Kayinvalidemle gemileri yaktim artik sanirim :(

Allah allah bende hep diyordum bu kadar israrci birini hic gormedim yemeklerin bir yenmesi konusunda diye demek varmis. Bence yakin oturunca cit ormek falan bilmiyorum bos gibi geldi bana yani cozum degil ama hayirlisi ins Allah kolaylik versin ve mutlu olursun umarim ya uzuldum inanki kendimi gordum sende yasadiklarimi
Çok Teşekkür ederim canim Insallah.O da çözüm olmazsa ben devam ettiremem sinirlerim aşırı yıprandı.Ben de sadece Kayinvalidemi bu kadar ısrarcı sanardim sanirim böyle çok sorunlu insan var.

Sende haklısın ama bi adını koyun gidip gelinecek zamanların. Eşinle Aran normal olsun gel aileni de gör tabiki. Ama küs beye stresli sıkıntılı bi ortamda bırakıp gelir gibi olmasın. Bide ailen bilse de bilmese de sen söyle. Bende başta söylemedim sustum sonu daha kötüye gidiyo. Biz daha 1aylık evliyken eşimin annesi benim annemin yakında defol git bile demişti bende annemde alttan aldık ozaman da bile süreç sonu aileme sövmesine gitti... sen söylemediğinde iyi oluyo hallediyoruz diye düşünme. Seni ailen kadar kimse düşünmez. Ve birden duymaları yada başkasının ağzından yalan yanlış duymaları daha kötü oluyo verecekleri cevap varsada bilmediklerinden susuyorlar ve arsız olan haklı sanıyo kendi yalanına inanıyo kendi bile... eşinin ailesiyle de eşin çözsün sorunu sen karışma bişi deşeler bilmiyom de eşime sorayım falan de geçiştir onlar kendi içinde halletmiş olsunlar. Üstesinden gelinemeyecek bişi değil gibi. Eşinin yaşı kaç bilmiyorum ama yaş ilerledikçe ailedeside eşinde yeni ailesini yani sadece senle olacak yuvayı kabullenmesi zaman alıyo. Bu kötülüğünden şundan bundan değil insan olmakla alakalı. Ve ne olursa olsun unutma kimse ailesini silip atmaz/atamaz. Ailesinden kaynaklı bile görüşmüyo olsa gün gelir senin yüzünden yada senin için olur. O yüzden sen eşine ben dili kullanarak bu durum beni böyle üzüyo bana bunu hissetiyo, benim burda senden başka kimsem yok ve senle kötü olmam kendimi kimsesiz hissettiriyor falan gibi duygularını konuş. Sen böylesin ailen böyle siz şu bu falan diye konuşma. Zamanla oturur herşey. Benim eşimin ailesi daha neler yaptı anlatsam bitmez boşanacak diyip yüzükmü atmadı babam boşan diyo mu demedi beni kovmaya kalkıp evden gitmeyemi çalışmadı ben dayanamıyorum evlendim mutlu olayım mutsusuz diye ama hatasını anladı konuştukça zamanla oturdu herşey
Bide mesele biz onlara gittiğimizde oturun daha erken diye diye gece 12ye kadar tutarlar. Evlerin arası 45 dk civarı ve eşim ertesi gün işe gidiyo gelip duş alacak giyecek hazırlıycak mesela umurları değil en son noktada eşim söyleniyo iş güç var diye o zamanda biz dur demezsek olmaz ayıp siz isteyince gidin, biz davet etmezsek ayıp siz Uygunken gelin der annesi. Ama mesela 10günü bulsun gidilmeyişi sanırsın aylardır görmemiş gibi hasretle bakar süzer oğlunu arada gözlerini doldurup 2-3 damla ağlar başka kimsem yok falan diye... benimde erkek kardeşim var annem asla öyle yapmaz, demem o ki kişiliği nasılsa insanın değişmiyo. Senin eşin onları dindirmesi gereken kişi. Sen ben bilmiyom ona sorayım falan yap ve eşin hayır dediğinde zamanla alışırlar. Biz 3,5 yıllık evliyiz 3.yılda anca kabullendiler haftada 1i ki oda temeli yol parası git gel çok tutuyo diye. Sizde eşinin ailesinin hassas Yönünü bulup ordan yürüyün ama görüşme zamanı İçin net zaman koyun haftada 1 yada iki haftada 1 gibi net olduğunu bilsinler. O zamanda ısrar etselerde direk eşin desin zaten konuşmuştuk bunu şu kadar zamanda görüşcektik diye biz geleceğimizde haber veririz falan gibisinden. Tabi bi hastalık yada dışardan sizinde sevdiğiniz bi misafirleri olsa o ayrı ama bunu sadece eşine de ailesine demeyin yoksa hasta rolü yapabilirler gidin diye 😂 eşimin annesi yaptı, babası komşuyla dönüştük kötü falan dedi gittik yok sen yanlış anlamışsın dedi falan başımızdan geçtiğinden diyom özellikle onlar hangi durumlarda ekstra gidilir bilmesinler😂
Teşekkür ederim canim tavsiyelerin için 🙏Söylediğin hususlara dikkat edeceğim sen de çok kötü şeyler yaşamış bunun üstesinden gelmis biri olarak tavsiyelerin benim için çok değerli.Dün gece ve sabahında eşimle bayağı konuştuk.Beni anladığını hak verdiğini söyledi.Normalde topu ona atabilseydim eşim bilsem ki topu ona atinca yok anne biz evimizde yiyelim diyecek istemedigini söyleyecek tamam ama benim eşim bunu 2 gün yapabildi.Aslinda bazen ona da hak veriyorum annesi o kadar ısrarcı ve yapiskanki belki de ona nazi daha cok geçiyor diye onu daha da darlıyor.

