• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemin ilgisizliği..

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
1.986
1.002
333
Arkadaşlar merhaba,

İmzamdanda göründüğü gibi hamileyim.
5 yıldır evliyim ve ilk bebeğimiz. 3 yıl k.v ile birlikte oturduk maalesef.. Kısa öz geçmiş yapacak olursak düğün zamanları, ev zamanları.. kısacası biz herşeyimizi kendimiz yaptık, eşimin ailesi maddi manada hiçbirşeye karışmadılar.Suan kendi evimizdeyiz . Bu yüzden de Kayınvalidem ile aramız biraz soğuktur. Yani mesafeliyizdir.Yıllardır böyle, çok sıcak yakın değildir bana karşı. Bende zamanında bana yapılan ve oluşan seylerden dolayı ona karşı sıcak davranamıyorum. Davranışları, konuşmaları.. zamanında çok cevap veremediğimden dolayı hep içime attım ve mesafeli olmama sebep oldu. Şuan çok detaya girmek istemiyorum yoksa cok uzun sürecek.
Suan hamileyim ve ne kadar hamile olduğumu ve cinsiyetini bile bilmiyorlar. Çünkü kendisinde bana hal hatır sormak yoktur. Bende kendi kendime açıp telefonu cinsiyeti erkek şu kadar hamileyim demek istemiyorum.. Hani yanyanayken de öyle.. Eşim de boşuna alınganlık yapıyorsun diyor. Ben alınganlık yaptığımı düşünmüyorum. Yani çok sıcak davranmasını beklemiyorum tabii istemiyorum da.. Ama insan en azından bi hal hatır sorar, torunları sonuçta bu..

Yani şöylede bir durum var.. bebek olmadan önce sürekli sen çalış ben bakarım diyordu. Bende ben bebek yapmayı planlıyorsam kendim bakarım demiştim. Yani kendisi sürekli bizde kalma merakı var da. Mesela birgün gelseler oturmaya k.p im hadi kalkalım dese kalırım burada ne olacakki der hemen. Kendini hemen bize atma çabasında . Açıkçası etliye sütlüye hiçbirşeye karışmayıp bu şekilde davranması bende takıntı haline geldi.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,

5 yıldır evliyim ve ilk bebeğimiz. 3 yıl k.v ile birlikte oturduk maalesef.. Kısa öz geçmiş yapacak olursak düğün zamanları, ev zamanları.. kısacası biz herşeyimizi kendimiz yaptık, eşimin ailesi maddi manada hiçbirşeye karışmadılar.Suan kendi evimizdeyiz . Bu yüzden de Kayınvalidem ile aramız biraz soğuktur. Yani mesafeliyizdir.Yıllardır böyle, çok sıcak yakın değildir bana karşı. Bende zamanında bana yapılan ve oluşan seylerden dolayı ona karşı sıcak davranamıyorum. Davranışları, konuşmaları.. zamanında çok cevap veremediğimden dolayı hep içime attım ve mesafeli olmama sebep oldu. Şuan çok detaya girmek istemiyorum yoksa cok uzun sürecek.
Suan hamileyim ve ne kadar hamile olduğumu ve cinsiyetini bile bilmiyorlar. Çünkü kendisinde bana hal hatır sormak yoktur. Bende kendi kendime açıp telefonu cinsiyeti erkek şu kadar hamileyim demek istemiyorum.. Hani yanyanayken de öyle.. Eşim de boşuna alınganlık yapıyorsun diyor. Ben alınganlık yaptığımı düşünmüyorum. Yani çok sıcak davranmasını beklemiyorum tabii istemiyorum da.. Ama insan en azından bi hal hatır sorar, torunları sonuçta bu..

Yani şöylede bir durum var.. bebek olmadan önce sürekli sen çalış ben bakarım diyordu. Bende ben bebek yapmayı planlıyorsam kendim bakarım demiştim. Yani kendisi sürekli bizde kalma merakı var da. Mesela birgün gelseler oturmaya k.p im hadi kalkalım dese kalırım burada ne olacakki der hemen. Kendini hemen bize atma çabasında . Açıkçası etliye sütlüye hiçbirşeye karışmayıp bu şekilde davranması bende takıntı haline geldi.

ilgilenmeseler de normal birseymis gibi torunlari olacagini soylemekten birsey olmaz. ama bu tavrinda haklisin. istedigin tepkiyi alamasan da onemli bir habeer sonucta. sen soylersin gerisini onlar dusunsun. benmkiler de hic tepki vermediler. cinsiyetini soyledik yine oyle. simdi sevmek istiyolar ben sevdirsem de gonlum kirik icimden gelmiyor. ama onlarin da hakki ne diyelim

Aranızı düzeltmek içinde siz adım atmayın bence çünkü daha sonra kendini haklı konuma koyar suçlu siz olursunuz ayrıca bu durumda eşinizinde annesine alınması gerek sonuçta onların torunu ve heyecan duymaları gerek bunun için

oglunun canı sıkılsın bırakta. siz neden o iki canlı halinizle kendinizi stres topu yapıyosunuzki:KK14:

Bence kv yi bu kadar önemsemeyin buna kırılması gereken de oğludur siz değil ..
Eğer sizle ilgilenmiyorsa sizde mesafeli olursunuz ..

