Kayınvalidemin Torun!!! sevgisi...

Çok ayıp! O çocuk o kadının torunu.
Bazılarınız adet yerini bulsun diye kv ye sarıyor resmen.

Sen ya bekar ya nişanlısın yada kv iyi bi insan :) bi yorumundada kv savundugunu okumustm çünkü. Ah canım öyle kaynanalar var ki insanı krize sokan iyi olsalar bizde başımıza taç edecegz sonuçta yamyam değiliz ama işte insanı delirtiyorlar :rolleyes:

Benim bahsettigim yegenler zaten bebeklikten beri bu sekilde buyudu demek istiyorum orayi anlamamissiniz. Ayni binada yasiyoruz dogduklari gunden itibarek ic iceyiz. Biz kalabalik bir aileyiz 5 kardesten fazlayiz ve 4 abim var Sizin bahsettiginiz bu mantik benim sadece bir tek yengeme has bi durum onu da suan kimse sallamiyo zaten anladin mi cunku yaptigi sey normal degil onun cocugunu annem buyuttu sirf bu yuzden cocugu psikologa gotuedu bi gun siz benim cocugumun pismolojisini bozdunuz diye halbuki o cocuktan once dogmus 2 bebegimiz daha vardi ve cocuk psikologa gittiginde yengeme cocugunuz babaannesiyle sizi ayiramiyor ikinizi de cok seviyor artik cocugu ikiniz arasinda secim yaptirmaya zorlamayin bunun iyi taraflarini gorun cocuga zarar veriyosunuz demis. Marifet gibi gelip bunu bize anlatmisti dr boyle dedi cok agladim babaannesini de cok seviyormus dedi yani bu kafalar ayni. Direk psikolog diyo bunu ve annem hicbir zaman bana anne desin etsin sevdalisi da olmamasina ragmen ya da bebek ona anne demezken babaanne derken boyle hallere giriyo insanlar zamaninda biz cok uzulduk bu durum icin ama artik hepimiz okumus etmis insanlariz ve yengemin yaptigina cahillik deyip geciyoruz yani. Diger yengeler de ayni seyi dusunuyo. Ben bu konuda tecrubeli oldugum icin soyluyorum. Kalp kirmak kolay benim burda soyleyecegim bisey kimseyi kirmaz ancak sinirlendirir ya da hic muhatap almaz boyle bi bisey soyleyen biri. O yuzden rahatca soyledim bu benim kalbimin ak olmadigi gercegini gostermez yani. Cocuklarinizi 3 yasina kadar sevebildiginiz kadar sevin zeka gelisiminde cok onemli ama bu tip dusunce sahibi insanlar etrafa yaydiklari o kotu enerjiyle ne yapmaya calisiyolar ben anlamiyorum. Ayrica burda madem cocuk kime anne diyecegini sonradan ogrenecekse ne gerek var bunca seye? Bu yuzden sorun cocugun buyukanneye anne demesi degil buyukannenin kayinvalide olmasi gibi gorunuyo.

aynı kıskançlığı yaşamış biri olarak kesinlikle şunu netleştirmek istiyorum. (elbette farklı vakalar da vardır)

benim için kv de, kendi annem de, kardeşim de eltim de bir.

kimse benim çocuğumu annem diye sevmesin. hiç hoşlanmıyorum. mıncırarak, kızdırarak sevmesin. dudağından keza babası bile öpmesin. ben de yanlışlıkla olması durumları hariç öpmüyorum.

ne var yani, ben bebek bile olsa çocuğuma birey olarak davranıyorum ve birey olarak davranılmasını istiyorum.

yeğenlerimi müthiş severim, ağız alışkanlığı bir kaç kez annem diye sevmişlkiğim de vardır, ama bilinçli yapmam. bilinçli yaparsam kardeşim de beni uyarırdı eminim.

Biz de böyle bir aileyiz işte.

Benim bebekler de 2 aylik
Ilk torun olunca benim kv de aşırı duskun onlara. Hatta biri sarisin digeri esmer. Esmer olani cok cok farkli seviyor.guya esimin bebekligine benziyormus. Bence ölen kaynıma benziyor,bize diyemiyor! Isin garip yanı bunu herkes farketmis. Esim bile kabullendi artik,haklisin diyor.

