Kayinvalidemle gemileri yaktim artik sanirim :(

Ben gecen sene tasindim eger orda dursaydik heralde delirirdim. Çünkü gercekten hergun gorev gibi gorusmekten sinirlerim yiprandi. Altima şort giyemiyodum evimde rahat edemiyodum cat kapi surekli geliyordu kv zaten. İkidebir kapi caliyorlardi. Evim musait oluyo olmuyo surekli gelirdi zamanli zamansiz gelirdi hemde. Yemekleri bir yemeyiz deyince resmen kin tuttu bana kadin . Ama israrla cagirmaya devam etti uzun bir sure. Gozu surekli ustumuzdeydi dun nerdeydiniz yoktunuz derdi bizi gorur gormez hani kibar bir dille illa ogrenecek. Tasindik simdi iyi davranıyor en azından gidip geldigimiz saat belli bugun gidiyorsam birdakine canimiz ne zaman isterse haftada bir mesela iste. O neoyle hergun hergun. Ya inanirmisin esimle basbasa vakit geciremiyodum simdi gelir zil çalar pskolojisi bile olmustu bende cok degisik onunla.karsilasmamak icin evime sessiz girip çıkıyordum gordumu cagirir die ya . Esime kapidan cikinca tamam sus konusma simdi duyar cagirir ya gelir evimde uzancam ben yeter diyordum dusun yani halimi. İyice bozulmustu pskolojimi
Senin adına çok sevindim taşınmış olmana.Allah eşinle ağız tadıyla oturmayı nasip etsin.Sanki beni anlatmışsın bu kadar olur.Benim Kayinvalidem de sürekli zili çalardı bise verme bahanesiyle artik bıkmıştım sürekli onları gördüğüm için akşamları o uzuuun akşam yemeklerinde artik bana bir bezginlik gelmişti.Senin gibi evde ses yapmamaya çalışıyordum ki gelmesin.Dedigin gibi evde bazen yatak kıyafetimle dolaşmak istiyorum olmuyor insan rahat edemiyor gelirse diye.Çok zor gerçekten.Günüm sürekli savunma halinde geçiyor.Gelirse,çağırirsa vs vs benim de ruh halim bozuldu.Çok anlayışlı bir insan olmadıkça yakın olmuyor ne kadar uzak o kadar iyi

Eşinle nasılsınız peki onun tavırları nasıl?
Eşimle hala konuşmuyorum.Ama o etrafımda fır dönüyor.Gitmis pastaneden benim sevdiğim tatlılardan almis, (yemedim) yapılacak evimiz için sürekli mimarla görüşüyor bana haber veriyor.Turkiye de tatil için bir yere gidelim ikimizin de ihtiyacı var fln diye hiçbirine cevap vermiyorum.Bu ay sonu doğum günü var mesela.Birsey yapmayı düşünmüyorum.O benim bütün özel günlerimi kutlardı benim ona bise yapmamam belki onu etkiler.Kayinvalidemler belki benden doğumgünü için hazırlık yapıp çağırmami beklerler ama yapmayı düşünmüyorum

Eşimle hala konuşmuyorum.Ama o etrafımda fır dönüyor.Gitmis pastaneden benim sevdiğim tatlılardan almis, (yemedim) yapılacak evimiz için sürekli mimarla görüşüyor bana haber veriyor.Turkiye de tatil için bir yere gidelim ikimizin de ihtiyacı var fln diye hiçbirine cevap vermiyorum.Bu ay sonu doğum günü var mesela.Birsey yapmayı düşünmüyorum.O benim bütün özel günlerimi kutlardı benim ona bise yapmamam belki onu etkiler.Kayinvalidemler belki benden doğumgünü için hazırlık yapıp çağırmami beklerler ama yapmayı düşünmüyorum

Eşinle küslüğü uzatmana gerek yok ki zaten istediğini yapıyorsun şuan evde terör estirme bence, o 1,5 yıl giderek sen de normal bişeymiş gibi hissettirdin herkese şimdi tepki verdiğin için herkese bi garip geldi. Kabullenir herkes zamanla sen geri adım atma yeter. Baştan bu kadar idare ettiğin için sen de hatalısın.

