Kayınvalidemin devamlı eltimi övmesi

Benim de elimde değil maalesef, düşündükçe sinir oluyorum...Bir de abartıp gerçeği çarpıtarak övmeye çalışması yok mu k.validemin...Yok ona ilk yemeğe gittiklerinde yaptığı yemeklere herkes bayılmış vs...Halbuki eşim o zaman bana hepimiz aç kaldık, ayıp olmasın diye yemekleri bitirmeye çalıştık diye gülerek anlatmıştı kaç sene önce...Komedi vallahi...

Bence belirtin nisanliniza. Annesini sizin yanınızda bir kere uyarsin. Ayy sinir olurum böyle bayanlara.. Ece de kendi kendine tavan yapmış anlaşılan. Bence kendinden asla ödün verme.

Hatta tatli dille kv ni kendin uyar. O Ece, ben benim anne sürekli Ece'yi örnek vermene gerek yok. Ben sürekli başkalarından yada annemden örnek veriyor muyum de.

Gerçekten bunun için kendini üzmeye değmez. Aynısını ben de yaşadım evliliğimin ilk yıllarında. Kv eltimi çok över çocuklarına bile benimkilerden çok ilgilenirdi ama ne oldu "sap döner kasap döner, gün gelir hesap döner" benim hiç bir kötülüğümü görmeyen kv eltimden çekmediği kalmadı. Sen sana düşen saygıyı göster kendini ezdirmeden gerisini Allah'a bırak.

Sana laf gelmeyecek şekilde davran. Saygı da kusur etme
Sunu bil ki senin kulvarın farklı yurtdısında egıtım almıssın
Herkes yemek yapar ev temızler milleti güldürmek için çabalar
Senin böyle bir kaygın olmamalı rahat ol ve onun yapmak istediğini anlamamıs gıbı davran yuz ıfaden asla değısmesın o An aklından baska bırsey gecır. Yuz ıfadenın degısmemesı onu cıldırtır ıstedıgını de elde edemeyıp kalır.elit olun avam hareketler sıze gore degıl
Bu hareketler kucuk beyınlerın kucuk oyunları ilahi mutlu oluyorsa bayan ne ala vicdanına selamlar

Ben olsam tam da kv bunu dediğinde ' Sahi mi? Allah Allah x o gün aç kaldık, ayıp olmasın diye yedik demişti oysa.
Neyse onun damak tadına uymamış demek ki' derdim.

İstediğini düşünsün. Abuk sabuk konuşmasın boş yere övgü yapcam diye.
Karşısında salak yok bilsin.

Bu kadar sessiz durman niye?

Bence evlendikten sonra sen de oyle deger goruceksin gibi geldi bana. ayrica eltinin yaninda da seni ovuyordur belki. ben böyle gelinini oven kayinvalide gorunce hayret ediyorum, 3 yillik evliyim kvdem kendi akrabalarini yegenlerini hep over benim yanimda ama bana karsi iyi tek bir soz duymadim agzindan hep bi yerme yerin dibine sokma cabasi. Ameliyat oldu 2 hafta hizmetini ettim yemegini yaptim kpim ve kayinbiraderim cok severler yemeklerimi sagolsunlar her defasinda da soylerler ama kvdem agzini acipta kizim sagol bile demedim yaptiklarimi elestirerek tika basa yedi sadece :) sukret yani daha kotuleri de var :)

bir şey dikkatimi çekti, şahit olamama konusunda emin misiniz ?
daha iki hafta kadar önce nikah işlemlerimizi yaptık ve anne baba dışında herkes olur dediler...
yani abla abi kardeş olabilirmiş..

ki böyle demeseler bile, ablasına şahitlik etmiş, kardeşinin şahidi olmuş pek çok tanıdığım var...
resmen nikahlarındaydım yani... gayet de oldu :)

belediyeden belediye ye fark mi ediyor ya hu ?
bu nasıl iş ?

Nil'in bi' şarkısı vardı ...

"Hayat bazen birini seçer
Biz "pas!" deriz söz Pelin'e geçer
Pelin'in aşkı şuymuş, dünyada bulunmaz
Pelin'in fikri buymuş, Pelin'le yarışılmaz
Bak Pelin'e Pelin'e..."

Öncelikle merhaba konunu okurken bu şarkı geldi dilime, söyleyip durdum :) Benzer şeyleri söz nişanlılık evresi ve evliliğimin ilk yıllarında ben de yaşadım. Hatta benim nişanım ertelendi "eltim doğum yapıyor" diye. Ben o zamanlar şubat tatilinde istemiştim tüm kuzenler toplanalım şehir dışında ünv. okuyanlar da vardı çünkü. Ama olur mu ELTİM aralıkta doğum yapmasına rağmen şubatta olsun dediğim nişan tarihimi nisan ayına atabilmeyi başardı, "bebek küçük olacakmış, biraz büyür ele gelirmiş vs.." Bu nedenle kuzenlerimin çoğu gelemedi nişanıma... O zamanlar iki aile arasında sıkıntı çıkmasın diye, bir şey dememiştim kayın valide kayın peder ikilisine.. Velhasıl, kayın valide sürekli eltimi övdü bana, " x bizi çok benimsedi. şöyle hamarat, böyle titiz" gibi bin bir çeşit cümleleriyle.. Bende her zaman onay veren kafa sallama hareketimi yaptım, hep sustum ama bir yerden sonra çok sıkıldım. Zamanın birinde eltim kayın valide kayın peder'e terbiyesizlik yaptı. Benim de lafım hazırdı zaten.. Hiç içimde tutmadım.. " Bu muydu yıllarca bana övdüğünüz?" dedim, bu da onlara yetti zaten.. O kadar şımarmıştı ki eltim "her şeyi ben yaparım ben bilirim" tavırlarındaydı. Balon söndü şimdi, o kadar çok havalanmıyor eskisi gibi..

Benim kavindelimde oyleydi 3 eltiydik ortanca eltimi surekli oven goklere cikaran biriydi.. Birgun kayinvalidemin gorumcesi yani esimin halasini bende ona ovmeye basladim ayy cok guzel konusuyor, kelimeleri tane tane seciyor,cok kibar,gelinlerini nasil guzel koruyor vs vs diye bi sure surekli konustum ve baktim eltimi anmaz oldu Sende dene bakalim

Bu herkeste böyledir, ilk basta seversin,biz anne kız gibi olacağız dersin sonra gerek kv gerek gelin ya değişir ya farklı yonlerini de gostermeye baslar ve uzaklasmaya başlanır.
İlla bir olay yaşamakta gerekmiyor bunun için, bazen bir bakış bazen bir kelime yeter.
Benimde kv ile çok olayım olmadı ama bana cok kurnaz gelir.bunu zamanla sohbet etmelerden,benim dışımda gelisen olayları uzaktan gozlemlerken vs çıkardım vevona göre de gardımı aldım.
Senin tek yapacağın bu muhabbetlere fazla girmeden gözlemlemek. Zamanla daha da iyi taniyacaksin ve ona göre tutumunu belirleyeceksin

Ben de kayinvalidem için ece gibiyim beni çok sever her yerde beni anlatır durur. Ama inan hiç oley ben eceyim demedim. Bizim eve daha sık gelip daha uzun kalmak ister. Bizim de daha sık gitmemiz ister. Sevmese bundan iyi diyeceğim nerdeyse. Bana diyor mesela senle evlenince oğlumu daha çok sevmeye başladım.

En yakın arkadaşımın nikah şahidi abisiydi. Ben de anlamadım nasıl olmaz demişler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…