Canim sana olacaklari soyleyeyim, gorumce evlenir, erkege ve ailesine karsi destek gerekir, anneye yag yakmaya baslar canim anam diye, anne gevser kizina yanasir, damada da bi sey yapamaz kizinin huzuru kacmasin diyeKiymetlensin de damadı bunaltsin biraz, benim üzerimden ellerini ceksinler diyeceğim ama gorumcem çok fena asla öyle gelip gitmez şimdiden bıkmış ailesinden.Annesi ameliyat oldu da erkek arkadaşını birakip gelemedi ben baktım annesine hastayken yaptığım yemeği bile iğrenç buldu ama herkes yaşattığını yaşar
Evet kesinlikle öyle olurC
Canim sana olacaklari soyleyeyim, gorumce evlenir, erkege ve ailesine karsi destek gerekir, anneye yag yakmaya baslar canim anam diye, anne gevser kizina yanasir, damada da bi sey yapamaz kizinin huzuru kacmasin diye
Ag genisletici alabilirsiniz benceEsimin zaten onlarda çalışma odası var bizim evde internet çekmiyor diye.
Ah keskeAklım almıyor , yemek mevzusu neden bu kadar sorun oldu ki ? Gidin yiyin için gelin . Beni biri her gün yemeğe çağırsa keşkeyemeğin adını koymak bile stres sebebi .
Canim maalesef elin kizina yaparlar ama elin ogluna yapamazlar o yuzden hala seni usteleyeceklerKiymetlensin de damadı bunaltsin biraz, benim üzerimden ellerini ceksinler diyeceğim ama gorumcem çok fena asla öyle gelip gitmez şimdiden bıkmış ailesinden.Annesi ameliyat oldu da erkek arkadaşını birakip gelemedi ben baktım annesine hastayken yaptığım yemeği bile iğrenç buldu ama herkes yaşattığını yaşar
Artık anlamadığını düşünmüyorum canim bilerek yaptığından suan çok emin oldum.Malesef bu sekilde kabul edecek sabrım yok bir tane hayatımız var onu da Kayinvalidemi avutarak geçiremem.Eşimin katlanmak zorunda olduğum bir huyu olsa neyse iyi günde kötü günde dedik ama ben bu sözü ailesi icin vermedim:)Sizin tavrınız konuşmalarınız geçte olsa gayet güzel ve mantıklı. Bundan sonra da hala devam ederse eşiniz de annesini haklı bulursa yapcak bir şey yok. Ya eşinizi böyle kabul edeceksiniz ya da ayrılacaksınız. Kadın manyak mı ne benimki gibi gerçi anlamıyor demek ki söylenileni ya da işine gelmiyor.
Evet ağ genişletici iyi fikirmiş aslında ama ben zaten Turkiyeye gideceğim için ,bir aksilik olmazsa Aralık sonu gibi de evimiz hazır olur inşallah odasi evimizde olacak da insallah Kayinvalidem kalpten gitmez oğlum elden gidiyor diye :)) Valla canim o kadar kararliyim ki direneceğim asla pes etmeye niyetim yok yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim artik inceldiği yerden kopsun..Artik yine ağlayarak mi istediklerini yapmaya çalışır nolur bilemiyorum merak ediyorum şimdi tavrı nasil olacakAg genisletici alabilirsiniz bence
Ah keske
Canim maalesef elin kizina yaparlar ama elin ogluna yapamazlar o yuzden hala seni usteleyecekler
Konu bütünü olarak cevabim en iyisini yapmissin
Devam ederse fazla muhatap olma
Kafan dolu dalgin ol kendini kotu hissetsin
Kendinin yaptigi psikolojik baskiyi sende ona yap
O kızımda kızım der sızıde el kızı gıbı gorur cogu kaynana gıbıAyni sekilde düşünüyorum kızı var kızı umrunda değil.Acaba o da evlenince mi kıymetlenecek bilmiyorum çözemedim
1,5 sene hep mücadeleyle geçti.Basta hafta sonlari birlikte yediğimiz yemekler bir baktim gün aşırı sonra her gün olmuş.Her gün ısrarla kapıdan çağırıyor telefonla arıyor ben açmazsam eşimi ariyor basta cok çekindim mazeretler uydurdum ama bazen tamam dese de ertesi gün hayır demiyim diye daha da ısrar ediyordu.Bi de o zamanlar yeni gelinim çok tecrubesizim derken bu zamana kadar katlandım açıkça konuştuktan sonra da önemsemeyip tekrar çağırınca bende şarteller attı.Psikoloji kalmadi sınır sistemim çöktü iyiki Burasi var da arkadaşların fikirleri çok işe yaradı hepsini yaptım en azindan açıkça konuşup artik rahatsiz olduğum şeyi utanmadan çekinmeden soyleyebiliyorum1.5 sene Her gun orda yedin mi yani peki hergun ona cok sasirdim nasil kabul ettin bunu senin pskoljine yazik
KesinlikleeeeeeO kızımda kızım der sızıde el kızı gıbı gorur cogu kaynana gıbı
Haklisiniz evet,görev gibi insanın üzerine yüklüyorlar bu defa evliliğiniz herkesi mutlu etmeye çalışmakla geçiyorBirde şöyle birsey var dünya iyisi olsalar bile onlarla yemek yeme zorunlulugun yok nokta. Herkesin kendi evi kendi duzeni var
Aynen oyle bende bir zamanlar sessizdim agzina geleni soylerdi sonra adida saka olurdu pandemi o bu su derken iyice gorusmez oldum kafam rahat eskiden bisey oldumu uzulurdum acirdim artik oh olsun bana ettikleri cikiyor diyorum arayip sormam bileInanın ben sizin adına ev bile diyemeyeceğiniz bir garajın ev kisvesine büründürülüp garajdan bozma bir yerde oturuyorum.Bana eşim biraz sabreder misin benim için dedi yeni evimiz yapılana kadar halden anladim tabiki dedim.Bodrum kat gibi penceresi yok duvara bakıyor pencere.Yani fedakarlıksa fedakarlık da yaptım ama bunun Teşekkürü bu olmamalı.Yaptiginiz hicbir fedakarlık önemli olmuyor en önemli şey kayinvalidenizin buyruklarını yerine getiriyorsaniz sizden iyi gelin yok.Bir insanı 40 gün sırtınızda taşıyıp 1 gün indirip sizden kötüsü olmadığı gibi tıpkı öyleler.
