kayınvalidemin tavırlarından sıkıldım artık:(

gul_koc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
856
21
118
İstanbul
Kızlar merhabalar. Hamileliğimin son ayindayim, sanırım bu son ayın verdigi gerginlik te var ama ben cok bunaldım.
Simdi esim yurtdışında , doguma gelecek. Kayınvalideler başka sehirde yasiyor. Ben bu donem annemlerde kaliyorum çünkü esim 1 sene kalacak yurtdışında.
Benim doğumum Ekim'in sonundaydi sezeryan olacak ve biraz sıkıntılı olduğu icin Dr um 15 Ekim de kemaya karar verdi.
Ben de ta aylar evvel kv ye "anne dogum bayrama geliyo bayramdan önce gelin doğumda burda olun Bayram sonuna kadar da kalırsınız"
Birden bana bir tepki verdi aman bayramda falan gelemem ben dedi. Neyse bir kac ay sonra bu aklına yatmiski dedilerki ailecek bayramda gelecez. Cok sevindim, en cok da kocam adına.
Gecen hafta Dr um erkene alınca dogumu aradım, anne dedim dogum 15 Ekim de. Biz 20 şinde geliriz o zaman gelemeyiz ,nasil olsa daha cok görürüz torunu napalim dedi. Okula giden kucuk kizi var ben de ustelemedim pek.
Sonra bana dediki senin zaten bakanın var, yardım edenin olur. Sanki ben ondan is istiyorum. Zaten ilk zamanların cok zor olur bebek ememeyecek, sezeryandan sen yapamican falan filan. Sanki felaket tellalı kadın. İlk doğumunu yapacak kadına bunlar söylenir mı? Sonra da diyoki neyse biz geldiğimizde toparlarsın en azından:(
Dün tekrar konuştuk gelip 6 gün kalacaklar, bu seferde diyoki keske diyo kayınpederin falan gelmeseydi ben tek gelir 2 güne donerdim. Anne dedim o da torununu görmek istiyor adam.
Velhasil kelam kızlar kv gelme ısını tamamen gorev olarak algılıyor, gelmek istemiyor, 6 gün ona işkence gibi geliyor. Kac gündür bunları dusunmekten cok uzuntudeyin:(

Kızlar merhabalar. Hamileliğimin son ayindayim, sanırım bu son ayın verdigi gerginlik te var ama ben cok bunaldım.
Simdi esim yurtdışında , doguma gelecek. Kayınvalideler başka sehirde yasiyor. Ben bu donem annemlerde kaliyorum çünkü esim 1 sene kalacak yurtdışında.
Benim doğumum Ekim'in sonundaydi sezeryan olacak ve biraz sıkıntılı olduğu icin Dr um 15 Ekim de kemaya karar verdi.
Ben de ta aylar evvel kv ye "anne dogum bayrama geliyo bayramdan önce gelin doğumda burda olun Bayram sonuna kadar da kalırsınız"
Birden bana bir tepki verdi aman bayramda falan gelemem ben dedi. Neyse bir kac ay sonra bu aklına yatmiski dedilerki ailecek bayramda gelecez. Cok sevindim, en cok da kocam adına.
Gecen hafta Dr um erkene alınca dogumu aradım, anne dedim dogum 15 Ekim de. Biz 20 şinde geliriz o zaman gelemeyiz ,nasil olsa daha cok görürüz torunu napalim dedi. Okula giden kucuk kizi var ben de ustelemedim pek.
Sonra bana dediki senin zaten bakanın var, yardım edenin olur. Sanki ben ondan is istiyorum. Zaten ilk zamanların cok zor olur bebek ememeyecek, sezeryandan sen yapamican falan filan. Sanki felaket tellalı kadın. İlk doğumunu yapacak kadına bunlar söylenir mı? Sonra da diyoki neyse biz geldiğimizde toparlarsın en azından:(
Dün tekrar konuştuk gelip 6 gün kalacaklar, bu seferde diyoki keske diyo kayınpederin falan gelmeseydi ben tek gelir 2 güne donerdim. Anne dedim o da torununu görmek istiyor adam.
Velhasil kelam kızlar kv gelme ısını tamamen gorev olarak algılıyor, gelmek istemiyor, 6 gün ona işkence gibi geliyor. Kac gündür bunları dusunmekten cok uzuntudeyin:(

peki sen neden gelmesini istiyorsun, neden gelmezse diye üzülüyorsun:26:

