Kayınvalidemle kavga ettim.

Burada arkadaşın açmış olduğu konu "eğitim seviyem yüzünden iş bulamıyorum, eğitimimi eşim yüzünden bırakıp evlendim, okumadığım için pişmanım...." gibi bir başlık olsaydı ya da ucu eğitime bir şekilde dokunuyor olsaydı elbette derdik keşke okumuş olsaydınız, hiçbirşey için geç değil yine devam edebilirsiniz falan gibi.. Ama yine de sizin değiminizle linç etmezdik ya da kızmazdık en azından ben yapmazdım ve bunuda hoş karşılamazdım..

Diğer mevzularda bazı arkadaşlara çalışmak zor geldiğinden eşlere boyun eğmeyi tercih ediyorlar orada tam da konu bu olduğu için çalışmanın önemini söylüyoruz..Ben kendi adıma Yine olsun yine söylerim..Ama burada ne alaka yani?? Kayınvalidesi ile tartışmış sorunu anlatmış dövüşmek yerine bilmem ne kelimesi kullandın cahil imaları falan🙄 ne mana?? Sapla samanı ayırt etmek lazım bazen.. Bir de arkadaş açıklama falan yapmış çok üzüldüm..
Kredi ödedikleri için ayrı eve çıkamdıklarını ayrı eve çıkmak istediğini söylüyor konu sahibi. Eğer çalışsaydı para kazansaydı eve destek sağlasaydı eğer sizce şuan kv ile bı durumda mı olurlardı ?

Insanlarin eksikleri ile dalga gecmek hangi egitim seviyesine dahil? Harfleri yanlis yazmis ee ne olmus? Ilkokul mezunudur ne olmus? Bu ozellikler konu sahibine saygi duymamazi mi gerektiriyor?
Eğitim seviyesi ile dalga geçmek değil amacım keşke okuyup bir meslek sahibi olsaydı ve çalışsaydı bunları yaşamak zorunda kalmazdı diyorum bu dalga geçmek mi oluyor ?

Kendisi maddi yük olmamak için erken evlendiğini söyledi, okuyabildiniz mi?

Türkiyede yaşıyor olmamız ülkemizde her şeyi doğru kabul edeceğimiz, yanlışlarla savaşmayacağımız anlamına gelmiyor.
Başarı maalesef her zaman altın tepside sunulmuyor ve güçlü insan zaten zorluklara direndiği için güçlü oluyor.
Ben zorluklara rağmen savaşmaktan bahsediyorum, siz en başından kabullenilmiş bir yenilgiden bahsediyorsunuz, elbet siz hayatınızda bu bakış açısıyla yaşayabilirsiniz ama ben ülkemde güçlü, basarili ve mutlu kadınlar görmeyi temenni ediyorum.
Bu karşıdakini okuyabilidniz mi diye azarlamak da nasıl bir üsluptur bilemedim. Herkes bunu temenni ediyor, temennilerinize katılıyorum ama bir de gerçekler var.

Ben genel olarak kadınlarımızdan bahsettim, sizin de öyle konuştuğunuzu düşünmüştüm. Ama siz okuyabildiniz mi gibi bir üslup tercih ettiniz. Evet okuyabildim Benim için bitmiştir burada. :KK51:

Regina phalange21 .... kadın kusuruma bakmayın demiş zaten 🤔

İyi de ben dalga geçmedim ki gerçekten anlamadığım için sordum. Doğuştum diye bir kelime de olabilir ya da dövüştüm de olabilir ilk mesajımda merak edip sordum bunda bir şey yok.

Arkadaş ne gereksiz duyarlarınız var sizin ya.
Başlıkta doğuştumu okur okumaz anlamayıp ne demek istiyor diye sorayım dedim mesajımı beğenmeme yağmuruna tutmuşlar. Kadının konusunu sabote eden sizsiniz.

Evinizi ayırmanız hali hazirda mümkün değil sanıyorum (en azından bir süre daha) Bu durumda yüz vermeyin hiç,mesafenizi koruyun.
Yüzgöz olmadan gecirmeye bakın günlerinizi,kendinizi de ezdirmeyin.
İlk fırsatta ayrı eve çıkın.

Kredi ödedikleri için ayrı eve çıkamdıklarını ayrı eve çıkmak istediğini söylüyor konu sahibi. Eğer çalışsaydı para kazansaydı eve destek sağlasaydı eğer sizce şuan kv ile bı durumda mı olurlardı ?
Olmazdı elbette ama yine eğitimle ne alaka orasını pek çözemedim?? Lise mezununları ya da ilkokul mezunları çalışamıyor mu??Yine alakasız buldum ama zaten benim söylediğim şey bu değildi yazım hatalarına yersiz yorumlar yapılmasıydı.. Bir iki kelime yanlış yazdı diye eğitimsizlik, cahillik falan gibi saçma sapan yorumlara karşı söyledim onu Hala da aynı düşüncedeyim.. Konu ile eğitim seviyesinin ya da eğitimsizliğin hiçbir alakası yok.. Haa çok derin derin düşünürsek şimdi çocukluğuna kadar inebilirsiniz de kimse kusura bakmasın buradaki mevzunun ne olduğu gayet açık zaten fazlasına gerek yok..

