- 22 Kasım 2010
- 11.099
- 19.414
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
,bir şey olacağı yok tabii de hayret ettim açıkçası.Aman sizi eltinizden az sevse ne olacak? Çocuklarından torunundan daha çok eltinizi sevse ne olacak? Umursamayın eşinizle kendi hayatınıza bakın.
Boşverin onu sevsn. İlerde hastalığı vs olunca o koşar işte her şeyine siz keyfinize bakın :)),bir şey olacağı yok tabii de hayret ettim açıkçası.
Size gerçekçi gelmeyebilir ama böyle egolarim yoktur. Kayinvalideme çok değer verdiğim de söylenemez kimin fotosunu isterse profil fotosu yapabilir.kıskandığım doğru bunu inkar edecek değilim. ama başka kim olsa bunu çok büyük olgunlukla karşılarmış gibi konuşuyorsunuz ve bu da hiç gerçekçi değil kusura bakmayın. ayrıca resmi kendisinin koyduğu kesin, gayet de iyi anlar teknolojiden.
Size gerçekçi gelmeyebilir ama böyle egolarim yoktur. Kayinvalideme çok değer verdiğim de söylenemez kimin fotosunu isterse profil fotosu yapabilir.
Ama her insan bir değil ki sizin çok sevip anlaştiğiniz birini anneniz sevmeyebilir. Benim uğruna öleceğim arkadaşimi eşim sevmez mesela. Ben de bana niye seviyorsun diye sorma hakkini vermem ona, o sevmiyorsa görüşmez ama bana karişamaz. Demek ki onlar ayni frekansta.bunun egoyla alakası yok. sadece bazı huylarından ötürü pek sevimli bulmadığım birini k.validemn bu kdr el üstünde tutması, bıkmadan usanmadan övmesi benim için oldukça şaşırtıcı. benim de sevdiğim ve onda görebildiğim şeyler olsa inanın ki takılmam bu kadar. aa evet şu şu haklı sebeplerle seviliyor ve ben de seviyorum ztn derim. ama yok işte. diyeceksiniz siz sevmiyorsunuz diye k.valideniz de mi sevmesin. eh seviyor zaten. ama bu durumda şaşırmak kadar doğal bişey yok bana göre. absürd bi durum yok yani benim hislerimde.
kendi konumu hortlatıyorum ama az önce gördüğüm şeyi biriyle paylaşmazsam çatlardım :) ee bunu başka kimseye anlatamayacağım için mecburen buraya yazıyorum :)
k.validemle watsapp tan yazışırız sık sık. kendisine beğendiğim gelinlik modellerini atarım-malum o dikecek-yorumlar yaparız. az önce watsapp profil fotosu dikkatimi çekti: eltimin resmievet yanlış duymadınız, eltimin muhtemelem k.validem tarafından sahilde çekilmiş sadece yüzünün çıktığı bir foto. vay arkadaş bu nasıl sevgidir, saygıyla eğiliyor ve susuyorum kadının 4 çocuğu 2 torunu var ama o koya koya büyük gelininin tek fotosunu profil resmi yapıyor vay arkadaş hanginize yapıldı bu söyleyin hanımlar
Benim valla umrumda degil. Istedigi gelinini cok sevebilir. Ben kendisini severim ama beni tek ilgilendiren oglu olur su durumda. sen de ne kadar takilmissin ya, kiskanacagin en son konu olsun bu.kıskandığım doğru bunu inkar edecek değilim. ama başka kim olsa bunu çok büyük olgunlukla karşılarmış gibi konuşuyorsunuz ve bu da hiç gerçekçi değil kusura bakmayın. ayrıca resmi kendisinin koyduğu kesin, gayet de iyi anlar teknolojiden.
Çok büyük bir dert değil belki ama canımı sıkan bir durumu paylaşmak istiyorum sizle. daha önce de eltime gıcık oluyorum diye bir konu açmıştım, bilenler bilir. Biz daha 3 günlük nikahlıyız, düğünümüz 3-4 ay sonra olacak. Ben başka şehirde çalışıyorum, bu yaz tayin isteyeceğim için nikahı erken yaptık. Eltime gıcık olmama sebep olan durum k.validemin onu inanılmaz derecede övmesi. Adeta yerlere göklere sığdıramıyor. Eltimin adına Ece diyelim, abartısız iki lafından biri Ece şöyle Ece böyle, Aa Ece o konuda çok iyidir, Ece nin annesi Ece nin işi vs vs....Uzayıp giden bir liste. Tamam gelinini çok seviyor farkındayım, ancak her konuda onu öne sürmesi ve özellikle de onu öne sürerek bende eksik gördüğü şeyleri yüzüme vurması beni çok bozuyor.
Mesela ben son 2 yıldır yurt dışında master yapıyordum, yurt dışında kaldığım süre zarfında çok kilo aldım. K.validem beni tanıdığında inceciktim. Eltim de kısa boylu minyon tiplidir. Akça pakça tam Ordu gelinisin (Eşimim ailesi Ordulu) dedi bana kvalide geçenlerde. Sonra da Ece de sabah akşam demeden spor yapıyor, her tarafı kas doldu vs diyor. Diyeceksiniz belki aklına geleni söyleyen içinde kötülük olmayan biridir ama laf sokarak ve özellikle bu konuşmaları yaptığı çok belli. Sonra, benim mutfakla aramın pek iyi olmadığını bilir. Ece de yeni yeni yemek yapmaya başlamış. Annemlerle otururken diyor ki Ece daha yeni başladı ama çok güzel yemekler yapıyor, ilerde ev yemekleri yapan bir yer açmak istiyor, şahane yapar ztn bu işi vs diyor...Ki kızın mutfağının benden pek de farklı olmadığını eşim de diğer abisi de söyleyip duruyorYani böyle abartılı konuşmaları da var.