Ve bir de ben bu durumda doğumda evime gecmicem annemlerde kalacam, onlar da buraya gelecekler.
Bunu onlara henüz söylemedim bilmiyorum ne derler

Çünkü kocamın hic bı seyinde üzüntüsünde sevincinde yanında değiller ilgisizler. Kocamın bu guzel gunünde ailesini yanında istediğini biliyorum.
Onun üzülmesini istemediğim icin istiyorum.
Ayrıca malesef benim annem ömür boyu bunu söyleyip durur gelmediler diye. Bu da yine esimi üzecek:(

Ama açıkcası artık gelmeseler daha cok sevincem.
Simdi gelmelerinden cok kadının söylediklerine takıldım. Sanki rica minnetle geliyo, bizim ona ihtiyacımız varmis gibi

Ve bir de ben bu durumda doğumda evime gecmicem annemlerde kalacam, onlar da buraya gelecekler.
Bunu onlara henüz söylemedim bilmiyorum ne derler

yani sen benim evimde kimse yokken onlar gelip bende kalıcaklar diyemi sıkıntıdasın

Ne derlerse desinler canim, su an en son dusunmen gereken sey kimin ne diyecegi.. nerde rahatsan, elbette orda kalmak istiyeceksin..

kimseyi dusunme, bebegini al kucagina saglikla , onu ve kendini dusun su anda.. geldiklerinde gerekirse uygun bir dille anlatirsin, gerci anlatmaya ne gerek.. empati yapabilenler neden ailenin evinde kalmak istedigini anlar..Hadi bakalim insallah saglikli guzel gunler senin olur ..

Yo ona takılmiyorum, gidip istedikleri gibi kalsınlar. Ama biz geldik gelin niye burda degil de annesinin evinde demelerinden çekiniyorum

Çünkü kocamın hic bı seyinde üzüntüsünde sevincinde yanında değiller ilgisizler. Kocamın bu guzel gunünde ailesini yanında istediğini biliyorum.
Onun üzülmesini istemediğim icin istiyorum.
Ayrıca malesef benim annem ömür boyu bunu söyleyip durur gelmediler diye. Bu da yine esimi üzecek:(

bence annen damadının yanında ailesini eleştirmemeli
hem davet edeceksin hem annenin evinde kalacaksın bence çok bozulacaklardır

ben olsam hiç üstelemezdim, bence kv nin doğumda gelmemesi sorun değil nimet
şimdiden moralini bozmaya başlamış sütün gelmez, öyle olur böyle olur diye
bırak gelmesin, hiç gelmeyecek değiller ya, ha bir hafta sonra gelmişler ha bir ay
zaten okula giden çocuğu var diyosun, öyle emekli çocukları evli rahat bi kadın değilmişki yani uzun kalacak kadar
eşinde de annemde kalacağım için ayıp olur diye üstelemedim dersin

Sagol nany, ya ne kdr kafaya takmiycam dıyorsam da takmadan edemiyorum . Uyku diye bı sey kalmadı bende. Yavrumun en hızlı büyüyeceği zamanda bana saçma sapan laflar edip canını sıkıyorlar.

