• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme Gitmelimiyim

maalesef eşinizin ailesinin yaptıklarını benim ailem bana yaptı. kendi ailem evlenirken sadece eşime damatlık aldılar, geriye kalanların tümünü eşimin ailesi yaptı. maddi olarak yardımcı olmadıkları gibi manevi olarakta yanımızda olmadılar. eşime ailesine çok mahçup oldum. ama ailem atamam, satamam, üzerimde çok hakları var. çok kavgalar ettik eşimle. arada kaldım ne ailemi ezdirdim eşime, ne eşimi aileme ezdirdim. sağolsun eşim zamanla bu konuları aştı. ailemi ziyarete gider kandillerde arar. ve bu davranışıyla ona bir kez daha aşık oldum. eşinizi çok iyi anlıyorum, yaşadıklarını yaşadım. siz saygınızı kesinlikle yitirmeyin ailesine karşı ve gidin bayramda elini öpün. başınız dik olsun çünkü zoru başardınız ev kurdunuz. eşinizin sevgisi size artacaktır. zaten aileniz artık eşiniz. mutlu olmaya bakın.

Benzer bir konuyu bende yaşadım.
Üzüleceğimi,orda huzursuzluk yaşayacağımı,haksız olduklarını bile bile ağrıma gittiği halde gittim.Eşimin hatırı var tabi ama onun içinde gitmedim açıkçası.

Bu dünya varsa ahirette var.Allah hakkını kimseye bırakmaz kızım dedim hemde birde hediye aldım gittim.
Belki utanırlar dedim,iyilik yap denize at dedim ve gittim.
Benden hiçbirşey kaybolmadı inan büyüklerin karşısında aslında ben sizden daha büyük gibi davranıyorum duygusunu hissetmek en büyük mutluluk inan....
Vijdanı rahat olanın muhasebesi kolay olurmuş boşver gitt sende kendinide üzmee :70:

Ne güzel yapmışsınız maşallah size. Allah inşallah bu iyi niyetiniziz karşılığını tez zamanda verir. Sürekli içimde vicdan muhasebesi yapıyorum. Gitmem gerek diye

düşünüyorum ama yaptıkları aklıma gelince haketmediğim şeyler yaşadım ben sesimi çıkarmadıkça tepki göstermedikçe daha da fazlalaşarak devam edeceğini biliyorum.

Suistimal etmeye çok müsaitler. Herşeyi geçtim benim kızgınlıgım eşime hala daha yapsalar iyi olurdu ama napalım canları sağolsun diyor. Kesinlikle hakkını savunamıyor.

şimdi okudm diğer yorumları herkes eşinin hatırı için git diyor da bu kızın hiç mi hatırı yoktu eşi annesine diyemedi mi benim karımın hiç mi hatırı yok arayıp sormadınız bir iğne almadınız..Neden hep biz gelinler verici olmak zorundayız.Neden kocasının hatrı olsun o karısını savunamayacak kadar aciz annesine canı sağolsun diyecek kadar rahat o zaman gitsin kendi başına anasına..Şahsen değer verene değer veririm ne koca hatrı tanırım ne de büyükmüş aman biz içimize atalım onların gönlü hoş olsun..walla deli oluyorum yaa bazı yaşanmışlıklar bana şunu öğretti..Kendini ezdirmeyeceksin yeri geldi mi pat pat söyleyeceksin..
Gelmedin diye laf edeceklere söyleyecek o kadar çok sözün var ki lütfen ağzını aç bacım susma.

ne kadar sevmesen de, istemesen de, bence de gitmelisin. normal bir gezme olsa gitme, haklısın ama bayramdır bu. yakın olmana gerek yok, mesafeli olursun. haksızlığa tabii ki boyun eğme. ama bunlar için de aranızdaki tüm bağları koparma derim ben. sevmesen de sen saygını göster, en azından eşinin hatırına...

Evet haklısın. Ama işte ama içime sinmiyor.

Ben yerinde olsam asla gitmezdim yapılanlar unutulmuyor malesef hele o kadar sıkıntılı dönemlerde bile sizi yalnız bırakmışlar bırakın dedikodu yapan yapsın asla gitmeyin..Eşin de hakkını arayamayacak kadar acizse üzülmeye de mahkumdur.Evlat ayrımı yapan insanların yatacak yeri yok ya diğer tarafta.

