Kayinvalidemi kirmadan nasil derim?

Normalde iyi anlaştığınızı söylüyorsunuz.Bırakın sevsinler, çok sevsinler torunlarını.Sizin kırıcı olacak davranışlarınız onları geri çeker. Bence cahillikten gereksiz davranışları olmuş ama art niyet yok.Mühim olan da o kısım zaten.Kayınvalidenin davranışlarını tabiki doğru bulmuyorum ama bu sefer yapacağını da sanmıyorum sonuçta yeni doğum yapmıştınız ,dinlenmeye ihtiyacınız vardı acemiydiniz.Şimdi aradan zaman geçmiş kendi başınıza üstesinden gelmişsiniz neden alsın sizin elinizden? Bu süreçte bağ kurmuşsunuzdur zaten bebekle ,o sizi tanıyordur ; en iyi ,en kolay sizde sakinleşir.He tüm bunlara rağmen olaki yapmaya kalkarsa aynı davranışları "Doğum sonrasında ağrım sancım vardı ,acemıydım ,sagol cok baktın bebegıme ama artık ben halledebılıyorum sen yorulma ,bakma, al sev babaneliğin tadını çıkar istiyorum" deyiverin.

Olumsuz dusunmeyin. Sizinki kadar olmasada benim kv de yardimci olmak icin bebegi alıyordu. Bebegim meme emmek istemiyordu. Emzirme suresi 1 saati buluyordu. Bas bas bagiriyordu bebek. Alip sakinlestirip, geri veriyorlardi. Guzel bir dille dedim ki bebek zaten agliyor, alip sakinlestirmenizin anlami yok ve bebegi vermedim. Bebek cok kucuk oldugu icin korkuyordum, banyosunu babaannesinin yaptirmasini istiyordum. Konusa konusa gayet guzel baktik. Simdi kayinvalidem neyi sevip sevmedigimi biliyor ona gore bebege bakiyor.
Rahatsiz oldugunuz seyleri guzellikle, aglamadan dile getirin yoksa kendi bildikleri sekilde bakmaya devam ediyorlar cunku onlar çocuklarını bu sekilde büyütmüş. En azindan size yardim etmeye devam ederler, rahat rahat yemek yer, kahvenizi icersiniz.

Birçok şeyi öğrenmekte sorun yok ben le ilkhafta annem ikinci hafta kayinvalidem kalır çünkü ben küçük çocuk hiç elime almadım başkasının hele ama çocuğumu kimse benim kucağımdan alıp koynunda uyutamaz bakın "babası bile " bırakın kayınvalideyi benim izin vermedigim mamayı veremez. Tabi ki büyüklerden akıl almalıyız ama çocuğa sütun yetip yetmediği kayinbabayi niye ilgilendiriyor ? Herkes bence haddini bilmeli herşeyin sınırı olmalı . Çocuk kayınvalidenin değil "anne " pasıf olursa çocuk da pasif yetişir
Belirttiğim gibi o kısmına bi şey demiyorum dedim. Yorum yapmak istemedim. Ama o kadar çok bu forumda "ben 3 günlük sezaryenliydim şöyle yaptım, böyle yaptım, süpürge tuttum evime" diyeni gördüm ki. O konuya yazdım. Diğer şeyler hakkında yorum yapmak istesem ayrı olarak yazarım zaten. Ama banyo yapmayı öğrenmek istemesine bile tepkiyi anlayamadım. Tabi ki öğrenicez. Ama bilmiyosak çocuk yapmıcakmışız. Onu da öğrenmiş oldum 🤷‍♀️