Bizimki karabocek,dana derdi. Deme oyle dana ne demek yaa falan dedim. Onlar boyle yaptikca inadima diyecegim dedi,duydum cunku.

Mesela, cocuklari guya bize iyilik olsun diye kendi yataginda yatiriyor! Yanina yatiriyor. Bir de demez mi gece onlara sarilip uyudum,bakiştik..!Guya bizim oda sogukmus da onun oda sicakmis, bizim odaya girmek istemiyomus, cocugu besiginden almasi zor geliyomus,yok cocuklar kendi besiginde rahat edemiyomus_bizim odayi sevmiyormus falanlar filanlar...
Birsuru bahane sundu. Neyseki israrla odama aldim cocuklari sut vercem bahanesiyle. (1.5 ay onun yataginda yatti) Bu sefer de diyor ki , cocuklar gece agladi demekki yerini yadirgadi_sevmiyor odayi/yatagini dio. Olur mu hic diyorum,onlar anlar ki hemen dio. Asla tahammulu yok benimle kalmalarina.Ne yani benim cocuklarim onun koynunda mi yatmayi seviyor? Onun kokusuyla mi buyuyecek? Cocuklari da israrla gece alip odasina goturmeye calisiyor uyusalar bile.yahu uyuyor alma uyanacak diyorum olsun diyor! Gel de sinirlenme.

Devamli ayaginda sallamalar,kucagina almalar,benim iznim olmadan komsuya gitmeler, bizim cocuklari alip goturmemize trip atmalar, cocuklari geceleri odasinda istiyor illa..ben onlari alir memlekete gotururum demeler.. senin sutun kalitesiz _su gibi doymaz cocuklarim benim...bunu giydirme bebeklik hallerinden ciksin neymis bu diye kiyafetine laf eder falan. Bana guldu,bana bakiyor,beni taniyor ,yawrum beni ozlemis geceden beri gormuyorum ya der bir de..
Yani yapilmamasi gereken ne varsa yapti son 3 ayda.
Aşırı sahipleniyor onlari. Annesi gibi davraniyor. Bizlere de yeni yetmeler,ne anlarlar annelikten babaliktan,ben kac cocuk buyuttum(2) sizden iyi bilirim herseyi gozuyle bakiyor.
Ve ben de bunlara deli oluyorum.
Bir tek annem diye sevmedi. Genelde; canim oglum,benim oglum,bir tek yavrum,canim yavrularim,dana'm, kara taşaklım,kizlar pesinizde cok kosturacak yavrularim diye sever!

Esim destekcim saolsun. Anne, kiz hakli sen karisma birak istedigi gibi buyutsun cocuklari diyor. Tabi ozmn surati bes karis oluyor kv nin hemen.
Esim bu gunler gelio gecici,idare et. Ben annem melektir,agzi var dili yok,hic birseye karismaz demiyorum ki.annemin huyu bu, 1_2 yil idare et onlar da tum gun cocuklara bakiyor haklarini da yemeyelim sagolsunlar diyerek beni de yumuşatiyor iste..
Ne kadar kolay gibi gorunse de oyle olmuyor malesef, iki hafta icinde mutlaka bi olay cikiyor yani..

Basedebilen,duymayan,gormeyen varsa bana da anlatsin bu işin sırrını!

Son düzenleme:
Allah sabir versin hepimize, gonullerimize de hosgoru..

İki adet yegenim var. Ben henüz anne olmamisken onları "annem" diye severdim. Yengem bu duruma bozulsaydi yüksek ihtimalle hastalık derecesinde kıskanç olduğuna kanaat ederdim. Nihayetinde o cocuklarin annelerini herkesten çok sevdiklerini ve benim asla annesinin yerini tutmayacagimi biliyoruz. Neyse ki yengem ruh hastası değildi. Oğlum oldu neredeyse tüm kadınlar "annem" diye sevdiler zerre rahatsız olmadım.

Gelelim kaynana unsuruna. Severken kurduğu cümleleri sıralayalım.

-benim sutum olsa annene vermezdim seni.
-mama vereyim sen benim oğlum ol.
-annen bakamamis mi sana.
-ben seni kimseyle paylasmam ben severim sadece.
-annen seni hasta mi etmiş
-benim oğlum aynı babasına benziyor.
Vs vs diye uzar bu liste. Hatta daha fenalari var :)

Bunları söyledi de ne oldu? Benim anneligimden mi eksildi? Yoksa oğlum "aha benim annem buymus megersem. Anam kadın anam çileli anam" diyerek kaynanami mi anası belledi? Ya da ben tüm bu cümlelere gulup geçtiğim için daha kötü ve duyarsız bir anne mi oldum? Ezik miyim yoksa ben he?