Teşekkür ederim canim tavsiyelerin için 🙏Söylediğin hususlara dikkat edeceğim sen de çok kötü şeyler yaşamış bunun üstesinden gelmis biri olarak tavsiyelerin benim için çok değerli.Dün gece ve sabahında eşimle bayağı konuştuk.Beni anladığını hak verdiğini söyledi.Normalde topu ona atabilseydim eşim bilsem ki topu ona atinca yok anne biz evimizde yiyelim diyecek istemedigini söyleyecek tamam ama benim eşim bunu 2 gün yapabildi.Aslinda bazen ona da hak veriyorum annesi o kadar ısrarcı ve yapiskanki belki de ona nazi daha cok geçiyor diye onu daha da darlıyor.
Herkoşulda çözüm eşinde hayır demeyi öğrenmeli. Gerekirse hayır diyemiyosa kısa konuşsun yoğunum diyip kapatıp mesaj atsın hayır diye. Bazı kişiler mesajda daha rahat hayır diyo. Yada söylediğinde hayır diyip yoğunum biz geleceğimizde ararız haftaya yada sonraki hafta galan demeyi denesin daha rahat olur kısa konuşma durumunda ısrara maruz kalmayacağından. Benim eşimin annesi babası hemen ana baba hakkından dem vururlar eşim hayır demeye kalkınca 😂 hakkımı helal etmem boyutuna bile geçtikleri olurdu. Siz net kalınmışlar alışır sonunda

Eşinizin şimdiye kadarki tavırlarının da hesabını sordunuz mu, çünkü önceden de konusmussunuz eşinize anlatmışsınız eşiniz size hak vermiş, sonrasında yine değişen bişey olmamış. Herkes çocuk eyler gibi yüzünüze he he deyip geçiyor, eşinize de çok yumusamayin bence, ona da inancınız kalmadığını düzelmedigi taktirde Türkiye'den dönmeyeceğinizi belirtin mutlaka.

