kayınvalidemin tavırlarından sıkıldım artık:(

bence sevinmelisin tatlım yha karışan eden yok ne güzel annenlerin yanında olucaksın....eşine gelincede ara düzeltmeye felan kalkma sen anneliğinin tadını çıkarmaya bakk....üzülmen doğal ama sonuçta kayınvalidesi yanında olup başka türlü sıkıntılar çeken arkadaşlarda var dimi...

Haklisin Canim, ama ne bileyim herkes kendi penceresinden bakiyi dünyaya sanırım.
Benimki de o misal. Benim su anda üzüldüğüm gelmeye kara verip te hala konuşup durması.
Hakkima hayırlısı artık değiştiremeyeceğine gire kabullencem. Ama artık karşılarında da eski gelinlerini bulamayacaklar, bundan sonra ben de ona gore davrancan.

Allah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin...Benim dikkatimi çeken kvdenin gelip gelmemesi sorunundan çok seni geren konu annenin serzenişlerini duymak;sanıyorum yerinde olsam annemle duygusal bir konuşma yapar kv konusunda yada kendin konusunda bir eleştiri duymak istemediğimi önden konuşurdum.Strese girmek istemediğimi bunu beni etkileyeceğini söylerdim...Diğer konuya gelincede bence şu aralar çok düşüneceğin konu değil,sen bebeğini kucağına alacağın günlerin hayaliyle keyfini sür..olumsuz herşeye kulağını tıka ki şu süreçte alelade söylenen cümleler dahi sen fazla duyarlı olduğun için seni fazlasıyla etkileyebilir..Kv gelip gelmemesini düşünme bile;ayrıca yazdıklarında kv nin aslında gelmek istediğini ancak zamanlamanın düşündüğü gibi gitmediği için saçmaladığını ve bunun seni üzeceğini düşünmediğini hissettim.Buda affedilemeyecek bişey değil..olumu düşün :)

Cok tesekkur ederim iyi dileklerin icin:) buraya yazıp farklı farklı yorumlar duyunca daha da rahatladım :)
Annemin serzenişleri ve kv nin gelmeden bu kdr laf etmesi beni üzdü açıkcası.
Zaten anneme karsı tavrımı kesin dille koydum bakalım umarım sorun olmaz:)

açıkçası kayınvalideni yanına çağırıp seninde annende kalman bana biraz garip geldi.eminim kv dende buna takılacaktır.

siz anladığımkadarıyla ilgili çocuklarına düşkün kol kanat geren sevgisini gösteren bir ailenin kızısınız.bunları eşinizin tarafından da bekliyorsunuz.çok üzlürsünüz bırakın herkesi kendi haline.anlayışları değer yargıları farklı olabilir.ben tam tersini yaşıyorum mesela.benimkilerde iş yok ne kalpten evlat sevgisi var ne de torun.boşver bunları insanları olduğu gibi kabul etmeyi öğrenince o kadar da acıtmıyor canını artık yada alışıyorsun bi noktadan sonra.burada kv dünürünün evine geleceği için sıkıntılı gelmek istemiyor belli.1 ay kalıp her an senin burnundan gelmesi daha mı iyi olacak?ilk torunu diyorsun e kadının içinde yok yada bu kadarı var ne yapsın bunlar gelip geçici şeyler.ailende böyle olsaydı bir başına kalsaydn yada bu durumu kendi ailende yaşasaydın(benim gibi)ne yapardın?birde böyle düşün derm haline şükret.annen baban abin ablan üstelik aynı şehirde yaşarken yanlız olmak senin çocuklarının doğum gününe bile zordangelmeleri bunun ezikliği,hem eşine hem deonun ailesine karsı mahcubiyetin........daha neler neler.önemli olan sen eşin bebeğiniz artık.aileler elbet çok önemli ama bir yere kadar.bir mucize var karnınızda bunun kıymetini bilin böyle teferruatlarla boşuna üzülmeyin onu kcağınız kokusunu içine çekeceğiniz ana odaklanın eşinizin heyecanını düşünün mutluluk hayat bu işte.........................................kimim ne kadar kaldığının ne dediğinin önemi kaldımı şimdi?

Cok haklısınız. Ben evlendiğimden beri bu tür şeylerle cok karşılaştım hic birini de unutmamadım. Sanırım simdi hamileliğin verdigi duygusallık biraz da birikmislik var.
Yaşanan yaşanıyor isteyen istediği gibi yaşıyor. Ben dusunmekle kaliyorum :)) kv min aslında guzel bı huyu var gelip te annemde kalmaktan, dünürünün evinde vakit gecirmekten asla gocunmaz, buna eminim.
Aslında benim ailem bu kadar ilgilenen bı aileyken böyle günlerde esim sanki boynu bükük kalıyor ona üzülüyorum.
Yoksa kendi adıma takılmiyorum. Kına gecem oldu kv ler gelmedi, burda yaptığımız düğüne yabancı gibi tam düğün saati geldiler, ve bunlarda hep benim kocam üzüldü , ben onları bile büyütmedim

uf guzelim bende oyle farkli bir aile buyudumki
evlenince hele helede dogum yapinca daha bi anladim ailemin degerini esimin ailesiyle aralarindaki daglar kadar farki :(
sana ilk dogumumu anlatayim gelip gelmemelerine sen karar ver ..