Tülay kökün sınırlar videosunu izledim bir de bi kitap okuyorum bana çok iyi geldi. Meşela aniden ya kayınvalidem gelirse diye uygunsuz durmamazlıl yapmam evde aksine gelirse habersiz kimse gelmez diye böyleydm der bozarım. Herkes sınırını bilicek güçlü olalım❤️

Valla benim başımda da öyle bir kaynana varki Allah düşmanımın başına vermesin. Eşimle 1 senelik evliyiz severek evlendik ama eşimin işi gereği 2 aydır birlikte yaşıyoruz 10 ay evimde kaldım. Kaynanam düğünümde 5 kuruş harcamadığı gibi düğün takılarını da kendi aldı ve hâlâ para istiyor bizden. Onuda geçtim ben memleketteyken sürekli bana eşimi kötüleyip eşimin eski eşini övüyordu ben çok sessiz bir insanım tabi lafını veremiyordum 2 tanede şeytan demek az gelir görümcem var onlarda aynı o kadar şey yaşadım ki hem sağlığım hem psikolojim bozuldu. Bekarken kardeşini oğlunu aramayan insanlar şimdi her şeyimize karışıyor ve eşimle boşanmaya kadar gittik ama yapamadık. Eşime sorsan onlar dünyalar tatlısı ben görüşmek zorundayım. Yaptıklarını anlatıyorum sen çok kafaya takıyorsun geçmiş gitmiş diyor napıcam hiç bilmiyorum.

Eşinle küslüğü uzatmana gerek yok ki zaten istediğini yapıyorsun şuan evde terör estirme bence, o 1,5 yıl giderek sen de normal bişeymiş gibi hissettirdin herkese şimdi tepki verdiğin için herkese bi garip geldi. Kabullenir herkes zamanla sen geri adım atma yeter. Baştan bu kadar idare ettiğin için sen de hatalısın.
Baştan idare etmek değil aslında 1,5 yıl icinde sürekli çabaladım mesafe koymak için.En azindan haftada bir olsun diye.Ama yapamadım çünkü sürekli bahane uydurdum ne bahane uydursam herşeye bir cevabı vardi bugün bahane uydursam ertesi gün bir sonraki gün her gün ısrarla bıkmadan usanmadan çağırıyordu.Ne zaman burda konu açtım arkadaşların fikirleriyle sürekli hareket ettim açıkça konuş dediler konuştum olmadi tekrar konuştum üstüne cinnet degil cennetler geçirdim anca oldu:) Ama şuan bu sessizlik Kayinvalidem tarafında, firtina öncesi sessizlik mi bilemem ama alışması lazim benim geri adım atmaya hic niyetim yok.Esime de annesi onunla konuştuktan sonra annesinin konusmalariyla ailesine karşı saygısızlık yaptığımı düşünmesi kirdi.Cunku bu sorun yeni çıkması ne zamandır ona bu durumdan rahatsiz olduğumu söylüyordum zaten

Tülay kökün sınırlar videosunu izledim bir de bi kitap okuyorum bana çok iyi geldi. Meşela aniden ya kayınvalidem gelirse diye uygunsuz durmamazlıl yapmam evde aksine gelirse habersiz kimse gelmez diye böyleydm der bozarım. Herkes sınırını bilicek güçlü olalım❤️
Youtube da mı ben de izleyeyim.Normal pijama olsa acarım ama yazlık dekolte gecelik vs kapı açılmayacak kadar olanlar.Ya da belki açmalı o utansın bilmiyorum😊Çok şükür şuan evimde rahatım 3 gündür gelmedi aramadı çağırmadı bu bizim için rekor:) Yarın eşim kursa götürecek alışveriş de yapacağız Kayinvalidem bahçede olur genelde bakalim yarin ki tavrı hali nasil olacak.Ben soğuk davranmayı düşünüyorum 🙄

Baştan idare etmek değil aslında 1,5 yıl icinde sürekli çabaladım mesafe koymak için.En azindan haftada bir olsun diye.Ama yapamadım çünkü sürekli bahane uydurdum ne bahane uydursam herşeye bir cevabı vardi bugün bahane uydursam ertesi gün bir sonraki gün her gün ısrarla bıkmadan usanmadan çağırıyordu.Ne zaman burda konu açtım arkadaşların fikirleriyle sürekli hareket ettim açıkça konuş dediler konuştum olmadi tekrar konuştum üstüne cinnet degil cennetler geçirdim anca oldu:) Ama şuan bu sessizlik Kayinvalidem tarafında, firtina öncesi sessizlik mi bilemem ama alışması lazim benim geri adım atmaya hic niyetim yok.Esime de annesi onunla konuştuktan sonra annesinin konusmalariyla ailesine karşı saygısızlık yaptığımı düşünmesi kirdi.Cunku bu sorun yeni çıkması ne zamandır ona bu durumdan rahatsiz olduğumu söylüyordum zaten

