kayınvalidemin tavırlarından sıkıldım artık:(

sadece esin mutlu olsun diye istiyorsun, ama bu kadar kendini hirpaladigina degmeyecek kisiler anladigim kadariyla.
kendiliginden gelmek istemeleri gerek senin israrinla degil...ne guzel hem kendi ailenin yaninda kaliyormussun, bos ver takma bunlari...
sen esin icin istesende esin kendi ailesinin ne oldugunu bilmiyor mu sanki??? biliyor tabiiki. birseyleri biz zorla yaptiramayiz...kaldiki kayinvaliden bi acaip sanki (bir cok kayinvalide gibi)

ilk gunlerde yanliz olmaman ailenin yaninda olman cok guzel, birde kaldiki ailenin yanindaysan kayinvaliden annenlere geldiginde ileri geri laf eder..seninde o lohusa halinde sartellerini attirir muhtemelen. istiyorlarsa gelsinler istemiyorlarsa salla gitsin...su gunlerin tadini cikar derim..

buarada bebislerimizin arasi cok yakin, Allah sag saglim kucagimiza aldirsin canim :emir_bebek::emir_bebek::nazar:

Son düzenleme:
Esın oyle bı sey demez. Çünkü hem ailesini tanıyor hem de benim ailemin bana herkesten iyi bakacağına emin.
Bence kv gitmezsem ayıp olur mantığında sırf ele güne karsı geliyor.
O yüzden de binbir lafla geliyor

Beril, kv nerde haklı anlamadım. Ayrıca haklı olsa bile ilk defa dogum yakacak bir kadına asla gözünü korkutacak seyler söylenmez. Kendi birebir zaten yasamamış.
Ben onu yardım icin istemiyorum ona us dusmeyecegini bilir , neden böyle yapıyor anlamıyorum.

Esın oyle bı sey demez. Çünkü hem ailesini tanıyor hem de benim ailemin bana herkesten iyi bakacağına emin.
Bence kv gitmezsem ayıp olur mantığında sırf ele güne karsı geliyor.
O yüzden de binbir lafla geliyor

ozaman boşver inşallah gelmez bak daha gelmeden sinir etmiş seni gelince naparsın bilemem

Ben yerinde olsam bir süre gelmelerini istemezdim heleki yatıya ilk günlerimi onlarla geçirmekten sıkılırım elbette. rahatta edemem oda cabası lohusa olacaksın bencede bakanın edenın zaten olur onlarla bırlıkte nasıl yapıcaksın anlayamadım şahsen ben rahat edemem

Âmin tontriko, insallah hayırlısıyla alırız kucağımıza.
Gelme mevzuları bitti gelecekler ama sürekli konuşuyor onu anlamadım. Yoksa ben gelmiyorlar diye dert etmezdim, kendimi kandıracak bı kılıf uydururdum:)
Ama simdi böyle minnet etmesi üzüyor beni. Bir de ilk torun yani.
Şimdiden gelip kalacağı 6 gunun hesabını yapıyor cok geliyo ona. Esim biliyo huylarını ama üzülüyor ve dışarı yansıtıyor.
Benim en kotu huyum kocamı surati asik gördüğüm anda dünyam yıkılıyor :) bu kadar aşığım adama:).

DaisyB, 3 yıllık evliyim onlarla en ufak bir sürtüşmem olmadı. O yüzden rahatsız olmam diye düşünüyorum. Tabiki kendi ailem kdr olmaz ama beni rahatsız edecek insanlar değiller.
Ya nasil insan kendi ailesini yanında ister kocamın da aynı sekilde isteyeceğini düşündüğüm icin istiyordum.ama kv sagolsun bunu farklı yönlere çekti bile.