oglumu tam 8 sene bekledik
kayinvalidem bizden cok bekledi
ben yurtdisindayim annemler turkiyede kayinvalidemlerle ayni ulkedeyiz ama farkli sehirlerdeyiz aramizda 200 km mesafe var ..
hamileligimin son ayinda seninle ayni stresi yasadim
esim cok heyecanliydi herkesi yanimizda gormek istiyordu
ve benimde tam emin olunmasada buyuk ihtimal sezeryan olucagim yaklasik 1 ay onceden belliydi ama yinede normal dogum denenecekti .. son ay kv surekli uf sana esin bakar gelmesekde olur baban rahat edemez agizlari yapmaya basladi .. yakinimdada benden kucuk eltim var .. en son o idare eder aman hastaneye gelip ertesi gunde doneriz filan diyordu ..
dedim bakima muhtac oldugum icin degil sadece mutlulugumuzu paylasmaniz icin gelin diyorum birde ramazan gunu esim evde yalnizmi oruc tutsun dedim ..
ama gercekten cok kafama taktim bu kadarmi degersizdi benim evladim
ve dogum gunu geldi catti doguma gittigimizde haber verdik .. hastaneye gelmeyin dogum uzun surecekmis dedik
cunku once sunni sanci verdiler 13 saatte acilma ancak tamamlandi ama bebek iri oldugu icin dogmadi ve sezeryana girdim
bunlar ertesi gun geldiler hastanedeki ilk sozu guzelce yeseydin sende elalem gibi normal dogururdun dedi ..
13 saat sanci cekip sonrada sezeryan olan bi insana soyledi bunu
ya sabir dedim sustum
oglum o kadar guzel dogduki binkere masallah her gelen hayran kaldi
simsiyah gozleri var minigim .. yine kv deden cvp ay ayni senin tarafin kardesine benziyo bu dedi
ama oyle bi soyleyisi varki insan ne demek istedigini anliyor .. ben yine sustum
neyse o gecede yattilar
ertesi gun yine geldiler hastaneye
goguslerim cok kotu yara olmustu cok zor emziriyordum
hemsire krem verdi surun 10 dakika acik kalsin goguslerin dedi odada kv ve sadece esim var
tamam dedim arkami onlara dondum oyle oturmaya calisiyorum geldi goguslerimi kapatiyo
neymis esimin yaninda cok ayipmis ..
sonra bebegi emzirmeye calisiyorum ilk gelen su sari koyu bi sut oluyo hemsire ozellikle emzir o sut bosa gitmesin dedi
bana diyo o sutu sag at cocugu zehirler o sut diyor neden dedim biz koyde ineklerinkini oyle yapardik diyor
ay o can acisiyla bide onun sozleri nefret ettim kadindan
zaten ertesi gun habersizce cekip gitmisler .. dunya alisveris yapmistim gelicekler beraberce kalicaz beraber ramazan yapicaz diye ..
biz esimle sok olduk
benim annemin acik vizesi olmasina ragmen sirf kayinvalidem giciklik etmesin diye annecigimi getirmedim
cunku kesin diyecekti ben duruken annesini getirdi diye ..
sonra cok uzun bi sure ona karsi kinim gecmedi cunku telefonda hala sinir etmeyi uzmeyi basardi ..
eve ciktik oglum kolikti surekli agliyordu
telefonda o cocuk ne agliyo bakamiyosunuz siz diyordu surekli arayip bu sozleri soyluyordu
ben zaten enfeksiyon kapmisim atesim 39 dan assagi inmiyo tam 3 hafta hasta yattim
esimde birinde babanne gibi kalip basinda baksaydin dedi oymus
oda bize kustu 1 ay kadar kustuk .. sonrasindada cok uzun sure tavir yapti benim ona yapmam gerekirken
suan ikinciye hamileyim kesinlikle dogumuma davet etmiycem annem ve kizkardesim gelicek
misafir gibi gelsin gitsin zerre umrumda degil ..

cok uzun oldu kusura bakma ama o en guzel gunlerim gedi aklima nasil zehir ettigi beni nasil depresyina soktugu geldi ..
allah kimseye yasatmasin lohusa depresyonunu ..

