• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme Gitmelimiyim

Bİr gün gene annesi sürpriz yapıp gelmişti. Çalıştığım için cumartesi günleri misafir kabul edebiliyordum. Misafir geldi, annesi arkadaşlarımın önünde bana, oğlum seninle evlenmeden beni çok severdi, artık telefon bile etmiyor, seni benden daha çok seviyor, sizi çatır çatır boşatacağım dedi. Arkadaşlarım da ben de şok olduk, nasıl bir nefret varmış kadının içinde. Ben de, sen annesisin ben eşiyim, ikisi birbirinden çok farklı sevgiler, karşılaştırılamaz. Ayrıca sen bizi çatır çatır boşatamazsın, biz anlaşamazsak boşanırız dedim.

kendi yaşadıklarımı okudum sanki bende aynı şeyleri yaşadım ve yaşıyorum ama küçük bir fark var biz hala onlara yardım ediyoruz. bende gitmek istemiyorum ve şime söyledim. onlar bizi evlat gibi görmüyor ayrım yapıyorlar bende gitmeyeceğim dedim. ama eşim tek başına gidrsede doldururlar diyede düşünüyorum. bende ne yapacağımı bilmiyorum ben masrafları karşılıyorum diğerleri kaymağı yiyor ama artık bitti onlara hiç bir yardımda bulunmayacağım. gidip gitmeme konusundada kararsızım.

konu sahibi arkadaşım, yerinde olsam gitmezdim.
hamileymişsin, daha önce bi kaybın olmuş.
şimdi oraya gidip sinir stres olacaksın. allah korusun sana bebeğine bişey olmasın, hem bebişin de anlat üzüldüğünü.
değer mi o insanlar için?
boşwer kafan rahat olsun, isteyen istediğini konuşsun.

arkadaşım ne mutlu herşeyinizi tepeden tırnağa kimseye muhtaç olmadan yapmışsınız
Rabbim bu dünyada kimseyi ne merde nede namerde muhtaç etmesin
bence sen bilinçaltında beklentilrini çok yüksek tutmuşsun
kimse evladına ev almak yapmak zorunda değil
ailenin çocuklarına bırakacağı en güzel miras iyi bir ahlaktır
sen hiçbir zaman eşinin ailesiyle bağlarını koparma
eşin sevginden onlara saygı duy-sevmek zorunda değilsin-
sen böyle yapıp huzursuzluk çıkarmadıkça eşinde mutlu olacaktır
amannnn dünya malı dünyada
3 günlük dünyada dünya malı için kimseyle kötü olmaya değmez

Bak arkadaşım, konu mal, mülk, ev bark, takı filan değil. Konu bizi bırak evlat ibi görmeleri oğullarının eşi gibi görseler bile bizim razı olmamız ama onların bizi eşek yerine koymaları. Kardeşim madem oğlun bu kadar kıymetli idi, madem ben oğlunu hak etmiyorum, madem sen beni insan olarak bile görmüyorsun, ne istiyorsan benden açıkça söyle o zaman demek geliyor insanın içinden. Eşinin hatırına susuyor ama insanın eşi hatırı için parmağını bile oynatmayıp hala onlar kırılmasın, onlar üzülmesin deyip, ailem diye annesi, babası, kardeşinden bahsediyor ve eşini ezip geçiyorsa orda bir sorun var dmeketir. Benim de bir annem var, ben de ağaç kovuğundan çıkmadım, benim annem üzülmüyor mu ben üzülünce, eşim madem herşeyi o kadar düşünüyor, beni düşünmese bile annemi düşünse idi.

Neden her bayramı eşininizin ailesinin yanında geçiriyorsunuzki bir bayram sizin ailenizle bir bayram eşinizin ailesi geçirin. Haksızlık bu sizin kendi ailenizde var ve onlarla bayram geçirmek sizinde hakkınız...

bence gitmessen iş dahada büyür.
gelemezler torun olunca daha büyür sorunlar.
sen bebegını göstermek ıstemıceksın bi sürü şey.
bence mademki bayramdan bayrama gidiyosun.
ben olsam senede 2 kere 3-4 gün katlanırıdm.
ama altta kalarak değil incden hep iğneleyerek...

