- 3 Eylül 2014
- 276
- 162
-
- Konu Sahibi uykusuzgibi
Aslinda yazmak istedigim suydu nasil benim evladimin bi tane annesine anne diyecekse nineleride annem diye degil babannem ananem kizim yavrum oglum bitanem istedigini desin ama anne bir sifata aittir cocuk sonra sasirir bu kiskanclik degil dogru kullanma kalp kararmasi falan ne bicim konusmalar cok ayib .
Aynı benimki . Ben bi gün dayanamadım "ya köyün muhtarına bile benzettin yavrumu bi bana benzetmeye dilin varmadı" dedim, o gün bu gündür ağzı burnu da annesine benziyor diyebildiCok haklisin.kiskanan sen degilsin kayinvaliden.benimde kv dem bebegimizi esimin zannediyo.bebegim onlarin sulaleden didinin didisina bile benziyoda bi bana benzetemiyolar.he bide sut veriyosun ya ondan sana gelmek istiyo sutu kesince bakalim gelicekmi demesi var.vermesem gelmicek yani
dili alışmadan uyarırım demesinin nesi tuhaf?konuşmayı sökmüş, 2-3 yaşlarına gelmiş bir çocuğa annem demekle konuşmayı öğrenecek olan bir çocuğa demek aynı değil ki.çünkü bebeklere babayı gösterip baba baba dersiniz falan öyle öğrenir.babaannesi kendini çocuğa gösterip annem annem diye severse öyle öğrenebilir.tamam biraz büyüdükten sonra doğrusunu öğretirler, düzelir ama ne gerek var yani, baştan doğru öğrensin.bizim eski komşumuzun torunları ona anne diyorlar, kendi annelerine de bazen diyorlar bazen demiyorlar.anneannenin çocukla çok küçükken kendisininmiş gibi ilgilenmesi vs çocuğu annesinden uzaklaştırabilir.demin bahsettiğim eski komuşunun torunları onu bellemişler anne olarak.ben konu sahibine de aynı şey olacak ya da herkese aynı şey olacak demiyorum ama olması mümkün.siz de demişsiniz, yeğenlerinizin biri 3 biri 15'miş, alışıp da size anne diyecek yaşta değiller.sizin yeğenlerinizi annem annem diye sevmeniz kimseyi rahatsız etmiyor olabilir, başkalarını da etmemesi gerektiği anlamına gelmez bu.ben de çocukları mıncıra mıncıra severim, öperim, anneleri gelse bana "fazla sıkmadan sev" tarzı bir şey dese belki bozulurum ama olabilir, hoşlanmayabilirler.sizin de bir insana sırf "benim cocugum bi bana anne demeli uyaririm iyice dili alismadan" dedi diye(ki haklı, çocuğun annesi o) "kalbiniz kararmış sizin bence" demeniz de pek kalbi ak birinin söyleyeceği tarzda değil.Ay inanamiyorum su soylediginize ya Allahima cok sukur sizin gibi insanlar yok cevremde. Kalbiniz kararmis sizin bence uyaririm iyice dili alismadan ne demek yahu tuhaf
Tesekkur ederim beni anladiginiz icin..dili alışmadan uyarırım demesinin nesi tuhaf?konuşmayı sökmüş, 2-3 yaşlarına gelmiş bir çocuğa annem demekle konuşmayı öğrenecek olan bir çocuğa demek aynı değil ki.çünkü bebeklere babayı gösterip baba baba dersiniz falan öyle öğrenir.babaannesi kendini çocuğa gösterip annem annem diye severse öyle öğrenebilir.tamam biraz büyüdükten sonra doğrusunu öğretirler, düzelir ama ne gerek var yani, baştan doğru öğrensin.bizim eski komşumuzun torunları ona anne diyorlar, kendi annelerine de bazen diyorlar bazen demiyorlar.anneannenin çocukla çok küçükken kendisininmiş gibi ilgilenmesi vs çocuğu annesinden uzaklaştırabilir.demin bahsettiğim eski komuşunun torunları onu bellemişler anne olarak.ben konu sahibine de aynı şey olacak ya da herkese aynı şey olacak demiyorum ama olması mümkün.siz de demişsiniz, yeğenlerinizin biri 3 biri 15'miş, alışıp da size anne diyecek yaşta değiller.sizin yeğenlerinizi annem annem diye sevmeniz kimseyi rahatsız etmiyor olabilir, başkalarını da etmemesi gerektiği anlamına gelmez bu.ben de çocukları mıncıra mıncıra severim, öperim, anneleri gelse bana "fazla sıkmadan sev" tarzı bir şey dese belki bozulurum ama olabilir, hoşlanmayabilirler.sizin de bir insana sırf "benim cocugum bi bana anne demeli uyaririm iyice dili alismadan" dedi diye(ki haklı, çocuğun annesi o) "kalbiniz kararmış sizin bence" demeniz de pek kalbi ak birinin söyleyeceği tarzda değil.