Elif sena , tesekkur ederim paylaştığın icin , beni anladığın icin:)
Gercekten senin cok kotu olmus, umarım ben bu kadarını yasamam. Kaldırabilir miyim bilmiyorum açıkcası. Ben de tamamen saf niyetimle gelmelerini istedim.
Demekki kv lerden cok da hayır gelmiyo:)
Benim bu 4. Gebeliğim, 3 kayıp yasadım. Biz de bu bebeğe cok zor kavuştuk o yüzden cok hassasim herkesten aynısını bekledim, onların da bizim kadar heyecanlanmasini bekledim.
Ama akıllandim:) bu bana iyi ders oldu. Bir daha hic bı zaman hic bir seyde böyle bir sey soylemeyecem.
Hakkima hayırlısı artık:)

bence kaynanan dogru olanı yapıyor canım sen sımdı son ay saglıklı dusunemeyebılırsın annen daha guzel ılgılenır bakar hem kayınpederın ne ısı varkı rahat edebılecekmısın o varken en dogrusu sen ayaklanınca gelmelerı bence kızma kadın haklı ne guzel ıdeal kaynana tıpı fazla kalabalık lahusalıkta basar ınsanı annen mıs gıbı baksın ayaklandırsın senı onlarda o zaman gelır keske herkes kaynanan gıbı dusunse

bence kaynanan dogru olanı yapıyor canım sen sımdı son ay saglıklı dusunemeyebılırsın annen daha guzel ılgılenır bakar hem kayınpederın ne ısı varkı rahat edebılecekmısın o varken en dogrusu sen ayaklanınca gelmelerı bence kızma kadın haklı ne guzel ıdeal kaynana tıpı fazla kalabalık lahusalıkta basar ınsanı annen mıs gıbı baksın ayaklandırsın senı onlarda o zaman gelır keske herkes kaynanan gıbı dusunse

bencede kadın aslında ince düşünüyor ama her zaman ki gibi gene tersi isteniyor:1:

kaynana gelmek ister,gelin gelmesin der.gelin gelsin der,kaynana gelmek istemez:34:

Kızlar merhabalar. Hamileliğimin son ayindayim, sanırım bu son ayın verdigi gerginlik te var ama ben cok bunaldım.
Simdi esim yurtdışında , doguma gelecek. Kayınvalideler başka sehirde yasiyor. Ben bu donem annemlerde kaliyorum çünkü esim 1 sene kalacak yurtdışında.
Benim doğumum Ekim'in sonundaydi sezeryan olacak ve biraz sıkıntılı olduğu icin Dr um 15 Ekim de kemaya karar verdi.
Ben de ta aylar evvel kv ye "anne dogum bayrama geliyo bayramdan önce gelin doğumda burda olun Bayram sonuna kadar da kalırsınız"
Birden bana bir tepki verdi aman bayramda falan gelemem ben dedi. Neyse bir kac ay sonra bu aklına yatmiski dedilerki ailecek bayramda gelecez. Cok sevindim, en cok da kocam adına.
Gecen hafta Dr um erkene alınca dogumu aradım, anne dedim dogum 15 Ekim de. Biz 20 şinde geliriz o zaman gelemeyiz ,nasil olsa daha cok görürüz torunu napalim dedi. Okula giden kucuk kizi var ben de ustelemedim pek.
Sonra bana dediki senin zaten bakanın var, yardım edenin olur. Sanki ben ondan is istiyorum. Zaten ilk zamanların cok zor olur bebek ememeyecek, sezeryandan sen yapamican falan filan. Sanki felaket tellalı kadın. İlk doğumunu yapacak kadına bunlar söylenir mı? Sonra da diyoki neyse biz geldiğimizde toparlarsın en azından:(
Dün tekrar konuştuk gelip 6 gün kalacaklar, bu seferde diyoki keske diyo kayınpederin falan gelmeseydi ben tek gelir 2 güne donerdim. Anne dedim o da torununu görmek istiyor adam.

Velhasil kelam kızlar kv gelme ısını tamamen gorev olarak algılıyor, gelmek istemiyor, 6 gün ona işkence gibi geliyor. Kac gündür bunları dusunmekten cok uzuntudeyin:(

Hayatım seni anlayamadım ben:)hem doğum sonrası annende kalacaksın.Hem de ısrarla kayınvalideni çağırıyorsun.Gelmediklerine de üzülüyorsun...

Ben ısrarla çağırmıyorum orda yanlış anlama oldu. Ben hic esimin gitme durumu varken bir kere söyledim onda bile ciddi tepkiyle karşılaştım.
Sonrasında esim gidince mecburen annemlere yerleşmek zorunda kaldım. Zaten o konuşmadan sonra kv me bı sey demedim.
Simdi gelecekler kendileri karar vermişler ve annemde kaldığımı bilerek geliyorlar, burda sorun yok. Sorun su gelmeye karar verip te hala konuşup durması. Her gün kendince sorun yaratıyor.
Benim canımı sıkan bu. Ya gelmeyeceksin ya da soylenmeyeceksin.
Yoksa ben oyle yalvar yakar çağırmadım sdc bir kere söyledim o zMn da zaten kocam burdaydi

Back