Bende öyle yapıyorum. Ama eşimde alıngansın diyip duruyor. Aslında beni tedirgin eden yarın bigün çocuğa bakma bahanesiyle kalmak istemeleri ..

Aranızı düzeltmek içinde siz adım atmayın bence çünkü daha sonra kendini haklı konuma koyar suçlu siz olursunuz ayrıca bu durumda eşinizinde annesine alınması gerek sonuçta onların torunu ve heyecan duymaları gerek bunun için

Eşim benden bile heyecanlı bebeğimizz için. Ama ailesine böyle durmaları konusunda arka çıkıyor. Sanki normalmiş gibi. En basiti dün akşam annesiyle konuştu. Bende dedimki bak doğru söyle beni yada bebeğimizle ilgili birşey söyledimi dedim Hayır dedi. Bende şaşırmadım dedim. Boşuna alınganlık yapıyorsun diyor. :KK34:

Arkadaşlar merhaba,

aman daha ne istiyorsun, herkesin kv si her şeye karışır, sizin ne güzel karışmıyormuş bir şeye. kusura bakmayın ama bulmuş da bunuyorsunuz. ben de hamileyim ve konumu okumanızı tavsiye ederim. http://www.kadinlarkulubu.com/forum...m-dogmamis-cocugumun-ismine-karisiyor.767626/
yani inanın her şeye karışması çok daha yıpratıcı. bence bulunduğunuz durumun keyfini sürün.

Oğlu takmıyorki.. Yok işi vardır yok şu yok bu diyerek arayamamıştır vs vs vs.. diyor sanki çok yoğun çalışan iş kadını

Sizin bozulmanız eşinizin annesine tepkisiz kalması mı ??
Bence umursamayın herşeye gelip gidip burnunu sokmasından iyidir .

ilgilenmeseler de normal birseymis gibi torunlari olacagini soylemekten birsey olmaz. ama bu tavrinda haklisin. istedigin tepkiyi alamasan da onemli bir habeer sonucta. sen soylersin gerisini onlar dusunsun. benmkiler de hic tepki vermediler. cinsiyetini soyledik yine oyle. simdi sevmek istiyolar ben sevdirsem de gonlum kirik icimden gelmiyor. ama onlarin da hakki ne diyelim

Tabii ki hakları ama sonuçta 5-6 tane çocukları yok. eşimin bir abisi var sonucta ve onunda bir çocuğu yani bir torunları var. İnsan bu dönemde gerçekten biraz hassas oluyor. Ben evime gelsin işimi gücümü yapsın demiyorum. Sonucta çalısıyorum ve herşeyimi yapabiliyorum gebeliğim ne kadar ağır geçse de.. çok şükür.

Sizin bozulmanız eşinizin annesine tepkisiz kalması mı ??
Bence umursamayın herşeye gelip gidip burnunu sokmasından iyidir .

Yoo kesinlikle ben eşime hiçbir zaman ailesine karşı kışkırtmadım. Yani git annene tepki ver neden böyle yapıyor diye. Hem onların bu kadar vurdumduymazlıklarına şaşıyorum hemde eşimin bunu çok normal karşılamasına. Zaten benim asıl korkumda ilerde çok fazla sahiplenecek olmaları.. zira diğer torunlarına kendi çocuklarıymış gibi davranıyorlar.

umursamasın daha iyi umursayınca daha dert olur size boşver öyle davranırsa torunu da öyle bilir onu.

Tabii ki hakları ama sonuçta 5-6 tane çocukları var. eşimin bir abisi var sonucta ve onunda bir çocuğu yani bir torunları var. İnsan bu dönemde gerçekten biraz hassas oluyor. Ben evime gelsin işimi gücümü yapsın demiyorum. Sonucta çalısıyorum ve herşeyimi yapabiliyorum gebeliğim ne kadar ağır geçse de.. çok şükür.
ben de o donemlerden gectim anliyorum. esinizle bir karar verin. olmayinca olmuyor. keske insanlar daha duyarli olsa

Eşim benden bile heyecanlı bebeğimizz için. Ama ailesine böyle durmaları konusunda arka çıkıyor. Sanki normalmiş gibi. En basiti dün akşam annesiyle konuştu. Bende dedimki bak doğru söyle beni yada bebeğimizle ilgili birşey söyledimi dedim Hayır dedi. Bende şaşırmadım dedim. Boşuna alınganlık yapıyorsun diyor. :KK34:
bence eşinizde farkında ailesinin davranışlarının doğru olmadığının ama sizin alttan almanız için size baskı yapıyo gibi geldi bana

Back
X