Kayınvalidemle kavga ettim.

Belki ilkokul mezunu yazan,belki ilkokul mezunu değil sonradan öğrendi, tabi ki herkes güzel yazsın,anlaşılsın yazım yanlışı yapmasın ama konu sabote edilmesin. Güldünüz , dalga geçtiniz rahatladiysaniz bence artik kenara çekilin. Dogusmak = dövüşmek olduğunu anladığımıza göre gerek kalmadi gir gira

Bazı insanların şivesi olur yaşadığı bölgeye göre. Misal memleketim de yaşayan insanlar gelmek yerine varmak, tekme yerine tepik vs gibi kelimeler kullanırlar. Köye gittiğimde orada yaşayan yaşlıca biri eşim için "efendin bu mu" diye sordu. Bir süre anlayamadım ne sorduğunu, sadece onu düzeltmiştim "efendim değil eşim" diye. İnsanların şiveleri ile alay etmeyi, ezmeyi hiç sevmem. Benim gitmediğim okullara gitmediğini, girdiğim ortama giremediklerini, yaşadığım çevrede yaşamadıklarını bilirim çünkü.

Ama konu sahibi çok genç yaştasın, biraz kitap okuyarak, araştırarak bu şive olayını düzeltmeni tavsiye ederim. Çocukların büyüyecek, daha çok ortamlara girmeye başlayacaksın, belki ileride farklı bir şehirde yaşayacaksın. Küçük bir şehirden gelen arkadaşım bol bol kitap okuyup, belediyelerin açtığı diksiyon kursları işe çözdü bu problemi.

Önceki konularını bilmiyorum ama sürekli ezmeye çalışan, ağzına geleni düşünmeden söyleyen bir kv ye sahipsen artık sesini çıkarmakla iyi yapıyorsun. Eşinin bu konularla ilgili baskı yapmasına da izin verme.
Sizi tebrik etmek istedim, kırmadan güzel tavsiyelerde bulunmuşsunuz. Keşke herkes siz gibi olsa

Hanımlar herkese selamın aleyküm.
Belki beni bilirsiniz eski konularimdan.
Pek de eski sayılmaz da gerçi .
Artık pisirik , susan , ve herseyi kabullenen biri olmaktan vazgeçtim.
Sizin de dediğiniz gibi açtım azını bu sefer.iki çocuğum var biri 4 yaşında biri ise 5 aylık.dun kvdem oğluma tablet vermiş oyun oynasın diye .benim biraz işlerim vardı ve eve gelince tableti gördüm.belki çocuğu bilgisayar veya tabletle oynayan anneler bilirler çocuk tablete bakmaktan gözleri kızarmış ve semelesmisti.tableti hemen aldım elinden .neyse yemek yedik flan çocukları banyo yaptırdım büyük oğlum kv demeden tabletini istemiş bende tableti saklamistim ki bidaha vermesin diye.kvdem yanıma geldi tableti ver kız diye yüksek sesle konuştu.bende anne vermiycem ısrar etme ne yemek yiyor ne uyku uyyuyor tablete bakacağım diye dedim.o araya bı tufan koptu zaten.elinde hızlı şarj Max vardı.onu kaldırdı duvara fırlattı sana tableti ver dedim diye epeyi bı bağırdı . Küçük oğlumun ana kucagini flan fırlattı . Benim sinirlerim hopladi ve ayağa kalktım vermiycem dedim sana dedim.o sıraya kv bana annelik duyguların mi depreşti yeni mi aklına geldi anne olduğun avrat olduğun sen ne biçim anne ne biçim eş sin dedi.bunu diyen sen misin,açtım ağzımı yumdum gözümü.sen azından çıkan lafı bı duy diye bağırdım bende kendine gel kimsin sen annesi misin babası misin dedim . Bayağı bı bağırdım tabi ondan sonra kapadı çenesini.telefonunu aldı ve kp mi aradı gelinin böyle böyle yaptı bana kocacım dedi. Tabi kb huyunu bildiği için azarlamis kvdemi . Niye böyle yapıyorsun memnuniyetsizsin flan demiş.kvdem evde sintir sintir dolanıyor gelinin sabahtan beri suratı asık flan demiş.halbuseki öyle birşey yok çok güleç bir insanimdir.neyse akşam oldu bizimkiler işten geldiler . Kb oturdu ağladı , karıma söz dinletemiyorum diye .bende herşeyi anlattım baba böyle böyle dedi flan diye . O sıraya kv bağırarak yaparım tabi diyince babam aniden bağırdı sus artık süs diye .eşim özür dilesen mi uzamasa konu dedi tabi ona da bağırdım yeter artık seni bosarim çocuklarımı da alır sığınma evine giderim ne ölümü ne de dirimi göremezsin dedim.haklisin dedi sustu .tabikide özür flan dilemedim kendi geldi kb kızım sinirlendim bı an flan dedi bende seslenmedim bile.ama tavrimi ortaya koydum artık mesafeliyim herkese karşı sizce doğru mu yaptım.onceki konumdan yola çıkarak yorum yaparsanız sevinirim.uzun yada yanlış yazdiysam hakkınızı helal edin.
Herzman derim kucuk cinnet herseyi cozer