Diğer yazdıklarınıza bi şey diyemeyeceğim. Ama şu "3 günlük sezaryenle" ben şöyleydim ben böyleydim laflarına kıl olmuyor değilim. Herkes bir değil. Bazen insan desteğe ihtiyaç duyabilir. "3 günlük sezaryenle" her şeyini yapana alkış tutulmaz, yapamayana da taş atılmaz. İnsanları eksik hissettirmeyin yeterince hassas bir dönem
1 hafta yardım alma, anne yardımı gayet normal. Benim korkum da göbek bağı olmuştu. Mikrop kapar veya ilacı fazla sürerim cildi zarar görür diye korkarak sürerdim. Konu sahibi tırnağını bile ben kesemiyorum gelip alıyor bebeği diyor. İster istemez insanın aklına, uyumak dinlenmek için göz yumuyor gibi geliyor. Ben 3 gün sonra annem yıkamayı gösterirken uzaktan bakmadım. Bizzat kendim tuttum bebeği. Bakıcı falan olsa siz ne derseniz onu yapmak zorunda ama anne - kayınvalideye laf söyleyemiyorsun. Ya baştan kesin olarak konuşacaksın bunları şunları istemiyorum diye ya da böyle ipleri vereceksin ellerine.

Benim annem de arıza çıkardı, sanki sen gelme kayınvalide gelsin demişim gibi. İkinize de teşekkür ederim ama ben ihtiyacım olunca gelirsiniz dedim diye trip yaptı bana.

Kayınvalidem de gece ben alırım çocuğu namaza kalkıyorum zaten dedi. Bir kere aldı ama çok rahatsız hissettim kendimi, gece gittim o uyurken geri aldım yanından. Ben şanslıydım çünkü bebek mırıldansa eşim koşardı odasına. Anne baba bebek baş başa kalmalı bana göre. Kendine güvenmeyen bakamam diye korkan yapmasın çocuk. Tırnağını kesememek nedir ya, buraya yazsa herkes cevap verirdi. Hala kayınvalidemi kırmadan nasıl söylerimin derdinde. Evlat bu ne demek söyleyemiyorum kırmak istemiyorum?

1 hafta yardım alma, anne yardımı gayet normal. Benim korkum da göbek bağı olmuştu. Mikrop kapar veya ilacı fazla sürerim cildi zarar görür diye korkarak sürerdim. Konu sahibi tırnağını bile ben kesemiyorum gelip alıyor bebeği diyor. İster istemez insanın aklına, uyumak dinlenmek için göz yumuyor gibi geliyor. Ben 3 gün sonra annem yıkamayı gösterirken uzaktan bakmadım. Bizzat kendim tuttum bebeği. Bakıcı falan olsa siz ne derseniz onu yapmak zorunda ama anne - kayınvalideye laf söyleyemiyorsun. Ya baştan kesin olarak konuşacaksın bunları şunları istemiyorum diye ya da böyle ipleri vereceksin ellerine.

Benim annem de arıza çıkardı, sanki sen gelme kayınvalide gelsin demişim gibi. İkinize de teşekkür ederim ama ben ihtiyacım olunca gelirsiniz dedim diye trip yaptı bana.

Kayınvalidem de gece ben alırım çocuğu namaza kalkıyorum zaten dedi. Bir kere aldı ama çok rahatsız hissettim kendimi, gece gittim o uyurken geri aldım yanından. Ben şanslıydım çünkü bebek mırıldansa eşim koşardı odasına. Anne baba bebek baş başa kalmalı bana göre. Kendine güvenmeyen bakamam diye korkan yapmasın çocuk. Tırnağını kesememek nedir ya, buraya yazsa herkes cevap verirdi. Hala kayınvalidemi kırmadan nasıl söylerimin derdinde. Evlat bu ne demek söyleyemiyorum kırmak istemiyorum?
Ever de ben o kısmı savunmuşum gibi bana değil de konu sahibine yazsanız daha iyi olucak 😂

bebegi aldiginda "onun annesi benim , benim kokuma sıcaklığıma ihtiyacı var .benik kokuma alismasi lazim diyeceksiniz .almasina izin vermeyeveksiniz gecede bemim.odamda yatavak bebegimi ozluyorum benim kokuma ve sıcakligima ihtiyacı var diyeceksin "

Kv yaptıkları gercekten akil alir gibj degil bu eskilerin ciddi anlamda psikolojisi bozuk nasil bu hale geliyor erkek anneleri cok merak ediyorum.
Net şekilde bebeğinizi vermeyin asla ! Bozulursa bozulsun gitsin ötede ağlasın.
Ayrica onun bisey ogretmesini beklemeyin ben asla guvenmem eskilerin kafasına ne kendi anneme ne esimin ne komşunun ne başkasının yil olmus 2022 o kadar bağnaz, batıl tehlikeli seyler yapmışlar ki eskiden kim bilir neler yaşanmış.
Bebek bakımı ile ilgili 5-6 kitap okudum ansiklopedi kalınlığında nerdeyse kitap bitirdim videolar izliyorum Allahin bana verdiği ic gudulere de güveniyorum benden iyi kimse çocuğumu banyo ettiremez, susturamaz.