Ben zaten hakkımı helal etmiyorum onlara cnm. Eşim evet biraz sessiz onlara karşı.Laf söyletmez ama ne bana ne onlara. Ama bu tarz konularda napalım canları sağolsun der geçer.

gidersen bak bak suçu var nasılda kuyruğunu sıkıştırıp gelmiş derler.gitmesen, gelmeye yüzü yok o yüzden gelmedi derler....ben haksızda olsam haklıda olsam eşimin ailesine gitmek zorundayım.ilk başta öyle başladı halende devam ediyo.adamlar karşımda 1 ton laf sayıyo yinede ağzımı açıp bişey söyleyemiyorum.allah ağzımı kapatıyo.normalde çok cazgır biriyimdir ama sesimi çıkaramıyorum.taaakii son 10 15 gün öncesine kadar.2 3 haftadır yaptıkları saygısızlıklara cevap verip karşı çıkıyorum.aramız açıldı gibi bişey.eğerki huylarına gidersem her istediklerini yaparsam benden iyisi yok.ama tesr tepki verdiğim zaman 4 seneyi olduğu gibi silip atıyolar:((((((((. akşama kadar ağzımız ayrılıyo iş yerinde akşam eve gidiyoruz.illaki ya misafir çağırıyolar yada misafirliğe götürüyolar.gece yarılarına kadar oturmalar.kakara kikiri muhabbetler.kayınbabam dayanamıyo.bu çocukların uykusu vardır kalkın artık diyo ama benim akıllı kayınvalidem oturun canım nolacak sanki sırtlarında taş mı taşıdılar yatarlar bakalım diyo:(((((((8

maalesef eşinizin ailesinin yaptıklarını benim ailem bana yaptı. kendi ailem evlenirken sadece eşime damatlık aldılar, geriye kalanların tümünü eşimin ailesi yaptı. maddi olarak yardımcı olmadıkları gibi manevi olarakta yanımızda olmadılar. eşime ailesine çok mahçup oldum. ama ailem atamam, satamam, üzerimde çok hakları var. çok kavgalar ettik eşimle. arada kaldım ne ailemi ezdirdim eşime, ne eşimi aileme ezdirdim. sağolsun eşim zamanla bu konuları aştı. ailemi ziyarete gider kandillerde arar. ve bu davranışıyla ona bir kez daha aşık oldum. eşinizi çok iyi anlıyorum, yaşadıklarını yaşadım. siz saygınızı kesinlikle yitirmeyin ailesine karşı ve gidin bayramda elini öpün. başınız dik olsun çünkü zoru başardınız ev kurdunuz. eşinizin sevgisi size artacaktır. zaten aileniz artık eşiniz. mutlu olmaya bakın.

Cnm işte bende bunu anlamıyorum. Ben eşimi seviyorum ki onun için bu kadar fedakarlık yaptım dimi. Ama onlar ne yaptı hiç. Neden peki ailesine bişey söyleyemeyen bir adamı mutlu etmeye çalışıyorum. Benim hiç mi hatrım

yok. Düşündüklerimin hiç mi önemi yok. Herşeye ragmen bu kadar çaba harcamışken bu kadar üzülmüşken hala daha eşim beni daha çok sevsin diye mi çaba harcayacağım. Bir gariplik yokmu bu işte. Aslında onun bişeyler yapması

gerekmezmi????

Kırıcı olmak istemiyorum, seni üzmek istemiyorum ama kızlar gibi düşünmüyorum ben. 9 yıl uaşadım bunları ben, bebeğimi kaybettim, maddi bir sürü zorluklar yaşadık. Önümden arkamdan hakkımda sürekli konuştular, eşim ağzını açıp da hiçbişey demedi, yaşlı, cahil, bilinçli yapmıyor sen alttan al dedi hep. Şimdi ne oldu biliyor musun? 38 yaşındayım, boşandık, geleceğim çalındı. Ne çocuk sahibi olmak ne de hayatımda birinin olmasını istemiyorum. Ve eşim kimse ile kıyaslayamayacağım kadar iyi bir insandı, onun bu iyiliği bitirdi bizi. Dikkat et, eşinin hatırı, saygı derken bazı şeyleri yitirmeyin

şimdi okudm diğer yorumları herkes eşinin hatırı için git diyor da bu kızın hiç mi hatırı yoktu eşi annesine diyemedi mi benim karımın hiç mi hatırı yok arayıp sormadınız bir iğne almadınız..Neden hep biz gelinler verici olmak zorundayız.Neden kocasının hatrı olsun o karısını savunamayacak kadar aciz annesine canı sağolsun diyecek kadar rahat o zaman gitsin kendi başına anasına..Şahsen değer verene değer veririm ne koca hatrı tanırım ne de büyükmüş aman biz içimize atalım onların gönlü hoş olsun..walla deli oluyorum yaa bazı yaşanmışlıklar bana şunu öğretti..Kendini ezdirmeyeceksin yeri geldi mi pat pat söyleyeceksin..
Gelmedin diye laf edeceklere söyleyecek o kadar çok sözün var ki lütfen ağzını aç bacım susma.