kadın anlatmış derdini dökmüş. Bir çok kadının derdi de yazım yanlışı olmuş. biri yazım yanlışı mı yapmış hemen tercümanlar koşuyor valla. ben bu siteyi. Kk kadınların birbirlerine yardımcı olup güçlendiği bir site olarak görüyorum. Çok yazım yanlışına takılan olursa bu durumla ilgili konu açsın yasak değilse orda eğlensinler, ne bileyim aşırı saçma şeyler. Hatta benimde bunu yazmam saçma yani. çünkü konu bu değil. mesele derde dert olmak değil ki. derdi paylaşıp yardımcı olmak, iç dökmek. neyse. diğer kadınlarında dediği gibi evi ayırmanın vakti gelmişte geçiyor. o ortamda yaşayan cocuklara üzüldüm ben. kendini ezdirme. evler ayrılana kadar sabret. hakkında hayırlısı olsun

Konunu kimse anlamadı ama nasıl dertleşeceksin. Dertleşebilmek için ayni dili konusmak lazım, ben şimdi sana RusÇa derdimi anlatsam dertleşebilir miyiz.

Yani de ya da ki bağlaçlarıni neden ayrı yazmadın demiyoruz sana. Onları görmezden geliriz
Fakat senin konunu cidden anlayamadık.

Türkçe yazmak icin ebada olmak gerekmiyor. Derdimizi anlatacak kadar yazma becerimiz olsun,kâfi.
Yok ben tek okuyuşta anladım, en azından cümlenin tümüne baktığımda tahmin edebildim diyelim.
Rusça ve Türkçe iki ayrı dildir. Bunların herhangi birini bilmeyen bir değil hiç bir kelimesini anlayamaz.
Konu sahibinin eleştirdiğiniz olayı şive farkıdır. Yani aynı dilin bölgeye göre söyleniş farklılığı.
Benzetmeniz bu anlamda uyumlu olmamış bence.

Konunu kimse anlamadı ama nasıl dertleşeceksin. Dertleşebilmek için ayni dili konusmak lazım, ben şimdi sana RusÇa derdimi anlatsam dertleşebilir miyiz.

Yani de ya da ki bağlaçlarıni neden ayrı yazmadın demiyoruz sana. Onları görmezden geliriz
Fakat senin konunu cidden anlayamadık.

Türkçe yazmak icin ebada olmak gerekmiyor. Derdimizi anlatacak kadar yazma becerimiz olsun,kâfi.
Konu sahibinin anlatma ve yazma kabiliyeti bu kadar ise ne yapmasını bekliyoruz daha fazla?
Ben anladım misal, anlamayanlar bu kadar eleştirip hatta dalga geçeceğine yorum yapmasalar daha iyi.