Canim benim ya tebessüm ettirdin çok tatlisin:))Valla canim ben kedime bile biseyi yapma dediğimde anlıyor yapmıyor,Kayinvalidemle acik acik konuştum hiçbirşey olmamış gibi devam etti.Eşim aslinda gerçekleri gördü ama kadin ona ağlayınca tabi annesi vicdan yaptı sanirim.Şimdi ne şekilde davranayım bir süre ortalık sakinleşene kadar hic gitmiyim dimi.Zaten biletimi alacağız ama şuan çok fazla test ve doktor raporu istiyorlarmış biraz sürecek hemen bilet alıp binip gidemiyorum.Turkiye ye gidene kadar hic gitmiyim bence biraz tavırlı olduğumu anlasınlar diye düşünüyorum
Şimdi gidersen eğer hersey sil baştan olacak iki gün sonra yine çağırmaya devam edecek bunlar böyle yüzsüz arsız anlamaz
Gitme derim ben ciddiyetini anlsınlar

Herkoşulda çözüm eşinde hayır demeyi öğrenmeli. Gerekirse hayır diyemiyosa kısa konuşsun yoğunum diyip kapatıp mesaj atsın hayır diye. Bazı kişiler mesajda daha rahat hayır diyo. Yada söylediğinde hayır diyip yoğunum biz geleceğimizde ararız haftaya yada sonraki hafta galan demeyi denesin daha rahat olur kısa konuşma durumunda ısrara maruz kalmayacağından. Benim eşimin annesi babası hemen ana baba hakkından dem vururlar eşim hayır demeye kalkınca 😂 hakkımı helal etmem boyutuna bile geçtikleri olurdu. Siz net kalınmışlar alışır sonunda
Evet çok mantıklı.Konusmalar benim önümde geçmediği için arkada ne konusuyorlar hic bir bilgim yok.Ama o gün benim annesine hayır dedikten sonra hemen eşimle konuşması, bana zaten hiç iyi niyetli bir izlenim vermedi.Orda neden diye bana sorabilirdi gidip çocuk şikayet ediyor gibi benimle ilgili konuşması açıkçası beni çok sinirlendirdi.Ben artik elimden geleni yaptığım için sıra esim de.Bakalim o ne kadar annesinin ısrarlarıyla başedebilecek🤗

Eşinizin şimdiye kadarki tavırlarının da hesabını sordunuz mu, çünkü önceden de konusmussunuz eşinize anlatmışsınız eşiniz size hak vermiş, sonrasında yine değişen bişey olmamış. Herkes çocuk eyler gibi yüzünüze he he deyip geçiyor, eşinize de çok yumusamayin bence, ona da inancınız kalmadığını düzelmedigi taktirde Türkiye'den dönmeyeceğinizi belirtin mutlaka.
Hayır kesinlikle yumuşamadım sadece eşimle konuştuk eşimle hala konuşmuyorum o sorarsa cevap veriyorum.Hepsini tek tek sordum annem yaşlı ondan anlamıyor diyor ama benim Kayinvalidem 60 yasında.60 yaş hic yaşlı sayılabilecek bir yaş değil günümüzde.Benden daha enerjik,her sene yatlarda tatil yapar hanım arkadaşlarıyla,pandemi öncesinde sürekli gezerdi hatta aşı sırasını bekliyor aşı olup tekrar gezecekmiş.Esime eğer düzelmediği takdirde dönmeyeceğimi söyledim.Türkiye'ye gidene kadar şuan belli test aşamaları vs varmis seyahat acentasindaki kiz biraz beklemenizi söyledi.O zamana kadar bakacağım beni hala çağırıyorlar mi ısrarı hala devam ediyor mu esimin bu konudaki tavrı duruşu nasil ona göre kararimi verecegim

Şimdi gidersen eğer hersey sil baştan olacak iki gün sonra yine çağırmaya devam edecek bunlar böyle yüzsüz arsız anlamaz
Gitme derim ben ciddiyetini anlsınlar
Gitmesem de o kadar bunaldim ki biri bisey söylese sanki cinnet geçireceğim içimden çok farklı bir ben çıkacak.Sinirlerim aşırı yıprandı.Ama zaten şuan bileti alip hemen gitme gibi bir imkan yokmuş pcr testleri vs istiyorlar bi de evin seramikleri,laminantlari seçilecek mimar beni bekliyor.Muhtemelen haziran gibi ancak giderim.Hazirana 1 ay var bence yeterli bir süre.

