Kayınvalidemin bitmeyen bıktıran çekingenliği

En iyisi vurdum duymaz olmak o kendi kendine söylensin dursun sende nasıl istiyorsan öyle yap gelin sensin ,

Böyle düşünceli, anlayışlı ve sessiz kaynanayı bulmuşsun sesini çıkarma bence. Herkesin arayıpta bulamadığı şey.

allah atmış sen tutmuşsun canım benım yaaa

sen biraz buraları takip et kv elini eteğini öpersin.

Bence olayı farklı açıdan bakmayı dene ya kv tam tersi şekilde davransaydı bu daha zor olmazmıydı
Valla ben olsam hoşuma giderdi bu durum

Aslında oğlunun evi kendi kızının evinde damattan daha fazla cekiniliyor sanırım.iyi niyetli biri ben sevdim kv nizi☺ akışına bırakın çok düşmeyin üzerine. Beraber karsilikli kahve yapın kol kola dışarı çıkın. Sizden yük olmaktan aranizin bozulmasindan korkuyor

Klasik Kız evladı olmayan kayınvalide davranışları
Benzerini arkadaşım yaşadı
Eş dost çok tembihliyormuş kv yi,hep kötü örnekler veriyorlarmış ,kv de de böyle temkinliydi ,herşeyin kötüsünü düşünüyordu
Çocukları olunca azalmış,zamanla karşılıklı güvenle oturmuş
Ama hep Bi mesafeli Kvsi ,basıl davranacaklarını kestiremiyorlar galiba,kızları yol diyei

