• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemlerden çocuğun cinsiyetini saklıyoruz;eşimle aram açıldı..

selamlar kızlar 4 aylık hamileyim 5 yaşında bir kızım var.bebeğimin cinsiyeti erkek .cinsiyet derdinde değilim yeter ki sağlıklı akıllı olsun beni en çok bu mutlu eder...neyse cinsiyetini öğrendim eşime tel açtım hemen kızım söyledi.sonra anneme söyledim annem de amma erkekçiymiş kızımın cinsiyetini söylediğimde "üzülme ikincisi erkek olur "demişti kim üzülüyorsa sanki...bunu erkek duydu bayram ediyor...sonra kayınvalideme açacaktım telefon elim gitti geldi vazgeçtim...zira kayınvalidem kızıma hamileyken;2 gelinden hangisinin erkek bebeği olursa "onu bunu bilmem adı ali rıza olacak o kadar "diye emir vermişti...hiç unutmuyorum kızım 1 yaşındayken bir akrabanın yanında ikinci çocuğum olursa isimi onun koyacağını söyleyince tutamadım kendimi isim hakkını Allah anne babaya vermiş dedim demez olaydım..kendisi hiç koymamış da başkası koymuş da eskiden saygı varmış da gelinler de...yani ben saygısızım....neyse..aslında severim kayınvalidemi kayınpederimi diğer gelini aramaz kendi oğlu aramaz ben ararım ama böyle şeylerde dediği olmazsa saygısız oluyormuşum!!!!bunlar aklıma geldi ortalık kesin karışır diye düşünüp aramadım..akşam eve gelince annemi aradığımı ağzımdan kaçırdım..eşim "annene söylüyorsun benim annemin hakkı yok mu "diye çıkıştı oturup anlatmaya çalıştım meseleyi ama bana "ben anneme hayır diyemem onun da hevesi var "demez mi!!!!iyi de benim hevesim yok mu? dedim ama ben hayır diyemem diyor..işte bu yüzden söylemeyelim doğuma kadar cinsiyetini göstermedi diyelim doğunca hemen sen gidip yazdırırsın ben de "anne oğlun yazdırmış artık "derim dedim....yok nasıl olsa öğrenirler nasıl saklarızmış....sen söylemezsen öğrenmezler dedim...zaten kızımın ismini eşim koydu bu da benim hakkım diyordum hep şimdi de böyle söylüyor...ya anlamıyorum hiç bir saygısızlığım yok sık sık ararım senden yakın davranırım ama isim benim hakkım sıkıntısını ağrısını ben çekiyorum dedim...3-4 gün migrenim azdı ilaç da içemedim...ama biliyorum ki hala içten derdi var bana şimdi eşime şu isim nasıl desem "ben karışmam ben bilmem "diyor ...fikir ver sadece diyorum anlamam diyor...trip yapıyor...inşallah doğunca gidip de benden habersiz yazdırmaz annesinin dediğini...
kızlar haksız mıyım ben ...anneme tel açtım dertleşmek için annem "koy nolacak sağlıklı olsun demiyorsun da Allah elinden alırsa görürsün "deyince çıldırdım anne ne biliyorsun sağlıklı olsun diye dua etmediğimizi elbet sağlıklı olsun akıllı olsun diye dua ediyorum o daha önemli ama bu konu ayrı o konu ayrı dedim..o da derdime derman olacağına çomak soktu yarama...teli kapatınca nasıl ağladım..neden anlamıyor beni kimse...kızımda içimde ukde kaldı eşim bana sormadan yazdırdı geldi 8-9 ay olana kadar adını söyleyemedim...şimdi de benim hakkım olsun diyorum olanlara bakın..elbete sağlıklı akıllı olması için dualarım...ama niye bu kadar karışırlar anlamadım gitti....eşime kavga ettim "tamam olay kapanmıştır söylemiyorsun annenlere göstermedi dersin olur biter yoksa araya soğukluk girecek bana tavır alacaklar "dedim.....var mı benim gibi sorun yaşayan ya bi sorunsuz hamilelik geçireyim istiyorum zaten ağrılarım var bir de böyle yapıyorlar!!!1
Aile büyükleri böyle isim koyma konusuna burunlarini sokunca gicik oluyorum, bir rahat verselerde anne baba istedikleri ismi koysalar.
Benim anlamadigim senden habersiz nasil isim karar verilebiliyor, sonucta kimlik icin hem annenin hemde babanin imzasi gerekmiyormu?
Akil vermek gibi olmasinda bence kocanin nesesinin iyi oldugu bir anda sen hangi ismi istedigini söyle ve isimde degisiklik yapmayacagina dairde söz vermesini iste. En azindan sözünden dönecekte olsa senin ona lafin olur onun sana degil..
Insallah saglikli sihatli, ailesine vatanina ve milletine hayirli bir evlat olur oglun. Ve insallah istedigin ismi koyabilirsin ogluna;)

