• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemlerden çocuğun cinsiyetini saklıyoruz;eşimle aram açıldı..

Anliyorum seni benimde basimdan gecti.iki gebeligimde canimi sikip durdular.ilk gebeligimde ikiz oglum oldu.birine kayinpederin ismi konuldu digerine ben koydum.ona karisamadilar.sonra gecen sene hamileyken tekrar basladilar.kiz olursa kaynanamin ismi olucak diye.her telde soyleyuordu benim ismim olucak diye.esimde saolsun olsun iste ne lucak diyordu.
Bende onan iki gebeligde de kendi annem gelip aylarca bakti bana ayip oluyor ama dedim.
Komik olan ne biliyormusunuz.eltimin biz kizi var benden once evli o kendi akrabasi oldugu halde koydurmamis ozaman.
İkimizde ay i anda hamile kaldik eltimle ben cok dua ettim ne olur gene erkek olsun diye.hatat bir ultrason cikisinda yalan attim esime doktor erkekge benziyor bu diye.dualarim kabul oldu erkek oldugu ortaya cikti.ayni anda eltimde gene kiz bebek beklediklerini ogrendiler.kaynanam hala devam ediyordu keske kiz olsaydi benim ismimi koyacaktiniz diye.
Yani diger gelinikiz bekliyro dimi ona koyun yok ille bana diyor.
Ama sonucta uzulerek diyorum eltim doguma 6 hafta kala bebegini kaybetti.cenazede bebege kaynanamin adini koyduklarini soylediler.benim yolculuk etmem yasakti ozaman gidememistik yanina.

Ben artik bu saatene sonra4 numarayi dusunmuyorum.sanirimisimi konusukapandi bizde.
Bu arada esim her seferind bizim geleneklerde anne babaismi konur diyor ya.
İki gorumcemde bir eltimin cocouklari da hic ana baba ismi yok.
Gucleri kime yeterse ona koydurmaya calisiyorlar.

Anliyorum seni benimde basimdan gecti.iki gebeligimde canimi sikip durdular.ilk gebeligimde ikiz oglum oldu.birine kayinpederin ismi konuldu digerine ben koydum.ona karisamadilar.sonra gecen sene hamileyken tekrar basladilar.kiz olursa kaynanamin ismi olucak diye.her telde soyleyuordu benim ismim olucak diye.esimde saolsun olsun iste ne lucak diyordu.
Bende onan iki gebeligde de kendi annem gelip aylarca bakti bana ayip oluyor ama dedim.
Komik olan ne biliyormusunuz.eltimin biz kizi var benden once evli o kendi akrabasi oldugu halde koydurmamis ozaman.
İkimizde ay i anda hamile kaldik eltimle ben cok dua ettim ne olur gene erkek olsun diye.hatat bir ultrason cikisinda yalan attim esime doktor erkekge benziyor bu diye.dualarim kabul oldu erkek oldugu ortaya cikti.ayni anda eltimde gene kiz bebek beklediklerini ogrendiler.kaynanam hala devam ediyordu keske kiz olsaydi benim ismimi koyacaktiniz diye.
Yani diger gelinikiz bekliyro dimi ona koyun yok ille bana diyor.
Ama sonucta uzulerek diyorum eltim doguma 6 hafta kala bebegini kaybetti.cenazede bebege kaynanamin adini koyduklarini soylediler.benim yolculuk etmem yasakti ozaman gidememistik yanina.

Ben artik bu saatene sonra4 numarayi dusunmuyorum.sanirimisimi konusukapandi bizde.
Bu arada esim her seferind bizim geleneklerde anne babaismi konur diyor ya.
İki gorumcemde bir eltimin cocouklari da hic ana baba ismi yok.
Gucleri kime yeterse ona koydurmaya calisiyorlar.

aynen öyle canım güçleri kime yeterse..!benim de eltime laf edemiyor gerçi onu aramadığını falan söylüyor beni saymıyor ondan sadece senin cebi ararım diyor kayınvalidem "ara anne onu da ben ne yapayım" diyorum.iyi ala hoş sevilmek ama bu elindeki hakkı almayı gerektirmez.isim hakkı sonuçta anne babaya verilmiş... ısrarın araya bişiler sokmanın ne anlamı var anlamadım koyarlarsa kendiliğinden ya da bi kere söyleyince kabul ederlerse tamam kabul etmemişse susun büyük gibi oturun ama ısrarla olacak olacak deyince soğutuyorlar kendilerinden, farkında değiller..

