Kayınvalidemle Eşimin şapur şupur olmaları normal mi?

evet kayınvalidem dul... üstelik rahmetli kayınpederim annesine inanılmaz düşkünmüş... annesinin sevdiği yiyecekleri hep bilirmiş, eve gelirken getirirmiş (bizzat k.validem anlatıyor, bizimkilerde nerdee diyor.) k.validesi çok otoritermiş, k.validem çok genç yaşta evlenmiş zaten... ve dediğin gibi eşinden çok şefkat ve sevgi görmediğine de eminim... iyi de tüm bunlarda benim suçum nee!!! bana onu savununlar, davranışlarını açıklamaya çalışanlar, bak o da k.validesinden böyle gördü diyorlar... gördüyse gördü, şu zamanın şartları bambaşka... yani k.validesinden gördü diye, ya da sevgiye ilgiye muhtaç diye beni bir kenara atmasına göz yumamam...kaldı ki benim hayatımda beni bir kenara atmaya çalışıyor...benim evimde beni dışlıyor... akıl var mantık var değil mi... gerçi artık her şey geride kaldı... 2 aydır görmüyorum...1 ay sonra gelecekmiş sanırım buraya....geldiğinde de elbette ki saygımda kusur etmemeye çalışıyorum....

ya arkadşım sende ne sabır varmış ben kendi kayınvalideme tahammül edemiyorum ama benimki seninkinin yanında çok masum kalıyor bencede tavrını tarzını göster kayınvalidene sonuç ne olursa olsun erkekler annelerine kıyamazlar bu durumu eşinin değil senin düzeltmen gerekiyor bence yeni doğum yapmış bir insan bu kadar hırpalanmaz

nutkum tutuldu demıcem cunku okurken sankı benım k.validemin yaptıkları hareketlerı okur gibi oldum
nişanımda sevgili k.validem (eşim yanımızada olmadıgı bi zamanda) bana dediki ''ben oğluşumla sevgılı gibiyizdir,opusur koklasırız kucak kucagada otururuz hatta yatakta sevısır gibi uyuruz'' dedi ben sadece aval aval bakınmakla yetındım şooka girmiştim yani..
nikahımdan önce benı aradı ve bagırarak bu işin hayırsız olacagını dusunuyorum dedi,bu lafını aynen oğluşuna iade ettım,oğluşunu kaybetmek istemeyınce nıkah işlemlerine razı geldi..
nikahımdan önce nıkahlık işte ne gereklıyse alısverıse çıkmıstık..
eşim annesi sarmas dolas dolastılar carsıda bende yuzumu asınca ,busefer eşim benım elimi tuttu annesine sarıldı..baktı olcak gibi değil sonra ikimizede sarıldı :))) tam o sırada balıkcının onunden gecerken (ben balık sevmıyorum) yolumu değiştirince eşim benle geldi k.validen tek kaldı. sevgılı anneciiimmm yuzunu asmak zorunda kaldı..
nikahımdan sonra toplu fotolar çekılıyorya aile buyuklerıyle filan ozamanda sakayla karısık boğazıma yapışıp öldürmeye kalktı beni senağlama senağlama sabredıyorum bende arkadasım bakalım senın gibi işimiz zor (

Allahım ne kayınvalideler var,ne demek bız sevısır gıbı uyuruz :1shok: tövbe yarabbim,sen uzak tut tüm gelınlerı bunlardan :Saruboceq:

Yok yok ben dayanamazdım,saygı denen bişey var,madem öyle gıt ananın koynunda uyu derdım,hem kocaman adamın annesını yatagında ne işi varmış,ay ölcem şimdi :1shok:

inanamıyorum canım yaaa.... benimki bu kadar açıktan yapmaya cesaret edemez...insanların ne diyeceklerini önemseyen bir tip... ama nişanlılık döneminde gözümü korkuttu kendi yöntemince... benim k.valide çoook politiktir...ben ondan öğreniyorum politik olmayı... mesela bana öyle bişey der ki, açıkça söylemez..ben diyemem ki k.validem böyle diyor.... bişekilde söyler ama demek isteyeceği şeyi... evlenmeden önce de otururken eşimin elini tutup, gözümün içine dik dik bakarak vermişti mesajı...

