Kayınvalidemin devamlı eltimi övmesi

Size gerçekçi gelmeyebilir ama böyle egolarim yoktur. Kayinvalideme çok değer verdiğim de söylenemez kimin fotosunu isterse profil fotosu yapabilir.

Size gerçekçi gelmeyebilir ama böyle egolarim yoktur. Kayinvalideme çok değer verdiğim de söylenemez kimin fotosunu isterse profil fotosu yapabilir.

bunun egoyla alakası yok. sadece bazı huylarından ötürü pek sevimli bulmadığım birini k.validemn bu kdr el üstünde tutması, bıkmadan usanmadan övmesi benim için oldukça şaşırtıcı. benim de sevdiğim ve onda görebildiğim şeyler olsa inanın ki takılmam bu kadar. aa evet şu şu haklı sebeplerle seviliyor ve ben de seviyorum ztn derim. ama yok işte. diyeceksiniz siz sevmiyorsunuz diye k.valideniz de mi sevmesin. eh seviyor zaten. ama bu durumda şaşırmak kadar doğal bişey yok bana göre. absürd bi durum yok yani benim hislerimde.

Ama her insan bir değil ki sizin çok sevip anlaştiğiniz birini anneniz sevmeyebilir. Benim uğruna öleceğim arkadaşimi eşim sevmez mesela. Ben de bana niye seviyorsun diye sorma hakkini vermem ona, o sevmiyorsa görüşmez ama bana karişamaz. Demek ki onlar ayni frekansta.

tam bir zavallıymış kv niz başka bir şey demiyorum

Benim valla umrumda degil. Istedigi gelinini cok sevebilir. Ben kendisini severim ama beni tek ilgilendiren oglu olur su durumda. sen de ne kadar takilmissin ya, kiskanacagin en son konu olsun bu.

Benim ki de eltimi hiç sevmez bana hep eltimi kötülerdi (henüz kaynımla sevgililer daha evlenmediler).Kızla ilk defa yüz yüze geldik ve beni dışladı onunla takıldı üstelik yanımızda benim arkadaşım da vardı.Arkadaşımın dikkatini çekmiş kaynanan seni sevmiyor diğerini daha çok seviyor sanki yoksa kavga mı ettiniz dedi.Ne diyeceğimi bilemedim.Çok üzülmüştüm nişanlıma anlatmıştım nişanlım bana hak vermişti ama bir kavgamız da o konu açıldı ve sen kıskançsın diye saçmaladı..Bir daha da bu konuyu açmadım.Demem o ki eşinize söylemeyin inş. kendiliğinden fark eder de annesini uyarır..Hem boş verin gitsin varsın onunla daha yakın olsun,çok muhabbet tez ayrılık getirir demişler..

Kayınvalideniz Eltinizi çok seviyor ise bunun tek nedeni: Oğlunu çok ama çok sevip değer vermesiyle alakalı olabilir. Oğlunu çok sevdiği için onun hanımını da çok seviyor değerli görüyor olabilir? Hatta onların çocukları olunca el bebek gül bebek sevecek olan da yine kv deniz olacaktır. Bu kanıya nerden mi vardım?
Çevremde çok gördüm böyle insan tipleri.
Kayınvalide en çok hangi oğluna düşkünse ve daha çok bağlıysa otomatikmen o oğlunun karısına ve çocuklarına da aşırı düşkün ve alakalı oluyor. İzledim takip ettim sahiden de hep öyle..... Bu kayınvalidenin oğlu değilde kızları arasında da olabilir. Misal; bende yıllarca kv tarafından hep "büyük kızının kocası ile ilgili övmelerini" duymak zorunda bırakılmışımdır. Damadım böyle,damadım şöyle! Yere göğe sığdırmaz onu. Ve görümcem ilk kızıdır. Damadını çok sever över (inanın eşimden yani öz oğlundan bile çok değer verir damadına) hal böyle iken onların çocuklarına da bayılır kendisi. O torunları baştacıdır. Hataları bile olsa kendi üzerine alır suçu. Toz kondurmaz. Benimkiler ikinci sınıf vatandaşıdır gözünde....Ben kabullendim artık. Ne desem boş. Ben ne kadar gördüğüm haksızlığı ortaya atsamda söylesem de Kv asla kabul etmez. Çenemi yormama değmez. Allah bilsin....

Ben demiyorum sizin eşinizi, yani oğlunu sevmiyordur. Yanlış anlaşılmasın. Ama eltinizin evli olduğu oğlu, belkide kv' nizin gözünde farklı bir yerdedir. Ondan belkide bu aşırı sevgi...??

