kayınvalidemlerden çocuğun cinsiyetini saklıyoruz;eşimle aram açıldı..

aklımda bazı isimler var sorsam "ben bilmem anlamam" diye trip yapıyor heyecansız davranıyor Allah var ağır kaldırmama izin vermez ama bu konuda tripli hala...aman yapsın bakalım ....

valla kızlar çok ii fikir bu benim eşim bilmez evlilik cüzdanının yerini dr a ve hemşirelerede sölerim doğum belgesini bana verin diye..ben hamile falan değilimde eğer allah nasip eder bigün olursam çocukta erkek olursa eşim babasının ismini vermek istiyo bende istemiyorum ali rıza, kartal hadi neysede veli olurmu kızlar allah aşkına ya.. valla dertti içimde çok sağolun (çok güldüm kendime hain planlar yapıyorum ya bişey yok ortada hay allahım)

bizi böyle yapıyorlar ya ne diyeyim daha:)))

ya niye bu kadar ısrar ederler anlamam
madem siz çocuğunuza istediğiniz ismi veremediniz bırakında bari sizin çocuğunuz bu zevke varsın
pes yani bu yollardan kendi de geçmiş sizi anlamaları gerekirdi
nereli olduğunuzu bilmiyorum ama ben doğuluyum bizim oralarda kayınpederin kayınvalidenin ismini vermezler
kayınpederin ismiyle gelinin yada oğlunun o ismle çağırılması saygısızlık olur derler
düşünse oğluna seslenirken kayınpederin her defasında dönüp bakması çok garip olurdu

neyse canım hayırlısı ne ise o olsun diye dua et rabbimden sana hayırlı bir isimi rüyanda bildirmesini dile
yada sahtekarlık olucak ama rüyamda bi zad gördüm şu isimi ver dedi bebeğine diye bişiler uydur eşin kabul edicekse onada söyle
eşinin desteğile belki başarırsınız

ya kızlar çocuklarınız dilerlerse eyer ilerde ismlerini değiştirebilirler bu hakları var sonuçta

Birincisi anneni tebrik ettim ,anadolu insanı başka oluyor ne deseydi kızım koyma kendi istediğini koy deseydi daha çok alevlenecekti olaylar ,sende daha bir gazla inat edecektin ..

İsim koyma istegine gelince isim hakkı anne babaya verilmiştir,büyükler neden bu konuda saygısızlık yapar anlamam ,herkes koysun bebeğinin ismini size sorulursa kızım siz bilirsiniz demeleri gerekirdi..Bende çok hevesliyim şimdiden erkek ismi şu olacak kız ismi bu olacak diye hevesleniyorum ,ikna etmeye çalışın madem aranız iyi eşinin ailesi ile ,aslında eşinin burda bir politika izlemesi lazım sizin istediğiniz ismi sanki kendi istiyormuşçasına koyması lazım sizde hiç kötü olmamış olursunuz ..Ah bu erkekler yok mu ..

senin isim daha kötüymüş Allah yardımcın olsun
şu rüya işi seninde işine yaraya bilir ama öyle doruk gibi isiler inandırıcı değil tabi
zad da isim modasını takip ediyomuş diyemezsin eşine

kızlar arkadaşın dediği çok mantıklı bi zat rüyamda şu ismi ver dedi diyebilirsiniz

senin isim daha kötüymüş Allah yardımcın olsun
şu rüya işi seninde işine yaraya bilir ama öyle doruk gibi isiler inandırıcı değil tabi
zad da isim modasını takip ediyomuş diyemezsin eşine

sağol canım ya evet çok zor gerçekten ben bi isim düşünmedim ama bi zatın söyleyeceği isim bulurum veliden iidir yani

annem hep öyle yapar haklıysam da haksızmış gibi davranır aslında iyi değil kendi eliyle kızını daha da bunalttığını bilmiyor aklınca kızımın aman geçimi bozulmasın diyor..ben sadece beni dinlemesini anlayışla karşılamasını istedim ama daha beter davrandı... o konuda kırgınım anneme...bir daha açmam anneme o konuyu...
işte ben de eşimden bunu istedim ama anlamadı...anlamamazlığa vurdu..çaresiz ben de bu yöntemi uyguluyorum bilmeyiversinler çünkü yüzde bin eşimin ailesi sorun yapıp eşimle aramı da açacak...doğunca öğrenirler inşallah ismini..