Bİr gün gene annesi sürpriz yapıp gelmişti. Çalıştığım için cumartesi günleri misafir kabul edebiliyordum. Misafir geldi, annesi arkadaşlarımın önünde bana, oğlum seninle evlenmeden beni çok severdi, artık telefon bile etmiyor, seni benden daha çok seviyor, sizi çatır çatır boşatacağım dedi. Arkadaşlarım da ben de şok olduk, nasıl bir nefret varmış kadının içinde. Ben de, sen annesisin ben eşiyim, ikisi birbirinden çok farklı sevgiler, karşılaştırılamaz. Ayrıca sen bizi çatır çatır boşatamazsın, biz anlaşamazsak boşanırız dedim.

Alsın turşusunu yapsın şimdi. Yüzsüz şey.

Bence de ama şöyle bir sorun var. Boşandığımızdan beri oğlu onların yüzünü bile görmüyor, görmek de istemiyor. Geç oldu ama adam analdı :52:

kendi yaşadıklarımı okudum sanki bende aynı şeyleri yaşadım ve yaşıyorum ama küçük bir fark var biz hala onlara yardım ediyoruz. bende gitmek istemiyorum ve şime söyledim. onlar bizi evlat gibi görmüyor ayrım yapıyorlar bende gitmeyeceğim dedim. ama eşim tek başına gidrsede doldururlar diyede düşünüyorum. bende ne yapacağımı bilmiyorum ben masrafları karşılıyorum diğerleri kaymağı yiyor ama artık bitti onlara hiç bir yardımda bulunmayacağım. gidip gitmeme konusundada kararsızım.

Benim bir arkadaşımın eşi her ay annesine düzenli para verir. Heralde her ay 500 veriyor. Büyük konuşmuş olmayayım benim eşim öyle bişey yapsa ben çalışmazdım. Annesine nasıl para veriyorsa

banada öyle bakardı. Bizim böyle bir durumumuz yok zaten paramızda yok kredi ödüyoruz kıt kanaat geçiniyoruz.

konu sahibi arkadaşım, yerinde olsam gitmezdim.
hamileymişsin, daha önce bi kaybın olmuş.
şimdi oraya gidip sinir stres olacaksın. allah korusun sana bebeğine bişey olmasın, hem bebişin de anlat üzüldüğünü.
değer mi o insanlar için?
boşwer kafan rahat olsun, isteyen istediğini konuşsun.

Eşim üzüldügüm zaman hemen lütfen üzülme bebekte etkileniyor diyor :))) ya gitmemek zaten tercihim ama diyorum ya

sonuçlarını kestiremiyorum. Aslında bahanemde var hamileyim şehir dışına çıkamıyorum.

Bak arkadaşım, konu mal, mülk, ev bark, takı filan değil. Konu bizi bırak evlat ibi görmeleri oğullarının eşi gibi görseler bile bizim razı olmamız ama onların bizi eşek yerine koymaları. Kardeşim madem oğlun bu kadar kıymetli idi, madem ben oğlunu hak etmiyorum, madem sen beni insan olarak bile görmüyorsun, ne istiyorsan benden açıkça söyle o zaman demek geliyor insanın içinden. Eşinin hatırına susuyor ama insanın eşi hatırı için parmağını bile oynatmayıp hala onlar kırılmasın, onlar üzülmesin deyip, ailem diye annesi, babası, kardeşinden bahsediyor ve eşini ezip geçiyorsa orda bir sorun var dmeketir. Benim de bir annem var, ben de ağaç kovuğundan çıkmadım, benim annem üzülmüyor mu ben üzülünce, eşim madem herşeyi o kadar düşünüyor, beni düşünmese bile annemi düşünse idi.

sende o zaman kendini eşek yerine koydurma:37:
herkes görüceği saygınlığı kendi belirler
bu en ilişkide en başta koyulan tavırlarla belirlenir
siz sürekli bu olayları yaşamışsınız ses çıkarmamışsınız onlarda tepenize çıkmış

Bizim de 130 km vardı arada ama sürpriz yapmayı çok severdi annesi ve kardeşi. Sanki kapı komşu gibi gelir, her gelişinde en az 20 gün kalırdı. En büyük zevki de gece yatınca oğluna bişey söyleyeceği aklına gelmesi ve kapıyı çalmadan yatak odamıza girmesi idi:60:

şu mesajda kayınvalidenin yatakodana girmesini gülerek anlatıyosun
ağzını accana gözünü açta eşek yerine konma:51:

Neden her bayramı eşininizin ailesinin yanında geçiriyorsunuzki bir bayram sizin ailenizle bir bayram eşinizin ailesi geçirin. Haksızlık bu sizin kendi ailenizde var ve onlarla bayram geçirmek sizinde hakkınız...