bu da mı dert demeyin..1 senelik evliyim..kv ile farklı illerde yaşıyoruz..kv eşime tam anlamıyla aşık..eşim de aşırı anneci,annesinin ağzına bakan bi tip değil ama gönlünü hep hoş tutmaya çalışır..eşimin tavırlarında beni rahatsız eden pek bi durum yok aslında..sadece evliliğimizin ilk zamanlarında eşim üzerinde aşırı bi baskı hissediyordu..kv ye tüm arkadaşları,oğlun evlenince seni unutacak böyle yakın olamayacaksınız,olsanız bile gelin kıskanır huzurları bozulur falan demişler..kadın da bunları oğluna empoze etmiş hep..eşim de sürekli ben anneme onu unutmadığımı onu ikinci plana atmadığımı ispatlamam lazım telaşına girmişti..hatta sadece annesine karşı değil teyzeleri ve anneanneye karşı bile..düşünün hergün arar annesini ve babasını ayrı ayrı..balayında bile aradı yurtdışındayken..benim için problem değil ama olaki arayamadı çok nadir de olsa..bi ton tasa eder ben annemi aramazsam beni unuttu diye kafayı yer diye düşünür..kv de de sürekli huzurunuzu bozcam beni arama deyip durdu aylarca..ama bi taraftan da her aramada bin tane iltifat eşime..oğlum ben senin beni unutmadığını biliyorum artık evlisin arayamadığın günler olabilir normal bu demek başka..aman aman huzurunuz kaçmasın sen karınla ilgilen beni boşver demek başka..ben aradığımda her kelimesini tarttı çok kısa cevaplar verdi hep..ben konuşmaya konuşturmaya çalıştıkça aman kavga çıkmasın diye hep mesafeli oldu..ben de aramaz oldum hiç..defalarca konuştum sen böyle yaptıkça sorun oluyo sanki ben çirkef sorunlu bi insanmışım gibi davranıyorsun diye..sizin ilişkinizi ben niye kıskanayım herkesin yeri ayrı diye..
bir haftadır bize gezmeye geldi..o kadar bunalttı ki hareketleri artık..mutfakta oluyorum mesela 2 dk lık ,eşimle kv salonda..hemen fısfısfıs karının yanına git benim yanımda durma..koltuğa oturcaz siz yanyana oturun ben karakedi gibi araya girmeyim..yemek yiycez aman siz karşılıklı oturun..otobüse bincez aynı..sürekli ben çıkayım isterseniz yalnız kalın..dışarı çıkalım gezelim beraber diyoruz,ikiniz başbaşa gidin..sürekli bi fazlalıkmış gibi davranma..hatalı bi davranış sergilemekten korkma..bi yaptığını beğenmeyince hemen bi tedirginleşme..gerçekten yoruldum zihin olarak..günde 3 4 defa söylememe rağmen kadın 5 gündür çekinmekten banyoya girmedi..gelirken bağırsaklarını üşütmüş rahataızdı ilk iki gün durmadan söylendi hasta hasta geldim başınıza keşke gelmeseydim hemen iyileşmem lazım diye..eşimin gözünden bakınca çok anlatışlı düşünceli vefakar fedakar anne modeli..ama benim açımdan çok zor..ilk defa gelmiyor evime..önceki seferler hiç bi şeyi ellemiyordu mesela..işime karışıyo diye huzursuzluk çıkabilirmiş..biz de 2 3 defa yatılı kaldık onun evinde..ben hep rahat davrandım..artık bişeyler normalleşsin istiyorum ama bir adım ilerlemiyo..sıcak davranıyorum elimden geleni yapıyorum..seviyorum da kadıncağızı ama bunaldım artık..hasta diye 5 gündür evdeydik..dışarı çıkıyoruz gezelim diye iyileşince..sana da yük oldum bilmem ne..bu sefer ben geriliyorum suratım düşüyo..kv iyice kabuğuna çekiliyo..eşim bana niye surat yapıyosun diyo..kv eşime karınla ilgilen hadi siz odanıza gidin deyip duruyo..napcam bilmiyorum..salı günü gidiyo ama yatmadan önce suratım düştü çok o da üzgün yattı öyle olunca..zaten telefonda bi muhabbetimiz yok bari ayda yılda bir görüşünce böyle olmasa..hem diyo benim kızım yok kızım gibi olmanı istiyorum hem de böyle..vıcık vıcık olalım demiyorum ama NORMAL bi iletişim istiyorum artık..
aynı benim kayın valide aynı titizliği diğer oğlunun eşine karşı yapıyordu .hatta anlatayım bakın bizim düğün evlerine dönerken alacakları binecekleri otobüste amcaya bilet alacaklar ama bir kadın yeri kalmış.bu yere kendileri oturacak ve gelinlerinin yanına yaa onalardan biri oturacak ya da başka bir yolcu oturacak ve gelinleri ile oğlunun oturacağı yerde amca ve oğlu oturacak böylelikle amca başka bir otobuse ya da firmaya binmek zorunda kalmayacak ama bunlar onlar yeni evli diye birbirinden ayrılmaz diye ki 1 yıllık evliler amcayı başka bir otobusle yalnız goturmek için bilet almışlardı düşünün o kadar ince düşünüyorlar. evlat ayrımı o kadar hat safhada ki diğer oğluna hiç bir incelik yok.

kayınvaliden kendine çok guvensiz dediğim gibi aynı benim kv.sen şanslısın benim kv nin çirkef bir bacısı var o ne derse onu yapar kv.senin böyle bir durumun olsa ve biri parmağında oynatsa vay haline çünkü kadında bu potansiyel var.hiç sevmediğim insan tipi

Klasik Kız evladı olmayan kayınvalide davranışları
Benzerini arkadaşım yaşadı
Eş dost çok tembihliyormuş kv yi,hep kötü örnekler veriyorlarmış ,kv de de böyle temkinliydi ,herşeyin kötüsünü düşünüyordu
Çocukları olunca azalmış,zamanla karşılıklı güvenle oturmuş
Ama hep Bi mesafeli Kvsi ,basıl davranacaklarını kestiremiyorlar galiba,kızları yol diyei

kız evladı olmamaktan mı kaynaklanıyor bu durum?hiç düşünmemiştim.haklısınız galiba.