Ya şöyle aslında ben geniş aileler yüzünden eşle küslüğü uzatmıyorum çünkü benim ailem de mükemmel değil, onunki de değil. Böyle küslüğe yalnızlığa da alıştırmıyorum eşimi normal ilişkime devam ediyorum ama kızdığım konuda da kesinlikle geri adım atmıyorum. Ben tepem attığı için üç dakikalık yerde bayram ziyareti yapmadım ama eşimle ilişkimi de bozmadım.

Saygısızlık değil de bu kadar zamandır söyleniyordun ama gidiyordun şimdi niye gitmiyorsun hayatı zorlaştırıyorsun anamı da başıma sarıyorsun demek istemiştir, işte bunlar hep direnç. Yine de şu tepkiyi 3. Ayda da verebilirdin sen niye kendinin bu kadar dolmasına müsade ettin hiç iyi niyetliydim zart zurt deme, şimdi daha mı iyi oldu ayda bir gidesin yok. Velhasıl herkeste hata var sende de var durumu yönetemedin. Eşinle barışabilirsin ama doğru mu yapıyorum bik bik diye bu konuyu açma kararım bu yemiyorum orda yemek de tamam bitti gitti

Valla benim başımda da öyle bir kaynana varki Allah düşmanımın başına vermesin. Eşimle 1 senelik evliyiz severek evlendik ama eşimin işi gereği 2 aydır birlikte yaşıyoruz 10 ay evimde kaldım. Kaynanam düğünümde 5 kuruş harcamadığı gibi düğün takılarını da kendi aldı ve hâlâ para istiyor bizden. Onuda geçtim ben memleketteyken sürekli bana eşimi kötüleyip eşimin eski eşini övüyordu ben çok sessiz bir insanım tabi lafını veremiyordum 2 tanede şeytan demek az gelir görümcem var onlarda aynı o kadar şey yaşadım ki hem sağlığım hem psikolojim bozuldu. Bekarken kardeşini oğlunu aramayan insanlar şimdi her şeyimize karışıyor ve eşimle boşanmaya kadar gittik ama yapamadık. Eşime sorsan onlar dünyalar tatlısı ben görüşmek zorundayım. Yaptıklarını anlatıyorum sen çok kafaya takıyorsun geçmiş gitmiş diyor napıcam hiç bilmiyorum.
Geçse gitse de insan unutamıyor.Kinci olmamama rağmen unutamıyorum.Allah sabır versin canim anlıyorum seni.Eşinin eski eşini de senin canını acıtmak için övüyorlardir.Hiç oyunlarına gelme cevabını ver sessiz olma.Ben de cok sessizdim ama sessiz görünce ezmeye çalışıyorlar.Aman iyi gelin olayım sesimi cikarmayayim deme iyilikten gerçekten maraz doğuyor.Kötü desinler ama sen huzurlu ol bosver kimseye yaranamazsın zaten.Benim de görümcem çok fenaydı ben konuşmuyorum.Eşine iyi bir anne olabilir ama demekki sana iyi bir kayinvalide degil.O yüzden esine melek gibi geliyordur.

Ya şöyle aslında ben geniş aileler yüzünden eşle küslüğü uzatmıyorum çünkü benim ailem de mükemmel değil, onunki de değil. Böyle küslüğe yalnızlığa da alıştırmıyorum eşimi normal ilişkime devam ediyorum ama kızdığım konuda da kesinlikle geri adım atmıyorum. Ben tepem attığı için üç dakikalık yerde bayram ziyareti yapmadım ama eşimle ilişkimi de bozmadım.

