Kayınvalidemi uyarmama rağmen hala yemeğe çağırması

Konu sahibini çok iyi anlıyorum aynı pronlem bendede vardı kendi evimde yemek yapınca kendimi suçlu hissederdim. Onlar önce davranıyorlar yeriz burda diyorlar anlamazlar çözümü yok aslında bu durumun biraz zaman biraz hayır demek biraz eşinde iyi geçinmek bazen laf söylemek. Ama ben yeni evli olmamın avantajını kullanıp üzülüyorum bunalıyorum yeter diyorum

Valla en iyi çözüm en azından 1 saatlik yol bi yerde oturmak. En mantıklısı bu.

Valla en iyi çözüm en azından 1 saatlik yol bi yerde oturmak. En mantıklısı bu.
Evet evet bu da çözüm. Ama şu da çözüm net şekilde hayır demek. Ben baktım olmuyor yiyip yiyip çıktım sonra o rahatsız oldu gelin evde sanki yemekmi yapıyor demeye başladı yapıncada sakarlık yapıyor dedi bende tersledim kim yapmıyor yemek yapıyorum ya ben dedim ses yok. Yemeğe çağırdında bahane hazır eşime istemiyorum annen iki tabak yemek için laf sokuyor arada gideriz evimizde yiyelim dicem

evet hatırlıyorum bu konuyu ama artık arsızlığa dönmüş kv yaptığı senin en son yapman gereken ki hak etmiş hatta fazlasını hak etmiş evde yemeğini hazılıyacaksın eşin gidicezmi diyor buyur sen git ben gelmiycem diyceksiin ve kararınında arkasında duracaksın. gitmiyeceksin 1 2 derken eşinde anlar kv. anlar diye umuyorum.

Cnm valla kayinvalideler anlamıyor, kayinvalidem sıkı fıkı olmayı istemediğimi bilmesine rağmen inatla yapışıyor, kendini davet ettiriyor kendi kendine, sürekli onlara gitmemizi istiyor, en güzel günlerim eşimle bu konular yüzünden kavga etmekle geçti, evliliğimin ilk zamanlarına göre şimdi daha iyiyiz, eskiden haftada 4 gün kesin görüşürdük şimdi haftada bir veya 2 haftada bir, sana tavsiyem kayinvalidene bişey deme eşinle hallet , kv sana he he der bildiğini okur, Allah yardımcın olsun

Kvden oglunun hayir demeyecegini bildigi icin onu ariyor birak arasin sen diyecegini demissin esin sana gidelim diyosa gitmeyecegini soyle arayip kvdene ben yemek yaptim bizi beklemeyin de kapat. Bunu konusmustuk anne de diyebilirsin. İstedigi kadar cagirsin yada oglunu arasin. Esin sana soylediginde sen arayip gelemiycegnizi soyle yada hic arama gitmeyin oyle boyle anlayacak cagirmamayi

Ama hayır desende aradan 2 gün geçince yine başa sarıyor. Zaten şu kayınvalideler oğullarının evlendiklerine hiç inanmak istemiyorlar. Maden kabullenemiceksiniz huzur mutluluk bırakmicaksınız evlendirmeyin oğlunuzun gelinleride üzmeyin.

Reddedeceksiniz başka yolu yok.
Bugün yemeğimiz var, bugün de evde yiyelim, çok yorgunum evde geçiştirelim gibi gibi.
Eşinize de ben evimde durmak istiyorum diyeceksiniz.
Kendi normalinizi bulacaksınız böyle, haftada 1-2 nasıl uygun görüyorsanız.
Anlamıyorlar diye kabullenip kendi kendinize sinir olmayın.

