- 28 Kasım 2022
- 29
- 37
- 29
- Konu Sahibi altayinannesi
Evet, demek istediğim bu. Benim de 6 yaş küçük kardeşim var, ben de kıskançlık hissediyordum, ama zarar vermeden sevmeyi de biliyordum yani 7 yaşında. Kaldı ki bu kardeş değil yani devamlı birlikte değiller bir kaç günde bir 3 4 saatliğine görüşüyorlar, ilkokula giden çocuk o kadar kontrol edebilmeli kendini.Sizi çok iyi anladım.biri demiş 7 yaşındaki cocukdan normal sevmesi beklenemez .Kiskanmasi için yerden yere atması gerekirmiş kendini Siz nasıl çocuklar yetistiriyirsunuz.Okula başlamış çocuk artık nerede durması nerede konusmasi gerektiğini bilmesi gerekir.Benimde çocuklarım 7 yaşında oldu ve kuzeni yeni dogdugunda gayet güzel kucağında tuttu sevdi oyaladı hatta 4 yaşına kadarda en iyi arkadaşı oldu iki kızımda.ben sevdiğinde de hiç zarar vermek aklından gecmedi.Demek çocuk sınırlarını bilirse yapılmaması gereken ogretilirse gayet de güzel olur.
Anlasilan cocugun sınırı yok belli kayınvalideniz çocuğu geç yapmış fakat nasılsa arada kaynar büyür diye hiç ilgilenmiyor heralde.cocukda bebekle ilgilenirken sizin ve annesinin ilginizi çekmek için gürültü vs... Yapıyor. Onu oyalayacak onunla oyun oynayacak komşu yada akraba çocugu varsa onuda çağırın onlar geldiğinde.En güzel oyunla ilgisi dağılır çocukların.
Bunu denedim ama benim oğlum da çok sakin bir bebek değil ve daha 7 aylık, huysuzlanmadan en fazla 15-20 dakika oynayabiliyor, oyunu bölününce çocuk da daha çok sinirleniyor. Çevremde hiç çocuk da yok ne yazık ki. Bebeği kayınvalideme verip ben oynamaya oyalamaya çalışınca da annesinde aklı kalıyor.Madem kayınvalideniz olaya müdahale etmiyor siz müdahale edin çocukla bebeği yalnız bırakmayın, ikisiyle beraber oyun oynayın diğer işleri de kayınvalidenize yönlendirin. Bunu net bir şekilde dile getirebilirsiniz 7 yaşındaki çocuk için "onunla vakit geçirmeyi seviyorum yeğeni ile arasına bağ kurulsun diye beraber vakit geçirmek istiyorum anne siz zaten evde yeterince görüşüyorsunuz" deyip üçünüz beraber oyun oynayarak diğer işleri kayınvalidenize yönlendirebilirsiniz diye düşünüyorum
İşte öyle dersem ben çocuk yetiştirmeyi bilmiyor muyum diye alınma ihtimali çok yüksek.açıkça konuşsanız, anne sözlerin yüzünden bu çocukcağız zarar görüyor deme öyle şeyler deseniz dinler mi sizi?
Konuda hersey ayri değişik 7 yaşindaki kayin birader askere evlendikten sonra giden iş ekstra bir çocuk kaçiyordu muhtemelen bu seyler
Valla böyle yazınca gerçekten garip geliyor ama aslında kendi içinde mantıklı bir durum valla Eşimle üniversitede tanıştık, mezun olunca evlendik, çalışırken bir yandan yüksek vs yaptık bu nedenle eşimin askerlik işi uzadı. O arada bebeğimiz oldu. Kayınvalidem de 50li yaşlarda üni mezunu yani hikayedeki en garip kısım 45 yaşında yeniden anne olması