Kayinvalidemin isten gelme saatinden önce bahçeye çıkıyorum karşılaşmamak için.Normalde ya beni ya esimi arardı kapıya gelirdi davet etmek icin henüz gelmedi.Bugun annemle telefonda konuşurken bu sebepten kavga ettiğimizi söylemeden annemle konuştum ondan da fikir aldim.Yok kızım dedi her gün birlikte yemek yenmez güzelce söyle dedi.Güzelce söyledim ama pek anlamıyor dedim.Esin söylesin dedi.Eşim beceremiyor ben açıkça söyledim dedim.Annem normalde aman kayinvalidenlere her zaman saygılı ol ben neysem onu da öyle gör der ama bu defa annemin bile kafasına yatmadigina gore burda bariz bir yanlışlık var.Cunku annemin de 2 gelini var hic karışmaz her zaman evinizde yuvanızda mutlu olun ben sizden ne temizlik beklerim ne gelin gidin sürekli bana derim der siz eşinizle mutlu olun ben o zaman mutlu olurum der.Annemi de kayinvalide olarak bildiğim için gelinlerine nasil davrandığını kayinvalidemin davranışları bana çok tuhaf geldi
Ben de sizin gibiydim çok sessizdim hatta arkadaşlar ilk postumda bana açıkça konusun dediginde nasil konuşacağım ya alınırsa kırılırsa diyordum ne manyakmisim diyorum.Şimdi açıkça defalarca konuşmanın rahatlığı var içimde.Sonuçta ben kötü bise söylemedim tek derdim evimde eşimle birlikte yemek yemekAynen oyle bende bir zamanlar sessizdim agzina geleni soylerdi sonra adida saka olurdu pandemi o bu su derken iyice gorusmez oldum kafam rahat eskiden bisey oldumu uzulurdum acirdim artik oh olsun bana ettikleri cikiyor diyorum arayip sormam bile
Sen haklısın boşuna uzulme suclu hissetme. Anlayis olmali bir insanda sonra gelin kötü diyorlar iste kim yer hergun kayinvalidesi ve ailesiyle . Ben pandemiyi bahane etmistim ona bile tavir yapmisti kaynanam delircektimKayinvalidemin isten gelme saatinden önce bahçeye çıkıyorum karşılaşmamak için.Normalde ya beni ya esimi arardı kapıya gelirdi davet etmek icin henüz gelmedi.Bugun annemle telefonda konuşurken bu sebepten kavga ettiğimizi söylemeden annemle konuştum ondan da fikir aldim.Yok kızım dedi her gün birlikte yemek yenmez güzelce söyle dedi.Güzelce söyledim ama pek anlamıyor dedim.Esin söylesin dedi.Eşim beceremiyor ben açıkça söyledim dedim.Annem normalde aman kayinvalidenlere her zaman saygılı ol ben neysem onu da öyle gör der ama bu defa annemin bile kafasına yatmadigina gore burda bariz bir yanlışlık var.Cunku annemin de 2 gelini var hic karışmaz her zaman evinizde yuvanızda mutlu olun ben sizden ne temizlik beklerim ne gelin gidin sürekli bana derim der siz eşinizle mutlu olun ben o zaman mutlu olurum der.Annemi de kayinvalide olarak bildiğim için gelinlerine nasil davrandığını kayinvalidemin davranışları bana çok tuhaf geldi
Teşekkür ederim canim kendimi sorgular oldum artik, kafamda sürekli düşünceler ama yok yani haksız.Şuan kavga gürültü en azindan bir mesafe koydum artik asla yumuşamam.Evimde yiyorum rahat rahat.Sadece karşılaşmak istemiyorum şuan,çünkü hic birşey olmamış gibi kimseye gülücükler dağıtacak havada değilim çok kirginim bu aşamaya getirdikleri için.Haziranda da ailemin yanina gidiyorum onu düşünerek mutlu olmaya çalışıyorum.Sen haklısın boşuna uzulme suclu hissetme. Anlayis olmali bir insanda sonra gelin kötü diyorlar iste kim yer hergun kayinvalidesi ve ailesiyle . Ben pandemiyi bahane etmistim ona bile tavir yapmisti kaynanam delircektim
