• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme Gitmelimiyim

Aaaaaa aynen aynen benim eşimde okumuş üni mezunu bende üni mezunuyum. Kaynımda meslek yüksek okul mezunu. Ama eşim kadar zeki değil. Kaynanam hep der

seni düşünmüyorum oğlum sen okumuşsun akıllısın karında çalışıyor sana bişey olmaz. Bizim tek düşündüğümüz kardeşin der. Benim laf vurma gibi bir huyum yok malesef

huy demeyeyimde yapamıyorum yani laf çarpamıyorum. Eşimde çok kızar zaten böyle bişey yapsam. Kaynanam çok iyi yapıyor ama laf sokmayı. Ama bende eşime söyledim

dedim madem bize bişey yapmadılar madem herşeyi kendimiz yaptık hiç bişeye karışmadılar. Yaşlanınca gelip kalamazlar evimde diğer oğulları bakacak onlara dedim.

:) hiç şaşırmadım canım...güya o oğullarını okutmuşlar vazifelerini yapmışlar oluyorlar...:47:
daha bekarmış kaynın birde evlenince sen gör neler yapılacak ona...bize bir küçük eşya alınmadı ama kaynımın herşeyi en iysinden yapıldı...düğün salonu bile benim izbe bir yerdi..onların ki güzeldi..hani anlatıyorum karşılaşacaksın şaşırma diye:) bende de eşya herşey annemler ve eşim tarafından yapıldı:)
bende eşime diyorum bana ne yapılırsa benim karşılığımda o olur...benden bişey sakın beklemesinler...zaten eşim de biz uzağız onlara öteki kardeşim bakacak onlara yapsınlar boşver diyor..inşallah öyle de olur...

Sen ihtiyaçları olduğunda isteyemeyeceklerini düşünüyorsan ne mutlu sana. İster laf sok, ister doğrudan konuş. Onlar oğlunun huyunu biliyor, sen ne söylersen söyle oğlunun dediği olacak biliyor. Sen sadece oğlunun eşisin o kadar, insan olarak değer verilmiyor, sevilmiyorsun. Bu konuyu da sadece eşinle konuşarak halledebilirsin. Eşinin çözmesi gereken bir konu.

Haklısın verir. Ama helal etmem. Eşimle defalarca konuştum cnm. O bişey yapmaz bişey söylemez onlara. Kürtaj oldugum zamanın üzerinden 3 ay geçmişti sevgili kaynanam akıl etmiş ve oğluna sormuş. Nurummm bizimle

konuşmuyor neden diye. Eşimde anne demiş böyle böyle sonuçta kırıldı demiş annesine işte gelecektik anneciğim bir türlü zaman bulamadık falan felan. Kayınpederim emekli kaynanam ev hanımı zaman bulamamışlar. Eşimde demiş

tamam anne üzme sen kendini. Ya ne olursa olsun ama ailesi üzülmesin eşimin. Benm üzülmem çokta önemli değil yani. Ama ahtım var bişey olur hani ameliyat falan gitmiycem biliyorsunuz çalışıyorum vakit bulamadım dicem

hem yalanda değil çalışıyorum...

Ben yeni evliyim. Çok şükür eşimin ailesinden öyle birşey görmedim. Ama biliyorum azcık ses çıkarsan hemen konu olacaksın. Onlar seni gelin olarak görüyür. Sorunda bu zaten. Anneler nedense oğullarını paylaşmak istemiyor. Ne kadar yanlış kayınbabanızın sizi anlaması da bu yüzden çünkü onun oğlu sadece oğlu. Ama kayınvalide için oğlu; sevgilisi, eşi, oğlu, dert ortağı onu paylaşmak istemiyor. Zor olacak biliyorum ama kayınvalidenize sevgiyle yaklaşmayı deneyin. Allah rıazı için sevin inşllah herşey düzelir.
Sevgiler..http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/gitme.gif

bakın ben bu olayda eşinizin konumundayım. anneme babama ne yaparlarsa yapsınlar eşimin yanında laf söyletmem. neden çünkü onlar beni dünyaya getirdi okuttular büyüttüler bana sedtek olmadılar çok üzdüler, onlarla yalnızken diyeceğimi dedim. eşimde beni anlamazdı sonra sonra kabullendi. onlar ailen ben konuştukça üzülüyorsun dedi. kocanızda benim gibi düşünüyor olmalı. benim eşim beni üzmemek için aileme saygı göstermeyi seçti, kötü mü etti yani? değerini mi kaybetti? aksine gözümde büyüdü.