O yasli ve muhtemelen cahil bir kadın. He deyin geçin yahu çok mu zor. "Ana ben bunu sana vereyim sen bak ben yenisini yaparım " diye geyik yapın. Eglenin durumla. Yemin ederim bayiliyoruz milletçe kaynana dramina. İcim sisti ayol.

Kızını babaannesinden kıskanmak normal değil bence. Ne güzel sevsin işte babaannesi, mutlu olman lazım ilgili onu çok seven bir babaannesi var diye. Biraz büyüyünce kızını ona bırakıp akşamları dışarı çıkarsın eşinle.

İki adet yegenim var. Ben henüz anne olmamisken onları "annem" diye severdim. Yengem bu duruma bozulsaydi yüksek ihtimalle hastalık derecesinde kıskanç olduğuna kanaat ederdim. Nihayetinde o cocuklarin annelerini herkesten çok sevdiklerini ve benim asla annesinin yerini tutmayacagimi biliyoruz. Neyse ki yengem ruh hastası değildi. Oğlum oldu neredeyse tüm kadınlar "annem" diye sevdiler zerre rahatsız olmadım.

Bunları söyledi de ne oldu? Benim anneligimden mi eksildi? Yoksa oğlum "aha benim annem buymus megersem. Anam kadın anam çileli anam" diyerek kaynanami mi anası belledi? Ya da ben tüm bu cümlelere gulup geçtiğim için daha kötü ve duyarsız bir anne mi oldum? Ezik miyim yoksa ben he?

O yasli ve muhtemelen cahil bir kadın. He deyin geçin yahu çok mu zor. "Ana ben bunu sana vereyim sen bak ben yenisini yaparım " diye geyik yapın. Eglenin durumla. Yemin ederim bayiliyoruz milletçe kaynana dramina. İcim sisti ayol.
Seninkine bir tık da ben ekleyeyim;
karnımı yardırıp içine kattıracağım ben bunu :KK70::KK70:
bu kaynanaların kıskançlığı , gelinle yarışacağım derken gerçekten çok komik duruyor:KK53::KK53:

Ya bizim kv le çok sıkıntılarımız oldu aramız hiç iyi değil yani. Mecburiyet var eşimden dolayı. Yoksa insan mutlu olmaz mı kv sevsin kızımı. Ama yok yan bebekten önce aramız bozulsun eşim beni dövsün diye sürekli eşimi kışkırtmaya çalışan insanlar doğumdan sonra iyilik melegi kesilmesinler bence.

ha ha beni ruh hastası olarak kaydedebilirsiniz.

yani haklısınız belki de, ama, ben bu dediklerinizin hiçbirinden hoşlanmam.
oğlumu annem diye de kimse sevmesin. bunu dediğim için beni ruh hastası olarak etiketliyeceklerse buyursunlar etiketlesinler.
herkes kendi hayatını kendi istediği şekilde yaşasın, herkes mutlu ve huzurlu olsun.

Ya düşünün bi. Geçen hafta aşırı don vardı soğuktu yani. Eşimde dedi ki bu soğukta kızı dışarı çıkaramam bari ben tek gideyim annemlere diye. Tamam dedim. Gitmiş demiş ki " Alınacagini biliyorum anne ama kusura bakma kızı getiremem bu soğukta. Görmek istiyorsan sen gel evde gör demiş. Gelmeyince pazar günü eşim ağzıyla çağırdı çaya gelin diye geldiler kv kp. Kaynanam yüzüme bakmadı konuşmadı benimle sanki ben bişey demişim gibi. Sofra kurdum çay yaptım ben yedim zaten falan eşimin zoruyla salatadan tırtıklandi sadece. Hayır anlamiyorum onlara en son gitmemizde oğlunun yanında beni yağlayıp balliyor "sen başımızın tacisin gönlün büyük kendini begenmissin ama neyse kötü de olsan evladımızsın artık" diyen kadın o gün öyle davrandı bana derdi ne anlamadım ki... Cekemiyorum ergen tavırlarını bu kadının

(yaglayip ballama kismina dikkat...)