Ama lütfen bebeğinize aglama lütfen gelip seni alırlar gibi cumleler kurmayın bebekler anne karninda itibaren beyinleri bilinçaltlari her seyi kaydediyor ve söylediğiniz cümle onda kalıyor buna emin olun bu konuyu araştırın.

Ya bi de kızmayın ama herkes tırnak kesmenin basitliğinden dolayı kızmış da, o bana da çok korkutucu geliyo küçücük parmaklarda yumuşaçık tırnaklar, canını acıtırsam diye endişeleniyorum. Banyo yaptırmak falan diğer her şey daha kolay görünüyo gözüme ama tırnak meselesi beni de korkutuyor😅

Kırın gitsin yoksa siz kırılacaksınız
böYle içten içe öfkelenip birşey yapmazsanız
travma olarak kalacak sizde bu dönem
Şimdi kırmamayı onların düşünmesi lazım
Alın bebeğinizi koynunuza kimseyede vermeyin onun size kokunuza ihtiyacı var
Ona bakma içgüdüsü var zaten sizde
Bu milyonlarca yılda kazanılmış
Her annede de var
Merak etmeyin korkmayın
Tırnak olayı ise ilk dönem kesmeseniz bile olur kendisi düşer
Ellik kullanın sadece

Kendi anneniz yapsa takılmayacağınız şeylere kaynana olunca takılıyorsunuz.kendi anneniz 1 ay kaldığında hiç mi banyo yaptırmadı tırnağını kesmedi yardım etmedi küçük bebek tecrübesizsiniz sonuçta ve çocuk sizin kimse biraz ilgilendi diye çalmıyor sizden onu.ne var daha korkarsın yıkayamazsı kesemezsin diye yardım etmiş daha lohusaymışsınız hem ne güzel uyuyun diye almış yanına ağlasa ağlasa da bakmasa yardıma geldiği halde dokunmasa daha mı iyi gitmiş başbaşa kalmışsınız valla o dönemlerde yardım iyi.oluyor. şimdi de ilgilensin ne var aynı şehirde değilsiniz ki sizde dinlenin bende kesemezdim oğlumun tırnağını yıkamaya korkardım annem yaptı yani bir süre

Diğer yazdıklarınıza bi şey diyemeyeceğim. Ama şu "3 günlük sezaryenle" ben şöyleydim ben böyleydim laflarına kıl olmuyor değilim. Herkes bir değil. Bazen insan desteğe ihtiyaç duyabilir. "3 günlük sezaryenle" her şeyini yapana alkış tutulmaz, yapamayana da taş atılmaz. İnsanları eksik hissettirmeyin yeterince hassas bir dönem

+1
Kvlerin "Biz şunu yapardık hamileyken, doğurduk şunu yaptık, falancanın gelini şöyle hizmet ederdi" diyerek hamile, yeni doğum yapmış gelinine yüklenmesiyle, onla bunla kıyaslayıp hizmet beklemesiyle aynı vibe.

Bence sorunun büyüğü sizde. Çok pısırıksınız, sınır çizmeyi bilememişsiniz. Bebek zaten sizin, orada kaç gün kalacaksınız ki o süre zarfında varsın kayınvalide baksın. Sonra yine alıp bebeğinize eve gideceksiniz. Hem bebeğinize baksın istiyorsunuz hem bakıyor diye bozuluyorsunuz. Kaç kişi bakmayı düşünüyorsunuz bir bebeğe? Zaten baksın diye çağırmadınız mı? Anlamadım ben sizi. Bütün gün yanınızda olan bebeği özlüyorum diyerek yanınızda yatırmak istemeniz ayrı bir gariplik. Kayınvalideniz bebeğinizi çalacakmış gibi saçma bir paranoya içindesiniz.