Arkadaş ne gereksiz duyarlarınız var sizin ya.
Başlıkta doğuştumu okur okumaz anlamayıp ne demek istiyor diye sorayım dedim mesajımı beğenmeme yağmuruna tutmuşlar. Kadının konusunu sabote eden sizsiniz.
Peki neden anlamadığınız bir konuya ilk mesajı yazma gereği duydunuz? Beklesneiz belki birileri anlayıp açıklardı.

Veya o kelime dışında neden kalan kısımlara yorum yapmadınız? Duyar kasmak değil ki bu siz bunu komik olduğunuzu düşünerek yaptınız.

Hanımlar herkese selamın aleyküm.
Belki beni bilirsiniz eski konularimdan.
Pek de eski sayılmaz da gerçi .
Artık pisirik , susan , ve herseyi kabullenen biri olmaktan vazgeçtim.
Sizin de dediğiniz gibi açtım azını bu sefer.iki çocuğum var biri 4 yaşında biri ise 5 aylık.dun kvdem oğluma tablet vermiş oyun oynasın diye .benim biraz işlerim vardı ve eve gelince tableti gördüm.belki çocuğu bilgisayar veya tabletle oynayan anneler bilirler çocuk tablete bakmaktan gözleri kızarmış ve semelesmisti.tableti hemen aldım elinden .neyse yemek yedik flan çocukları banyo yaptırdım büyük oğlum kv demeden tabletini istemiş bende tableti saklamistim ki bidaha vermesin diye.kvdem yanıma geldi tableti ver kız diye yüksek sesle konuştu.bende anne vermiycem ısrar etme ne yemek yiyor ne uyku uyyuyor tablete bakacağım diye dedim.o araya bı tufan koptu zaten.elinde hızlı şarj Max vardı.onu kaldırdı duvara fırlattı sana tableti ver dedim diye epeyi bı bağırdı . Küçük oğlumun ana kucagini flan fırlattı . Benim sinirlerim hopladi ve ayağa kalktım vermiycem dedim sana dedim.o sıraya kv bana annelik duyguların mi depreşti yeni mi aklına geldi anne olduğun avrat olduğun sen ne biçim anne ne biçim eş sin dedi.bunu diyen sen misin,açtım ağzımı yumdum gözümü.sen azından çıkan lafı bı duy diye bağırdım bende kendine gel kimsin sen annesi misin babası misin dedim . Bayağı bı bağırdım tabi ondan sonra kapadı çenesini.telefonunu aldı ve kp mi aradı gelinin böyle böyle yaptı bana kocacım dedi. Tabi kb huyunu bildiği için azarlamis kvdemi . Niye böyle yapıyorsun memnuniyetsizsin flan demiş.kvdem evde sintir sintir dolanıyor gelinin sabahtan beri suratı asık flan demiş.halbuseki öyle birşey yok çok güleç bir insanimdir.neyse akşam oldu bizimkiler işten geldiler . Kb oturdu ağladı , karıma söz dinletemiyorum diye .bende herşeyi anlattım baba böyle böyle dedi flan diye . O sıraya kv bağırarak yaparım tabi diyince babam aniden bağırdı sus artık süs diye .eşim özür dilesen mi uzamasa konu dedi tabi ona da bağırdım yeter artık seni bosarim çocuklarımı da alır sığınma evine giderim ne ölümü ne de dirimi göremezsin dedim.haklisin dedi sustu .tabikide özür flan dilemedim kendi geldi kb kızım sinirlendim bı an flan dedi bende seslenmedim bile.ama tavrimi ortaya koydum artık mesafeliyim herkese karşı sizce doğru mu yaptım.onceki konumdan yola çıkarak yorum yaparsanız sevinirim.uzun yada yanlış yazdiysam hakkınızı helal edin.
Belli artık sabrınız kalmamış. Keşke eşinizi ikna edip ayrı eve taşınsanız. Mesafe her zaman iyidir, ne siz onları ne de onlar sizi kırmış olur.

Olmazdı elbette ama yine eğitimle ne alaka orasını pek çözemedim?? Lise mezununları ya da ilkokul mezunları çalışamıyor mu??Yine alakasız buldum ama zaten benim söylediğim şey bu değildi yazım hatalarına yersiz yorumlar yapılmasıydı.. Bir iki kelime yanlış yazdı diye eğitimsizlik, cahillik falan gibi saçma sapan yorumlara karşı söyledim onu Hala da aynı düşüncedeyim.. Konu ile eğitim seviyesinin ya da eğitimsizliğin hiçbir alakası yok.. Haa çok derin derin düşünürsek şimdi çocukluğuna kadar inebilirsiniz de kimse kusura bakmasın buradaki mevzunun ne olduğu gayet açık zaten fazlasına gerek yok..
Bu ülkede iş bulabilmek için için insanlar 2-3 ünv. Bitiriyor üstüne yüksek lisans vs vs. Yapıyor ve hala iş bulamıyor bunu biliyorsunuz diye düşünerek yazıyorum. ilkokul veya lise mezunun iş bulması ne kadar kolay bu ülkede ? Daha fazla uzatmanın bi manası yok konuyu. Ben konu sahibinin daha iyi bir hayatı olması adına keşke bir okul olusaydınız bi mesleğiniz olsaydı herşey daha güzel olabilirdi dedim bu kadar.