Hanımlar,
tamam düzgün bir Türkçe ile yazılsın istiyorsunuz ama bazen bazılarımız yöresel ağıza yatkın oluyor, bildiği konuştuğu gibi yazıyor, kimi yurtdışında yaşıyor Türkçe'ye tam hakim olamıyor.
Konuyu az çok anlamışsınız çoğunuz, yazım diline takılmak yerine içeriğe yorum yazsanız daha iyi olmaz mı?

Sonuçta yöresel ağızla da olsa yabancı dil değil Türkçe yazıyor.

Babam bırakıp gitmiş annem de beni bir haftalık bebekken babamın amcasının kapısına koyup kaçmış.beni onlar büyüttüler ve maddi durumları yoktu zaten 5 çocuk onlarda var bir de ben fazla yük olmak istemedim
Evlenmek yerine keşke hem okula gidip hemde çalışsaydın şuan elinde bir mesleğin olsaydı. Sende çocuklarımıda alır sığınma evine giderim demek yerine çocuklarımı alırım mis gibi kazandığım parayla onlara bakarım size muhtaç değilim diye resti çekebilirdin. Belki o zaman bu şekilde kv le seviyesiz bir duruma düşmezdin. Umarım ayrı kendi evinize çıkarsınız biran önce herşey yoluna girer. Küçük yaşta olan evlilik hiç bir zaman bir kaçış değildir.

Ya kızlar kusura bakmayın ama çok itici geldiniz.. Kadın derdini yazmış belli ki çok sinirli ve kırgın .. Tamam yanlış ifadeler, yazımı yanlış kelimelerde kullanmış ama size paragrafta yazım yanlışı, anlatım bozukluğu bilmem ne bulun diye buraya konular açılmıyor.. Yani fikrinizi de çirkin üsluplarla ifade ediyorsunuz..

Konu sahibi arkadaşım sana gelince de galiba aynı kayın ailenizle birlikte yaşıyorsunuz.. Aynı evde yaşamak birsürü sorun demek zaten.. Bence başta hatayı parada yapmışsınız.. Herkese yazık yani..

Belki ilkokul mezunu yazan,belki ilkokul mezunu değil sonradan öğrendi, tabi ki herkes güzel yazsın,anlaşılsın yazım yanlışı yapmasın ama konu sabote edilmesin. Güldünüz , dalga geçtiniz rahatladiysaniz bence artik kenara çekilin. Dogusmak = dövüşmek olduğunu anladığımıza göre gerek kalmadi gir gira
Evet olabilir. Ama. Burada çalışmıyorum diyen kadınları herkes linçliyor neden çalışmıyorsun diye buda aynı şey değilmi 22yaşında bir kadınının ilkokul mezunu olması ? Onun dokunulmazlığımı var okusaymış açıktan lise açıktan ünv. Var en kötü o şekilde okuyabilir. Maden çalışmayan kadına nasıl çalışmazsın kocanın ailenin eline bakarsınız diye kızıyorsunuz okumamış insanlarada kızmalısınız.

Evet olabilir. Ama. Burada çalışmıyorum diyen kadınları herkes linçliyor neden çalışmıyorsun diye buda aynı şey değilmi 22yaşında bir kadınının ilkokul mezunu olması ? Onun dokunulmazlığımı var okusaymış açıktan lise açıktan ünv. Var en kötü o şekilde okuyabilir. Maden çalışmayan kadına nasıl çalışmazsın kocanın ailenin eline bakarsınız diye kızıyorsunuz okumamış insanlarada kızmalısınız.
Ben konu sahibini bilmiyorum, yazdığı yorumlari, yaşını vs bilgim yok. Tamam yazılsın tabi ki okuduğumuzu anlayalım birisi yazmış bu ne diye konu sahibi cevap vermiş daha üstüne gitmek gerekli mi? Çalışma meselesine gelince konu sahibini bilmiyorum ama kk olarak genelde kirici yorumlar yapiliyor ona da hak demiyorum. Dokunulmazlik olamaz benim tarafımdan sonuçta ben de burda öylesine biriyim baska yerde gorsem konu sahibi farkli olsa yine derdim.