ayy, şu isim konusu kadar başka hiçbirşeye sinir olmuyorum yani.
benim de eltim 2. çocuğuna doğum yaptı henüz 40'ı çıkmadı. ilkinin adını kayınpederim koymuş. adı melike. eltim de bişey dememiş, yanlarında beraber kalıyorlar, üzerimde hakları çok koysunlar demiş. bence gayet de anlayışlı davranmış. şimdi ikinci bebek olunca eltim nisa olsun dedi. kayın pederim de nihal olacak dedi. kimliğine nisanur yazdırdılar. şimdi kayınpederim çocuğa nihal diyor. bu nedir ya. ne meraklılar çocuğa isim vermeye. o ana baba, aylarca hevesle bekliyor, evladına isim vermek elbetteki anne ve babanın hakkı. ben gerçekten de bu konuyu düşündükçe sinir oluyorum. kaarışmasınlar ya. hangi zamanda yaşıyoruz. bazıları demiş ya 'onlar evlatlarına isim koyamamışlar, içlerinde kalmış diye.' kalıversin içlerinde nolur yani. onlar da yaşamış aynı durumu o zaman karışmasınlar , birazcık anlayışlı oluversinler.
ben de biraz dolmuşum galiba bu konuda patladım :)

bu arada, arkadaşım allah sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin. inşallah herkesin çenesi bir anda kapanıverir ve istediğin ismi verirsin

ayy, şu isim konusu kadar başka hiçbirşeye sinir olmuyorum yani.
benim de eltim 2. çocuğuna doğum yaptı henüz 40'ı çıkmadı. ilkinin adını kayınpederim koymuş. adı melike. eltim de bişey dememiş, yanlarında beraber kalıyorlar, üzerimde hakları çok koysunlar demiş. bence gayet de anlayışlı davranmış. şimdi ikinci bebek olunca eltim nisa olsun dedi. kayın pederim de nihal olacak dedi. kimliğine nisanur yazdırdılar. şimdi kayınpederim çocuğa nihal diyor. bu nedir ya. ne meraklılar çocuğa isim vermeye. o ana baba, aylarca hevesle bekliyor, evladına isim vermek elbetteki anne ve babanın hakkı. ben gerçekten de bu konuyu düşündükçe sinir oluyorum. kaarışmasınlar ya. hangi zamanda yaşıyoruz. bazıları demiş ya 'onlar evlatlarına isim koyamamışlar, içlerinde kalmış diye.' kalıversin içlerinde nolur yani. onlar da yaşamış aynı durumu o zaman karışmasınlar , birazcık anlayışlı oluversinler.
ben de biraz dolmuşum galiba bu konuda patladım :)

bu arada, arkadaşım allah sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin. inşallah herkesin çenesi bir anda kapanıverir ve istediğin ismi verirsin

amin inşallah sağlıkla hayırlarla kucağıma alırım akıllı bir avladım olur....ne ayıp ne bencillik ama onlar nisanur yazdırıyor "siz kimsiniz" dermiş gibi nihal diyor onlar da aslında nisanur demeli inadına ama aynı evde ne olur bilmem! sanki sen taşıdın 9 ay karnında sen doğurdun acılarla onları sayma !o bazıları dediğin benim canım benim kayınvalidem çocuklarının adını verememiş içinde kalmış bende denemek istiyor...iyi de benim içimde niye kalsın ki? ama böyle deyince saygısız oluyormuşum....:36: iyidir aslında bak akşam kendiliğinden aradı sordu halimi hata yine vicdanım seslendi iyi falan diye ama isim konusu benim hakkım...soruyor gittin mi doktora diye 1 ay önce gittim diyorum ama cinsiyeti öğrendiğimi söylemiyorum napayım yani başımın ağrımasındansa saklarım daha iyi..:34:

Canım benim iş sende bitiyor.vuracaksın masaya yumruğunu,sabahlara kadar sancıdan uyuma,lavobaların önünde nöbet tut sonra hanımefendi isim şu olacak desin hadi ya başka sıkıntısı.