Hayır kesinlikle yumuşamadım sadece eşimle konuştuk eşimle hala konuşmuyorum o sorarsa cevap veriyorum.Hepsini tek tek sordum annem yaşlı ondan anlamıyor diyor ama benim Kayinvalidem 60 yasında.60 yaş hic yaşlı sayılabilecek bir yaş değil günümüzde.Benden daha enerjik,her sene yatlarda tatil yapar hanım arkadaşlarıyla,pandemi öncesinde sürekli gezerdi hatta aşı sırasını bekliyor aşı olup tekrar gezecekmiş.Esime eğer düzelmediği takdirde dönmeyeceğimi söyledim.Türkiye'ye gidene kadar şuan belli test aşamaları vs varmis seyahat acentasindaki kiz biraz beklemenizi söyledi.O zamana kadar bakacağım beni hala çağırıyorlar mi ısrarı hala devam ediyor mu esimin bu konudaki tavrı duruşu nasil ona göre kararimi verecegim
Şu annem yaşlı ondan anlamıyor demesi bile konunun üstünü hala kapatmaya çalıştığı anlamına geliyo bence. Ne demek yahu, ortada resmen sizin başınıza ağrılar sokan bi konu var, ama herkes dünyanın en normal şeyi oluyomus gibi davraniyo. Valla siz anlattıkça gözümde böyle siz konuştukça içinden "he he her akşam gelmezsiniz he he tamam" deyip dil çıkaran birileri canlaniyo. Eşinizin her hareketi sizi geçiştirmeye yönelik. Kv her gün yemek için resmen psikolojik şiddet uyguluyo, eşinizle kavga ediyosunuz gorumceniz, kpniz, kvniz size posta koymaya evinize geliyo. Had bilmek 0 yahu resmen sizi saymıyolar. Konularınizi okudukça sinir katsayim yükseliyor. Bu arada kvniz sizi hergun çağırmaya devam ederse bence her çağırdığında olay çıkarın. Bakın en başında "ben tersleyemem ki öyle biri değilim ki" vs vs diyosunuz, sonra anladınız bu işlerin öyle olmayacağını. Yarın sizi tekrar çağırdı mesela, "anne ben dün başka bi sebepten mi kavga ettim eşimle de senle de acaba? Sen niye beni kaale almıyosun hala gelmiş yemeğe çağırıyosun?" Falan diye tersleyin. Resmen el birliğiyle sizi sindirmeye pes ettirmeye çalışıyorlar.

Aslında o kadar basit bir konu ki... ağda gibi uzamış da uzamış uzamış da uzamış😂 diyeceksin ki bizim ayrı bir evimiz var yemekleri beraber yemeyelim lütfen teklif etme olay bu kadar basit neden zorlaştırıyorsunuz?

Gitmesem de o kadar bunaldim ki biri bisey söylese sanki cinnet geçireceğim içimden çok farklı bir ben çıkacak.Sinirlerim aşırı yıprandı.Ama zaten şuan bileti alip hemen gitme gibi bir imkan yokmuş pcr testleri vs istiyorlar bi de evin seramikleri,laminantlari seçilecek mimar beni bekliyor.Muhtemelen haziran gibi ancak giderim.Hazirana 1 ay var bence yeterli bir süre.
Hayır Ben zaten kayınvalidene gitme dedim yoksa nereye gidersen git
O bahçeyede çık