Ben konu sahibini bilmiyorum, yazdığı yorumlari, yaşını vs bilgim yok. Tamam yazılsın tabi ki okuduğumuzu anlayalım birisi yazmış bu ne diye konu sahibi cevap vermiş daha üstüne gitmek gerekli mi? Çalışma meselesine gelince konu sahibini bilmiyorum ama kk olarak genelde kirici yorumlar yapiliyor ona da hak demiyorum. Dokunulmazlik olamaz benim tarafımdan sonuçta ben de burda öylesine biriyim baska yerde gorsem konu sahibi farkli olsa yine derdim.
İşte benim demek istediğim herşeyin sonucu eğitim 22yaşında annesi babası olmadığı için amcasına yük olmamak için evlenmeyi tercih etmiş. Evlenmeyi tercih edeceğine eğitimi tercih etseydi. Buradaki yazım şeklide bu şekilde olmazdı şuan kv ile yaşamak zorunda kalmazdı yada resti çekerken sığınma evine giderim diyeceğine kendi maaşımla bakarım çocuklarıma sizede yüzlerini göstermem derdi. Bir kadının elinde diploması olmak zorunda eğitim yerine evliliği seçmemeli. Artık hiçbirşey eskisi gibi değil okula gitmeden evdende okuyabiliyoruz bir kadın kendini geliştirmeli anlatabiliyormuyum. Eğitim yerine evliliği seçen birinede kusura bakmayın bu nasıl yazım şekli derim ben .

İşte benim demek istediğim herşeyin sonucu eğitim 22yaşında annesi babası olmadığı için amcasına yük olmamak için evlenmeyi tercih etmiş. Evlenmeyi tercih edeceğine eğitimi tercih etseydi. Buradaki yazım şeklide bu şekilde olmazdı şuan kv ile yaşamak zorunda kalmazdı yada resti çekerken sığınma evine giderim diyeceğine kendi maaşımla bakarım çocuklarıma sizede yüzlerini göstermem derdi. Bir kadının elinde diploması olmak zorunda eğitim yerine evliliği seçmemeli. Artık hiçbirşey eskisi gibi değil okula gitmeden evdende okuyabiliyoruz bir kadın kendini geliştirmeli anlatabiliyormuyum. Eğitim yerine evliliği seçen birinede kusura bakmayın bu nasıl yazım şekli derim ben .
Konu sahibi 22 yaşındami? Gencecik birimi bunları yazan.. ahh cok üzüldüm ya. Bu yaşta 2 cocuk kayinvalide kahrı.

Yahu yorumlara bakıyorum saçma sapan yazım yanlışlarıyla dalga geçmeler falan… Birini küçümseyip dalga geçip ezmeye çalışarak bir şey öğretemezsiniz sadece egomu tatmin ediyorum mesajı verirsiniz. Ben de çok hassasımdır kelimelerin düzgün yazılması konusunda ama düzeltmenin yolu ilkokul çocukları gibi konu sahibini ortaya alıp etrafını çevreleyip "yaanlış yaanlıış ehehe dogusmek dedi, ehehe azı dedi" tavrını sergilemek değil. Bazı yörelerde dövüşmek döğüşmek olarak telaffuz edilir, konu sahibi yazılışını öyle sanıyor olabilir. Kibarca düzeltirsiniz herkes de öğrenmiş olur doğrusunu. Kibarca düzeltilmesini destekliyorum çünkü bu bizim dilimiz, doğru yazmamız kadar önemli bir şey olamaz. Ama bunu alıp sayfalarca konu sahibini küçümseme aracı olarak kullanmak sağlıklı bir durum değil. Ayrıca seme kelimesi ahmak, sersem anlamına gelir, semeleşmek de bazı yörelerde sık kullanılır buralarda yanlış falan yok.
Konuyu okudum tebessüm bile etmedim. Bir de çok komik bulmuşlar yaptıkları esprileri.

X