Çok doğru bir tespitte bulunmuşsunuz. Size katılıyorum. Aynı şeyi yaşıyorum. Benim kayınvalidemde eşimin abisini,abisinin eşini ve onşardan olan çocukları çok sever. Her daim yanlarında olur. Sever,korur,kollar. Ve asla ayırım yaptığını kabul etmez. Ben önce mücadele etmeye çalıştım ama sonrasında pes ettim.şimdi bayramdan bayrama canım isterse ararım istemezse aramam. O benim yanımda olmadığı için bende onu umursamam. Aslında bu ona ödül oluyor. Çocuklarımın hiçbir yükünü çekmiyor. Her eziyetimi kendi aileme. Olsun napalım. Böyle kabul ettik.

Sizde kv nin sevmedıgi bır bayandan övgülere başlayın o elitinizin adını anmaya başlayıncabakalım nasil oluyormuş ama o pes edene kadar sizde bırakmayın

Benim de amcamın oğlunun böyle bir karısı var... Görseniz tipsizin önde gideni, onu da geçtim toplum içinde konuşmasından tutunda davranışlarına kadar itici bir insan... Bir de kendini beğenmişki sormayın kasım kasım kasılır... Gel görki kayınvalidesinin gözünde dünyanın en muhteşem varlığı bir övüyorki inanamazsınız... Kadın onu tuttu torpille belediyeye kadrolu eleman olarak aldırdı bir de...

Bende aynı durumdayım..Sadece övse umrumda değil ama benimle kıyaslıyor sürekli...Nişanlıyken güzel bi şekilde anlatmaya çalıştım kıyaslamanın hoş bişey olmadığını ama hiç kar etmedi..Gözünde öyle bir önemi varki söyledikleri emir gibi..Kıskanç biri değilim,övsün dursun,banane ama işler bi noktadan sonra bana dönüyosa,nişan düğün kına ne varsa hazırlık aşamasında ona yapılanın birebir aynısı olması konusunda (yüzükten tutunda kına kıyafetine kadar) baskı yapılıyosa, karşı çıkarım tabiki..Alışveriş yaptığımız mağazalar bile (ki daha biçok şey) aynı seçildi düşünün..Herşey onunki gibi olacak tavrı, düğünümün yapılacağı mekanın eltimin düğünün yapıldığı yerde olması gerektiğine kadar dayandı..Nerdeyse düğünden vazgeçiyodum..Çıldırma aşamasına geldim..
Evlendim..Kayınvalidemle mecbur kalmadıkça görüşmüyorum..Eltimle hiç görüşmüyorum..Kayınvalidenin şımartıldığı biri olarak düğünümde mevzu çıkarttı.(sadece bu değil üstelik)..Sonrasında kayınvalide bunun hesabını da yine bana sordu..Hiç muhattabım değiller olanlardan sonra..Umrumda değiller..
Ben kocamla mutlu olayım başka bişeycik istemem..

Evet ona,onlara ödül...Biz durumu kabul edip,incinip kenara çekildikçe onların umurunda mı sanki? Resmen ayırım yapmış oluyorlar. Kabul etmezler tabi. Bende kesinlikle ne arıyorum ne soruyorum eskisi gibi. Herkes hak ettiğini görür...Çok sevip övdüğü damadı bakar artık ona bana güvenmesin...

profil fotosu mesajini okunca sok gecirdim.. e bukadarinada pes, insan yaparda bukadarda yapmaz

ben sana cok hak verdim canim, sende mesafeni koy hepsinden uzak ol, kvdede senden bir beklenti icine girmesin, madem digerine okadar deger veriyor bulasigini camasirini ev isinide o yapar, hasta oluncada o biricik kizi bakar madem okadar cok seviyor
sende bastan uzak ol, sende baska kayinvalideleri ov surekli onun yaninda

k.validemin bir kız kardeşi var. yani eşimin teyzesi. o da eltimi seviyor belli ama k.validem gibi tapma derecesinde değil. bana da k.validemden daha samimi ve sıcak geliyor bana olan yaklaşımı. beni de dilinden düşürmüyor tıpkı k.validemin eltimi düşürmediği gibi. ben de k.validemi yanında teyzeyi öve öve bitiremicem buna karar verdim sanki k.validem oymuş gibi davranıcam, bakalm napıcak :) :)

Inadina inadina başka kv övün ne kadar olgun anlayışli felanca gelin nekadar şans li milletde ne şans var işte birazda boynunu büküp....... çatlar hasedinden kv

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…