Sen söyleyeceğini söylemişsin ama ailene. Benim eşim hiç bişey söylemedi onlara üstüne üstlük canları sağolsun dedi. Ben daha çok sevdirmek için uğraşmayacağım kendimi malesef. Gidersem sadece ve sadece Allah rızası için

giderim.

Haklısın verir. Ama helal etmem. Eşimle defalarca konuştum cnm. O bişey yapmaz bişey söylemez onlara. Kürtaj oldugum zamanın üzerinden 3 ay geçmişti sevgili kaynanam akıl etmiş ve oğluna sormuş. Nurummm bizimle

konuşmuyor neden diye. Eşimde anne demiş böyle böyle sonuçta kırıldı demiş annesine işte gelecektik anneciğim bir türlü zaman bulamadık falan felan. Kayınpederim emekli kaynanam ev hanımı zaman bulamamışlar. Eşimde demiş

tamam anne üzme sen kendini. Ya ne olursa olsun ama ailesi üzülmesin eşimin. Benm üzülmem çokta önemli değil yani. Ama ahtım var bişey olur hani ameliyat falan gitmiycem biliyorsunuz çalışıyorum vakit bulamadım dicem

hem yalanda değil çalışıyorum...

İstediğin kadar gitmeyeceğim de, gideceksin. Hem de kimsenin zorlaması ile değil, kendin gideceksin. İçin, vicdanın el vermeyecek çünkü.
Benimkilerin gelmemsi daha iyiydi, aramaması da. Geldiklerinde yol parasını bizden alırlardı, arayacakları zaman da telefonu çaldırırlardı oğlu aradı :60:
Artık gülüyorum, ben mi yaşamışım bunları diyorum, film gibi geliyor

Artık eşinle konuşup senin üzüldüğün konuları anlamasını sağlarsan sonunuz güzel olur bence. Hatta biraz dırdır yapıp bu konuya takıntılı olduğunu anlat, bu konu da iletişim sorunu yaşadığınızı, aile terapistine gitmek istediğini kabul ettirirsen daha etkili bile olabilir.

Söyledim sen gitmek istersen git ben aile trapistine gidecek bir sorun görmiyorum sen büyütüyorsun herşeyi diyor bana.

ama bu çok bencilce değil mi arkadaşım eşin neden herşeye rağmen onları kabullenmek zorunda...Sizin gözünüzde büyüyünce yapılanlar siliniyor mu aklından?Bence olaylar böyle kapatılmamalı herkesin kendi hayatı tabi ben sadece fikrimi söylüyorum

bazı şeylerde ona hakveriyordum tabi ama yinede hergün kavga ediyorduk geçmiş için. boşanma aşamasına kadar geldik. o beni çok seviyor, bensiz yapamayacağını biliyordu mutlu olmamız için geçmişe sünger çektik. şimdi mutluyuz.

o hazmedemeseydi, ben onun davranışını hiç hazmedemezdim, kesin ayrılırdık. ama konu sahibinin eşi haksızlık ediyor. öncelik eş olmalı. ben ailemi eşimden üstün tutmadım. sadece saygı göster dedim. karındaki bebek için duayı sona bırakmış. bu davranışı bence kabul edilemez. ben sandım eşiniz benimki kadar düşünceli. dediğiniz gibi sizi daha çok sevmesi için uğraşmanız gerekmiyor.

ben olsam gitmem.hazır bulmuşlar sessiz oğullarını.diğer oğluna alsınlar evi.sana bişey yapmasınlar ben olsam cidden soğurum kaynanamdan.şahsen öyleyim de zaten.anlattkların bnm yaşadıklarımla örtüşüyor nerdeyse.ben gitmiyorm geln varsa daha kapı keyifleri bilir.çocuğun doğunca torun die bağrına mı basacaklarını sanıyorsun cnm.emin ol hiç umurlarında olmaz.