ayrıca korkma ben sezeryandan sonra 4 gün sonra, yemeğimi, çamaşırımı, bulaşığımı her işimi yapıyordum, hep kadınları korkutur diğer kadınlar nedense şöyle yatçan böyle kalkamıcan diye yok öyle bişey, ama emzirme sorunu olabilir, ne tarz anestesi olcaksın bilmiyorum ama genel anestesi değilse o da sorun olmaz, yani doğumda ne kadar erken memeyi alırsa o kadar kolay oluyor
sağlıcakla gelsin bebeğin

bence hiç canını sıkma bende sorumsuzlıklarından çok dertliyim.senin eşin için üzülmen doğal ama eşinde ailesinin yapısını biliyordur nihayetinde bizimki alıştı özel bişeyimiz olsa bile çağrılmadan gelmemelerine artık çağırmıyor kendi hallerine bıraktı ha onların bahanesi uzakta olmaları olur bizmki dibimizde gelmiyor.Sen uygun bir dille ailenin yanında kalacağını söyle sonuçta senin toparlanman kişiye göre değişir.ben bebek küvezde diye sürekli hastane ev deli gibi dikişimi unuttum çabuk toparlandım hiç yatmadım desem yeridir sende durumuna göre ailenin yanına olmadı evde aileni yanına çağırarak geçirebilirsin yanına gerek yokki sıkıntıya sen böle dert yaparsan bebeğine yansır boşver

Son düzenleme:
Pek anlamadım ben. Hem annenizde kalıyorsunuz hemde onların ısrarla gelmelerini istiyorsunuz.
Gelince nerede kalacaklar ? Bunu sorun yaparlar ki bunda çok haklılar.
Eşiniz için istiyorsunuz ama bırakın buna etrafınızdaki insanlar karar versin.
Siz niye kendinizi bunun için üzüyorsunuz ?
Siz doğumunuzu, mucizenize odaklanın.
Mutlaka bir nedenleri vardır gelmeyişlerinin.
Annenizde söylenmez herhalde, sizi düşünüyorsa.

Maddi olarak bir beklentiniz mi var yoksa gerçekten yanınızda olmaları için mi çağırıyorsunuz ?
Yanınızda olmaları için çağırıyorsanız evinize gitmeniz gerekecek sanırım.
Hayırlı, kolay doğum nasip olsun inşaallah.

Tesekkur ederim chess iyi dileklerin icin nasil anestezi olacağı henüz belli dgl. Ama kv hic sezeryan olmadıgı halde böyle konuşması üzdü.
Kendi evine geçemem bebegin yatağı annemin evine kurulacak. Hava o zMn soğuk olcak. Ben bir yıl annemde kalçam. Zaten kocam burda olsaydı direkt kendi evime giderdim.
Sorun su; bayramda okul tatil olduğu halde kadın gelmeyi sorun ediyor, biletlerini almışlar hala söyleniyor.
Ya gelme ya da sus.
Annem kocama söylemese de bana söylemesini bile istemiyorum

1sen hic bir sekilde maddi beklentim yok. Zaten cok şükür ihtiyacımız yok.
Ben onlara gelin dediğimde esim burdaydi ve kendi evinizdeydik bir daha üsteleyip ısrar etmedim. Çünkü durumlar cok değişti.
Simdi onlar karar vermiş gelecekler ama binbir laf söyleyerek geliyo , beni üzen bu. Ya gelme ya da sus.
Benim evimde rahatlıkla kalabilirler ya da isterlerse annemin evi musait burda da kalabilirler.

