Kayınvalidemle kavga ettim.

İşte benim demek istediğim herşeyin sonucu eğitim 22yaşında annesi babası olmadığı için amcasına yük olmamak için evlenmeyi tercih etmiş. Evlenmeyi tercih edeceğine eğitimi tercih etseydi. Buradaki yazım şeklide bu şekilde olmazdı şuan kv ile yaşamak zorunda kalmazdı yada resti çekerken sığınma evine giderim diyeceğine kendi maaşımla bakarım çocuklarıma sizede yüzlerini göstermem derdi. Bir kadının elinde diploması olmak zorunda eğitim yerine evliliği seçmemeli. Artık hiçbirşey eskisi gibi değil okula gitmeden evdende okuyabiliyoruz bir kadın kendini geliştirmeli anlatabiliyormuyum. Eğitim yerine evliliği seçen birinede kusura bakmayın bu nasıl yazım şekli derim ben .
Ben sizi anlıyorum, benim bu konu hakkında ,bir iki kisi sordu böyle devam etmemeseydi. Bir üye yazmis mesela, yaşınız genc çocuklarınızı büyüteceksiniz ,biraz kitap okuyun kendinizi geliştirin yazmis ben o cevabı beğendim. Kendisinede yazdim kırmadan yazmaniz ne güzel diye. Elbette bende bu şekilde aman okumasın , böyle yerinde saysin diyen biri değilim sadece üslup açısından farki demek istedim.

İnsan sinirle kelimeleri yanlış yazabiliyor.Konularıma baktığımda tonlarca yazım yanlışı görüyorum ben mesela.Dalga geçmek yerine konuya odaklanılsa daha iyi olur zira konu sahibi zaten üzgün oluyor...Konuya gelecek olursam kayınbaban çok iyi bir insanmış ne güzel en azından ona içini dökebiliyorsun.Bu kadınlara babaanne olunca annesinden gizli bir şeyler alıştırma huyu otomatik olarak yükleniliyor herhalde.Anlamazlar bacım anlamazlar kalın kafalarına girmez

İşte benim demek istediğim herşeyin sonucu eğitim 22yaşında annesi babası olmadığı için amcasına yük olmamak için evlenmeyi tercih etmiş. Evlenmeyi tercih edeceğine eğitimi tercih etseydi. Buradaki yazım şeklide bu şekilde olmazdı şuan kv ile yaşamak zorunda kalmazdı yada resti çekerken sığınma evine giderim diyeceğine kendi maaşımla bakarım çocuklarıma sizede yüzlerini göstermem derdi. Bir kadının elinde diploması olmak zorunda eğitim yerine evliliği seçmemeli. Artık hiçbirşey eskisi gibi değil okula gitmeden evdende okuyabiliyoruz bir kadın kendini geliştirmeli anlatabiliyormuyum. Eğitim yerine evliliği seçen birinede kusura bakmayın bu nasıl yazım şekli derim ben .
Bütün de leri yanlış yazmışsın.Soru eki olan -mı -mi de ayrı yazılır.

Hadi o ilkokul mezunu. Senin savunman ne?

Konuyu okudum tebessüm bile etmedim. Bir de çok komik bulmuşlar yaptıkları esprileri.
Kesinlikle, komik zannedilmesi ayrıca vahim zaten. Yani bu tarz yorumları okumaktan konunun ne olduğunu unuttum. Zaten sonra da bıraktım yorumları okumayı. Varsa yoksa yazım yanlışı dalgası. Zaten konu sahibi ilk düzeltmeye düzgünce cevap vermiş, kusura bakmayın demiş. Bunun üzerine vıcığını çıkarıp ezmeye çalışmak çok ayıp.