Âmin tontriko, insallah hayırlısıyla alırız kucağımıza.
Gelme mevzuları bitti gelecekler ama sürekli konuşuyor onu anlamadım. Yoksa ben gelmiyorlar diye dert etmezdim, kendimi kandıracak bı kılıf uydururdum:)
Ama simdi böyle minnet etmesi üzüyor beni. Bir de ilk torun yani.
Şimdiden gelip kalacağı 6 gunun hesabını yapıyor cok geliyo ona. Esim biliyo huylarını ama üzülüyor ve dışarı yansıtıyor.
Benim en kotu huyum kocamı surati asik gördüğüm anda dünyam yıkılıyor :) bu kadar aşığım adama:).

yapmayin iste boyle, erkeklere bu kadar yuz vermeyin derim :9:

kimisi olur torunu olacak diye kimiside iste bir gorev olarak gorur. bos ver herseyine karissalar daha mi iyi olurdu???
simdi belkide o 6 gun stres yasatacaklar sana...-ki umarim bu olmaz. Allah yardimcin olsun..insaAllah misafirlikte oldugu icin nerde durmasi gerektigini bilri kayinvaliden. cocugunu esini dusun canim, hersey yoluna girer sende dert ettiginle kalirsin.

Sizin eviniz annenize yakınsa kayınvalideniz geldiğinde kendi evinizde kalın derim ben . .
düşünüyorumda kimse dünürünün evine sürekli gidemez . madem çocuk sevmelerini istiyorsunuz ve bu kadar ısrar ediyorsunuz 6 gün sıkın dişinizi . Zaten havalar çok soğuk değil bebeğinizin üşüyeceğini zannetmiyorum

Ayrıca sezeryan doğum söylendiği kadar zor değil 2.veya 3.günü ayaktasınız psikolojinizde iyi ise sütünüz hemen gelir. Yaşamış biri olarak söylüyorum ;)

Tesekkur ederim vazgeçilmezim:) benim kv kime dayanarak böyle söyledi anlamadım. Sütun gelmez, bebek memeyi tutamaz, arn rahat olamayacağın icin kucağına alamazsın, memeni veremezsin falan da falan.
Evimde kalırım ama ben buyuk yatak aldım mobilya. Onu bir kac günlüğüne eve taşıyıp bir daha annemlere taşımak zor geliyor. Çünkü sökülüp kurulması gerekir. Bir tane daha da almak istemiyorum.
Havalar o zamana soğuk olur mü bilmem ama benim evim zor ısınıyor son kat. O yüzden cocugu bir kac gün icin yormak istemiyorum.

Karışmamaları daha iyi tabiki;) ama el gibi de olmasınlar :)
Bu arada senin bebegin cinsiyeti ne tontriko? Benim kızım olacak insallah.
Ben de kan pihtilasma sorunu olduğu icin sezeryan zorunlu ve Dr 37. Haftada almaya karar verdi.
Senin ne durumda?

Beril, kv nerde haklı anlamadım. Ayrıca haklı olsa bile ilk defa dogum yakacak bir kadına asla gözünü korkutacak seyler söylenmez. Kendi birebir zaten yasamamış.
Ben onu yardım icin istemiyorum ona us dusmeyecegini bilir , neden böyle yapıyor anlamıyorum.

canım bencede gelmeleri için ısrar etme gelmeden gözünü korkutmuş kadın bide gelse herşeye karışır yok sütün yok yok doymuyor niye ağlıyor sorarde sorar zaten yanlız değilmişsin . belliki gelmekte pek istemiyor gelmemesi daha hayırlı gibi görünüyor.

Kızlar merhabalar. Hamileliğimin son ayindayim, sanırım bu son ayın verdigi gerginlik te var ama ben cok bunaldım.
Simdi esim yurtdışında , doguma gelecek. Kayınvalideler başka sehirde yasiyor. Ben bu donem annemlerde kaliyorum çünkü esim 1 sene kalacak yurtdışında.
Benim doğumum Ekim'in sonundaydi sezeryan olacak ve biraz sıkıntılı olduğu icin Dr um 15 Ekim de kemaya karar verdi.
Ben de ta aylar evvel kv ye "anne dogum bayrama geliyo bayramdan önce gelin doğumda burda olun Bayram sonuna kadar da kalırsınız"
Birden bana bir tepki verdi aman bayramda falan gelemem ben dedi. Neyse bir kac ay sonra bu aklına yatmiski dedilerki ailecek bayramda gelecez. Cok sevindim, en cok da kocam adına.
Gecen hafta Dr um erkene alınca dogumu aradım, anne dedim dogum 15 Ekim de. Biz 20 şinde geliriz o zaman gelemeyiz ,nasil olsa daha cok görürüz torunu napalim dedi. Okula giden kucuk kizi var ben de ustelemedim pek.
Sonra bana dediki senin zaten bakanın var, yardım edenin olur. Sanki ben ondan is istiyorum. Zaten ilk zamanların cok zor olur bebek ememeyecek, sezeryandan sen yapamican falan filan. Sanki felaket tellalı kadın. İlk doğumunu yapacak kadına bunlar söylenir mı? Sonra da diyoki neyse biz geldiğimizde toparlarsın en azından:(
Dün tekrar konuştuk gelip 6 gün kalacaklar, bu seferde diyoki keske diyo kayınpederin falan gelmeseydi ben tek gelir 2 güne donerdim. Anne dedim o da torununu görmek istiyor adam.