Biliyorum belki çok abes çok saçma göreceksiniz ama bebeğimi kayınvalidemden çok kıskanıyorum. Tahmin edeceğiniz üzere ben kıskana durayim kaynanacık ta kızıma ilk torun olduğu için aşırı düşkün.. Ama doğduğundan beri kızıma "Annem benim Annecim Annesinin kuzusu vs." diyerek seviyor. Ne var bunda demeyin nolur gerçekten çok sinir oluyorum öyle yapmasina. Bide sürekli ağzını açarak öpüyor kızımı. Çocuk gibi alıngan laf edemiyorum o yüzden. Bide bana yakıştırmıyor kızımı resmen, daha 7.5 aylık kızım dili döndükce mamma dedde anne gibi şeyler söylemeye çalışıyor. Mama dese bak baba dedi mama dedi diyoruz hayır baba dedi, anne dese ne annesi canım ninni dedi ninni mi istiyosun sen kuzum ayağımda salliyim mi seni falan. Bazen kızım şımarıp annanne diyo (tabi bilincsiz) eşim kalkıp annesine darilmasin diye bak seni çağırıyor anneannesi diyor (ne alaka işte).. Böyle sinir bir durum
dili alışmadan uyarırım demesinin nesi tuhaf?konuşmayı sökmüş, 2-3 yaşlarına gelmiş bir çocuğa annem demekle konuşmayı öğrenecek olan bir çocuğa demek aynı değil ki.çünkü bebeklere babayı gösterip baba baba dersiniz falan öyle öğrenir.babaannesi kendini çocuğa gösterip annem annem diye severse öyle öğrenebilir.tamam biraz büyüdükten sonra doğrusunu öğretirler, düzelir ama ne gerek var yani, baştan doğru öğrensin.bizim eski komşumuzun torunları ona anne diyorlar, kendi annelerine de bazen diyorlar bazen demiyorlar.anneannenin çocukla çok küçükken kendisininmiş gibi ilgilenmesi vs çocuğu annesinden uzaklaştırabilir.demin bahsettiğim eski komuşunun torunları onu bellemişler anne olarak.ben konu sahibine de aynı şey olacak ya da herkese aynı şey olacak demiyorum ama olması mümkün.siz de demişsiniz, yeğenlerinizin biri 3 biri 15'miş, alışıp da size anne diyecek yaşta değiller.sizin yeğenlerinizi annem annem diye sevmeniz kimseyi rahatsız etmiyor olabilir, başkalarını da etmemesi gerektiği anlamına gelmez bu.ben de çocukları mıncıra mıncıra severim, öperim, anneleri gelse bana "fazla sıkmadan sev" tarzı bir şey dese belki bozulurum ama olabilir, hoşlanmayabilirler.sizin de bir insana sırf "benim cocugum bi bana anne demeli uyaririm iyice dili alismadan" dedi diye(ki haklı, çocuğun annesi o) "kalbiniz kararmış sizin bence" demeniz de pek kalbi ak birinin söyleyeceği tarzda değil.
sizin aile için normal olabilir ama başkaları için normal olmayabilir işte bunu anlamanız lazım.başka annelerin bu konuda farklı düşünceleri olabilir; amaçları etrafa kötü enerji yaymak değil, bir annenin çocuğuna istemediği gibi davranan(severken de dahil) kişilere durumdan hoşlanmadığını söylemeye ya da daha dikkatli olmalarını istemeye hakkı var, kendi çocuğu sonuçta.sizin doğrularınız herkes için doğru olmayabilir, benim söylemeye çalıştığım bu.o yüzden o üyeye çok şükür sizin gibi insanlar yok çevremde tarzı şeyler yazmanıza takıldım sanki çok kötü bir şey yapmış ya da çok kötü bir şey demiş gibi.Benim bahsettigim yegenler zaten bebeklikten beri bu sekilde buyudu demek istiyorum orayi anlamamissiniz. Ayni binada yasiyoruz dogduklari gunden itibarek ic iceyiz. Biz kalabalik bir aileyiz 5 kardesten fazlayiz ve 4 abim var Sizin bahsettiginiz bu mantik benim sadece bir tek yengeme has bi durum onu da suan kimse sallamiyo zaten anladin mi cunku yaptigi sey normal degil onun cocugunu annem buyuttu sirf bu yuzden cocugu psikologa gotuedu bi gun siz benim cocugumun pismolojisini bozdunuz diye halbuki o cocuktan once dogmus 2 bebegimiz daha vardi ve cocuk psikologa gittiginde yengeme cocugunuz babaannesiyle sizi ayiramiyor ikinizi de cok seviyor artik cocugu ikiniz arasinda secim yaptirmaya zorlamayin bunun iyi taraflarini gorun cocuga zarar veriyosunuz demis. Marifet gibi gelip bunu bize anlatmisti dr boyle dedi cok agladim babaannesini de cok seviyormus dedi yani bu kafalar ayni. Direk psikolog diyo bunu ve annem hicbir zaman bana anne desin etsin sevdalisi da olmamasina ragmen ya da bebek ona anne demezken babaanne derken boyle hallere giriyo insanlar zamaninda biz cok uzulduk bu durum icin ama artik hepimiz okumus etmis insanlariz ve yengemin yaptigina cahillik deyip geciyoruz yani. Diger yengeler de ayni seyi dusunuyo. Ben bu konuda tecrubeli oldugum icin soyluyorum. Kalp kirmak kolay benim burda soyleyecegim bisey kimseyi kirmaz ancak sinirlendirir ya da hic muhatap almaz boyle bi bisey soyleyen biri. O yuzden rahatca soyledim bu benim kalbimin ak olmadigi gercegini gostermez yani. Cocuklarinizi 3 yasina kadar sevebildiginiz kadar sevin zeka gelisiminde cok onemli ama bu tip dusunce sahibi insanlar etrafa yaydiklari o kotu enerjiyle ne yapmaya calisiyolar ben anlamiyorum. Ayrica burda madem cocuk kime anne diyecegini sonradan ogrenecekse ne gerek var bunca seye? Bu yuzden sorun cocugun buyukanneye anne demesi degil buyukannenin kayinvalide olmasi gibi gorunuyo.
rica ederim, moralinizi bozmayın.doğru düşünüyorsunuz bu konuda bence.Tesekkur ederim beni anladiginiz icin..
Aman boyle babanneleri kullanin diyorum gonder onunla iki gece baksin birak kuafore git birak alisverise git birak temizlik yap benden cok seni seviyo de bosver evlat senin sen boyle yaparsan rahatlarsin