Gitmedim zaten daha önce bir kere. Çocugum oldugundada umurlarında olmayacağını hatta gelmeyeceklerini tahmin ediyorum bende.

İçiniz ne kadarına el veriyorsa, içinizden ne geçiyorsa onu yapın.
Komşu, o bu ne düşünür hiç önemli değil.
Bazen eşinizin ne düşündüğü bile çok önemli değil malesef.
Karnınızda ki çocukla canınız sıkılacaksa, üzülecekseniz hiç gitmeyin.
Yok takmam, eşimde kıymetini bilir, beni anlar diyecekseniz gitmeyi düşünebilirsiniz belki.

:) hiç şaşırmadım canım...güya o oğullarını okutmuşlar vazifelerini yapmışlar oluyorlar...:47:
daha bekarmış kaynın birde evlenince sen gör neler yapılacak ona...bize bir küçük eşya alınmadı ama kaynımın herşeyi en iysinden yapıldı...düğün salonu bile benim izbe bir yerdi..onların ki güzeldi..hani anlatıyorum karşılaşacaksın şaşırma diye:) bende de eşya herşey annemler ve eşim tarafından yapıldı:)
bende eşime diyorum bana ne yapılırsa benim karşılığımda o olur...benden bişey sakın beklemesinler...zaten eşim de biz uzağız onlara öteki kardeşim bakacak onlara yapsınlar boşver diyor..inşallah öyle de olur...

Bende öyle diyorum zaten. Eşimde diyor zaten o yakınlarında bırak ona yapsınlar konuşamazlar diyor ama gelseler evime bişey mi diyebilcek sanki.

Ben yeni evliyim. Çok şükür eşimin ailesinden öyle birşey görmedim. Ama biliyorum azcık ses çıkarsan hemen konu olacaksın. Onlar seni gelin olarak görüyür. Sorunda bu zaten. Anneler nedense oğullarını paylaşmak istemiyor. Ne kadar yanlış kayınbabanızın sizi anlaması da bu yüzden çünkü onun oğlu sadece oğlu. Ama kayınvalide için oğlu; sevgilisi, eşi, oğlu, dert ortağı onu paylaşmak istemiyor. Zor olacak biliyorum ama kayınvalidenize sevgiyle yaklaşmayı deneyin. Allah rıazı için sevin inşllah herşey düzelir.
Sevgiler..http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/gitme.gif

Benim kaynanam her der zaten o benim oglum değil eşim,kardeşim,anam,babam,herşeyim der. Ama zor zamanında umrunda olmaz. Diğer oğluna yatırım yapar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dimi ama.

İstediğin kadar gitmeyeceğim de, gideceksin. Hem de kimsenin zorlaması ile değil, kendin gideceksin. İçin, vicdanın el vermeyecek çünkü.
Benimkilerin gelmemsi daha iyiydi, aramaması da. Geldiklerinde yol parasını bizden alırlardı, arayacakları zaman da telefonu çaldırırlardı oğlu aradı :60:
Artık gülüyorum, ben mi yaşamışım bunları diyorum, film gibi geliyor

Ben daha önce gitmedim. Şimdide gitmeyebilirim ama dediğin gibi vicdanım rahat değil. Çünkü olması gereken bu insani vasıflar bunu gerektiriyor. Ben bunu biliyorum ama karşımda anlayacak insan yok.

Çok basit nedeni. Eşin zaten annesinin avucunun içinde, annesi ne yaparsa yapsın eşin kabul edecek

bazı şeylerde ona hakveriyordum tabi ama yinede hergün kavga ediyorduk geçmiş için. boşanma aşamasına kadar geldik. o beni çok seviyor, bensiz yapamayacağını biliyordu mutlu olmamız için geçmişe sünger çektik. şimdi mutluyuz.

o hazmedemeseydi, ben onun davranışını hiç hazmedemezdim, kesin ayrılırdık. ama konu sahibinin eşi haksızlık ediyor. öncelik eş olmalı. ben ailemi eşimden üstün tutmadım. sadece saygı göster dedim. karındaki bebek için duayı sona bırakmış. bu davranışı bence kabul edilemez. ben sandım eşiniz benimki kadar düşünceli. dediğiniz gibi sizi daha çok sevmesi için uğraşmanız gerekmiyor.