çocuğunun ismine babası dışında kimseyi karıştırmayacaksın.Fikir verenler olur o ayrı.Değerlendirmeye alıp almamak sana kalmış.Ama emri vaki şekilde ismi şu olacak demek kimsenin haddine düşmemiş.Ezdirmeyin kendinizi allah aşkına.

Benim bildiğim kız çocuğun adını annesi, erkek çocuğun da babası koyar...
Kayınvaliden saçmalamış resmen, sanki o doğuruyor...

üniversitedeyken annesi ispanyol babası türk bir arkadaşım vardı
ispanyollarda 4 5 isim oluyo taa annesinin kızlık soyadı babanın soyadı sonra baba ismi sonra kendi
ismi senden öyle birşey koy 2 3 isim:D şaka bir yana ben kaynanamın ismini falan koymam
kendisini sevmem sevsem de koymazdım biz türklerde var bu isim mevzusu sen kendini saydırmadıktan
sonra ismin konmuş konmamış nolmuş tek bildikleri o zaten .kayınpeder ismi için de öyle bu meseleler
hala var adetlerimiz bazen çok özeldir güzeldir ama zorunluluk olduğu zaman bu örf adet değil
laçka anlamsız birşey oluyor ...çocuğun dogsun hayırlısıyla ilk ismini sen koy ikinci adını ali rıza koyun
yok istemiyosan sadece ali koy ya da eşin kusura bakmasın ailesinin ismi koymakla kimsenin
başı göge ermez istediğiniz br ismi koyun..küsen küssün darılan darılsın elbet bir süre sonra barışırsınız siz
artık eşinizle bir süre bu konuyu konuşmayın..

en sinir olduğuım konulardan biri sen ne acılarla doğur büyüt karşınıza çıksınlar isim şu olsun bu olsun
benim kaynanamla kayınbabamın ismi var ben en küçük gelinim eltilerim koymuş yani bir kere konuldunmu başka gerek yok bizde ama kaynana kayınbaba bitti bizde kayın çıktı ilk çocuğum düşük oldu benim oğlan olursa kaynımın adı memet koyacaktım istemiyordum şahsen illa bütün ailenin ismi konulmasımı gerek ya şimdi bir kızım var eşim bana koydurttu sen ne acılar çekiyorsun istediğin olsun dedi ha eşim öyle demeseydi görümcemin ismini koyacaktık ALLAHdan benim ismim görümcemle aynı kızımla annesinin ismi aynı olurmu dedim vazgeçildi şükür.

O senin bebeğin , kahrını çekecek olan sensin isim koymak senin hakkın. Kızının ismini de habersiz yazdırmışlar zaten , çok üzüldüm :2: Bence söyle kayınvalidene , oğlum olacak ama ismini ben koymak istiyorum de ya da rüyamda ismini gördüm diye beyaz bir yalan söyle , istediğin ismi koy. Allah analı babalı büyütsün sağlıcakla kavuştursun inşallah . :emir_bebek:

kimse kendi doğurduğu çocuğun ismini başkalarından aldığı talimatLa vermek zorunda değil.bırak kim ne trip yaparsa yapsın. 9 ay karnında taşı.kayınvalidende ismini ben koyacam diye hazıra konsun. yani önce sana soracaklar belki senin düşündüğün bi isim var, sende kabul edersen ancak istedikleri simi verebilirler.sen şu isim meselesini muammada bırakma tez elden isim bulmaya çalış, yoksa isim verme başkalarına kalır :)
merak ettim.
KAYINVALİDENİZ KENDİ KAYINPEDERİNİN İSMİNİ ÇOCUKLARINDAN BİRİNE VERMİŞMİ?

bu nasıl bi kaynana yaptırımıdır Allah aşkına...
sen ve eşin dışında konuya kimsenin karışmasına hakkı yok
o sizin evladınız
eğer sen çok koymak istiyorsan kesinlikle senin dedğin olsun çocuğunun adı
bu nasıl bi cehalettir
kaçıncı devirde yaşıyoruz
eşinde adil davranmalı bence
bi çocuğun adını koymak, annesinin hakkı değilde kimindir
kesinlikle kabul etmiyorum böyle bi durumu...

kendini üzme, ağlama,
karınındaki bebecik hisseder yaşadığın duyguları...
senden ona geçer duygusal durumun
adını sen koyacaksın
bitmiştir
bu konuda kararını kesin ve ısrarlı bi şekilde ortaya koyarsan kimse karışamayacaktır zaten...

bu arada hayırlı uğurlu olsun, sağlıklı sıhhatli, vatana millete hayırlı bi evlat olsun inşallah...