Düşündüklerimi ne güzel özetlemişsin cnm çok saol. Ama olmuyor işte sen haklısın demiyor kimse haklı oldugunu bilen eşin bile. Ben hep söylüyorum hakkımı helal etmiycem kendilerine. Zaten Allah korusun bir zor zamanları olur

bişeye ihtiyaçları olur mümkün değil bizden isteyemezler. Bak bunu söyledim mesela ama laf sokar gibi değil bir konuşma esnasında dedim ki valla biz kimseden bişey görmedik kimsede bu saatten sonra bizden beklemesin dedim.

Bana dediki kayınvaldem sen bize laf mu sokuyorsun yok dedim ne alakası var. Konu buraya geldi bende düşüncemi söyledim dedim.

gidersen bak bak suçu var nasılda kuyruğunu sıkıştırıp gelmiş derler.gitmesen, gelmeye yüzü yok o yüzden gelmedi derler....ben haksızda olsam haklıda olsam eşimin ailesine gitmek zorundayım.ilk başta öyle başladı halende devam ediyo.adamlar karşımda 1 ton laf sayıyo yinede ağzımı açıp bişey söyleyemiyorum.allah ağzımı kapatıyo.normalde çok cazgır biriyimdir ama sesimi çıkaramıyorum.taaakii son 10 15 gün öncesine kadar.2 3 haftadır yaptıkları saygısızlıklara cevap verip karşı çıkıyorum.aramız açıldı gibi bişey.eğerki huylarına gidersem her istediklerini yaparsam benden iyisi yok.ama tesr tepki verdiğim zaman 4 seneyi olduğu gibi silip atıyolar:((((((((. akşama kadar ağzımız ayrılıyo iş yerinde akşam eve gidiyoruz.illaki ya misafir çağırıyolar yada misafirliğe götürüyolar.gece yarılarına kadar oturmalar.kakara kikiri muhabbetler.kayınbabam dayanamıyo.bu çocukların uykusu vardır kalkın artık diyo ama benim akıllı kayınvalidem oturun canım nolacak sanki sırtlarında taş mı taşıdılar yatarlar bakalım diyo:(((((((8

Allah onlara akıl fikir nasip etsin ne diyim arkadaşım.

Düşündüklerimi ne güzel özetlemişsin cnm çok saol. Ama olmuyor işte sen haklısın demiyor kimse haklı oldugunu bilen eşin bile. Ben hep söylüyorum hakkımı helal etmiycem kendilerine. Zaten Allah korusun bir zor zamanları olur

bişeye ihtiyaçları olur mümkün değil bizden isteyemezler. Bak bunu söyledim mesela ama laf sokar gibi değil bir konuşma esnasında dedim ki valla biz kimseden bişey görmedik kimsede bu saatten sonra bizden beklemesin dedim.

Bana dediki kayınvaldem sen bize laf mu sokuyorsun yok dedim ne alakası var. Konu buraya geldi bende düşüncemi söyledim dedim.

Sen ihtiyaçları olduğunda isteyemeyeceklerini düşünüyorsan ne mutlu sana. İster laf sok, ister doğrudan konuş. Onlar oğlunun huyunu biliyor, sen ne söylersen söyle oğlunun dediği olacak biliyor. Sen sadece oğlunun eşisin o kadar, insan olarak değer verilmiyor, sevilmiyorsun. Bu konuyu da sadece eşinle konuşarak halledebilirsin. Eşinin çözmesi gereken bir konu.

Cnm işte bende bunu anlamıyorum. Ben eşimi seviyorum ki onun için bu kadar fedakarlık yaptım dimi. Ama onlar ne yaptı hiç. Neden peki ailesine bişey söyleyemeyen bir adamı mutlu etmeye çalışıyorum. Benim hiç mi hatrım

yok. Düşündüklerimin hiç mi önemi yok. Herşeye ragmen bu kadar çaba harcamışken bu kadar üzülmüşken hala daha eşim beni daha çok sevsin diye mi çaba harcayacağım. Bir gariplik yokmu bu işte. Aslında onun bişeyler yapması

gerekmezmi????

bakın ben bu olayda eşinizin konumundayım. anneme babama ne yaparlarsa yapsınlar eşimin yanında laf söyletmem. neden çünkü onlar beni dünyaya getirdi okuttular büyüttüler bana sedtek olmadılar çok üzdüler, onlarla yalnızken diyeceğimi dedim. eşimde beni anlamazdı sonra sonra kabullendi. onlar ailen ben konuştukça üzülüyorsun dedi. kocanızda benim gibi düşünüyor olmalı. benim eşim beni üzmemek için aileme saygı göstermeyi seçti, kötü mü etti yani? değerini mi kaybetti? aksine gözümde büyüdü.