:KK6:kızım yok,tek oğlum var,1 yıl önce evlendi.bu kadar olmasa da,ben de böyleyim.aman siz gidin,aman ben fazlalık yapmayayım.aman rahatsız olmasınlar.

bir kez kahvaltı,bir kez de sinema tekliflerini,sırf bu yüzden geri çevirdim.ama arkadaşlarım,sağolsunlar beni uyardı.böyle yaparak,samimiyet oluşturamazsın, diye.şimdi şimdi,bu düşüncelerimi yenmeye çalışıyorum.ilk tekliflerinde,balıklama atlayacağım. herşeyin fazlası zarar,incelik yapmanın da.konu da görüldüğü gibi.

konu sahibi,kayınvalidenizi azıcık kendime benzettim.bu kadar olmasa da ben de,fazlalık yapmayayım,aman rahatsız etmeyeyim derdindeyim.kadının,önünde kötü örnekler vardır,bu yüzden öyle davranıyordur.kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.azıcık zamana ihtiyacınız var.

Bazı insanların yapısıdır. Her yerde yük olduklarını hissederler. İyi düşünceli biri. Sadece biraz abartılı. Bu konuyu bi gün ciddi ciddi onunla konuşabilirsiniz.

bu da mı dert demeyin..1 senelik evliyim..kv ile farklı illerde yaşıyoruz..kv eşime tam anlamıyla aşık..eşim de aşırı anneci,annesinin ağzına bakan bi tip değil ama gönlünü hep hoş tutmaya çalışır..eşimin tavırlarında beni rahatsız eden pek bi durum yok aslında..sadece evliliğimizin ilk zamanlarında eşim üzerinde aşırı bi baskı hissediyordu..kv ye tüm arkadaşları,oğlun evlenince seni unutacak böyle yakın olamayacaksınız,olsanız bile gelin kıskanır huzurları bozulur falan demişler..kadın da bunları oğluna empoze etmiş hep..eşim de sürekli ben anneme onu unutmadığımı onu ikinci plana atmadığımı ispatlamam lazım telaşına girmişti..hatta sadece annesine karşı değil teyzeleri ve anneanneye karşı bile..düşünün hergün arar annesini ve babasını ayrı ayrı..balayında bile aradı yurtdışındayken..benim için problem değil ama olaki arayamadı çok nadir de olsa..bi ton tasa eder ben annemi aramazsam beni unuttu diye kafayı yer diye düşünür..kv de de sürekli huzurunuzu bozcam beni arama deyip durdu aylarca..ama bi taraftan da her aramada bin tane iltifat eşime..oğlum ben senin beni unutmadığını biliyorum artık evlisin arayamadığın günler olabilir normal bu demek başka..aman aman huzurunuz kaçmasın sen karınla ilgilen beni boşver demek başka..ben aradığımda her kelimesini tarttı çok kısa cevaplar verdi hep..ben konuşmaya konuşturmaya çalıştıkça aman kavga çıkmasın diye hep mesafeli oldu..ben de aramaz oldum hiç..defalarca konuştum sen böyle yaptıkça sorun oluyo sanki ben çirkef sorunlu bi insanmışım gibi davranıyorsun diye..sizin ilişkinizi ben niye kıskanayım herkesin yeri ayrı diye..
bir haftadır bize gezmeye geldi..o kadar bunalttı ki hareketleri artık..mutfakta oluyorum mesela 2 dk lık ,eşimle kv salonda..hemen fısfısfıs karının yanına git benim yanımda durma..koltuğa oturcaz siz yanyana oturun ben karakedi gibi araya girmeyim..yemek yiycez aman siz karşılıklı oturun..otobüse bincez aynı..sürekli ben çıkayım isterseniz yalnız kalın..dışarı çıkalım gezelim beraber diyoruz,ikiniz başbaşa gidin..sürekli bi fazlalıkmış gibi davranma..hatalı bi davranış sergilemekten korkma..bi yaptığını beğenmeyince hemen bi tedirginleşme..gerçekten yoruldum zihin olarak..günde 3 4 defa söylememe rağmen kadın 5 gündür çekinmekten banyoya girmedi..gelirken bağırsaklarını üşütmüş rahataızdı ilk iki gün durmadan söylendi hasta hasta geldim başınıza keşke gelmeseydim hemen iyileşmem lazım diye..eşimin gözünden bakınca çok anlatışlı düşünceli vefakar fedakar anne modeli..ama benim açımdan çok zor..ilk defa gelmiyor evime..önceki seferler hiç bi şeyi ellemiyordu mesela..işime karışıyo diye huzursuzluk çıkabilirmiş..biz de 2 3 defa yatılı kaldık onun evinde..ben hep rahat davrandım..artık bişeyler normalleşsin istiyorum ama bir adım ilerlemiyo..sıcak davranıyorum elimden geleni yapıyorum..seviyorum da kadıncağızı ama bunaldım artık..hasta diye 5 gündür evdeydik..dışarı çıkıyoruz gezelim diye iyileşince..sana da yük oldum bilmem ne..bu sefer ben geriliyorum suratım düşüyo..kv iyice kabuğuna çekiliyo..eşim bana niye surat yapıyosun diyo..kv eşime karınla ilgilen hadi siz odanıza gidin deyip duruyo..napcam bilmiyorum..salı günü gidiyo ama yatmadan önce suratım düştü çok o da üzgün yattı öyle olunca..zaten telefonda bi muhabbetimiz yok bari ayda yılda bir görüşünce böyle olmasa..hem diyo benim kızım yok kızım gibi olmanı istiyorum hem de böyle..vıcık vıcık olalım demiyorum ama NORMAL bi iletişim istiyorum artık..
:) okurken tebessum ettım
bnm kvalıde de aynen bu sekılde bırisi
bıze geldıgınde hep ezik davranır , koltukta arkasına bıle yaslanmaz
dediğin gbi aynen banyo bıle yapmadı , ıkı gun kaldı bızde ama yıkanmadı.
hep masumu oynar, hep eziği, e snra da oğlu üzülürdü annem cekınıyor , rahat etmıyor dıye.
hep bız baskı yapacagız, anne yesene, anne yıkansana, anne anne anne.
kendı kendıne ilı bekleyen bir tip oluyor bıze geldıgınde
dolayısı ıle esım de rahat edemediği için üzülüyordu