Kendi ailem evime yakın cnm istediğim zaman gidebilirim. (En son ne zaman gittiğimi hatırlamıyorum tabi çalışıyorum bir pazarım var oda ev işi ütü yetmiyor) Eşimin ailesi şehir dışında sadece bayramlarda gidiyoruz. Bende hep

diyorum bayramda tatile gidelim diye. Bayramda büyüklerin yanına gidilirmiş yoksa bayram olmasının ne anlamı varmış kesin anası diyordur böyle.

bence gitmessen iş dahada büyür.
gelemezler torun olunca daha büyür sorunlar.
sen bebegını göstermek ıstemıceksın bi sürü şey.
bence mademki bayramdan bayrama gidiyosun.
ben olsam senede 2 kere 3-4 gün katlanırıdm.
ama altta kalarak değil incden hep iğneleyerek...

Çocuk doğdugundada geleceklerini zannetmiyorum.Daha önceki olaylarda oldugu gibi. Onlar şehzade ne yaparlarsa yapsınlar biz gitcez oraya.

Bence de ama şöyle bir sorun var. Boşandığımızdan beri oğlu onların yüzünü bile görmüyor, görmek de istemiyor. Geç oldu ama adam analdı :52:

Sanamıymış garezi. Bende boşansam eminim eşim ailesine bu kadar düşmez. Bekarken eşim yanlız yaşıyordu dogru düzgün telefonla bile konuşmazlardı evlenince kıymete bindi. Eşime ailesi-ailesine eşim.

siz sürekli bu olayları yaşamışsınız ses çıkarmamışsınız onlarda tepenize çıkmış

Size yazdığım cevap ta saygısızlık, hakaret yada saldırı yok. Ama haklısınız cevabınızdan anladım. Sizin gibi edepsiz olmadığım için bunlar oldu. Yalnız şunu da unutmayın kınadığınız şeyi allah başınıza verir.

Arkadaşlar lütfen yaaa. Lütfen kırmayalım birbirimizi. Dertleşiyoruz şurda.

Kimseyi kınamak kimseye mana bulmak bana düşmez
Yüce yaradan biliyor kalplerimizi başka bişeye lüzum yok
sen yazmışsın bizi eşek yerine koyuyorlar diye
sen önce kendi yazdıklarına bakta sonra edep yada edepsizliği bi değerlendir
senin sinirlerin iyice gevşemiş belli
kayınvalidenin yatak odana girmesini gülerek anlatıyorsun
bu konuda tavrını en başta belli etseydin bu duruma gelmiycektin belkide

Kimseyi kınamak kimseye mana bulmak bana düşmez
Yüce yaradan biliyor kalplerimizi başka bişeye lüzum yok
sen yazmışsın bizi eşek yerine koyuyorlar diye
sen önce kendi yazdıklarına bakta sonra edep yada edepsizliği bi değerlendir
senin sinirlerin iyice gevşemiş belli
kayınvalidenin yatak odana girmesini gülerek anlatıyorsun
bu konuda tavrını en başta belli etseydin bu duruma gelmiycektin belkide

Haddiniz bilin insanlara hakaret etmeyin. Bu anlattığım olaylar 2 yıl önce oluyor, sinirlensem kına mı yakacaksınız. İnsanlar dertleşirken söyleyecek sözünüz yoksa çok bilmişlik yapmak için uyazma hakkını nerden buluyorsunuz. Söyleyip söyleyip sonra yüce yaradan biliyor deyip arkasına saklanacak bişeyler aramanızdan belli kapasiteniz.

Kendi ailem evime yakın cnm istediğim zaman gidebilirim. (En son ne zaman gittiğimi hatırlamıyorum tabi çalışıyorum bir pazarım var oda ev işi ütü yetmiyor) Eşimin ailesi şehir dışında sadece bayramlarda gidiyoruz. Bende hep

diyorum bayramda tatile gidelim diye. Bayramda büyüklerin yanına gidilirmiş yoksa bayram olmasının ne anlamı varmış kesin anası diyordur böyle.

Kendi ailenin yakın olması birşey değiştirmez. Sonuçta bayram büyüklerin yanında geçirilirse eşinizin mantığına göre sizin ailenizde büyük bir bayramıda onlarla bayramlaşarak geçirinn. Kendi ailesi büyük de sizinkiler neymiş?..... Bende en çok buna sinir oldum. Bir bayram orda bir bayram kendi ailenizle geçirecekseniz gidin... Ama sanırım siz bu mevzuyu pek sorun etmiyorsuunuz...

Back