Saygısızlık değil de bu kadar zamandır söyleniyordun ama gidiyordun şimdi niye gitmiyorsun hayatı zorlaştırıyorsun anamı da başıma sarıyorsun demek istemiştir, işte bunlar hep direnç. Yine de şu tepkiyi 3. Ayda da verebilirdin sen niye kendinin bu kadar dolmasına müsade ettin hiç iyi niyetliydim zart zurt deme, şimdi daha mı iyi oldu ayda bir gidesin yok. Velhasıl herkeste hata var sende de var durumu yönetemedin. Eşinle barışabilirsin ama doğru mu yapıyorum bik bik diye bu konuyu açma kararım bu yemiyorum orda yemek de tamam bitti gitti
Tabiki ben de hatalıyım.Kesinlikle yönetemedim bu sureci çünkü ben hayatımda,cevremde hic bu kadar ısrarcı biriyle gerçekten karşılaşmadım.Ve yeni evliydim çok tecrübesizdim hıc öyle Kayinvalidem şunu şunu yaparsa diye gardımı alarak gelmedim.Insallah hepsiyle çok iyi anlaşırım diye temenni ederek geldim.Ilk rahatsiz olmaya başladığımda eşimle konuştum sen konuş ailenle kendin evde yemek istiyormuş gibi söyle ailen sana kırılmaz dedim ben kötü olmayayim ailenle.Eşim konuştu konuşmadı bilemiyorum çok kararlı davranamadı kayinvalidemin ısrarı öyle böyle bir ısrar degil çünkü,ıhale bana kaldı.Bu benim için önemli bir konuydu çünkü esim beni anladığını söylüyordu.Evet her gün aşırı diyordu.Ama sonra Kayinvalidem beni davet edip ben gitmeyince de eşimle konuştuktan sonra onu etkilemesi beni üzdü ve o yüzden uzun bir süre konuşmayı düşünmüyorum.

Geçse gitse de insan unutamıyor.Kinci olmamama rağmen unutamıyorum.Allah sabır versin canim anlıyorum seni.Eşinin eski eşini de senin canını acıtmak için övüyorlardir.Hiç oyunlarına gelme cevabını ver sessiz olma.Ben de cok sessizdim ama sessiz görünce ezmeye çalışıyorlar.Aman iyi gelin olayım sesimi cikarmayayim deme iyilikten gerçekten maraz doğuyor.Kötü desinler ama sen huzurlu ol bosver kimseye yaranamazsın zaten.Benim de görümcem çok fenaydı ben konuşmuyorum.Eşine iyi bir anne olabilir ama demekki sana iyi bir kayinvalide degil.O yüzden esine melek gibi geliyordur.
Bende asla kin tutamam ben bekar kabul ettim eşimi ve ailemden eşimin durumunu gizledim kendi ailemi silmeyi bile göze aldım eşim için ama ne yaparsam yapayım hiçbirine yaranamadım. Eşimde dahil çok nankörler ailem elinden geleni yaptı düğün yaparken maddi manevi ama onlara sorsan bizden kötüsü yok. Sorsan hepsi dinini imanını biliyor namazları eksik olmaz sürekli din dersi verirler ama yuva bozucu, dedikoducu insanlar.

en azından haftada bir olsun demişsiniz ama konuyu açtığınızda 2 haftadır çağırmıyordu yine çağırdı gitmedim demişsiniz. Bence siz tamamen bağları koparmak istiyormuşsunuz gibi geldi bana. Böyle düşündüğünüz sürece de bu kavgalarınız bitmez. Biz altlı üstlü değiliz evlerimiz arabayla 5 dk mesafede, haftada 1-2 çağırır kayınvalidem hatta bazen 3 gün. Altlı üstlüyken kadın Saygı duyup 2 hafta durmuş yine çağırmadan. Ve siz yine gitmemişsiniz. Açıkcası ben de olsam yanlış anlardım artık. Tamam sorumluluk alsın istiyorsun da Bunun yolu ailesiyle hiç akşam yemeği yememesi mi? Haftada bire razıyım diyorsun, 2 haftanın üzerine çağırıyor yine gitmiyorsun. Onda ilerleme oldukça sizde gerileme var gibi sanki. O bir adım attı siz de bir adım atsanız her şey daha güzel olur. Böyle iyice gelin kaynana çekişmelerine dönecek huzurunuz kalmayacak