Hanımlar herkese selamın aleyküm.
Belki beni bilirsiniz eski konularimdan.
Pek de eski sayılmaz da gerçi .
Artık pisirik , susan , ve herseyi kabullenen biri olmaktan vazgeçtim.
Sizin de dediğiniz gibi açtım azını bu sefer.iki çocuğum var biri 4 yaşında biri ise 5 aylık.dun kvdem oğluma tablet vermiş oyun oynasın diye .benim biraz işlerim vardı ve eve gelince tableti gördüm.belki çocuğu bilgisayar veya tabletle oynayan anneler bilirler çocuk tablete bakmaktan gözleri kızarmış ve semelesmisti.tableti hemen aldım elinden .neyse yemek yedik flan çocukları banyo yaptırdım büyük oğlum kv demeden tabletini istemiş bende tableti saklamistim ki bidaha vermesin diye.kvdem yanıma geldi tableti ver kız diye yüksek sesle konuştu.bende anne vermiycem ısrar etme ne yemek yiyor ne uyku uyyuyor tablete bakacağım diye dedim.o araya bı tufan koptu zaten.elinde hızlı şarj Max vardı.onu kaldırdı duvara fırlattı sana tableti ver dedim diye epeyi bı bağırdı . Küçük oğlumun ana kucagini flan fırlattı . Benim sinirlerim hopladi ve ayağa kalktım vermiycem dedim sana dedim.o sıraya kv bana annelik duyguların mi depreşti yeni mi aklına geldi anne olduğun avrat olduğun sen ne biçim anne ne biçim eş sin dedi.bunu diyen sen misin,açtım ağzımı yumdum gözümü.sen azından çıkan lafı bı duy diye bağırdım bende kendine gel kimsin sen annesi misin babası misin dedim . Bayağı bı bağırdım tabi ondan sonra kapadı çenesini.telefonunu aldı ve kp mi aradı gelinin böyle böyle yaptı bana kocacım dedi. Tabi kb huyunu bildiği için azarlamis kvdemi . Niye böyle yapıyorsun memnuniyetsizsin flan demiş.kvdem evde sintir sintir dolanıyor gelinin sabahtan beri suratı asık flan demiş.halbuseki öyle birşey yok çok güleç bir insanimdir.neyse akşam oldu bizimkiler işten geldiler . Kb oturdu ağladı , karıma söz dinletemiyorum diye .bende herşeyi anlattım baba böyle böyle dedi flan diye . O sıraya kv bağırarak yaparım tabi diyince babam aniden bağırdı sus artık süs diye .eşim özür dilesen mi uzamasa konu dedi tabi ona da bağırdım yeter artık seni bosarim çocuklarımı da alır sığınma evine giderim ne ölümü ne de dirimi göremezsin dedim.haklisin dedi sustu .tabikide özür flan dilemedim kendi geldi kb kızım sinirlendim bı an flan dedi bende seslenmedim bile.ama tavrimi ortaya koydum artık mesafeliyim herkese karşı sizce doğru mu yaptım.onceki konumdan yola çıkarak yorum yaparsanız sevinirim.uzun yada yanlış yazdiysam hakkınızı helal edin.
Ya nyie tablet vermek istiyor ısrarla ona ne, bende onu anlamadım

Bütün de leri yanlış yazmışsın.Soru eki olan -mı -mi de ayrı yazılır.

Hadi o ilkokul mezunu. Senin savunman ne?
En azından ben harfleri yanlış yazmaşım dövüşmek yerine doğuşmak gibi. Ne oldu şimdi sen bana bunu dedim diye bana lafmı soktuğunu sandın ? Madalyanı getiriyorum hemen hak ettin. Benim dediğim şey eğitimsizlik burada makale yazmıyoruz ufak tefek yazım hatalarını herkes yapıyor ama kelimeleri komple yanlış yazmak veya cümleleri yanlış yazmak anlatabiliyormuyum ? Hadi burada ki yazım yanlışlarımıda bul öğretmenim.

Konu sahibi ilkokul mezunu olduğunu mu yazdı? Ben öyle bir yazı okumadım

Ya kızlar kusura bakmayın ama çok itici geldiniz.. Kadın derdini yazmış belli ki çok sinirli ve kırgın .. Tamam yanlış ifadeler, yazımı yanlış kelimelerde kullanmış ama size paragrafta yazım yanlışı, anlatım bozukluğu bilmem ne bulun diye buraya konular açılmıyor.. Yani fikrinizi de çirkin üsluplarla ifade ediyorsunuz..

Konu sahibi arkadaşım sana gelince de galiba aynı kayın ailenizle birlikte yaşıyorsunuz.. Aynı evde yaşamak birsürü sorun demek zaten.. Bence başta hatayı parada yapmışsınız.. Herkese yazık yani..
Yani aynen sanırsın ki ülkemizde herkes çok eğitimli. Herkes çok kültürlü. Çok değil 4-5saat bir devlet hastanesi aciline gidip gözlem yapsın buradaki hanımlar ülkenin eğitim seviyesinin farkına varırlar.

Allah'ım konu dil ve anlatım dersine dönmüş. Neyse.
Keşke bu kadar yüz göz olunmasaydı. Aynı evde yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla. Hep yüz yüze. Zor. Keşke evi ayırabilseniz bu kadar sıkıntı olmaz. Sinirlenmekte son derece haklısın ama.

En azından ben harfleri yanlış yazmaşım dövüşmek yerine doğuşmak gibi. Ne oldu şimdi sen bana bunu dedim diye bana lafmı soktuğunu sandın ? Madalyanı getiriyorum hemen hak ettin. Benim dediğim şey eğitimsizlik burada makale yazmıyoruz ufak tefek yazım hatalarını herkes yapıyor ama kelimeleri komple yanlış yazmak veya cümleleri yanlış yazmak anlatabiliyormuyum ? Hadi burada ki yazım yanlışlarımıda bul öğretmenim.
Ben laf sokmam çünkü benim tarzım değil.

Karşıdakinin hataları konusunda bu derece hassas olan birinden de aynı özeni beklerim. Seninkilerin de hata olmadığı belli, bir iki hata yaparsın ama sen bilmiyorsun cevap bu. Sen de bilmiyorsun yani. O zaman ne yapmalıyız susmalıyız.