İlk çocukta olur öyle şeyler. Bırak sevsinler canim. Merak Etme herkes annesini babasını tanır. Hem biraz daha büyüsün kafanı dinlemek için keşke biraz baksana bile diyeceksin :emir_bebek:

Canım benim korkum ona anne diyecek falan değil. Ya sıkıntılı bizim aramız. Bana ikili davranır her zaman için. Bana sinsi sinsi çok etti zamanında. Biz nerdeyse eşimle bosaniyorduk ilk aylarda. Hala sinsilik devam ama torun olunca daha mazlum kv oldu tabi

Biliyorum belki çok abes çok saçma göreceksiniz ama bebeğimi kayınvalidemden çok kıskanıyorum. Tahmin edeceğiniz üzere ben kıskana durayim kaynanacık ta kızıma ilk torun olduğu için aşırı düşkün.. Ama doğduğundan beri kızıma "Annem benim Annecim Annesinin kuzusu vs." diyerek seviyor. Ne var bunda demeyin nolur gerçekten çok sinir oluyorum öyle yapmasina. Bide sürekli ağzını açarak öpüyor kızımı. Çocuk gibi alıngan laf edemiyorum o yüzden. Bide bana yakıştırmıyor kızımı resmen, daha 7.5 aylık kızım dili döndükce mamma dedde anne gibi şeyler söylemeye çalışıyor. Mama dese bak baba dedi mama dedi diyoruz hayır baba dedi, anne dese ne annesi canım ninni dedi ninni mi istiyosun sen kuzum ayağımda salliyim mi seni falan. Bazen kızım şımarıp annanne diyo (tabi bilincsiz) eşim kalkıp annesine darilmasin diye bak seni çağırıyor anneannesi diyor (ne alaka işte).. Böyle sinir bir durum

gormemislerin cocugu olmus durumu tam, baska isiniz derdiniz mi yok Allah askina yaa

Ne var yani benim 4 tane yegenim var en kucugu 3 en buyugu de 15 yasinda ben hepsini annem diye severim ayni binada oturuyoruz yani hepsini her zaman goruyorum mincira mincira da seviyorum. Bence siz biraz sacmaliyosunuz yani hobi falan edinin. Annem de der yavrum da der isterse babam diye de sever yani nolmus alla alla baska derdiniz yok dert ariyosunuz kendinize. Seviyo diye mutlu olun bence ne guzel cocugunuz sevgiyle buyuyo. Ayrica insanlar yaslaninca cocuklasir biraz tahammullu olun hic yaslanmicakmis gbi konusuyosunuz

Yani öyle bir konuşmuşsunuzki dertsizim de kendime dert arıyorum. İnsan durduk yere bi kişinin evladını sevmesinı niye kıskanır ve kızar? Yargılamadan önce biraz empati lütfen..

Son düzenleme:
Çocukları annem,teyzem,ablam diye sevmek bana tuhaf geliyor.Koca kadın çocuğa annecim diyor filan,acayip bir durum.
Bir keresinde bir aileye denk geldim,herkes çocuğa başka şey söylüyordu,teyzem,annem,ananem...Zavallı çocuğun kafası karışıyordur mutlaka.

Şu durumda ben olsam,annecim o senin annen değil torunun derdim.
Çocuğumla konuşurken de üzerine basa basa babaannen geldi,bak babaannen burada gibi sözler söylerdim.

Hiç babaanne demiyor zaten işte sinir bozucu bişey. Benim annem de tamam kuzum canım yavrum der ama annanen yesin seni sen annanene mi geldin vs. Falan diyerek sever.

Aynı durumlardayiz canım bizimki de aynı biraz daha büyüsün alicam yanıma demeler falan çözüm bende bulamıyorum. Bebek uyurken gık deneyle benden önce gidiyor yatak odama alıp yanına yatıyorlar yatagıma acikmasa bütün gün cikmayacaklar odadan

Aynı durumlardayiz canım bizimki de aynı biraz daha büyüsün alicam yanıma demeler falan çözüm bende bulamıyorum. Bebek uyurken gık deneyle benden önce gidiyor yatak odama alıp yanına yatıyorlar yatagıma acikmasa bütün gün cikmayacaklar odadan

Seninki de daha bi değişikmiş canım yatağına yatma falan...

X