Son düzenleme:
Kızlar merhaba, konumu mümkün olduğunca kısa anlatmaya çalışacağım.
Ben 3 bucuk yıldır evliyim,eşimle aramız iyi bir problemimiz yok. Eşimin ailesiyle de çok iyi anlaşıyoruz 6 kiz kardeşi var kendi tek erkek onlar kilisli bende Ankaralıyim.
Bu sene bebegimiz oldu doğumdan önce benim ailem geldi,1 ay kaldılar. Onlar dönmeden öncede eşimin ailesi geldi. Normalde aramız çok iyiydi kayinvalideme annemden çok güvenirdim bebek bakma konusunda bana da çoğu şeyi öğretir diye tahmin ediyordum. Ama herseye asiri karıştı çağ dışı kalmış saçma sapan şeyler uygulamaya çalıştı ki ilkinde bana sormadan kendi kendine yapmış geceleri alıyordu sen yat ben uyutup yanına getireyim diye odada onla bekliyordum uyumasını sen yat şimdi uyur getirirm diye beni odaya gönderiyordu, gelmeyince ben bakmaya gidiyordum yanında uyutmaya calisiyo ,bende haliyle sinir oluyordum. Emziriyorum mama verdirmeye çalıştı, sütümü sagip biberonla verdirmeye çalıştı sürekli beni sinir etti, "emmese hic getirmem size " diyip duruyodu. Sürekli kayinbabamla sütun var mı doyurucu mu bilmem ne diye diye beni sinir ettiler ve ben b gun eşim isteyken ağladım o zaman biraz çekindiler sanirim bidaha mamaya yeltenmedi. Bu arada ilk torun değil 5. Torunu. Ama komşuları diyormuş ona oğlunun çocuğuna bakmak çok ayrı şimdi oğlunu tekrar doğurmuş gibi hissedersin dediler bana diyip durdu. Hiç bir şeyi de bana göstermedi banyoyu kendi yaptırmaya çalıştı ben dedim ben yaptırıp alışmak istiyorum diye, tırnak kesme masaj hic biseyi bana gostermedi kendi sen uyu diyip yapıyordu hep sonra ben o uyurken kendim herseyi deneye deneye alistim. Şimdi izindeyim hala diye kendi ailemin yanına geldim, biz gurbette çalışıyoruz ailelerim8z farklı şehirlerde. Burda annem bana yardım ediyor çok ama herseyini de kendim yapmayi ogrendim tek başıma idare ediyorum en önemlisi de huzurum yerinde. Şimdi bayramda kayinvalidemlern yanına gid8cez ve hic istemiyorum yine elimden alicak sürekli diye bir de iyi niyetli gibi aldığı için bisey desem ben suçlu olcam diye içime attım hep en son eşime dedim ben özlüyorum bizim yanımızda yatsın istiyorum içim rahat etmiyor diye. Bu arada bu olduğu zaman daha 40 m cikmamisti. Eşimde b sefer diyodu o gün getiriyordu ertesi gün aynı... emziriyorum lank diye odaya daliyo. Bebek ağlıyor koşarak içeri geliyo neden agliyo diye alip diger odalara gidiyordu .en son bebeğimle konusuyodum nolur ağlama seni alır gelip yine diye psikolojimi baya bozdu ve kendisini şuan hiccc sevmiyorum görmek konuşmak istemiyorum dua ediyorum bayramda oraya gitmeyelim diye ama b yandan da torunları diye içime sinmiyor bu konuyu kendine nasıl anlatabilirim kırmadan, 6 tane görümce de olunca hepsine anlatmam gerekcek sadece biz8m aramızda kalmicak stres oldum , inanın çalıştığım şehre eşimin yanına bile dönmek istemiyorum eşimi çok seviyorum ama onuda arada bırakmak istemiyorum napcami bilemedim
(Bu arada bana b doğum hediyesi almadılar buna da çok kırıldım açıkçası maddiyat önemli değil ama gelirken b pijama bile getirseler mutlu olurdum, yemekleri kendilerine göre acı acı yaptılar, doktorun süt azaltır yeme dediği şeyleri bNa süt yapar diye yedirmeye çalıştı.. )
Diğer yorumlara bakmadan doğrudan yazıyorum.
Öncelikle geline doğum hediyesi almak çoğu kayın ailenin işine gelmez, bebeğe hediye alıp geldilerse öp başına koy.