bende güyaa dayanamazdım verırdım agzına lafı ama işte öyle olmuyor bee canım ele karısmak zor bunu anladım dugunum sonbaharda bakalım ozaman ne aksiyonlarla karsılasacagım Çok üzgünüm çoook Çok üzgünüm çoook

yok canım benımkısı direk soyler hiç lafını sakınmaz ama oğlu varken sütten çıkmıs ak kaşıktır herzaman. oğlu yoksa aslan kesılır hemen yanımda,oğluna farklı bana farklı konusur yani :mymeka: :mymeka: bu bi bakıma politiklik işte..
hepsini cozuyorum yavas yavas mesafelıyım zaten ve boylede devam edecek , içli dıslı olupta canımı yaktırmaya niyetım yok :1closedeyes: :1closedeyes:

canım sana oyle yaptıysa sende kıskandıgını belli etmıceksın ozaman oğlunu serbst bırakıyor ,test edıldı denendi yerimseniben yerimseniben k.validem esime oyle davranmaya basladıgı zaman ben hiç TINmıyorum ,sankı annemın erkek kardesıme kucukken yaptıkları gibi dusunup gulup geciyorum bukadar kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ay bu ne ya okurken daraldım iyi dayanıyosunuz.o ne öyle elele tutuşmalar falan çok saçma al bide emzir bari.. ben olsam şakayla karışık laf sokardım heralde ve eşime patlardım her seferinde loğusa eş bırakılıpta piknikleremi gidilirmiş. insan yerini bilmeli tamam anne o apayrı bi yeri var ama oğlun evlenmiş onunda bi oğlu olmuş rahat bırak azıcık.. allah sabırlar versin dicem ama anlaşılan peygamber sabrı var sizde..

:1shok::1shok::1shok::1shok:

ne bu böyle... iyi sabrediyorsunuz. aile olma sevgi saygı mahremiyet ohooooo aşmış bunlar kendilerini..
midem bulandı gerçekten.
kendisi ne dediğinin ne yaptığının farkında mı acaba gerçekten. çevresi ne diyor bu duruma?
:uhm:

Demek kayinvalide deli ogluda ondan deli.
Sanssiz bir evlilik yapmissin canim. Tek akli basinda sensin galiba, onlari yönlendir baska caren yok.
Eeee erkek cocuk cok önemlidir annelerde, onun icin böyle oluyor iste.
Olanda gelinlere oluyor demek. Ama hep diyorum kadinlar erkekleri bu hale getiriyor iste.

eltimin taktiği bu canım... gerçi eşimin abisi eşimden daha farklıdır. o izin vermez böyle şapur şupurluğa, gereksiz laubaliliğe... keşke diyorum eşime abin gibi olsaydın... aldırmamam mümkün olmadı. o ilk yolsa elele tutuşma mevzuundan sonra ben şok oldum ve k.validem anladı bu konudaki şaşkınlığımı (şaşkınlık az gelir şok yaşadım resmen) .. aldırmaz olamadım canım kısaca... bir de belki ist.da yalnız olmamdan da kaynaklanıyor olaiblir, hiçbir yakınım yok burda...

18 günlük lohusayken beni evde yalnız bırakıp pikniğe gitme mevzusunu ise savundular ikisi de... nollmuş canım dediler senağlama hala düşündükçe aynı etkileri yaşıyorum...lohusalıktaki şeyler unutulmuyor maalesef :1no2: ve ben bir daha çocuk yapmaya kolay kolay cesaret edebileceğimi sanmıyorum....daha dün konuştuk eşimle... o zamanki bilinçsiz davranışlarını şimdi hatırlatmamdan hoşlanmıyor... "beni yapayalnız bıraktınız, bir daha lohusalık yaşamak istemiyorum" dedim... ben oğlumun yalnız kalmasını istemiyorum diyor ...
yok arkadaşlar cidden sabır istiyordu o zamanlar... kafayı sıyırmamışım iyi ki... düşünün ki özen gösterilmesi gereken sizsiniz, hormonlardan dolayı sinirleriniz zaten allak bullak, doğru dürüst uyku yok zaten... bir de sürekli üstünüze gelen, her şeye karışan müdahale eden, çocuk ağlar ağlamaz sanki siz ağlatmışsınız gibi atlayıp çocuğu almaya kalkan, vermek istemezseniz eşinize asabi davrandığınızı söyleyen.... daha neler neler...