Ben gecen sene tasindim eger orda dursaydik heralde delirirdim. Çünkü gercekten hergun gorev gibi gorusmekten sinirlerim yiprandi. Altima şort giyemiyodum evimde rahat edemiyodum cat kapi surekli geliyordu kv zaten. İkidebir kapi caliyorlardi. Evim musait oluyo olmuyo surekli gelirdi zamanli zamansiz gelirdi hemde. Yemekleri bir yemeyiz deyince resmen kin tuttu bana kadin . Ama israrla cagirmaya devam etti uzun bir sure. Gozu surekli ustumuzdeydi dun nerdeydiniz yoktunuz derdi bizi gorur gormez hani kibar bir dille illa ogrenecek. Tasindik simdi iyi davranıyor en azından gidip geldigimiz saat belli bugun gidiyorsam birdakine canimiz ne zaman isterse haftada bir mesela iste. O neoyle hergun hergun. Ya inanirmisin esimle basbasa vakit geciremiyodum simdi gelir zil çalar pskolojisi bile olmustu bende cok degisik onunla.karsilasmamak icin evime sessiz girip çıkıyordum gordumu cagirir die ya . Esime kapidan cikinca tamam sus konusma simdi duyar cagirir ya gelir evimde uzancam ben yeter diyordum dusun yani halimi. İyice bozulmustu pskolojimiTeşekkür ederim canim kendimi sorgular oldum artik, kafamda sürekli düşünceler ama yok yani haksız.Şuan kavga gürültü en azindan bir mesafe koydum artik asla yumuşamam.Evimde yiyorum rahat rahat.Sadece karşılaşmak istemiyorum şuan,çünkü hic birşey olmamış gibi kimseye gülücükler dağıtacak havada değilim çok kirginim bu aşamaya getirdikleri için.Haziranda da ailemin yanina gidiyorum onu düşünerek mutlu olmaya çalışıyorum.
Benim Kayinvalidem o kadar anlayissizki pandemiyi bile bahane etmem mümkün değil çalışmasına rağmen aman ben çalışıyorum dışardan geliyorum çocukları riske atmayayim demez.Baskasi olsa yanında 2 maskeyle dolaşır güya çok dikkat ediyor ama söz konusu biz olunca maske mesafe hak getire.Zaten benim bahanelik bir durumum kalmadı canim is çığrından çıktığı için açıkça konuşmam gerekiyordu.Normal insanlar için bahane üretilebilir 1 bahane bulursun 2 bulurdun karşındaki 3. 'ye istemediğini anlar saygı duyar bizimki ısrarla bir beni bir eşimi arardı erkenden,olmadi kapiya gelirdi söylerdi..Off çok yorulmuşum nasil dayanmışım kendime şaşırıyorum.Sen de imkanın varsa konuş sen kirilacagina onlar kırılsın anlayissiz insan bahaneden pandemiden anlamiyor
Eşinle nasılsınız peki onun tavırları nasıl?Teşekkür ederim canim kendimi sorgular oldum artik, kafamda sürekli düşünceler ama yok yani haksız.Şuan kavga gürültü en azindan bir mesafe koydum artik asla yumuşamam.Evimde yiyorum rahat rahat.Sadece karşılaşmak istemiyorum şuan,çünkü hic birşey olmamış gibi kimseye gülücükler dağıtacak havada değilim çok kirginim bu aşamaya getirdikleri için.Haziranda da ailemin yanina gidiyorum onu düşünerek mutlu olmaya çalışıyorum.
Benim Kayinvalidem o kadar anlayissizki pandemiyi bile bahane etmem mümkün değil çalışmasına rağmen aman ben çalışıyorum dışardan geliyorum çocukları riske atmayayim demez.Baskasi olsa yanında 2 maskeyle dolaşır güya çok dikkat ediyor ama söz konusu biz olunca maske mesafe hak getire.Zaten benim bahanelik bir durumum kalmadı canim is çığrından çıktığı için açıkça konuşmam gerekiyordu.Normal insanlar için bahane üretilebilir 1 bahane bulursun 2 bulurdun karşındaki 3. 'ye istemediğini anlar saygı duyar bizimki ısrarla bir beni bir eşimi arardı erkenden,olmadi kapiya gelirdi söylerdi..Off çok yorulmuşum nasil dayanmışım kendime şaşırıyorum.Sen de imkanın varsa konuş sen kirilacagina onlar kırılsın anlayissiz insan bahaneden pandemiden anlamiyor