Şu annem yaşlı ondan anlamıyor demesi bile konunun üstünü hala kapatmaya çalıştığı anlamına geliyo bence. Ne demek yahu, ortada resmen sizin başınıza ağrılar sokan bi konu var, ama herkes dünyanın en normal şeyi oluyomus gibi davraniyo. Valla siz anlattıkça gözümde böyle siz konuştukça içinden "he he her akşam gelmezsiniz he he tamam" deyip dil çıkaran birileri canlaniyo. Eşinizin her hareketi sizi geçiştirmeye yönelik. Kv her gün yemek için resmen psikolojik şiddet uyguluyo, eşinizle kavga ediyosunuz gorumceniz, kpniz, kvniz size posta koymaya evinize geliyo. Had bilmek 0 yahu resmen sizi saymıyolar. Konularınizi okudukça sinir katsayim yükseliyor. Bu arada kvniz sizi hergun çağırmaya devam ederse bence her çağırdığında olay çıkarın. Bakın en başında "ben tersleyemem ki öyle biri değilim ki" vs vs diyosunuz, sonra anladınız bu işlerin öyle olmayacağını. Yarın sizi tekrar çağırdı mesela, "anne ben dün başka bi sebepten mi kavga ettim eşimle de senle de acaba? Sen niye beni kaale almıyosun hala gelmiş yemeğe çağırıyosun?" Falan diye tersleyin. Resmen el birliğiyle sizi sindirmeye pes ettirmeye çalışıyorlar.
Çok haklısınız.Başından beri takip etmişsiniz bakın başta nasıldım,şimdi beni ne hale getirdiler geldigim noktaya bakıyorum icimden resmen başka bir ben cıktı.Şuan öyle bir haldeyim ki bana bisey deseler patlayacak haldeyim.Ki ben ilk başta Kayinvalidemle bu konuyu acikca konuşmaya çekinen bir insandım,baktim yüzsüzlüge devam ediyor ben de onun anladığı dilden konuşmaya başladım.Bahcede annemle görüntülü konuşurken sırasıymış gibi gelip akşam birlikte yiyelim mi diyor.Hic istifimi bozmadan hayır biz evde yiyeceğiz Teşekkür ederim dedim.Hemen gitmiş eşimle konuşmuş.Kayinpederimden sıkılıyor kendine eğlence arıyor ama ben kimsenin eğlencesi değilim.Haftada bir bile gitmem suanda.Anca ayda bir.Onu da görev gibi yerine getirir dönerim hic benden artik guleryuz fln göremezler içimden gelmiyor artik.Her tartışmamızda bütün aile bireyleri evimizde.Artik Gorumcemle konusmuyorum o gelemiyor.Ben de onlarla ilgili zaten tartışma oluyor olabildiğince sesimi yükseltiyorum öyle anlamıyorlarsa böyle anlasınlar artik hic birşey umrumda değil

Aslında o kadar basit bir konu ki... ağda gibi uzamış da uzamış uzamış da uzamış😂 diyeceksin ki bizim ayrı bir evimiz var yemekleri beraber yemeyelim lütfen teklif etme olay bu kadar basit neden zorlaştırıyorsunuz?
Dünkü kavgamızda Kayinvalidem geldiğinde sorun biz miyiz dediginde açıkça söyledim.Daha önceki konusmalarimizda kelimelerimi secerek konuşmuştum kibar olmak ise yaramadi.Anladiklari lisandan bu defa kelimelerimi seçmeden pat diye söyledim.Bakalim daha bunun üzerine davet edebilecek mi..

Çok haklısınız.Başından beri takip etmişsiniz bakın başta nasıldım,şimdi beni ne hale getirdiler geldigim noktaya bakıyorum icimden resmen başka bir ben cıktı.Şuan öyle bir haldeyim ki bana bisey deseler patlayacak haldeyim.Ki ben ilk başta Kayinvalidemle bu konuyu acikca konuşmaya çekinen bir insandım,baktim yüzsüzlüge devam ediyor ben de onun anladığı dilden konuşmaya başladım.Bahcede annemle görüntülü konuşurken sırasıymış gibi gelip akşam birlikte yiyelim mi diyor.Hic istifimi bozmadan hayır biz evde yiyeceğiz Teşekkür ederim dedim.Hemen gitmiş eşimle konuşmuş.Kayinpederimden sıkılıyor kendine eğlence arıyor ama ben kimsenin eğlencesi değilim.Haftada bir bile gitmem suanda.Anca ayda bir.Onu da görev gibi yerine getirir dönerim hic benden artik guleryuz fln göremezler içimden gelmiyor artik.Her tartışmamızda bütün aile bireyleri evimizde.Artik Gorumcemle konusmuyorum o gelemiyor.Ben de onlarla ilgili zaten tartışma oluyor olabildiğince sesimi yükseltiyorum öyle anlamıyorlarsa böyle anlasınlar artik hic birşey umrumda değil
İnsanlar kötü maalesef. Böyle kisilerle hiç karsilamasaniz mutlu, huzurlu, sakin, uysal biri olarak hayatınıza devam edicektiniz. Ama artık böyle zorbaliklara karşı hep bi gözünüz açık yasiyacaksiniz. Böyle olaylar travma yaratır, travmatize ola ola kendinizi korumayı öğrendiniz siz de. Baştaki yumuşak tavrınıza işlerin sizin iyimserliğinize paralel gelişmeyecegini bildiğimden çok kızmıştım, ama bu konuda adım adım guclenmenizi şuanda çok taktir ediyorum. Şu forumda "kocam bana annemin evini temizliyceksin diyo ben de temizliyorum napiym yuva yıkmak kolay mı :))" diye pembis pembis anlatanlara örnek gostericegim bi kadınsiniz gerçekten. Maşallah.