Bende asla kin tutamam ben bekar kabul ettim eşimi ve ailemden eşimin durumunu gizledim kendi ailemi silmeyi bile göze aldım eşim için ama ne yaparsam yapayım hiçbirine yaranamadım. Eşimde dahil çok nankörler ailem elinden geleni yaptı düğün yaparken maddi manevi ama onlara sorsan bizden kötüsü yok. Sorsan hepsi dinini imanını biliyor namazları eksik olmaz sürekli din dersi verirler ama yuva bozucu, dedikoducu insanlar.
Din ahlak hepsi bir bütündür canim sadece namazla sadece oruçla olmuyor ahlak, vicdan hepsi birlikte olmalı. Asla kimse için aileni silme,yarin bir gün bu kiz da benim icin ailesini sildi diye kimse için daha kıymetli olmazsın.Bak bir sorun yaşadigimizda hemen ilk sığınak olarak ailemizi düşünüyoruz.Eşin en ufak birşey için haksız dahi olsa ailesinin haksız olduğunu söyleyemiyorsa sen de aileni her zaman savun ailen kötülüğünü istemediği için onu sana layık görmediği için istememiştir.Çok fazla fedakarlıklar yapma ki sonra üzülmeyesin❤

en azından haftada bir olsun demişsiniz ama konuyu açtığınızda 2 haftadır çağırmıyordu yine çağırdı gitmedim demişsiniz. Bence siz tamamen bağları koparmak istiyormuşsunuz gibi geldi bana. Böyle düşündüğünüz sürece de bu kavgalarınız bitmez. Biz altlı üstlü değiliz evlerimiz arabayla 5 dk mesafede, haftada 1-2 çağırır kayınvalidem hatta bazen 3 gün. Altlı üstlüyken kadın Saygı duyup 2 hafta durmuş yine çağırmadan. Ve siz yine gitmemişsiniz. Açıkcası ben de olsam yanlış anlardım artık. Tamam sorumluluk alsın istiyorsun da Bunun yolu ailesiyle hiç akşam yemeği yememesi mi? Haftada bire razıyım diyorsun, 2 haftanın üzerine çağırıyor yine gitmiyorsun. Onda ilerleme oldukça sizde gerileme var gibi sanki. O bir adım attı siz de bir adım atsanız her şey daha güzel olur. Böyle iyice gelin kaynana çekişmelerine dönecek huzurunuz kalmayacak
Çünkü Kayinvalidemle öncesinde defalarca kez konuşmama rağmen benim onunla sorunum var da o yüzden mi gitmiyorum diye bir düşünceye kapılınca Kayinvalidemle gayet güzel bir şekilde onunla bir sorunum olmadığını esimin yoğun çalışmasından dolayı eşimle sadece akşam yemeğinde zaman gecirebildigimizi evde yemek istediğimizi söyledim.Orda çalışma odası olduğu için bizimle degil ki diyor.Sanki ben onlarla demisim gibi.O günkü konuşmada tamam kızım fln hiçbirşey demedi.2 hafta önce gittiğimiz yemek o yemek,onda da ağladı diye kıyamadım hem de konuşuruz belki bu defa anlar dedim. Kayinvalideme yine gitsek Kayinvalidem ertesi gün yine arar yine çağırır bu öyle tehlikeli bir hale geldi ki simdi ağlıyor gözünden 2 damla yaş akıtıyor o gün o sekilde gittik.Alismasi için arada daha uzun süre mesafe bırakmaya karar verdim ayda 1 benim Kayinvalidem için ideal çünkü anlamıyor.Ne kadar gitsek daha fazlasını istiyor.Yurt dışındayız yok bugün christmas birlikte yemek yiyeceğiz yok bugün paskalya birlikte yemek yiyeceğiz.Bilerek sanki özel gün uyduruyor.1,5 sene gitmişim ne var yani anlayışlı olsa.Esimin onlarda çalşma odası var görmüyor degil.Madem çok istiyor oğlunu görmeyi ben oruç tutuyorum onlar tutmuyor hafta sonu öğlen yemekleei var neden çağırmıyor öğlen yemeğine eşimi,ben el kiziyim bir yerde sıkılabilirim kendi kızı bile ailesinden ayri yaşıyor onlar kızıyla suan bir aile biz eşimle.Neden ailecek yemek yenecekse kızlarını darlamiyorlar da sürekli bizi darliyorlar.Kanun mu yani birlikte illa yemek yemek.Ve ben birlikte yemek yeme teklifine evde yiyeceğiz diyince eşimle konuşmak nasil zihniyet.Bundan kavga edebileceğimizi hic düşünmedi mi?