Onlara göre her şey normal zaten de, bir tek benim tüm bunlara sinirlenmem anormal klava: yoo zaten, eskisi gibi olsaydı her şey, yürümezdi bu evlilik, öyle bir zorunluluğum olmazdı... şimdi benim dediğim geçerli evimde. hem evin düzeni konusunda, hem çocuğum hakkında her şeyde benim kararlarım esas... böyle de olmalı. eşimin ve benim kararlarım... eğer eşimin kararlarının da annesinin etkisiyle verildiğini görürsem baştan vetoyu veriyorum kötükedihüso

oliviacığım evet, sana yüzdeyüz katılıyorum: kadınlar erkekleri bu hale getiriyor... ben de erkek annesiyim, valla tüm aklımla mantığımla diyorum ki, ben böyle bir kayınvalide olmayacağım...inşallah şartlar benim psikolojimi değiştirmez :Saruboceq: yani herhalde k.validelerimiz kötü insanlar olduklarından değil de, engelleyemedikleri duyguları yüzünden böyle davranıyorlardır değil mi? çok mu iyimserim??? fisfisfis

yazacak birşey bulamadım nedesem ifade edemez
öfekemiz..kayınvalidene söylenecek kadar ağır bir kelime bulamadım

sinirlerim zıpladı resmen..ne bu yaa..sevgilsimi..kısaknaçlığından neler yapıyor..bu kadar hayatınızın içinde olmasımı gerekiyor..bide başta bunu gördüğünüz halde evlenmemiz beni şaşaırttı..tamam çok sevebilirsiniz eşinizi ama bunların olacağı açıkmış..daha o zaman şap şuplar elele gezmeler,işinize karışmalar....bence o ayrılıkla bitmeliydi..çünkü eşinizde annesine çanak tutuyor,yüz veriyor..
babamda beni çok sever öpmeyi sarılmayı..evlenene kadar sarılırdık öperdik birbrimizi..ama şimdi bazen kendini tutamayıp eşimin yanında yapıyor çok çekiniyorum..istemiyorum..çünkü kayınvalidem oğlunun göüznün içine baka baka ensesini okşadığında göğsüne yattığında sinir oluyorumm..eşimde sinir olabilir düşüncesiyle babama pek fırsat vermiyorum..ama yalnızken sarılrım...

yazacak birşey bulamadım nedesem ifade edemez
öfekemiz..kayınvalidene söylenecek kadar ağır bir kelime bulamadım

ahh canım bir de tanısan... ilk gördüğünde dersin ki ayy ne tatlı bir kadın, ne tatlı dilli ... görünüşte böyledir... sürekli bir politik tavır, sürekli durumları idare eden "pembe yalancı" bir tutum... mesela bana bir laf sokmak istediğinde doğrudan söylemez, başka birini över, sen o kendinle ilgili anlamı çıkarmamak için aptal olmalısın... yani çok inceden ama gıcık bir şekilde yapar dokundurmalarını.... mesela kendi akrabalarına beni sürekli över...çünkü onun geliniyim ya...akrabaları diyecek ki işte ....'nun gelini süper... başbaşayken de tırnaklarını pek çıkarmaz, ama ne zaman ki eşim yanımızda, böyle nazlı kaprisli tavırlar, cilveler... sanki eşimin sevgilisi... :1shok: benim sinirli tavırlarımı kollamalar... önce alttan alta beni sinirlendirir, ben tepki gösterince de sinirli, kırıcı der bana... zaten nişanlılık dönemimizde ayrılmamızı böyle sağlamıştı... eşim durumları sonradan kavradı ama geç oldu bence... eğer önceden görüp, annesine sen şöyle bir adım geride dur bakalım diyebilseydi, her şey şuı an bambaşka olurdu....