Son düzenleme:
Bence bebeğin cinsiyetini saklamayın ama kayınvalidenize onun dediği ismi koyamayacağınızı çünkü kendi babanızında olduğunu şimdi onun dediği ismi koyarsanız onunda kırılabileceğini o yüzden isime kendiniz karar vereceğinizi söyleseniz.:34:

isim derdinden bebeğinize sevinemiyosunuz.Bebek sizin bebeğiniz,siz bakıcaksınız derdini çekeceksiniz. insanlar sırf yarımsaat sevecekler diye ali rıza mı koycaksınız. Sallayın ya çocugu siz yaptınız,ismini de siz koyacaksınız gerisini sallayın.Keşke benimde bebegim olsaydı da geriye isim koyması kalsaydı... Tadını çıkarın gerisi hikaye.

kimse kendi doğurduğu çocuğun ismini başkalarından aldığı talimatLa vermek zorunda değil.bırak kim ne trip yaparsa yapsın. 9 ay karnında taşı.kayınvalidende ismini ben koyacam diye hazıra konsun. yani önce sana soracaklar belki senin düşündüğün bi isim var, sende kabul edersen ancak istedikleri simi verebilirler.sen şu isim meselesini muammada bırakma tez elden isim bulmaya çalış, yoksa isim verme başkalarına kalır :)
merak ettim.
KAYINVALİDENİZ KENDİ KAYINPEDERİNİN İSMİNİ ÇOCUKLARINDAN BİRİNE VERMİŞMİ?

hayır canım o çocuklarının birine de kendi isim vermemiş "eskiden gelinlerde saygı varmış":36: sanırım içinde kalan uktesini bende tatmin etmek istiyor.tamam hevesi olabilir ama rica olur dimi işin yolu "kimse karışmasın bu olacak "demek bencilliğin ta kendisi değil de nedir!belki annesi olarak benim de bir hevesim vardır???

bu nasıl bi kaynana yaptırımıdır Allah aşkına...
sen ve eşin dışında konuya kimsenin karışmasına hakkı yok
o sizin evladınız
eğer sen çok koymak istiyorsan kesinlikle senin dedğin olsun çocuğunun adı
bu nasıl bi cehalettir
kaçıncı devirde yaşıyoruz
eşinde adil davranmalı bence
bi çocuğun adını koymak, annesinin hakkı değilde kimindir
kesinlikle kabul etmiyorum böyle bi durumu...

kendini üzme, ağlama,
karınındaki bebecik hisseder yaşadığın duyguları...
senden ona geçer duygusal durumun
adını sen koyacaksın
bitmiştir
bu konuda kararını kesin ve ısrarlı bi şekilde ortaya koyarsan kimse karışamayacaktır zaten...

bu arada hayırlı uğurlu olsun, sağlıklı sıhhatli, vatana millete hayırlı bi evlat olsun inşallah...
kararımı kesin ve sert olarak eşime söyledim "konu kapanmıştır sizinkilere söylemiyorsun "dedim...annem soruyor söyledin mi kayınvalidene hani söylesen...ay bu ne mahalle baskısı ya duyan da torunu doğdu da göstermeyen vicdansız gelini oynuyorum!altı üstü hakkım olan bişi yüzünden başımın ağrıyacağını bildiğimden cinsiyetini söylemiyorum ne var Allah nasip etmişse doğumda öğreniverir cinsiyetini ismini...ben de etkilenmmek için saklıyorum zaten canım yoksa ne kadar kararlı olursam olayım eşimden söz alır analık hakkını sokarak araya sonra eşimle devamlı kavga halinde olurum niye br daha ağzımın tadı kaçsın ki...varsın mavi getirmeyiversin getireceği şeyi...