Allaha havale ediyorum cnm ben eşimi. Hak yerini bulur nasıl olsa.

İçiniz ne kadarına el veriyorsa, içinizden ne geçiyorsa onu yapın.
Komşu, o bu ne düşünür hiç önemli değil.
Bazen eşinizin ne düşündüğü bile çok önemli değil malesef.
Karnınızda ki çocukla canınız sıkılacaksa, üzülecekseniz hiç gitmeyin.
Yok takmam, eşimde kıymetini bilir, beni anlar diyecekseniz gitmeyi düşünebilirsiniz belki.

Haklısın cnm. Eşim çok aileci onlarsa söz konusu gözü beni görmez. Çok sevdiğini söyler beni ama ben ona inanmıyorum artık.

Kendi ailesi oldugunu kabullenemedi malesef benim eşim. Önceliği hep annesi babası kardeşi. Aile deyince ben çocugu gelmiyor aklına annesi babası kardeşi geliyor buda beni çok üzüyor.

Gitmessem daha az üzülcem tabi.

Benim kaynanam da heryerde her ortamda bizim için çok şey yaptığını diğer çocuklarına bişey yapamadığını söyler dururdu...Birgün sohbet ederken gene açıldı yine başladı onlara bişey yapamadım filan bende eltilerimin kendi ağzından duyduğumm için söyledim bunları bunları yapmışsınız ama hala yapmadık diyosunuz diye ..tabi ortamın nasıl gerildiğini varın siz düşünün..cevabı da şu oldu onlara ben yapmadım babası yaptı:) Bize de yaptığı 5-6 bin tl.ne altın taktı ne başka bişeye karıştılar 30 bin borc ödedim ve hala ödüyoruz..Geçenlerde yeni duyduğum şeyde şu kaynıma bizim düğünn sırasında 5 bin tl hibe etmiş kaynanacığım ama bana 1 bilezik yapmadı.

Bunun kavgalarını çok etttik eşimle hiç kabullenmedi hele o takı konusunda hakkım varsa helal etmyorum o kadar insann içinde rezil oldum ailem annecimm ağlamış düğünden sonra kızıma 1 bileziği çok gördüler diye..Eşimle ne kavgalar ettik kaynanaya soğuk davrandım hala da öyleyim mesafeliyim yeri geldimi lafımı sokuyorum hatta takı konusunda bile lafı soktum kızardı bozardı sesini çıkaramadı ama daha geçenlerde bir akrabasının fotosuna bakarken ay ne kadar çok takı takılmış dedim ne kaynanalar var dedim bunun üzerine bir kavga ve o gün kabullendirebildim evet dedi 1 bilezik yapmadı onun ayıbı dedi eşim..O günden sonra bu konuyu bir daha açmadım ve açmayacağım..

Şimdi taşınıyoruz kaynanamın yaşadığı şehre ve ağzını açıp tek laf ettirmiyorum nerden ev tutacam ne yapcam etcem yorum bile yapmayacak yaptırmıcam.Unutulmuyor.Eşim de destekliyor beni..

Çok basit nedeni. Eşin zaten annesinin avucunun içinde, annesi ne yaparsa yapsın eşin kabul edecek

Eşim aslında çok inatçı bir insan. Daha önce babasıyla aralarında bir münakaşa geçmiş askere babasının elini öpmeden gitmiş. Ve yaklaşık 6 ay konuşmamışlar ama annesi düzeltmiş arayı bir şekilde eşimin inadından karkarlar.

Eşimde zaten damarına basmadıkları sürece bişey demez yani haklısın cnm eşim her türlü avuçlarında. Şimdi diyorum ki bak çocuk olsun gene aramazlar, gelmezler bişey yapmazlar. Sen onlara yanaşmassan gelmezler tabi diyor.

