Kayınvalidemin Torun!!! sevgisi...

Bu soylediginiz nasi bisey biliyo musunuz hani bazi kadinlarin hayattaki tek basarisi "anne" olmaktir hah iste tam bu yuzden bu tip seyler boyle kadinlara tuhaf geliyor.

Çocukları annem,teyzem,ablam diye sevmek bana tuhaf geliyor.Koca kadın çocuğa annecim diyor filan,acayip bir durum.
Bir keresinde bir aileye denk geldim,herkes çocuğa başka şey söylüyordu,teyzem,annem,ananem...Zavallı çocuğun kafası karışıyordur mutlaka.

Şu durumda ben olsam,annecim o senin annen değil torunun derdim.
Çocuğumla konuşurken de üzerine basa basa babaannen geldi,bak babaannen burada gibi sözler söylerdim.

Aynı benimki . Ben bi gün dayanamadım "ya köyün muhtarına bile benzettin yavrumu bi bana benzetmeye dilin varmadı" dedim, o gün bu gündür ağzı burnu da annesine benziyor diyebildi

Ay inanamiyorum su soylediginize ya Allahima cok sukur sizin gibi insanlar yok cevremde. Kalbiniz kararmis sizin bence uyaririm iyice dili alismadan ne demek yahu tuhaf
dili alışmadan uyarırım demesinin nesi tuhaf?konuşmayı sökmüş, 2-3 yaşlarına gelmiş bir çocuğa annem demekle konuşmayı öğrenecek olan bir çocuğa demek aynı değil ki.çünkü bebeklere babayı gösterip baba baba dersiniz falan öyle öğrenir.babaannesi kendini çocuğa gösterip annem annem diye severse öyle öğrenebilir.tamam biraz büyüdükten sonra doğrusunu öğretirler, düzelir ama ne gerek var yani, baştan doğru öğrensin.bizim eski komşumuzun torunları ona anne diyorlar, kendi annelerine de bazen diyorlar bazen demiyorlar.anneannenin çocukla çok küçükken kendisininmiş gibi ilgilenmesi vs çocuğu annesinden uzaklaştırabilir.demin bahsettiğim eski komuşunun torunları onu bellemişler anne olarak.ben konu sahibine de aynı şey olacak ya da herkese aynı şey olacak demiyorum ama olması mümkün.siz de demişsiniz, yeğenlerinizin biri 3 biri 15'miş, alışıp da size anne diyecek yaşta değiller.sizin yeğenlerinizi annem annem diye sevmeniz kimseyi rahatsız etmiyor olabilir, başkalarını da etmemesi gerektiği anlamına gelmez bu.ben de çocukları mıncıra mıncıra severim, öperim, anneleri gelse bana "fazla sıkmadan sev" tarzı bir şey dese belki bozulurum ama olabilir, hoşlanmayabilirler.sizin de bir insana sırf "benim cocugum bi bana anne demeli uyaririm iyice dili alismadan" dedi diye(ki haklı, çocuğun annesi o) "kalbiniz kararmış sizin bence" demeniz de pek kalbi ak birinin söyleyeceği tarzda değil.

Bu cocuk yetistirme işi ego yarışı haline dönüyor. Zaten anneleri de en çok rahatsiz eden bu. Bir cocuk her kafadan ayri ses, ayrı tantana. Neden? Çünkü kim en çok biliyorsa saygi duyulacak. Bildikleri doğru mu yanlış mi orasi onemli değil. Doktor mu aa o da kimmis? Zaten cocuk dogurup buyuten uzman. Tamam tecrübe her seydir ama yeni anne olan bir kadinin bebegine kendisine bakmasi, öğrenmesi lazim diye düşünüyorum.

Seni cok iyi anliyorum benim üveykayinvalidem de oglumu annemmmm diye seviyor birde ogluma corap almisti ozaman ogluma bak anne sana ne aldi dedi ve corabi giydirdi. Birsey demedim bir kac defa daha yapti sustum ama yeter artik bende onu uyaracagim ogluma bazende babannesiymis gibi konusuyor ama oglumu alistirmicam babaannesi cünkü o degil. Uygun bir ani bekliyorum esim yaninda degilken böyle diyecem hadi oglum bak git .... teyzeye. Yani sende öyle yapabilirsin kizim bak babaanne seni cagiriyor hadi babaanne de felan da öyle seyler yapki anlasin bende öyle yapicam. Birde oglumu herkese benzetiyor bir tek bana degl sanki ben dogurmadim neyse cogu kayinvalide zaten gicik ve kskanc

Kızlar çoğunuz kayınvalideleriniz için taşıyıcı kadın ve bakıcısınız ,oğullarının çocuklarına taşıyıcı annelik yapıp doğuruyorsunuz. Bebeğinizi sakınmak sahiplenmek istediğiniz gibi davranmak yasak. Şımarmayın aaaa cık cık

Tesekkur ederim beni anladiginiz icin..