Kayınvalidenizi anlamıyorum nasıl hergun size yemek yapıyor uşenmiyor sizi de anlamıyorum hazır yemek bulmuşsunuz ne güzel yine de sizi haklı buldum ama çocuk olunca bı tabak yemek yapan olsa da yesem dersiniz tamamen de bu nimeti tepmeyin bı orta yol bulmaya çalışın

Sizi o kadar iyi aanlıyorum ki, bende ilk 6 ay öyle olmuştum. Gurbete gelin gittim kaynanamgille aramızda 2 sokak vardı ama her sabah işe giderken eşimle evden çıkardım, akşam yatıya gelirdik evimize sadece eşimin de işine geliyordu. Ben 6 ay neler çektim Allah bilir. Kaynanamın misafirleri hiç bitmez bütün gün hizmet ediyorum resmen hizmetçi gibi. Çay ver pasta börek yap. Çerez hazırla kahve yap eve gidince hep kavga çıkarıyordum yeter diye. Allahtan görümcem farkındaydı çözüm arıyorduk bu duruma. Bana sağolsun çok yardımı oldu kendi evine yakın bir ev tuttuk çok uyguna ve sıfır evdi taşındık sonra çok şükür evimin tadını çıkarmaya rahat olmaya baktım. Çünkü kaynanama çok uzaktı eşimin işine yürüme mesafesiydi. Darısı size diyim ne diyim Allah kurtarsın. Evinizi satıp başka yerden ev bakma durumunuz ola bilirmi acaba çok zor bir durum yaşayan bilir ancak.

İyi de kadın tek başına yapmıyor ki önceki konuyu okumadınız sanırım.Konu sahibi yardıma gidip ayrıca bulaşık+çay işine girişiyormuş.Kv si ayrıca yemek yaparken ortalığı çok dağıtan birisiymiş arkasını da topluyormuş.Yani her gün her gün çekilecek şey değil açıkçası

Hayır demeyi kesinlikle öğrenmelisiniz
Gelin diyorlarsa 1 hafta ya da 5 gün sonrasının tarihini verip o gün gelelim deyin
Baktınız eşiniz ısrarcı gidelim diyor sen git deyin
Verdiğiniz kararı uygulamak zorundasınız.
Defalarca hayır demek zorunda kalacaksınız ama vazgeçmeyin

Ne güzel iş gelin gelsin yemeğe yardım etsin bütün bulaşıkları halletsin ogluşunla otur dizi izle her gün.
Öyle ben de her gün davet ederim
Armut piş ağzıma düş

Benim icim sisti vallahi okuyunca kirilirlar deyip durmussunuz kirilirlarsa kirilsinlar sizin ruh sagliginizdan onemli mi Allah askina benim rica ettigim konusmami adam yerine koymayan insani ozellikle kirarim bahane bulmak zorunda degilsiniz gitmemek icin ben olsam kapisina cagirdiginda 5 dk iner gelmiyorum bugunde onumuzdeki gunlerde gelmiyorum benimde ayri evim aile hayatim var bidaha cagirmayin derdim yok devam ederse de evimden gitmezdim cagirsin dursun kendi kendine zaten dunyanin en iyi insani da olsa ailelere bu kadar yakin oturulmamali isin tadi kaciyor.

Yorgunum deyin, hastayım deyin gitmeyin madem laf anlamıyorlar. Ben bile sinir oldum ne kadar sabırlı birisiniz

Kv ye söylemeyin. Eşinize söyleyin gitmiyoruz diye. Gerekirse her gün söyleyin. İnsan sıkılır ya her gün her gün.

KK’da ayılıp bayılan, oğullarını gelinlerine karşı dolduran kvdeler gördük. İnsanlar neler neler yaşıyorlar. Siz alt tarafı yemeğe çağrıldıkça teşekkür edip gitmeyeceksiniz.
Sizin anlatımınız mı eksik ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama sanırım eşiniz de “illa gideceğiz” diye bir şey demiyor. Annesi çağırınca ok diyor. Aramak zor geliyorsa kvye mesaj atın. “X geliriz demiş ama bizim sofra/yemek hazır. Başka bir zamana artık.” Ya da yemek vakti kapıyı çalın. Evdeki yemekten götürürken bunları söyleyin. Çözüm basit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…