkü onların gözünde...o yüzden artık önce kendim....kusura bakmayıversinler

sağol canım kızımda kötü hamilelik doğum lohusalık geçirip bebeğimin bebekliğini bilemedim inşallah bunu keyifle kızımla eğlenerek büyütmek isterim Allahım izin verirse..ve en yakınım da olsa bunu engellemsine güzel günlerimi karartmasına izin vermiyeceğim.kızımın sevincini görsen o bile rahatlatıyor gelip karnımı öpüyor ne diye Allah ın bile onlara vermediği isim koyma hakkını ben onlara vereyim ki...çok istiyorsa 2 bekar oğlu daha var inşallah onlara söylesin...eşime hiç böyle sert çıkışmamıştım kırıldı belki ama haketti...geçer onun da benim kızımın isminde nasıl geçtiyse onun da geçer inşallah.Rabbim ana babalı sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin dilerim...

Son düzenleme:

tatlım kaçtımm bnen bebeğin olursa sonuçtan haberdar et bizleri olurmuu
sağlıcakla büyüt inşallah

Benim anlamadığım hadi kayınvalideniz büyük,anne,evin yaşlısı vs saygı duymak gerek.
Ya siz nesiniz? Siz de annesiniz kendi çocuğuna isim koymaya hakkı olmayan bir anne.
Size kim saygı duyacak,bundan 25 yıl sonra alacağınız gelin mi?
Ona çemkirerek mi saygı edineceksiniz sizde.
Kayınvalidenize akıl sağlığı diliyorum Allah'tan..
Amannn bunun için huzur mu bozulur diyemeyeceğim.
Bozulur,koca kişisini karısını yok sayıp ilk çocuğa kafasına göre isim veriyor ikinci çocuğa anasının adını veriyorsa.
O evi bile yıkarım tepesine.
Karnı burnunda kadını kaç ay önceden krizlere sokmanın vicdani bir sorumsuzluğu var.
Ne biçim insanlar bunlar ya..

canım benım bende senın gıbıydım ıkı tane oğlum ıkısının adınıda ben koymadım koyamadım koydurmadılar bana dusurmedılerr...benım kaynanamgılde erkek bebek duskunu kız oldugu zaman hayırlısı olsun oglunda olur dıyorlar erkek oluncaa maşallah maşallah dıyorlar ben anlamadım yaa haa kız ha erkek ne fark eder demı....ilk oğlumun adını furkan koyacaktım ama eşim nurullah koydu rahmetlı arkadasının adıymıs ben dogum yapmadan önce ruyasında gormuss neyse seslenmedım tmm bu kez gönlun olsun ama ıkıncı cocugumuza ben kyucam adını dedım tmm dedı.. ıkıncı bebegımınde adını göktuğ koyacaktım bu kezde en kucuk amcamın hanımı benı ruyasında gormuste cocugun adını enes koymustunuz dedı..kayınbabamda cok sevdı enes adını bende yıne seslenmedım cunku ruyalara ınanaırım...ucuncuyude dusunmuyorum yeter ama allah verırse cok cokk ılerde bı 10 yıl sonra falan bu kez gerçekten ben koymak ıstıyorum inşallah bu kez kımse ruyasında falan gormezz

offf şu isim mevzusunu duyunca deli oluyorum
sinirlerim zıp zıp zıplıyor.
daha ortada fol yok yumurta yok
kaynanam ben mihriban adını çok sevıyorum falan diye konu açmaya baslamıştı
bi kaç kez söyledi bunu...

sonrada geçen gün falancaya gittim bebkleri olmuş adını beytullah koyun dedim diyor.
dedim senın belırledıgın adı nıye koysunlarkı anası var babası var onlar koyar
alt tarafı komşusunuz yani.dedim.
ama onlar benı çok seviyoooo diyo

dedim severse sevsin.onlar coktan belirlemiştir bıle adını dedim.
laf çarpıttım şöyle isme karısanlar sınır oluyorum çocuugn adını ana baba koyardedim.
soyadını baba verir adını anne verir dedim

ali rıza güzel isim aslında....
ama tabi kendi çocuğun ismini vermek senin hakkın...
ali ön ismi olsun rızayı değiştirin o zaman...
ali deniz olsun mesela...:)

Ne olursa olsun diretmen lazım.Sen acısını sancısını çekicen her zaman sen bakacaksın isim hakkıda senin.Kaynananın yanında filan açıkca söle isim buldum şu olucak filan diye.

Bana öyle bişey demeye çalıştılar da dedim benimde annem babam var onlarında ismini koyalım o zaman dedim kapandı konu.Gerçekten benden habersiz biri çocuğumun ismini koysa sanırım hepsiyle tek tek büyük kavgalar ederdim yenilicek yutulucak cinsten birşey değil bu çünkü....

Sen inadını yap kendi istediğin ismi kyo gerekirse yalan at rüyamda sakallı bi dede şu ismi koyun diyordu de olsun bitsin...........

canım bende hamileyim benimde oğlum olacak inş..ismine eşimle beraber karar verdik..kayınvalidemde bi kaç isim önerdi ama kalbi kırılmasın diye güzellikle konuşup hallettik..oda pek karışmaz zaten..
şimdi senin önce yapman gereken eşine biz bu çocuğu beraber yaptık isminede beraber karar vermeliyiz ne senin annen ne benimki asla bu işe burnunu sokmasın demek....eşini ikna etmek en başta yapman gereken..siz önce bi isme karar verin sonra kaynananı ara annecim de oğlum olcak eşimle bu isme karar verdik inş de...kesin bi dille konuş..o daha konuşsada herşey boş..önemli olan eşinin senden taraf olması yoksa ben isim koyayım herkesten sklarım demekle olmaz cnm..tabiki sen doğuracaksın bu senin en doğal hakkın .... ama bunu eşine annesi üzerinden sert bir dille söylersen dahada inada bindirip işi yokuşa sürer..gönlünü almaya ve onu isim konusunda içinde kızında ukte kaldığına ikna et..olmazsa iki isim koyarsınız biri eşinin dediği olur biri senin..ama başkaları karışmasın lütfen de....herşey tatlı dille olur bunu unutma..zıt gitme..zıt gidersen inadına annesinin dediğini koyar...madem kaynanan ali rıza istiyormuş kendi oğullarına koysaymış o ismi dimi...kimse bizim oğlumuza karışmasın diye eşinle güzel bi dille konuş cnm...daha zaman uzun önünde zaten...canını sıkma...herşey bi isim söyler etraftan..önemli olan senin eşinin kararı..diğerleri boşş..tatlı dille inş halledersin bu sorunu....üzme kendini hiç cnm....

Eşinle muhabbetiniz nedir bilemem ama ben olsam Ali Rıza diye bi eski sevgilim vardı o yüzden istemiyorum derdim :)

ayy cnm yaa..nasılda içinde kalmıştır kimbilir yaa..maşallah herkeste amma rüya görmeye meraklıymış..bu kez rüya görselerde hiç kimseyi takma bence....çok üzüldüm ama bi o kadarda güldüm valla yaa..millet yememiş içmemiş rüyaya yatmış sanki töbe töbeee...allahtn iki isim koyma çıktı artık biraz olsun aile faciaları son buluyo bu nedenle....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…