Annem diye sevmesi bana abes gelmedi ama ağzını açıp öpmesine tahammül edemezdim orda iş biraz değişiyor.Yani şöyle siz de kendinizi onun yerine koyun torun çok tatlı derler yani benim annem derki yavrumun yavrusu inanın büyükleriyle iyi ilişkiler kurması hem sizin hem diğer aile fertlerinin sevgisiyle büyümesi çocuğunuzun ruh gelişimi için gayet güzel siz onun annesisiniz ne olursa olsun kimse sizin yerinizi dolduramaz bunda bence pozitif bakmaya çalışın kendinizi üzmeyin.Ama o ağız öpme olayı konusunda tam tersini düşünüyorum yani kalbini mi kırardım napardım bilemiyorum birkere milyontane hastalık var öpücük hastalığı diye birşey var bence uyarmalısınız umursamazsa daha sert bir dille uyarın o da olmadı ben görüşmek bile istemezdim

Kendi kayinvalidemi okudum zannettim ayni. Bamasini seviyorum ama hafiften kiskaniyorum. Neyse simdi ikinci gelince degisir insallah

Agzindan opmesi kotu birsey saglik acisindan haklisiniz annem demeside zorunuza gidiyor olabilirr bilmiyorum.ama cocugunuzu babaannesinden kiskanmaniz gercekten cokk tuhaf kadin tabiki torununu sevecek

Benim bahsettigim yegenler zaten bebeklikten beri bu sekilde buyudu demek istiyorum orayi anlamamissiniz. Ayni binada yasiyoruz dogduklari gunden itibarek ic iceyiz. Biz kalabalik bir aileyiz 5 kardesten fazlayiz ve 4 abim var Sizin bahsettiginiz bu mantik benim sadece bir tek yengeme has bi durum onu da suan kimse sallamiyo zaten anladin mi cunku yaptigi sey normal degil onun cocugunu annem buyuttu sirf bu yuzden cocugu psikologa gotuedu bi gun siz benim cocugumun pismolojisini bozdunuz diye halbuki o cocuktan once dogmus 2 bebegimiz daha vardi ve cocuk psikologa gittiginde yengeme cocugunuz babaannesiyle sizi ayiramiyor ikinizi de cok seviyor artik cocugu ikiniz arasinda secim yaptirmaya zorlamayin bunun iyi taraflarini gorun cocuga zarar veriyosunuz demis. Marifet gibi gelip bunu bize anlatmisti dr boyle dedi cok agladim babaannesini de cok seviyormus dedi yani bu kafalar ayni. Direk psikolog diyo bunu ve annem hicbir zaman bana anne desin etsin sevdalisi da olmamasina ragmen ya da bebek ona anne demezken babaanne derken boyle hallere giriyo insanlar zamaninda biz cok uzulduk bu durum icin ama artik hepimiz okumus etmis insanlariz ve yengemin yaptigina cahillik deyip geciyoruz yani. Diger yengeler de ayni seyi dusunuyo. Ben bu konuda tecrubeli oldugum icin soyluyorum. Kalp kirmak kolay benim burda soyleyecegim bisey kimseyi kirmaz ancak sinirlendirir ya da hic muhatap almaz boyle bi bisey soyleyen biri. O yuzden rahatca soyledim bu benim kalbimin ak olmadigi gercegini gostermez yani. Cocuklarinizi 3 yasina kadar sevebildiginiz kadar sevin zeka gelisiminde cok onemli ama bu tip dusunce sahibi insanlar etrafa yaydiklari o kotu enerjiyle ne yapmaya calisiyolar ben anlamiyorum. Ayrica burda madem cocuk kime anne diyecegini sonradan ogrenecekse ne gerek var bunca seye? Bu yuzden sorun cocugun buyukanneye anne demesi degil buyukannenin kayinvalide olmasi gibi gorunuyo.

valla çok saçma görünüyor ama çocuğum olmadığı için bilemicem

sizin aile için normal olabilir ama başkaları için normal olmayabilir işte bunu anlamanız lazım.başka annelerin bu konuda farklı düşünceleri olabilir; amaçları etrafa kötü enerji yaymak değil, bir annenin çocuğuna istemediği gibi davranan(severken de dahil) kişilere durumdan hoşlanmadığını söylemeye ya da daha dikkatli olmalarını istemeye hakkı var, kendi çocuğu sonuçta.sizin doğrularınız herkes için doğru olmayabilir, benim söylemeye çalıştığım bu.o yüzden o üyeye çok şükür sizin gibi insanlar yok çevremde tarzı şeyler yazmanıza takıldım sanki çok kötü bir şey yapmış ya da çok kötü bir şey demiş gibi.

Uff ne vıcık vıcık kadin ya ne merakliymis annesi olan cocuga kendine anne dedirtmeye sevginin bile bi adabi var arada tersle boz at bence cocuk buyuyunce bu kadar ilgiye şımarik olur

Benim kp boyle...:)
Gunduz yaklastirmiyor resmen...
esimle ben uzaktan seyrediyoruz :)
Sanirsin onun cocugu...neyse ki yakinda gidiyorlar
ben dert etmiyorum...nasil olsa rabbim izin verdigi surece ben bakicam zaten ...

İlk çocukta olur öyle şeyler. Bırak sevsinler canim. Merak Etme herkes annesini babasını tanır. Hem biraz daha büyüsün kafanı dinlemek için keşke biraz baksana bile diyeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…