Tesekkur ederim chess iyi dileklerin icin nasil anestezi olacağı henüz belli dgl. Ama kv hic sezeryan olmadıgı halde böyle konuşması üzdü.
Kendi evine geçemem bebegin yatağı annemin evine kurulacak. Hava o zMn soğuk olcak. Ben bir yıl annemde kalçam. Zaten kocam burda olsaydı direkt kendi evime giderdim.
Sorun su; bayramda okul tatil olduğu halde kadın gelmeyi sorun ediyor, biletlerini almışlar hala söyleniyor.
Ya gelme ya da sus.
Annem kocama söylemese de bana söylemesini bile istemiyorum

kv den ayrı bi cinsmiş, böylesinide ilk duyuyorum, gelmezse gelmesin boşver, zaten eşin biliyodur annesinin huyunu suyunu, ailenize yeni biri katılacak, hayatınız ömür boyunca değişecek bence bu değişimin tadını çıkarın, kimsenin ağzınızın tadını bozmasına izin vermeyin
tabii ki canım yanlızsan annende kalcaksın, napcaksın evde tek başına

İlkduyansenol , cok tesekkur ederim yorumun icin.
Beni arkadaslar biraz yanlış anladılar ama bnm onlardan hic beklentim yok tek derdim kocam hastanede heyecan içindeyken onlar da olsaydı.
Tamam cocugu var okula giden zaten hic bı sey demedim haklisin anne dedim, ama yaz boyu 3 ay tatilleri var o zMn bile gelmezler. Bu kdr rahatlar. Biz yogun is tempomuz yüzünden gidemiyoruz . Gitsek 2 gün kalabiliyoruz. Onda bile babası niye geldiniz, 2 gün icin bu kdr para verilir mı diyo.
Aslında bendeki birikmislik ve su dönemdeki hassasligim.
Yoksa kimseyi zorlamam gel diye ki simdi de zorlamadım.

Kayinvaliden bence hakli.sezeryan olacakmissin.normal dogum gibi olmuyor sezeryan sonrasi.annen varmis nasilsa deyip sana bence hosgörülü davraniyor.bence de insanin dogum psikolojisi cok degisik oluyor..tatli dille anlatirsin kayinvalidene neden annende kaldigini.benim kayinvalidemler o zaman almanyadalardi.gelemediler.cokta sorun yapma böyle seyleri.allah sana ve bebegine uzun ömürler versin.gercekten cok öenmli sorun degil bunlar canim..

İlkduyansenol , cok tesekkur ederim yorumun icin.
Beni arkadaslar biraz yanlış anladılar ama bnm onlardan hic beklentim yok tek derdim kocam hastanede heyecan içindeyken onlar da olsaydı.
Tamam cocugu var okula giden zaten hic bı sey demedim haklisin anne dedim, ama yaz boyu 3 ay tatilleri var o zMn bile gelmezler. Bu kdr rahatlar. Biz yogun is tempomuz yüzünden gidemiyoruz . Gitsek 2 gün kalabiliyoruz. Onda bile babası niye geldiniz, 2 gün icin bu kdr para verilir mı diyo.
Aslında bendeki birikmislik ve su dönemdeki hassasligim.
Yoksa kimseyi zorlamam gel diye ki simdi de zorlamadım.
ben seni çok iyi anlıyorum benimde ailem yanımda olamadı emin ol bu özel günde sevmediğim biri bile olsa gözüm arar oldu kapıda ama sorumsuz birine de bunlar ağır geliyor işte sen söyleniyo diyosunya belki eşin aramış yalnız bırakmayın diye gidin yanına falan demiş olabilirmi?yani benim ailem ilgilenmiyor demesin ailesi demiş olabilirmi yazık adama ya

Son düzenleme:
Tesekkur ederim chess, derdimi anlatabildim sonunda :) yazıyla anlatınca onsan zorlanıyor:)
Ama burdan başka anlatabileceğim hic bı kimse yok söylemek te istemiyorum kimseye.
Beni su anda üzen bu kdr söylenmesi. Bnm ailem de aksine her konuda cok ilgili. Kocam da kendi ailesini ne kadar bilse de bnm ailemi gördükçe , kendi ailesinden cok benim ailenin ona ilgisini gördükçe cok üzülüyor.
Onlara da bı sey soyleyemiyor bir tek bana söylüyor , üzüntüsüne bir ben şahit oluyorum yani :(

Back