Bu arada eltim 3 gün önce bizim nikahımızda eşimin de şahidi oldu. Eşim aslında iki abisinin olmasını istiyordu ama 1.dereceden akrabanın şahitlik yapamayacağını orda öğrendik. Eşimin teyzesi de orda dururken tutup onu şahit yaptılar. Aile içinde inanılmaz bir değer görüyor. Buna bir şey dediğim yok ama k.validem arada bana laf sokup onu övmeye devam ettikçe içim sıkılıyor ve ister istemez soğuyorum. bU ARADA Ece de aileden gördüğü değerin ve pohpohlanmanın farkında olduğu için kasım kasım kasılan ve bana çok soğuk davranan biri. Sizce ben abartıyor muyum? Bu kötü düşüncelerden arınmak için ne yapmam gerekir? Zaten tayin sürecim biraz karışık, nasıl düzen kuracağız vs dertleri de başımda varken bir de bunları kafama takmak istemiyorm...
Çok doğru bir tespitte bulunmuşsunuz. Size katılıyorum. Aynı şeyi yaşıyorum. Benim kayınvalidemde eşimin abisini,abisinin eşini ve onşardan olan çocukları çok sever. Her daim yanlarında olur. Sever,korur,kollar. Ve asla ayırım yaptığını kabul etmez. Ben önce mücadele etmeye çalıştım ama sonrasında pes ettim.şimdi bayramdan bayrama canım isterse ararım istemezse aramam. O benim yanımda olmadığı için bende onu umursamam. Aslında bu ona ödül oluyor. Çocuklarımın hiçbir yükünü çekmiyor. Her eziyetimi kendi aileme. Olsun napalım. Böyle kabul ettik.Kayınvalideniz Eltinizi çok seviyor ise bunun tek nedeni: Oğlunu çok ama çok sevip değer vermesiyle alakalı olabilir. Oğlunu çok sevdiği için onun hanımını da çok seviyor değerli görüyor olabilir? Hatta onların çocukları olunca el bebek gül bebek sevecek olan da yine kv deniz olacaktır. Bu kanıya nerden mi vardım?
Çevremde çok gördüm böyle insan tipleri.
Kayınvalide en çok hangi oğluna düşkünse ve daha çok bağlıysa otomatikmen o oğlunun karısına ve çocuklarına da aşırı düşkün ve alakalı oluyor. İzledim takip ettim sahiden de hep öyle..... Bu kayınvalidenin oğlu değilde kızları arasında da olabilir. Misal; bende yıllarca kv tarafından hep "büyük kızının kocası ile ilgili övmelerini" duymak zorunda bırakılmışımdır. Damadım böyle,damadım şöyle! Yere göğe sığdırmaz onu. Ve görümcem ilk kızıdır. Damadını çok sever över (inanın eşimden yani öz oğlundan bile çok değer verir damadına) hal böyle iken onların çocuklarına da bayılır kendisi. O torunları baştacıdır. Hataları bile olsa kendi üzerine alır suçu. Toz kondurmaz. Benimkiler ikinci sınıf vatandaşıdır gözünde....Ben kabullendim artık. Ne desem boş. Ben ne kadar gördüğüm haksızlığı ortaya atsamda söylesem de Kv asla kabul etmez. Çenemi yormama değmez. Allah bilsin....
Ben demiyorum sizin eşinizi, yani oğlunu sevmiyordur. Yanlış anlaşılmasın. Ama eltinizin evli olduğu oğlu, belkide kv' nizin gözünde farklı bir yerdedir. Ondan belkide bu aşırı sevgi...??
Çok doğru bir tespitte bulunmuşsunuz. Size katılıyorum. Aynı şeyi yaşıyorum. Benim kayınvalidemde eşimin abisini,abisinin eşini ve onşardan olan çocukları çok sever. Her daim yanlarında olur. Sever,korur,kollar. Ve asla ayırım yaptığını kabul etmez. Ben önce mücadele etmeye çalıştım ama sonrasında pes ettim.şimdi bayramdan bayrama canım isterse ararım istemezse aramam. O benim yanımda olmadığı için bende onu umursamam. Aslında bu ona ödül oluyor. Çocuklarımın hiçbir yükünü çekmiyor. Her eziyetimi kendi aileme. Olsun napalım. Böyle kabul ettik.
profil fotosu mesajini okunca sok gecirdim.. e bukadarinada pes, insan yaparda bukadarda yapmaz
ben sana cok hak verdim canim, sende mesafeni koy hepsinden uzak ol, kvdede senden bir beklenti icine girmesin, madem digerine okadar deger veriyor bulasigini camasirini ev isinide o yapar, hasta oluncada o biricik kizi bakar madem okadar cok seviyor
sende bastan uzak ol, sende baska kayinvalideleri ov surekli onun yaninda