Dedim güldirme beni yaptıkları yapacaklarının teminatı. Herşeye ragmen savunmaya devam yani.

Konu sahibine git gitme diye bir yorum yapmıcam..

Fakat şuna yorum yapmadan da duramıcam..

Eşim mutlu olsun bana iyi davransın diyee eşinizin ailesiyle görüşmekde neyin nesii..

Ya bu adam annesi kardeşi içinmi evlenmiş sizinle..

Siz onlarla iyi geçinmezseniz sizi sevmezmiymiş..

o beni sevsin benle iyi geçinsin diye ailesini mi sevmek zorundayımm..

Hiç de değil kardeşleriylede annesiylede görüşmüyorumm..
Görüşmicemde..
Araralarsa konuşurum
Gelirlerse ağırlarım
Okadar..
gitmem.. aramam
Kendisi görüşebilir kendi kararı saygı duyarım bahsini bile etmeyiz.
Zaten kırgınlıklar görüşmemeler bişilerin yaşanması sonucu oluşmuştur..

Bu yaşanan olaylara karşıda eşiniz size saygı duymalı.. sizin kararlarınıza..

Benim kaynanam da heryerde her ortamda bizim için çok şey yaptığını diğer çocuklarına bişey yapamadığını söyler dururdu...Birgün sohbet ederken gene açıldı yine başladı onlara bişey yapamadım filan bende eltilerimin kendi ağzından duyduğumm için söyledim bunları bunları yapmışsınız ama hala yapmadık diyosunuz diye ..tabi ortamın nasıl gerildiğini varın siz düşünün..cevabı da şu oldu onlara ben yapmadım babası yaptı:) Bize de yaptığı 5-6 bin tl.ne altın taktı ne başka bişeye karıştılar 30 bin borc ödedim ve hala ödüyoruz..Geçenlerde yeni duyduğum şeyde şu kaynıma bizim düğünn sırasında 5 bin tl hibe etmiş kaynanacığım ama bana 1 bilezik yapmadı.

Bunun kavgalarını çok etttik eşimle hiç kabullenmedi hele o takı konusunda hakkım varsa helal etmyorum o kadar insann içinde rezil oldum ailem annecimm ağlamış düğünden sonra kızıma 1 bileziği çok gördüler diye..Eşimle ne kavgalar ettik kaynanaya soğuk davrandım hala da öyleyim mesafeliyim yeri geldimi lafımı sokuyorum hatta takı konusunda bile lafı soktum kızardı bozardı sesini çıkaramadı ama daha geçenlerde bir akrabasının fotosuna bakarken ay ne kadar çok takı takılmış dedim ne kaynanalar var dedim bunun üzerine bir kavga ve o gün kabullendirebildim evet dedi 1 bilezik yapmadı onun ayıbı dedi eşim..O günden sonra bu konuyu bir daha açmadım ve açmayacağım..

Şimdi taşınıyoruz kaynanamın yaşadığı şehre ve ağzını açıp tek laf ettirmiyorum nerden ev tutacam ne yapcam etcem yorum bile yapmayacak yaptırmıcam.Unutulmuyor.Eşim de destekliyor beni..

Benim eşimde de yeri geldiğinde diyor yapmaları gerekirdi ama yapmadılar ayıp ettiler der ama sonrada canları sağolsun der. Benim bir ay önce falan kuzenim evlendi inanılmaz takı taktı eşinin annesi babası.:nazar:

Eşime dedim senin annen babanda sağolsun yaptılar böyle dedim. Ben bunun 3/1 ine razıydım ama layık görmediler dedim. Daha kaç sene daha konuşacaksın bu konu hakkında diyor. Ama söylicem yani bıkmadan usanmadan

eşime söyleyeceğim.

En büyük iş erkeğe düşüyor.

Ailesi il eşi arasındaki süreci iyi yönetebilmeli.
Ozaman bence sorun azalır.
Çünkü erkek evlatları oluyor affedebiliyorlar,birşey demiyorlar ama gelin elin kızı oluyor üzülmüş,kırılmış hiçde umurlarında olmuyor.

Back