Bence bebeğin cinsiyetini saklamayın ama kayınvalidenize onun dediği ismi koyamayacağınızı çünkü kendi babanızında olduğunu şimdi onun dediği ismi koyarsanız onunda kırılabileceğini o yüzden isime kendiniz karar vereceğinizi söyleseniz.:34:

anlamaz canım kendi babamın da olduğunu ya da benim isim düşündüğümü..o nedenle saklamak en iyisi ha eşimin gözünde neden suçlu oldum" kendi annesine söyledi de benim annemden sakladı" ona söyledim isim konusunda baskıyı annem de yapsa ondan da saklardım..sebebi sadece baskı yapması beni milletin içinde saygısız göstermesi dedim.tabi anlamak bile istemedi ..yapacak bişey yok o halde bana bu yolu bıraktılar....isme kendim karar vereceğim gibi bi söylemde bulunduğumda akrabası önünde beni topa tutmuştu..yani olacakların sinyalini o zamandan verdiği için gerek bile duymuyorum şu 5 ayımı da Rabbimin ismiyle sağ salim stressiz geçireyim istiyorum yoksa kendisini severim ama kendi istedi bunu yapmamı..

en sinir olduğuım konulardan biri sen ne acılarla doğur büyüt karşınıza çıksınlar isim şu olsun bu olsun
benim kaynanamla kayınbabamın ismi var ben en küçük gelinim eltilerim koymuş yani bir kere konuldunmu başka gerek yok bizde ama kaynana kayınbaba bitti bizde kayın çıktı ilk çocuğum düşük oldu benim oğlan olursa kaynımın adı memet koyacaktım istemiyordum şahsen illa bütün ailenin ismi konulmasımı gerek ya şimdi bir kızım var eşim bana koydurttu sen ne acılar çekiyorsun istediğin olsun dedi ha eşim öyle demeseydi görümcemin ismini koyacaktık ALLAHdan benim ismim görümcemle aynı kızımla annesinin ismi aynı olurmu dedim vazgeçildi şükür.

yuh artık ay ne o öle ailece isim kopyalarmış gibi?!!! kayın ismi görümce ismi de mi konulurmuş ya??!!!!!!ya resmen dediğimiz olsun havasındalar o halde bunlar..kendileri konulmuş daha ne diretirsin kızımın da oğlumun da ismi olsun diye.....ay Allah ım..kimisinin de akrabası gelir çomak sokar"artık dedesinin adı olur dimi" yada şu isim konur dimi?"sana ne?!!!sana ne!! sana soran oldu mu ağırca bir otur bakalım...yok ille ki dengesizliklerini ortaya koyacaklar.........amannnn vereceksin aslında herkesin ağzına lafı...ha bir de şu vardır bizimkilerin huylarında ki eşim de dahildir akrabaları her lafı söyler "şaka yaptık" der çıkarlar ama ben bişi söylesem şaka da olsa ciddiye alınır şaka diyemem!!!!böyle de dengesiz ve bencil huyları vardır...

Benzer bir olay komşumuzda vardı :Bütün kız torunların adı Ayşe,erkek torunların adı Süleyman dı .Bir tanede yetmemiş:1:.Gelin derdiki başka isim koymak isteyene güceniyorlar.

isim derdinden bebeğinize sevinemiyosunuz.Bebek sizin bebeğiniz,siz bakıcaksınız derdini çekeceksiniz. insanlar sırf yarımsaat sevecekler diye ali rıza mı koycaksınız. Sallayın ya çocugu siz yaptınız,ismini de siz koyacaksınız gerisini sallayın.Keşke benimde bebegim olsaydı da geriye isim koyması kalsaydı... Tadını çıkarın gerisi hikaye.

canım Allah sana da verir inşallah...inşallah isteyen herkese hayırlı bir evlaty nasip eder..inan bu isim olayını kafaya takalı bebeğime bişi olcak die korkmaya başladım ama inanın hani cinsiyet derdinde de değilim sağlıklı akıllı hayırlı olsun tek temennim.."Allah karnından alırsa görürsün Allah aratmadan vermiş sen isime takılıyorsun "diyen annem sayesinde sağolsun bişi olcak korkusu sardı beni..ama kötü bişi istemiyorum ki Allah ımdan sadece senelerce içimde ukte olan isimlerden karar verip koymak istiyorum yoksa kimseden torununu gizlemiyorum sevme demiyorum gelme demiyorum..ben ne yapayım daha???

Benzer bir olay komşumuzda vardı :Bütün kız torunların adı Ayşe,erkek torunların adı Süleyman dı .Bir tanede yetmemiş:1:.Gelin derdiki başka isim koymak isteyene güceniyorlar.

3. sü olsa eminim ona da karışırlar...

Back
X