Din ahlak hepsi bir bütündür canim sadece namazla sadece oruçla olmuyor ahlak, vicdan hepsi birlikte olmalı. Asla kimse için aileni silme,yarin bir gün bu kiz da benim icin ailesini sildi diye kimse için daha kıymetli olmazsın.Bak bir sorun yaşadigimizda hemen ilk sığınak olarak ailemizi düşünüyoruz.Eşin en ufak birşey için haksız dahi olsa ailesinin haksız olduğunu söyleyemiyorsa sen de aileni her zaman savun ailen kötülüğünü istemediği için onu sana layık görmediği için istememiştir.Çok fazla fedakarlıklar yapma ki sonra üzülmeyesin❤
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun o kadar içime birikmiştiki herşey beni dinleyip cevap yazdığın için çok teşekkür ederim Rabbim karşına iyi insanlar çıkarsın inşallah 🙏🏻❤️

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun o kadar içime birikmiştiki herşey beni dinleyip cevap yazdığın için çok teşekkür ederim Rabbim karşına iyi insanlar çıkarsın inşallah 🙏🏻❤️
Ne demek canım sen de yasadigini benimle paylaşıp yalnız olmadığimi gosterdigin için asıl okuyup yorum yaptığın için ben Teşekkür ederim.Allah her zaman iyi insanlarla karşılaştırsin hepimizi ❤