canım savunmaları hazır kendilerince..
dıyorlar senınde oğlun olsun sende aynı seylerı yapacaksın, annen kardesını evlendirince oda annem gibi davranacak diyor k.validem :mymeka: :mymeka: yani boyle şeyler yapması normalmiş eşimde onu tutuyordu ama bazı olaylar olalı artık oda biliyor annesının ne kadar çirkef oldunu süprizzzzz

ahh canım keşke ilk ayrıldıgında bitirseydın bidaha karsılasmamak üzere dicem ama alnımızda ne yazılıysa onu yasıyoruz biz,kendin istememıssın bak kader bi şekılde evlenmenizi saglamıs ,
Allah yardımcın olsun tatlım.. :Saruboceq:
acıkcası esımde hep ezerdi benı takii bazı olaylar olup annesının çirkefline görene kadar suan çok sukur benım yanımda ve ezdırmıyor kımseye

çok çok zorrr kadın kompleksli ve politik çok tehlikelii
tek yapacağın şey uyanık olmak çok akıllı davrann eşine akrşı kayınvalidene karşı ve
de artık cididye alma onuuu lütfen eşine kaynanaı çok sveiyormuşsun imajınıda ver
kısacası onun gibi politik ol

evet canım..cidden tehlikeli....o yüzden uzak duruyorum...oldukça mesafeliyim... duygusal bir insnaım ben... zaten beni kıran birini kolay kolay hayatımda tutmam. kocamın annesi ve oğlumun babannesi olduğu için zorunluluktan görüşüyorum... aslında bunu bile yapmayacaktım, en son tartışmamızda bana söylediği sözler yüzünden... eşim onun bu kadar politik olmasından ötürü, beni sevdiğini bile iddia ederdi... ya da öyle olmasını istediği için öyle söylerdi bilmiyorum... ama bildiğim şey annesinin çok iyi kalpli olduğunu düşünüyor... canım, k.validemi seviyormuş, düşünüyormuş imajı vermeye de çalıştım...ama o zaman da kadın hayatımıza iyice müdahil oldu... haa şımarıyor da o zaman... ki nasıl hem de... eşimin de ilgisi, alakası artıyor k.valideme ben yazık yaşlı kadın falan dediğimde... o zaman kat kat şımarıyor kadın... ve ben iyice sinir oluyorum.

evet gerçekten de kadere bu olaydan sonra iyice inanmaya başladım... ama beni yine çok üzerlerse, kaderim diye de boyun eğmem...bunu gösterdim zaten eşime... madem öyle, buyrun siz beraber mutlu mesut yaşayın, ben ank.ya aldırıyorum tayinimi, ank.da ailemle olacağım, dedim. telefonda hüngür hüngür ağladı...sanırım ara sıra gerekiyor böyle şeyler erkekler için... yoksa konuşmaktan şundan bundan anlamıyorlar... mümkün olduğunca net olmak lazım...

ya var ya soluksuz okudum ve elim ayağım titredi resmen bu nedir şaka gibi allah aşkına kocan hiçmi görmüyor bunları bu kdar gıcık olunurmu koy mesafeni ağırlığını bence nasıl cıvık bir ilişki bunlarınki böyle yaaa....sinir oldum sinirrrrrr...eşinede al tavrını.ay bide lohusayken piknğe gitmişler inanmıyorum yaaaaa evi yıkarım o kaynanayla kocanın başına ben canımm allah sana sabırlar versin herkes yerini bilmeli işte ne zor şeyler senin ailen aynısını yapsa eşin birdaha görüştürmezdi gitme gelme derdi kadın olmakmıı zor nedir anlamadım:1closedeyes:

bencede cok abartili kaynanan resmen snei kiskaniyo ve sana nisbet veriyoo ama sakin sessiz kalma sessiz kaldikca ustune gelirler bi erkek ana kuzusu olmicak ana kuzusu olan erkekler evlenmesin analarinin dizinin dibinde otursun aldigi kizin hayallerinide yikmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…