Lise bitene kadar zaten eğitime çok para gitmiyor, onu karşılayamayan varsa da açıktan okunabilir. Üniversitede uygun devlet yurdunda kalıp, geri ödemeli burs herkese çıktığından onu alıp hem çalışıp hem okunabilir gayet.
Ama bazı insanlar sırtını kendine değil koca bulup ona dayamak istiyor. Kendi kayığını kendin çekmezsen ileriye gidemiyor, güvendiğin kişi de çekmeyince denizin ortasında kalakalıyorsun işte.
Böyle hayatlara ne kadar üzülsem de iş Müge Anlı'nın dediği gibi biz sınavda ter dökerken sen görümcelerinle kısır yiyorduna çıkıyor ve bu iki hayatın kalitesi, huzuru maalesef ki aynı olmuyor.

Lise bitene kadar zaten eğitime çok para gitmiyor, onu karşılayamayan varsa da açıktan okunabilir. Üniversitede uygun devlet yurdunda kalıp, geri ödemeli burs herkese çıktığından onu alıp hem çalışıp hem okunabilir gayet.
Ama bazı insanlar sırtını kendine değil koca bulup ona dayamak istiyor. Kendi kayığını kendin çekmezsen ileriye gidemiyor, güvendiğin kişi de çekmeyince denizin ortasında kalakalıyorsun işte.
Böyle hayatlara ne kadar üzülsem de iş Müge Anlı'nın dediği gibi biz sınavda ter dökerken sen görümcelerinle kısır yiyorduna çıkıyor ve bu iki hayatın kalitesi, huzuru maalesef ki aynı olmuyor.
Bir insanın okumamasının tek sebebi maddi imkansızlıklar olmayabilir. Türkiye'den bu kadar kopuk mu yaşıyoruz gerçekten?

Kesinlikle haklısınız bende bunu demek istiyorum ama çoğu arkadaş burada laf soktuğumu düşünüp bana laf sokmaya çalışyor ne yazikki. Bir kadının kaderi kendi ellerinde biz okurken deli gibi sınavlara çalışırken birileri aynı yaşta evlenip çocuk yapıyorsa biz okulu bitirince bu hayatın sefasını sürüyorsak. Onlarda aynı dönemde bu şekilde kavgalar ayrılıklar yaşıyor malesef.

Bir insanın okumamasının tek sebebi maddi imkansızlıklar olmayabilir. Türkiye'den bu kadar kopuk mu yaşıyoruz gerçekten?
Kendisi maddi yük olmamak için erken evlendiğini söyledi, okuyabildiniz mi?

Türkiyede yaşıyor olmamız ülkemizde her şeyi doğru kabul edeceğimiz, yanlışlarla savaşmayacağımız anlamına gelmiyor.
Başarı maalesef her zaman altın tepside sunulmuyor ve güçlü insan zaten zorluklara direndiği için güçlü oluyor.
Ben zorluklara rağmen savaşmaktan bahsediyorum, siz en başından kabullenilmiş bir yenilgiden bahsediyorsunuz, elbet siz hayatınızda bu bakış açısıyla yaşayabilirsiniz ama ben ülkemde güçlü, basarili ve mutlu kadınlar görmeyi temenni ediyorum.

Evet olabilir. Ama. Burada çalışmıyorum diyen kadınları herkes linçliyor neden çalışmıyorsun diye buda aynı şey değilmi 22yaşında bir kadınının ilkokul mezunu olması ? Onun dokunulmazlığımı var okusaymış açıktan lise açıktan ünv. Var en kötü o şekilde okuyabilir. Maden çalışmayan kadına nasıl çalışmazsın kocanın ailenin eline bakarsınız diye kızıyorsunuz okumamış insanlarada kızmalısınız.
Burada arkadaşın açmış olduğu konu "eğitim seviyem yüzünden iş bulamıyorum, eğitimimi eşim yüzünden bırakıp evlendim, okumadığım için pişmanım...." gibi bir başlık olsaydı ya da ucu eğitime bir şekilde dokunuyor olsaydı elbette derdik keşke okumuş olsaydınız, hiçbirşey için geç değil yine devam edebilirsiniz falan gibi.. Ama yine de sizin değiminizle linç etmezdik ya da kızmazdık en azından ben yapmazdım ve bunuda hoş karşılamazdım..

Diğer mevzularda bazı arkadaşlara çalışmak zor geldiğinden eşlere boyun eğmeyi tercih ediyorlar orada tam da konu bu olduğu için çalışmanın önemini söylüyoruz..Ben kendi adıma Yine olsun yine söylerim..Ama burada ne alaka yani?? Kayınvalidesi ile tartışmış sorunu anlatmış dövüşmek yerine bilmem ne kelimesi kullandın cahil imaları falan🙄 ne mana?? Sapla samanı ayırt etmek lazım bazen.. Bir de arkadaş açıklama falan yapmış çok üzüldüm..

Begenmedim ata ata geldim suraya kadar.Konu sahibi ne sormus,insanlar tutmus siveye takilmis.

İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır.
Bunuda suraya yapistirayim da.Bu arada konu sahibi iyi yapmissin.Alttan alsaydn kvnin önünü alamazdin

Insanlarin eksikleri ile dalga gecmek hangi egitim seviyesine dahil? Harfleri yanlis yazmis ee ne olmus? Ilkokul mezunudur ne olmus? Bu ozellikler konu sahibine saygi duymamazi mi gerektiriyor?

X