Sorunuza soruyla ve aynı uslupla cevap verdim ve hakaret etmedim bu yorumlaşmayı ben uslupsuzluk olarak gormedim ama bu başlattığinız sizin için uslupsuzluksa üzgünüm size kötü bir haberim var: o halde gerçekten şu konuda bir uslupsuz var ama bu ben değilim.

Ayrıca hem konuda benzer düsündüğümüzü hem de bana katılmadığınızı söyleyen birisi olarak size okudunuz mu ve okuduğunuzu anlayabildiniz mi diye tutarsızlıkları yok etmek adına içten bir soru gelmesi çok normal bilin istedim.
İyi akşamlar

Bu ülkede iş bulabilmek için için insanlar 2-3 ünv. Bitiriyor üstüne yüksek lisans vs vs. Yapıyor ve hala iş bulamıyor bunu biliyorsunuz diye düşünerek yazıyorum. ilkokul veya lise mezunun iş bulması ne kadar kolay bu ülkede ? Daha fazla uzatmanın bi manası yok konuyu. Ben konu sahibinin daha iyi bir hayatı olması adına keşke bir okul olusaydınız bi mesleğiniz olsaydı herşey daha güzel olabilirdi dedim bu kadar.
Bencede uzatmaya gerek yok.. Uzun uzun anlatırdım size ama mevzu yine bu değil.. Şimdi bir arkadaş alıntı yapmış oradan gördüm dövüşmek kelimesini yanlış yazan bir insanı ciddiye alamayacağını yazan sizmişsiniz.. Sadece siz bu tarz şeyler yazmadınız başka arkadaşlar da vardı ben zaten bu üslupları sevmiyorum ona karşın yorum yapmıştım kişilere hiç dikkat etmemiştim ama üzgünüm kaleye almadığınız bir insanın da iyi yerlere gelmesini isteyeceğinizi düşünmek 🙄🙄.. Neyse herkesin kendi hayatı kendi düşüncesi.. İyi akşamlar..

Eğitim seviyesi ile dalga geçmek değil amacım keşke

bir meslek sahibi olsaydı ve çalışsaydı bunları yaşamak zorunda kalmazdı diyorum bu dalga geçmek mi h

En azından ben harfleri yanlış yazmaşım dövüşmek yerine doğuşmak gibi. Ne oldu şimdi sen bana bunu dedim diye bana lafmı soktuğunu sandın ? Madalyanı getiriyorum hemen hak ettin. Benim dediğim şey eğitimsizlik burada makale yazmıyoruz ufak tefek yazım hatalarını herkes yapıyor ama kelimeleri komple yanlış yazmak veya cümleleri yanlış yazmak anlatabiliyormuyum ? Hadi burada ki yazım yanlışlarımıda bul öğretmenim.
yanlışlarımıda değil yanlışlarımı da olacak o. Ahhdjdkk. Ayrıca harf degil,"o de da eki ve de da bağlacı"olarak bakın isterseniz.. Ayrıca siz ağzınıza geleni yazmışsınız vay efendim okusaymış yok çalışsaymış vay efendim o zaman böyle yazmazmış.. Arkadaş sizin yazım yanlışlarınızı söyledi diye de kızıyorsunuz. size yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına yapmayın bence daha adil olur.... çok sukur iyi eğitim aldığıma inanıyorum ama bu bana başkalarını hor görme ve eleştirme hakkı vermiyor herkes eşit şartlarda değil ilaveten burada yazarken ben de imla kurallarına uyma derdine girmiyorum öylee yazıp geçiyorum falan....

En azından ben harfleri yanlış yazmaşım dövüşmek yerine doğuşmak gibi. Ne oldu şimdi sen bana bunu dedim diye bana lafmı soktuğunu sandın ? Madalyanı getiriyorum hemen hak ettin. Benim dediğim şey eğitimsizlik burada makale yazmıyoruz ufak tefek yazım hatalarını herkes yapıyor ama kelimeleri komple yanlış yazmak veya cümleleri yanlış yazmak anlatabiliyormuyum ? Hadi burada ki yazım yanlışlarımıda bul öğretmenim.

Aşşaya değil aşağıya...

İkinci üniversite okuyan birinin bu kadar yazım hatası yapması asıl alay edilecek bir durum....

X