Evlilik cüzdanı gerekmiyor.
Eşimi arayıp sordum emin olmak için.
"Doğum belgesinde annenin ismi yazıyor, ama babanın ismi yazmıyor, nerden inandılar ki babasının sen olduğuna" dedim. "E kimliklerimizi götürdüm, evli olduğumuz anlaşılıyor oradan" dedi. "E iyi de evli olduğumuz çocuğun babası olduğunu mu gösteriyor" dedim. Kapattı..

doğunca dedesinin ismini vermiceksin kayınvaliden bu sefer ben kaç kere söledim ndn dinlemediniz dedesinin adını koymadınız diye tatsızlık çıkarmasın

rüya işine gelirsek;kızıma hamileyken rüyamda "mehmet akif "ismini gördüm.ama kızım oldu oğlum olursa koyarım diye düşünmüştüm...ama emin olun eşimin ailesi isim konusunda rüyaya falan da inanmaz aslında öyle yapanları gece bi korkutmak lazım "gelinine karışma ismini anne baba koyar "diye...

iyiymiş ya :))))

ayy hiç güleceğim yoktu koptum

doğunca dedesinin ismini vermiceksin kayınvaliden bu sefer ben kaç kere söledim ndn dinlemediniz dedesinin adını koymadınız diye tatsızlık çıkarmasın

çıkarsın isterse beni es geçerse beni saygısızlıkla suçlarsa milletin içinde ki hiç saygısızlık yapmadığım halde;ben de "anne yazdırmış gelmiş ben de çok sevdim "deyiveririm...ondan sonra kızarsa kızsın olan olmuş:))

Son düzenleme:
canım aynı olay biyakın akrabamda da başıma geşdi kadının ilk kızı oldu kaynana tutturdu kaynnamın ismin i koyucam iye neyse dediğiniz gibi kızın annesde koy kızım ne olacak dedi koydular sonrası nda bi erkek evladı verdi rabbim onada karıştı kadında ne desin kocası sen git annenin dediğini yaz adı ahmet hani çok sevdiğim isimlerden biiri ama sadce bana göre kaynana ahmet gelin ömer diyoo çoçukta şaşkın ama ne bilim işte
eşimin tarafında da ne kadar kız vara hepsinin ismini kaynanam koymus oa kaynanasının ismiymiş herkez tekisim
bnden 2 ay önce eltimin bebeği erkekti kaynanam ölmüş kocamın ismi olsun dedi

eşimde çıkıştı ne gerek var anne yarın öbürgün dersin kii bnmeşim buna hiç bnzemiyo bu çoçuğu zan altında bırakmanın alemi yok annesi o isme kızsa sen de karısıcaksın ne gerek var anne
zaten onlar ismin i düşünmüşleer dedii kaynanam küssede şükür eşimin dediği oldu
dik dur kaynana bu açıklamayı yap anne bn kızsam beddua etsem veya ağzımdan kötü bi söz çıksa de herkez kırılıcak o isme leke düşücek de ne bilim zor iş nefret ederim böyle şeylerdenn de ya

o zaman doğum belgesini benim almam gerek:))) bana aman kimliği çıksın da doktorda ssk da bakmazlar falan dedi de kandım halasının yanında bekle biraz daha dedim ama anlamadı uçtu gitti.. yarım saat sonra elime tutuşturunca gözlerim doldu sinirden..

benim kayınvalidem karışmaz eli ayağı düzgün olsun allah nasip etsin ister kız ister erkek istediğiniz ismi koyun der kayınpederim zaten karışmaz.. işte eşimde tutturmuş babamın ismini vercem diye ahım şahım bişey olsa bari...

aman anlamaz onlar öle şeyden hiç kendimi yormamaya karar verdim burada desteklerinizi de gördüm şükür ki yanlış değil yaptığım doğru dursaydı da söyleseydim onlarla da paylaşsaydım.annem baskı yapsa ona da demezdim ..en iyisi bilmemesi akrabalarına da söylememek cinsiyeti kızım zaten 6. ayda gösterdi cinsiyeti varsın bu da doğuma kadar göstermesin:)) onlarla uğraşıp da steresli üzüntülü bi hamilelik geçirmek istemiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…