Bebek kısmına gelirsek, ağladığında kucağından almaya kalkışırsa "ben hallederim anne sen rahat ol, doğurduğuma göre bakmayı a öğrenmem lazım değil mi?" deyip vermeyeceksin. Bu kadar basit. Hiç kıvranma doğrudan söyle. Bebek senin ayol nasıl alabiliyorlar elinden, vermeyeceksin bu kadar. "ben bakabiliyorum anne sen yorulma" diyeceksin en kibarı.

Ayrıca kv ya da kendi anneniz farketmez bebek ağlarken sizi özgüvensiz ve panik halinde görürlerse tabi ki elinizden almaya kalkışırlar. Paniklemeyi bırakıp bebeğe odaklanırdanız ihtiyaçlarını kolayca hissedersiniz ve kimse bebeğinizi alıp bakmaya kalkışamaz

Konu sahibi kayıp galiba ama artık birilerinin bebek bakımı hakkında bir şey öğretmesine gerek yok ki, elinizdeki teknolojik alete "bebek nasıl yıkanır, bebek tırnağı basıl kesilir" yazdığınızda videolarıyla bulurdunuz. Ayrıca KKda ayınıza uygun annelerle iletişim kurarak da bilgi edinebilirsiniz. Ben 2 bebeğimi KK anneleriyle büyüttüm, kesinlikle ihtiyarlardan daha başarılı olduk o dayanışmayla

Sen susarsan olmaz ki arkadaşım. Benzer şeyler yaşadık ilk zamanlar lohusalık psikolojisi insan hemen bi ağlama pes etme içine kapanma durumları yaşayabiliyor . Şuan bebeğin büyümüştür diye düşünüyorum anne bizim düzenimiz var atıyorum kucağında cok tutma alışıyor sonra sürekli kucak isterse ben nasıl iş yaparım gibi gibi. Hep söyledik hep surat astılar 😅😅 kavga tartışma ile değil açıkça güzel bi dille söylersen istemediğin şeyleri çözülür gibi

Hanımlar hepinizin yorumları için tesekkur ederim, arada bir kaç yanlış anlaşılma olmuş konuyu uzatmamak adına onları duzeltmeyim dedim, sonuç olarak ben almam gereken aldım, sınırı benim cizmem gerekiyor ve ben cizmedikce insanlar bu müdahaleye devam edecek.
Beni anlayan, kırmadan hassas bir şekilde cevap veren arkadaşlara ayrıca çok çok teşekkür ediyorum, Allah razi olsun . çok zor ve sıkıntılı bir lohusalik geçirdim etkileri hala devam ediyor dışarıdan bakınca mizmizlik yapıyor gibi gozukebilirim ama psikolojik açıdan zor bir süreç gecirdim bunun etkisiyle mantıklı davranmamisim, kendi yanlışımı anlamış oldum sagolun tekrar
BiZim de pandemi zamanına denk gelmişti kabul edemiyorduk pek eve telefonla görüntülü arıyorlardı sürekli . Bi gün alıcaz torunumuzu Müge anlıya çıkıp ararsınız demişlerdi 😂 ay ne sinir olmuştum eşimle de kavga etmiştik bu lafları yüzünden .. 🙊 şimdi gülüyorum ama cidden söylenecek lafta değil 😅

Diğer konularda ses etmem asla oğlu halletsin derim ama bebeğim konusunda benden alacak saçma sapalak şeyler yapacak o zaman nasıl çığırından çıkılır gösteririm asla izin vermeyin böyle şeylere korkuyor çocuk sizden böyle yaparsanız olmaz diyin en kibarcası. Geldiler asla vermedim öyle benim çocuğum sonuçta ne öyle alıp vermeme. Tekrar doğurmuş olmak istiyorsa doğursun bir daha

X