selamlar kızlar 4 aylık hamileyim 5 yaşında bir kızım var.bebeğimin cinsiyeti erkek .cinsiyet derdinde değilim yeter ki sağlıklı akıllı olsun beni en çok bu mutlu eder...neyse cinsiyetini öğrendim eşime tel açtım hemen kızım söyledi.sonra anneme söyledim annem de amma erkekçiymiş kızımın cinsiyetini söylediğimde "üzülme ikincisi erkek olur "demişti kim üzülüyorsa sanki...bunu erkek duydu bayram ediyor...sonra kayınvalideme açacaktım telefon elim gitti geldi vazgeçtim...zira kayınvalidem kızıma hamileyken;2 gelinden hangisinin erkek bebeği olursa "onu bunu bilmem adı ali rıza olacak o kadar "diye emir vermişti...hiç unutmuyorum kızım 1 yaşındayken bir akrabanın yanında ikinci çocuğum olursa isimi onun koyacağını söyleyince tutamadım kendimi isim hakkını Allah anne babaya vermiş dedim demez olaydım..kendisi hiç koymamış da başkası koymuş da eskiden saygı varmış da gelinler de...yani ben saygısızım....neyse..aslında severim kayınvalidemi kayınpederimi diğer gelini aramaz kendi oğlu aramaz ben ararım ama böyle şeylerde dediği olmazsa saygısız oluyormuşum!!!!bunlar aklıma geldi ortalık kesin karışır diye düşünüp aramadım..akşam eve gelince annemi aradığımı ağzımdan kaçırdım..eşim "annene söylüyorsun benim annemin hakkı yok mu "diye çıkıştı oturup anlatmaya çalıştım meseleyi ama bana "ben anneme hayır diyemem onun da hevesi var "demez mi!!!!iyi de benim hevesim yok mu? dedim ama ben hayır diyemem diyor..işte bu yüzden söylemeyelim doğuma kadar cinsiyetini göstermedi diyelim doğunca hemen sen gidip yazdırırsın ben de "anne oğlun yazdırmış artık "derim dedim....yok nasıl olsa öğrenirler nasıl saklarızmış....sen söylemezsen öğrenmezler dedim...zaten kızımın ismini eşim koydu bu da benim hakkım diyordum hep şimdi de böyle söylüyor...ya anlamıyorum hiç bir saygısızlığım yok sık sık ararım senden yakın davranırım ama isim benim hakkım sıkıntısını ağrısını ben çekiyorum dedim...3-4 gün migrenim azdı ilaç da içemedim...ama biliyorum ki hala içten derdi var bana şimdi eşime şu isim nasıl desem "ben karışmam ben bilmem "diyor ...fikir ver sadece diyorum anlamam diyor...trip yapıyor...inşallah doğunca gidip de benden habersiz yazdırmaz annesinin dediğini...
kızlar haksız mıyım ben ...anneme tel açtım dertleşmek için annem "koy nolacak sağlıklı olsun demiyorsun da Allah elinden alırsa görürsün "deyince çıldırdım anne ne biliyorsun sağlıklı olsun diye dua etmediğimizi elbet sağlıklı olsun akıllı olsun diye dua ediyorum o daha önemli ama bu konu ayrı o konu ayrı dedim..o da derdime derman olacağına çomak soktu yarama...teli kapatınca nasıl ağladım..neden anlamıyor beni kimse...kızımda içimde ukde kaldı eşim bana sormadan yazdırdı geldi 8-9 ay olana kadar adını söyleyemedim...şimdi de benim hakkım olsun diyorum olanlara bakın..elbete sağlıklı akıllı olması için dualarım...ama niye bu kadar karışırlar anlamadım gitti....eşime kavga ettim "tamam olay kapanmıştır söylemiyorsun annenlere göstermedi dersin olur biter yoksa araya soğukluk girecek bana tavır alacaklar "dedim.....var mı benim gibi sorun yaşayan ya bi sorunsuz hamilelik geçireyim istiyorum zaten ağrılarım var bir de böyle yapıyorlar!!!1

annen de bi hoş kaynanan da bi hoş kime ne desem ki? tabiki senin hakkın çocuğuna isim koymak, ama eşinde eşitlik istiyo o da haklı, annene söylemeseydin bak bende anneme söylemedim deme şansın olurdu

Ben kendi oğlumun ismine karışmadım..
eşim bunu koyucamm dedi bende okeyledim..
kaaynanam belki çocun 40 çıkana kadar söylendi..
nerdende bulmuşlar, çok aradınmı, isime bak, kadın bi susmadı..
ama eşim ismi seçtiğinden ve koyduğundan pek takmıodum..
çocuğu ben doğurdum be kadın sanane kendi doğurduklarına koysaymış istediğini bisim istediğimiz oldu oda konuşup konuşup durmuştu..