Dünkü kavgamızda Kayinvalidem geldiğinde sorun biz miyiz dediginde açıkça söyledim.Daha önceki konusmalarimizda kelimelerimi secerek konuşmuştum kibar olmak ise yaramadi.Anladiklari lisandan bu defa kelimelerimi seçmeden pat diye söyledim.Bakalim daha bunun üzerine davet edebilecek mi..
bence evlendırmıyceklerdı sızın esınızı hata yapmıslar..

İnsanlar kötü maalesef. Böyle kisilerle hiç karsilamasaniz mutlu, huzurlu, sakin, uysal biri olarak hayatınıza devam edicektiniz. Ama artık böyle zorbaliklara karşı hep bi gözünüz açık yasiyacaksiniz. Böyle olaylar travma yaratır, travmatize ola ola kendinizi korumayı öğrendiniz siz de. Baştaki yumuşak tavrınıza işlerin sizin iyimserliğinize paralel gelişmeyecegini bildiğimden çok kızmıştım, ama bu konuda adım adım guclenmenizi şuanda çok taktir ediyorum. Şu forumda "kocam bana annemin evini temizliyceksin diyo ben de temizliyorum napiym yuva yıkmak kolay mı :))" diye pembis pembis anlatanlara örnek gostericegim bi kadınsiniz gerçekten. Maşallah.
Teşekkür ederim sizin sayenizde oldu. Hayatımda hiç böyle sorunlu tiplerle karşılaşmadığım için aşırı tecrübesizdim.O zamanki yorumunu hatirlamiyorum ama iyiki kizmissiniz tepki göstermissiniz orda o konuyu actiktan sonra sizin gozunuzden disardan bir göz olarak kendimi gördüğümde o konuşmayi yapmak icin cok gec kaldigimi gördüm ama silkelendim toparlandim resmen.Çünkü o ana kadar kimseye anlatamadigim icin acaba ben bencil mi düşünüyorum kendi rahatimi mi düşünüyorum kadin alinirsa gucenirse diye düşünüyordum.Herhangi bir konuda sosyal hayatımda veya is hayatımda hiç bu kadar ısrarcı birine denk gelmemistim.Beni o kadar bezdirmişler ki şuan hep savunma halindeyim.Bir de konuştuktan sonra da beni takmadiktan sonra iyiniyetli olmadığından emin olduktan sonra vicdan yapacagim bir durum da kalmadı.Ben şuan uzun bir süre gitmeyi düşünmüyorum zaten Turkiyeye gitme planım var.Ailemin yaninda en az 2-3 ay kalirim.Daha sonrası için ayda 1 gitmeyi düşünüyorum sence ne yapayım haftada biri veya iki haftada biri bile artik şuan bunyem kaldırmaz çünkü

Kiymetlenir, hem de oyle bir kiyametlenir ki
Kiymetlensin de damadı bunaltsin biraz, benim üzerimden ellerini ceksinler diyeceğim ama gorumcem çok fena asla öyle gelip gitmez şimdiden bıkmış ailesinden.Annesi ameliyat oldu da erkek arkadaşını birakip gelemedi ben baktım annesine hastayken yaptığım yemeği bile iğrenç buldu ama herkes yaşattığını yaşar

X