Çok büyük bir dert değil belki ama canımı sıkan bir durumu paylaşmak istiyorum sizle. daha önce de eltime gıcık oluyorum diye bir konu açmıştım, bilenler bilir. Biz daha 3 günlük nikahlıyız, düğünümüz 3-4 ay sonra olacak. Ben başka şehirde çalışıyorum, bu yaz tayin isteyeceğim için nikahı erken yaptık. Eltime gıcık olmama sebep olan durum k.validemin onu inanılmaz derecede övmesi. Adeta yerlere göklere sığdıramıyor. Eltimin adına Ece diyelim, abartısız iki lafından biri Ece şöyle Ece böyle, Aa Ece o konuda çok iyidir, Ece nin annesi Ece nin işi vs vs....Uzayıp giden bir liste. Tamam gelinini çok seviyor farkındayım, ancak her konuda onu öne sürmesi ve özellikle de onu öne sürerek bende eksik gördüğü şeyleri yüzüme vurması beni çok bozuyor.
Mesela ben son 2 yıldır yurt dışında master yapıyordum, yurt dışında kaldığım süre zarfında çok kilo aldım. K.validem beni tanıdığında inceciktim. Eltim de kısa boylu minyon tiplidir. Akça pakça tam Ordu gelinisin (Eşimim ailesi Ordulu) dedi bana kvalide geçenlerde. Sonra da Ece de sabah akşam demeden spor yapıyor, her tarafı kas doldu vs diyor. Diyeceksiniz belki aklına geleni söyleyen içinde kötülük olmayan biridir ama laf sokarak ve özellikle bu konuşmaları yaptığı çok belli. Sonra, benim mutfakla aramın pek iyi olmadığını bilir. Ece de yeni yeni yemek yapmaya başlamış. Annemlerle otururken diyor ki Ece daha yeni başladı ama çok güzel yemekler yapıyor, ilerde ev yemekleri yapan bir yer açmak istiyor, şahane yapar ztn bu işi vs diyor...Ki kızın mutfağının benden pek de farklı olmadığını eşim de diğer abisi de söyleyip duruyor
Yani böyle abartılı konuşmaları da var.
Bu arada eltim 3 gün önce bizim nikahımızda eşimin de şahidi oldu. Eşim aslında iki abisinin olmasını istiyordu ama 1.dereceden akrabanın şahitlik yapamayacağını orda öğrendik. Eşimin teyzesi de orda dururken tutup onu şahit yaptılar. Aile içinde inanılmaz bir değer görüyor. Buna bir şey dediğim yok ama k.validem arada bana laf sokup onu övmeye devam ettikçe içim sıkılıyor ve ister istemez soğuyorum. bU ARADA Ece de aileden gördüğü değerin ve pohpohlanmanın farkında olduğu için kasım kasım kasılan ve bana çok soğuk davranan biri. Sizce ben abartıyor muyum? Bu kötü düşüncelerden arınmak için ne yapmam gerekir? Zaten tayin sürecim biraz karışık, nasıl düzen kuracağız vs dertleri de başımda varken bir de bunları kafama takmak istemiyorm...