eş önemli.. eşinle ortak isim seçin ve hepsinin söyliceklerini umursamayın..
benim ne annem ne babam ne olsun ismi dediğimde öneride bile bulunmadılar! ne karışırlar ki anlamam..
eşin eğer annesinin dediğini yapcak bi tipse orasını bilemicem..
ama yok dediğini yapan biriyse kaynana konuşur konuşur susar..
benimki konuşup konuşup susmuştu.
eşim isim konusunda hiç taviz vermedi bu olcak dedi bitti..
bide ne kadar saklayabilceksin kii..
göstermiyo kendini felan desen bi süre en azından öremiyolar cinsiyetine de..
valla burda birisi hep erkek dediler mavi mavi aldı sonra kızı oldu herkes şok oldu

valla canım çocuk senin çocuğun bu konuda eşinede kayınvalinide kesin tavrını koy tabili senin hakkın kimse karışamaz

kaynananıza laf çarpıtın söz arasında.

soyadını baba tarafı adını anne verir deyin :27:

hahahhahaaaa bak çok iyi fikir ha adamın koyacağı varsada koymaz "çocuğuma her seslendiğimde o aklıma gelir "desem :))ama herşeyimi bilir desem inanmaz sanırım hahahhaaharika ya....ama annesi istiyor diye yine koymaya çalışır...ilk çocukda kızıma beyza ismini çok istedim istemiyorum dedi en sonunda söyledi eskiden beyza diye biriyle çıkmış...gıcık olmuştum boğasım gelmişti o anda..

Hııııı o söylemiş demek :) 1-0 öne geçmiş bu yöntemle :)

yuh artık ay ne o öle ailece isim kopyalarmış gibi?!!! kayın ismi görümce ismi de mi konulurmuş ya??!!!!!!ya resmen dediğimiz olsun havasındalar o halde bunlar..kendileri konulmuş daha ne diretirsin kızımın da oğlumun da ismi olsun diye.....ay Allah ım..kimisinin de akrabası gelir çomak sokar"artık dedesinin adı olur dimi" yada şu isim konur dimi?"sana ne?!!!sana ne!! sana soran oldu mu ağırca bir otur bakalım...yok ille ki dengesizliklerini ortaya koyacaklar.........amannnn vereceksin aslında herkesin ağzına lafı...ha bir de şu vardır bizimkilerin huylarında ki eşim de dahildir akrabaları her lafı söyler "şaka yaptık" der çıkarlar ama ben bişi söylesem şaka da olsa ciddiye alınır şaka diyemem!!!!böyle de dengesiz ve bencil huyları vardır...

herkes burnunu sokuyor illa sülalenin yarısının ismi hep aynı kayın ismi görümce kaynana kayınbaba eşimin halası geçenlerde şöyle bir laf etti kendinin ismi zeynep gelinin biri koymuş diğer gelinde koymalıymış öbürüde koymalıymış e bir tane var yetmiyormu dedim hepsi zeynep olurmu dedim ne sinir bozucu durum
kafana fazla takma canım eşinle güzelce konuş kızmadan kendini ifade etmeye çalış şahsen ben baya uğraştım.ilk bebeğim düşmeseydi abisinin ismiydi kesin ama eğer bir daha hamile kalırsam koymam dedim abinin ismini çünki eltimin iki oğlu var o niye benim kocamın ismini koymuyor dedim öyle öyle eşimi vazgeçirdim.
bebişinin tadını çıkar takma fazla şimdi birde şöyle düşünmek gerekiyor genelde büyükler isimlerini ıumuyorlar benim anne babamda erkek kardeşim için umuyorlar ama ısrar etmezler tabiki güzel bir dille deseler neyse annenin de gönlü daha güzel isimde ama bunu anlamazlar işte.hayırlısı olur inş.alirıza koyma sende alisini al yanına bir şey ekle ne yapacaksın canım üzme kendini fazla kolay değil biliyorum.

maalesef böyle bir gelenek türkiyenin çoğu yerinde var.eşim de oğlumuz olsa rahmetli babasının adını koyacaktı oğlumuz olmadı koyamadık.kızımın adına ben karar verecektim ismini seçtik son dakika annemin gönlü kalmasın onunda adını koyalım dedi kızım 2 isimli oldu.şimdi kızım 9 yaşında herkes seçtiğimiz ismi biliyor kaynanamın adı hiç söylenmiyor arada eşim sınıfta sana 2 isimle seslensinler diyor.bende kimse 2 ismi söylemez çocuğun aklını bulandırma dedim.erkek önemli bu konuda eğer senin eşinde eski kafalıysa sorun yaşaman kaçınılmaz maalesef canım

ay bende babaannemin ismini taşıyorum ve hala kızarım bu mevzu için babama. çok eski isim çünkü. ismimi hatırlamayan hatice ayşe sıralar anlayın yani. benim başıma gelse yıkardım ortalığı karnımda taşıyan benim ben koyarım der bitirirdim meseleyi ama san bunu yap diyemem. zor bir durum. iki isimli olabilir bir çözüm mesela rıza ismini ilk yazdırırsınız sonra da istediğiniz ismi diğerini kullanmaz çocuk sorun da olmaz allah yardımcın olsun

Back
X