Kendileri ne güzel biliyor aslında hatalarını ama işlerine gelmiyor çünkü oğlu tepki vermiyor.Bence bir dahakine hayırdır neden üzerinize alındınız de gülerek anlasın gıcık:)

Kırıcı olmak istemiyorum, seni üzmek istemiyorum ama kızlar gibi düşünmüyorum ben. 9 yıl uaşadım bunları ben, bebeğimi kaybettim, maddi bir sürü zorluklar yaşadık. Önümden arkamdan hakkımda sürekli konuştular, eşim ağzını açıp da hiçbişey demedi, yaşlı, cahil, bilinçli yapmıyor sen alttan al dedi hep. Şimdi ne oldu biliyor musun? 38 yaşındayım, boşandık, geleceğim çalındı. Ne çocuk sahibi olmak ne de hayatımda birinin olmasını istemiyorum. Ve eşim kimse ile kıyaslayamayacağım kadar iyi bir insandı, onun bu iyiliği bitirdi bizi. Dikkat et, eşinin hatırı, saygı derken bazı şeyleri yitirmeyin

Bizim sonumuzda boşanmak olacak gibi geliyor bana. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin hepimizin. Ben 26 yaşındayım. 4 senelik evliyim 3,5 aylık hamileyim. Ama bir arpa boyu yol katedemedik. Benim eşimde iyi biridir.

Ama tek önceliği annesi babası kardeşidir. Daha geçenlerde konuşuyoruz namaz kılarken ne dua ediyorsun diye sordum. İlk önce annesine sonra babasına sonra kardeşine ve en sonrada bebeğimle benim için dua ettiğini söyledi.

Yani eşimin hayatındaki sıralama bu bu konu yüzünden konuşmadım onunla kaç gün. Sen bu kadar zaman olmasına ragmen hala bir ailen oldugu gerçeğini kabullenmemişsin. Tabiki onlarada dua edeceksin ama önceliğin biz olmalıyız

dedim. Hala bunu idrak edemedin dedim. Ettim de ağız alışkanlığı diyor yersen...

Kendileri ne güzel biliyor aslında hatalarını ama işlerine gelmiyor çünkü oğlu tepki vermiyor.Bence bir dahakine hayırdır neden üzerinize alındınız de gülerek anlasın gıcık:)

Benim kayınvalimdemin çenesinin maşallahı var cnm. Ben onunla laf dalaşına giremem girsemde ben üzülürüm zaten. Ben istediğim kadar tartışayım eşimin ağırlığını koyması lazım ama aman olnlar kırılmasın ödü kopar eşimin.

Artık eşinle konuşup senin üzüldüğün konuları anlamasını sağlarsan sonunuz güzel olur bence. Hatta biraz dırdır yapıp bu konuya takıntılı olduğunu anlat, bu konu da iletişim sorunu yaşadığınızı, aile terapistine gitmek istediğini kabul ettirirsen daha etkili bile olabilir.

bakın ben bu olayda eşinizin konumundayım. anneme babama ne yaparlarsa yapsınlar eşimin yanında laf söyletmem. neden çünkü onlar beni dünyaya getirdi okuttular büyüttüler bana sedtek olmadılar çok üzdüler, onlarla yalnızken diyeceğimi dedim. eşimde beni anlamazdı sonra sonra kabullendi. onlar ailen ben konuştukça üzülüyorsun dedi. kocanızda benim gibi düşünüyor olmalı. benim eşim beni üzmemek için aileme saygı göstermeyi seçti, kötü mü etti yani? değerini mi kaybetti? aksine gözümde büyüdü.

ama bu çok bencilce değil mi arkadaşım eşin neden herşeye rağmen onları kabullenmek zorunda...Sizin gözünüzde büyüyünce yapılanlar siliniyor mu aklından?Bence olaylar böyle kapatılmamalı herkesin kendi hayatı tabi ben sadece fikrimi söylüyorum

ben olsam gitmem.hazır bulmuşlar sessiz oğullarını.diğer oğluna alsınlar evi.sana bişey yapmasınlar ben olsam cidden soğurum kaynanamdan.şahsen öyleyim de zaten.anlattkların bnm yaşadıklarımla örtüşüyor nerdeyse.ben gitmiyorm geln varsa daha kapı keyifleri bilir.çocuğun doğunca torun die bağrına mı basacaklarını sanıyorsun cnm.emin ol hiç umurlarında olmaz.

Sizin davranış tarzınız çok güzel bence. Eşinizin olmadığı bir ortamda ebevynlerinizle gerekli konuşmayı yapmışsınız. Peki onlara karşı tepkisiz kalsaydınız, onlarda eşinizi insan değil sadece damat olarak görseydiler. Sizin gözünüzün önünde bilerek ve isteyerek eşiniz ezseydiler, eşiniz ne kadar dayanabilirdi. Keşke herkes ebevynleri ile sizin gibi gerekli konuşmayı yapsa, yapamadıkları için bu sorunlar, kırgınlıklar oluyor

Back