Aile büyükleri böyle isim koyma konusuna burunlarini sokunca gicik oluyorum, bir rahat verselerde anne baba istedikleri ismi koysalar.selamlar kızlar 4 aylık hamileyim 5 yaşında bir kızım var.bebeğimin cinsiyeti erkek .cinsiyet derdinde değilim yeter ki sağlıklı akıllı olsun beni en çok bu mutlu eder...neyse cinsiyetini öğrendim eşime tel açtım hemen kızım söyledi.sonra anneme söyledim annem de amma erkekçiymiş kızımın cinsiyetini söylediğimde "üzülme ikincisi erkek olur "demişti kim üzülüyorsa sanki...bunu erkek duydu bayram ediyor...sonra kayınvalideme açacaktım telefon elim gitti geldi vazgeçtim...zira kayınvalidem kızıma hamileyken;2 gelinden hangisinin erkek bebeği olursa "onu bunu bilmem adı ali rıza olacak o kadar "diye emir vermişti...hiç unutmuyorum kızım 1 yaşındayken bir akrabanın yanında ikinci çocuğum olursa isimi onun koyacağını söyleyince tutamadım kendimi isim hakkını Allah anne babaya vermiş dedim demez olaydım..kendisi hiç koymamış da başkası koymuş da eskiden saygı varmış da gelinler de...yani ben saygısızım....neyse..aslında severim kayınvalidemi kayınpederimi diğer gelini aramaz kendi oğlu aramaz ben ararım ama böyle şeylerde dediği olmazsa saygısız oluyormuşum!!!!bunlar aklıma geldi ortalık kesin karışır diye düşünüp aramadım..akşam eve gelince annemi aradığımı ağzımdan kaçırdım..eşim "annene söylüyorsun benim annemin hakkı yok mu "diye çıkıştı oturup anlatmaya çalıştım meseleyi ama bana "ben anneme hayır diyemem onun da hevesi var "demez mi!!!!iyi de benim hevesim yok mu? dedim ama ben hayır diyemem diyor..işte bu yüzden söylemeyelim doğuma kadar cinsiyetini göstermedi diyelim doğunca hemen sen gidip yazdırırsın ben de "anne oğlun yazdırmış artık "derim dedim....yok nasıl olsa öğrenirler nasıl saklarızmış....sen söylemezsen öğrenmezler dedim...zaten kızımın ismini eşim koydu bu da benim hakkım diyordum hep şimdi de böyle söylüyor...ya anlamıyorum hiç bir saygısızlığım yok sık sık ararım senden yakın davranırım ama isim benim hakkım sıkıntısını ağrısını ben çekiyorum dedim...3-4 gün migrenim azdı ilaç da içemedim...ama biliyorum ki hala içten derdi var bana şimdi eşime şu isim nasıl desem "ben karışmam ben bilmem "diyor ...fikir ver sadece diyorum anlamam diyor...trip yapıyor...inşallah doğunca gidip de benden habersiz yazdırmaz annesinin dediğini...
kızlar haksız mıyım ben ...anneme tel açtım dertleşmek için annem "koy nolacak sağlıklı olsun demiyorsun da Allah elinden alırsa görürsün "deyince çıldırdım anne ne biliyorsun sağlıklı olsun diye dua etmediğimizi elbet sağlıklı olsun akıllı olsun diye dua ediyorum o daha önemli ama bu konu ayrı o konu ayrı dedim..o da derdime derman olacağına çomak soktu yarama...teli kapatınca nasıl ağladım..neden anlamıyor beni kimse...kızımda içimde ukde kaldı eşim bana sormadan yazdırdı geldi 8-9 ay olana kadar adını söyleyemedim...şimdi de benim hakkım olsun diyorum olanlara bakın..elbete sağlıklı akıllı olması için dualarım...ama niye bu kadar karışırlar anlamadım gitti....eşime kavga ettim "tamam olay kapanmıştır söylemiyorsun annenlere göstermedi dersin olur biter yoksa araya soğukluk girecek bana tavır alacaklar "dedim.....var mı benim gibi sorun yaşayan ya bi sorunsuz hamilelik geçireyim istiyorum zaten ağrılarım var bir de böyle yapıyorlar!!!1
Benim anlamadigim senden habersiz nasil isim karar verilebiliyor, sonucta kimlik icin hem annenin hemde babanin imzasi gerekmiyormu?
Akil vermek gibi olmasinda bence kocanin nesesinin iyi oldugu bir anda sen hangi ismi istedigini söyle ve isimde degisiklik yapmayacagina dairde söz vermesini iste. En azindan sözünden dönecekte olsa senin ona lafin olur onun sana degil..
Insallah saglikli sihatli, ailesine vatanina ve milletine hayirli bir evlat olur oglun. Ve insallah istedigin ismi koyabilirsin ogluna