aslında tek basına herseyın ustesınden gelen bı kadın
yuzmeye gider, bisiklet turlarına gider, 60 yasında platese gıder ama oğlunun evınde ezik.

bence rol yapıyor sizinki de.
sizi düşünüyor edalarında , siyaset yapıyor

Bence sen çok rahata alışmışsın kayınvalide konusunda yani burda öyle konular okudum ki sen bildiğin kaşınıyorsun kadının sana bi kötülüğü yok aksine fazla iyi bacım seni harcarlar Burda söyliiimm :kahve:

Böyle bir insanla karsilassam bende gicik kaparim. Acaba bendemi sorun var..niye benim yanimda dogal olamiyor rahat olamiyor bu insan derim. Kendimi bana kötü hissettirir.
Ama bence bu kayinvalidenizin kendi yapisi ile alakali..yani elinizden geldigince ortami yumusatmak adina herseyi yaptiginizi düsünüyor ama kendisi hala böyle diken üstündeyse ozaman bosverin kabullenin gitsin. Sizinle degil kendisiyle düsünceleriyle alakalidir cunku..ne yapsaniz ne söyleseniz degismez cunku. O yüzden onu öyle kabullenin relaks olun ve ekstra caba harcamayin bundan sonra. Belki sizde rahat olunca üzerine düsmeyince oda anlar sizinde sorunsuz bir gelin oldugunuzu..

Durum yoklaması yaptığını düşünmüyorum ya da iyi niyet gösteriyorum..ben yokken de aynı tavırları var çünkü..mesela ilk evlendiğimizde eşyaları yerleştirmek için iki aile bizim eve gelecektik..eşimin ailesi ve kendi 10 saatlik yoldan gelip eve geçmişlerdi..biz aynı günün akşamı gelecektik..daha kendim yatmadan oturmadan koltuklarıma oturmuş demeyeyim diye halıların üzerine yatmışlar yoldan gelince..kuru halıda uyumuş dinlenmişler..eşim ağzından kaçırdı bunu..ikna edememiş annesini..çok üzülmüştüm..siz benim için çok kıymetlisiniz koltuk kanepe nedir ki diye konuşmuştum mesela..kv etrafında duyduğu kv gelin kavgalarından çok etkilenmiş..her konuda tedirgin o yüzden..zaman gerekiyor sanırım ama bende sabır yetmiyo bazen işte..