Meraba arkadaşlar.Sonuna kadar okumanizi rica ediyorum cunku artik mental olarak çok yoruldum :KK43:( Kendimi hatırlatayım 1 ay sonra evliliğimizde 2. yilimiz olacak.Kayinvalidemle altlı usluyuz yeni evimiz yapılıyor ama 30 metre ilerde.Kayivalidem sürekli birlikte yemek yemek istiyordu.Sadece haftasonu başlayan bu durum bir baktim ki her gün oldu.Ben de altta kalmayayım diye çağırdığım zaman "ertesi güne ne yapsak"derdi.Yani ertesi gün de onlarla yiyeceğimiz belli oluyordu 1,5 sene katlandım ve artik cok yoruldum.Önceden çok çekiniyordum burda konu açtıktan sonra yorumlardan aldığım cesaretle kendisiyle konuştum "Tamam tamam sorun değil "dedi ama ertesi gün oğlunu arayıp davet etti esim evde yiyeceğiz dedi.Ertesi gün yine aradi.Yine hayır dedi.Sonra gorumcemin 1 ay gelip Kayinvalidem de kalmasıyla 1 ay rahatladık.Cunku gorumcemin konuşmadığımız için o olunca cagiramiyor.Neyse 1 ay sonrasında yine davet etti Gorumcemi uğurlar uğurlamaz bizi arıyor çağırıyor.Ben evde yiyeceğiz dedim.Aslinda 1 ay geçmiş gidebilirdim ama o kadar korkuyorum ki yine bu davetler başlayacak önünü alamayacağım diye.Yoksa ayda bir giderim.Bilsem her gün ısrar etmeyecek haftada bir de giderdim ama ne zaman gitsem yüz bulup her gün çağırıyor.Esimin zaten onlarda çalışma odası var bizim evde internet çekmiyor diye.Hani görmüyor desem anne yüreği oğlunu özlemiştir derim ama inanın benden çok görüyor.Ben şuan ramazan oruç tutuyorum onlar tutmuyor mesela,istersen hafta sonlari git orda öğle yemeğini birlikte yiyin diyorum ne esim gidiyor ne onlar çağırıyor.Sanirim amaç beni rahatsiz etmek.Gecen ehliyet kursum vardi ona gidiyoruz arabaya tam bindim günaydın dedi günaydın anne nasilsin dedim halini hattını sordum.Iyiyim dedi bugün bizde yiyelim mi?Hem öğlen hem akşam yemeği.Ben de Sagol anne ben hazırlarım sen kendini yorma dedim.Baktim ağlıyor.Neye uğradığımi şaşırdım ağlayan birini görünce çok üzülürüm.Esime neden annen ağlıyor dedim.Sen sürekli hayır diyince annem kendiyle ilgili bir sorunun var sanıyor dedi.Anne dedim tamam bugün birlikte yiyelim hem de konuşalım dedim tamam dedi.Kursta derse hic kendimi veremedim ders boyunca düşündüm konusacaklarimi düşündüm nasil bu isin içinden çıkarım onu düşündüm.Aglamamak için kendimi zor tuttum.Eve döndük kayinvalidemlere çıktık.Sarildim anne dedim seninle ilgili neden bir sorun olsun,ben esime kızıyorum çünkü burda yiyince eve alışveriş yapmak istemiyor hem de çok yoğun çalışıyor birbirimizi bir yemekte görüyoruz dedim.Neyse istersen yemekten sonra daha detaylı konuşalım dedim tamam dedi.Yemekten sonra anlattım anne dedim bak sen sürekli biseler de getiriyorsun ben seni kac kere uyardım beni dinlemedin sen getirdikçe oğlum sorumluluk öğrenemiyor bak dedim 1,5 senedir evliyiz daha çöp atmayı bilmiyor.(Yurt dışında çöpler plastik gıda vs diye sınırlandırılır hepsinin ayri rengi var ve esim doğma büyüme yurt dışı ama bilmez,ben 1,5 senedir burdayım hepsini biliyorum)E diyor bugüne kadar o yapmadı bilmiyor.Tamam iste dedim bak fırsat versen öğrenecek.Ki fırsat verince gerçekten öğreniyor.Ve çok yoğun çalışıyor biz birbirimizi göremiyoruz dedim.E buraya geliyor bizimle degil ki dedi.Burda odasında çalışıyor benim evde olmayınca sizinle birlikte dedigimi düşünüyor.Oyle demedim odasında çalıştığını biliyorum çünkü.Neyse konuştuk anladıklarını düşündüm ama anlamamışlar.O yemeğin üzerinden 2 hafta geçti.Bugun bahçeye çıktım.Annemle görüntülü konuşuyorum.Bugun beraber yiyelim mi dedi.Ben de Sagol anne ben hazırlarım dedim.Israr etti.Bu ısrarların sonu yok biliyorum ve ısrar edilmesini sevmiyorum.Esimle de farklı bir konudan tartışmışız oraya gidip mutlu çift rolleri yapmaya da hic halim yok.Orucum iftarı yaptıktan sonra zaten tansiyonum çok düşük ve halsiz düşüyorum uzanmak istiyorum yemekten sonra.Asla bırakmaz biliyorum erkenden.Cok ısrar edince anne dedim biz şuan konuşmuyoruz eşimle aramız limoni o yüzden ısrar etme dedim.Bu çok çirkin bir durum ama dedi.Neyse annem telefonda bekliyor ama duymadı neyseki.Anneme bunları anlatmadım çok anlayışlı insanlar olarak biliyor.Bahceye ciktigima da pişman oldum ne zaman bahçede görse yemeğe çağırıyor.Neyse bana burda da huzur yok dedim içimden içeri girdim.Biraz zaman geçti eşim geldi.Annem dedi yemeğe davet etmiş istememissin.Evet dedim.Daha önce de konuştuğumuz gibi 1,5 sene yeterince birlikte yedik artik yemek istemiyorum.Annem dedi sürekli onlarla yediğimiz için simdi istemediğin için onlarla bir sorunun var sanıyor.Cok sinirlendim.Cunku daha önce kendileriyle ilgili bir sorunumuz olmadığını esimi işlerinden dolayı göremediğimi sadece yemekte birbirimizi gördüğümüzü söylemiştim.Annenle ben konuşmuştum dedim nasıl böyle anlayabilir hala.Ne sorunum olabilir 1,5 sene isteklerini yapmışım artik ben de kendi evimde yemek istiyorum dedim.Esim de bu aileme saygısızlık 2 hafta önce yedik 2 hafta geçmiş yine yiyebiliriz ne var bunda dedi.Biliyorsun dedim annen bir kere yesek her gün arıyor anlamıyor anlamak istemiyor dedim.Sen artik evlenmişsin aile mi kalmış dedim.Eger ailenden ayri kalamiyorduysan (ki ayri degil altlı ustluyuz calisma odası da orda her dakika görüyorlar) evlenmeseydin dedim.Benim ailem Türkiye de ben bu kadar ağlamıyorum nedir dedim evlendikten sonra bu ailem de ailem diye tutturman.Neyse böyle tartıştık o yukarı çıktı onlara orda isleri de vardi belki annesiyle de konuştu ne konuştu bilmiyorum ama kesin konuşmuştur.Ben de annesine mesaj attim.Anne daha önce birlikte yemek istememe sebebimin senden ötürü degil bizim artik bir aile oluşumuz ve artik evimizde yemek istediğimizi söylemiştim.Bu yüzden size saygısızlık ettigimi düşünmüyorum dedim.Ama dedim ne konuştuysan eşimle biz kavga ettik ve artik birbirimizden soğuduk birbirimize tahammulumuz kalmadı.Geldigimden beri kiz kardeşi ile ilgili sorunlar ailevi sorunlar artik dedim ben dayanamıyorum.Turkiye ye geri dönecegim ve babamla bu konuyu konuşacağım.Bu şekilde biseyler yazdim cevap yazmadı.Arkadaslar benim görmediğim bir hatam varsa lütfen söyleyin ben artık eşimle normalde hicbir sorun yaşamazken bu birlikte yemek yeme olayı beni iyice geriyor ve aramizda huzursuzluk çıkıyor sadece bu sebepten dolayı.Esim normalde çok iyidir bana,vitaminlerime kadar düşünür arabamın kapısına kadar açar özel günleri es geçmez iyi davranır sevgisini belli eder ama bu kayinvalidemin birlikte yemek yeme arzusu artik bizim evliligimizfe ciddi sorunlar yaratmaya başladı.Gercekten ne yapacagimi düşünemez oldum.Ailemin yanina gitme konusunda kararliyim kafami dinlemeye çok ihtiyacım var.Gorumcem gelir o var diye çıkamam bahçeye aman yine kavga çıkarır Kayinvalidem olunca çıkamam yine o bitmek bilmez davetler başlayacak diye.Gercekten korkumdan evde oturmaya başladım artik. Iyice psikolojim bozuldu.Gece gündüz bunun içinden nasıl çıkabilirim diye düşünüyorum sürekli stresten midem ağrıyor ne yapayım bana akıl verin
Aynı durumu yaşadım. Eşimin babası düğünümüzden 2 ay önce vefat etti. Cenaze hastane sürekli yanlarında oldum. Kayınvalidenin yanında oldum. Ben de çalışıyorum. Başlarda o da çağırirdi bizi. Ama biz 2 durak uzakta oturuyoruz Tc de. Günde 2 kere görüntülü arama vs. Ben de sizin gibi eşimle konuştum. Rahatsız olduğumu anlattım. Başka problemler de oldu. Kayınvalidem eşimin diğer nişanlısına ve ailesine de benzer şekilde davranmış ve ayrılmışlar. Baskıcı bir tutumu var. Size tavsiyem... Kararlı olun. Kabul etmeyin. Ben öyle yaptim. Evliliğin ilk yılları çok önemli. Yüz kere yaparsın bir kere yapmazsan problem olur. Mesafe koyun araya. Diretin. Gerçekten bu tarz durumlar boşanma ile sonuçlanıyor. Hatta uzak bir yere taşının. Sürekli karışıp rahatsız ederler sizi.