Velhasil kelam kızlar kv gelme ısını tamamen gorev olarak algılıyor, gelmek istemiyor, 6 gün ona işkence gibi geliyor. Kac gündür bunları dusunmekten cok uzuntudeyin:(

kaynanan burayı takip ediyor olabilirmi.çünkü bu kelimeleri bir kaç konuda doğum yapacak gelinler,doğuma gelecek kaynanaları hakkında yazmıştı:34:.bakanım var neden geleceklerse.üstelik sezeryan olacağım.çocuğumu doğru dürüst emziremeyeceğim.üstelik kayınpederim de gelecekmiş.gelecekse kendi geleydi.yanında nasıl rahat edeceğim.nasıl emzirip,uzanacağım.:34:

aslında buradaki gelinlerin en fazla istediğini kaynanan sana eliyle sunmuş.ama her konudaki gibi burada da tersi isteniyor.niye kafana takıyorsun.bunda da vardır hayır.sen doğumuna odaklan.hayırlı doğumlar:16:

Kayınvalidem de bana 6 gün yerine 2 gün gelicem dese ooo düğün bayram ederdim.
Boşveer keyfine bak.
Benden sana tavsiye canım, kocanla ailenin ilişkilerini düzenlemeye yada düzeltmeye kalkışma.
Hatta hiç karışma.
Tecrübenin sesi:))))

Karışmamaları daha iyi tabiki;) ama el gibi de olmasınlar :)
Bu arada senin bebegin cinsiyeti ne tontriko? Benim kızım olacak insallah.
Ben de kan pihtilasma sorunu olduğu icin sezeryan zorunlu ve Dr 37. Haftada almaya karar verdi.
Senin ne durumda?
benimkide erkek Allah kismet ederse canim :nazar::emir_bebek:

cok gecmis olsun canim insaAllah sag saglim alirsin kucagina prensesini :16::16::16::49:

Sanırım haklısınız kızlar , ben alaca aralarını düzeltmeye çalışıyorum:)
Askim sen yanlış anlamissindr annen oyle demek istememiştik falan.
Doguma gelmemesine de esim cok bozuldu yine ben aman kadın haklı balsin cocuk okula gidiyo falan diyorum :)
Bundan sonra susayım en iyisi:)
Yok kv min burayı takip etmesi imkansız, bende bı terslik var arkadaslarım da bana kızıyor gelemnelerini sağla diyorlar ben aksine istiyorum

sen kimseyi kafana takma doğuma bebeğine odaklan canım:31:bırak isteyen istediği zaman gelsin istediği kadar kalsın gitsin bunları düşünme ama kaynanam gelmezse annem eşime söylenir demişsin işte buna da izin verme :50:eşinin ailesi ile olan ilişkisi sadece onu ilgilendirir annen karışmamalı sen de fazla yorumda bulunma

Ben hic yorumda bulunmuyorum annemi de konusyurmamaya calisiyorum.
Ama annem bazen oyle inceden dokunduruyorki engel olamıyorum:)
Hakkima hayırlısı bakalım:) cok tesekkur ederim hepinize, gercekten rahatladım biraz daha.
Hayırlısıyla günler geçsin kizim gelsin gerisi bos:)

onlar gelirlerse evine geç bence.gerçekten onlar gelip annenin evinde kalacaksa bilemem ama onlar sizin evde kalacaksa sen evinde olmazsan saçma olur.annen de gelir hem birkaç gün kalırsınız sorun olmaz sonra annenin evinde kalırsınız.ha gelmek istemezse ve gelmezse de takma boşver bebeğini ve kendini düşün.

Back