Karakter yapısı gibi duran ama sonradan oluşan değişik bir sey.

Etrafında söylenenler bilinçaltına yerleşmiş artik. Bir sey yapsam huzur bozacağım diye davranıyor.

Bir yönden iyi bir yönden kötü. Dediginiz gibi insan sıkılır. Hani böyle düşünüp ona göre davransa sorun yok ama her şeyi sesli söylemesi sorun.

Mesela oğluna fis fis içeri git benimle kalma denek yerine oğlum karina yardim et, bir bak bakalım ihtiyacı var mi diyebilir.

Ayrıca hali üstünde yatmak nedir ya.

Hoş kendi annemi gördüm biraz.
Aman zahmet etme kızım, özel bir sey yapma kızım.
Kadının hastalığı yüzünden rahat yerde yatırcam diye göbeğim çatlamıştı.

Ama sizin kv nin durumu çok farklı.
Belki 1 2 seans terapi alsa bu kuruntudan kurtulabilir. Aşırı kasmış bilinci.

Kayınvalide karışsa kötü, karışmasa fesat, bir şeyler düşünüyor.
Yok anam yok gelinlere yaranılmıyor. Yorumların bazılarına baktım da o_O aynen böyle oldum.

arkadaşımın kv si onun evinde kalıp bebeğine bakar dolabı açıp tek lokma yemezdi

neymiş düzeni bozmayacakmış

bernim babaannem de yapardı bunu

ama böyle asalet gösterisi modunda

karışmaya karışır çenesi vs durmaz üstüne vazife olmayan işleri yapar ama dolabı açıp da bir şeyler yemezdi

onu olduğu gibi kabul edin artık neden suratınız düşüyor ki

huyu bu de geç

Neden fesatlık aranıyor böyle sakin kadında anlamıyorum,ben mi çok iyi niyetli yaklaşıyorum acaba?

Kadın kendi kv den çok çekmiş olabilir,etrafında kv sinden şikayetçi olan çok sayıda gelin olmuş olabilir.
Bana son derece düşünceli biri geldi.

aranızda NORMAL bir iletişim istiyorsanız,karşınızdakini değiştirmeye uğraşmayın,onu olduğu gibi kabul edin.siz kendiniz olduğunuz gibi kalın,birbirinizi tanımaya zaman ve fırsat verin.birbirinizin huyuna alıştıktan sonra her şey rayına girer.

Valla keşke benim kayınvalide de böyle olsa ama yok kadina sinir oluyorum herseyimize karışıyor ve hala evli olduğumuzu idrak edemedi ve bugün bu tur konular yüzünden ben ayrılmayı düşünüyorum

tipa tip benim annem..
art niyetli degil aslinda ama kendini fazlalik hissediyor..
cocuklugunda gencliginde yada evliyken ezilmis olabilir..
hata yapmaktan onun yuzunden tartisacaginizdan korkuyor..
benim annemde boyle yoruyor insani.. senin aklina gelmeyecek seyler onun aklina geliyor..
mesela;yemek yerken yanlislikla esimin yerine oturmussa hemen kalkar bu kadinda evinize yerlesti demesin diye dusunur aklinca.. oysa biz fark etmeyiz bile
onun gibi seyler...
ama siz alinmayin siz ne kadar rahat olursaniz oda rahatlar..
madem kotu niyetli degil ldare edin yapacak baska bisey yok.. yada acik acik soyleyin sen rahat degilsin bende rahat olamiyorum diye aciklayin

cici kaynana triplerine girmiş.Sen olağan davran düzelir.

Back
X