Aynı durumu yaşadım. Eşimin babası düğünümüzden 2 ay önce vefat etti. Cenaze hastane sürekli yanlarında oldum. Kayınvalidenin yanında oldum. Ben de çalışıyorum. Başlarda o da çağırirdi bizi. Ama biz 2 durak uzakta oturuyoruz Tc de. Günde 2 kere görüntülü arama vs. Ben de sizin gibi eşimle konuştum. Rahatsız olduğumu anlattım. Başka problemler de oldu. Kayınvalidem eşimin diğer nişanlısına ve ailesine de benzer şekilde davranmış ve ayrılmışlar. Baskıcı bir tutumu var. Size tavsiyem... Kararlı olun. Kabul etmeyin. Ben öyle yaptim. Evliliğin ilk yılları çok önemli. Yüz kere yaparsın bir kere yapmazsan problem olur. Mesafe koyun araya. Diretin. Gerçekten bu tarz durumlar boşanma ile sonuçlanıyor. Hatta uzak bir yere taşının. Sürekli karışıp rahatsız ederler sizi.
Kararlıyım canim, artik gideyim desem bile buna ne enerjim var ne de psikolojim artik müsait.Keşke uzağa taşınabilsek ama eve cok para harcandi biz daha nişanlıyken başlanmıştı çalışmalara.O suan çok zor bir ihtimal ama yeni evimizde de bu kadar müdahil olmaya kalkarlarsa ben artık devam edemem.Sen nasil mesafe koydun canim uzağa mi taşındın

Kararlıyım canim, artik gideyim desem bile buna ne enerjim var ne de psikolojim artik müsait.Keşke uzağa taşınabilsek ama eve cok para harcandi biz daha nişanlıyken başlanmıştı çalışmalara.O suan çok zor bir ihtimal ama yeni evimizde de bu kadar müdahil olmaya kalkarlarsa ben artık devam edemem.Sen nasil mesafe koydun canim uzağa mi taşındın
Devam edemem derken bosancak misin

X