• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme Gitmelimiyim

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
163
Merhaba Arkadaşlar.

Size danışmak istediğim bir konu var. Eşimin ailesi ile ilgli sorunlarımız var. Şöyleki evlendiğimiz dönemde hiç bir şeye karışmadılar. Tüm sıkıntıları eşimle ben çektim. Hatta annem babam erkek tarafı oldu diyebilirim. Kayınvaldem

Naza çektide çekti kendini. Gelmedi,karışmadı,aramadı sormadı. (Düğünden sonra herkese herşeyini ben yaptım demiş ama yüzsüz). O günlerden sonra bizim bu kadınla yıldızımız hiç barışmadı. Benden oğlunu kıskanmalar. Bana laf

sokmalar ard arda geldi. Bu arada kendisi şehir dışında yaşıyor ama öyle uzak değil yani gitmek istesek en fazla 2 saat. Bende çok fazla gitmemeye başladım senede 2 defa o da bayramlarda ama bayram izninin tamamını orda

geçiriyoruz. Kadın bizim için bir çöp yapmadı. Evliliğimiz süresince başımızdan kötü olaylar geçti maddi manevi kayba ugradı gelmedi,aramadı. Ameliyat oldum gelmedi. 10 haftalık bebeğimi kaybettim gelmedi.

Krediyle ev aldık bir hayırlı olsuna gelmedi ufacıkta olsa bir ev hediyesi almadı. Bişeye ihtiyacınız varmı demedi kredi ödüyorduk tabi hala daha da ödüyoruz.5 sene.

( Bize gelince hiç parası olmadı ama biz ev aldıktan 6 ay sonra diğer oğluna ev aldı nakit kaynım daha bekar). Biz bu olaylardan sonra eşimle çok ciddi sıkıntılar yaşadık, kavgalar ettik.

Ben onun yaptıklarını içime sindiremezken eşim canları sağolsun deyip kırmamak için gözlerinin içine bakıyordu. Onlar da nasıl olsa bu bişey istemiyor karı koca yapıyorlar bişeyler deyip karışmıyorlar hiçbişeye. Bende eşimle

kavga ede ede oraya gitmek istemediğimi söyledim. Çok zor oldu ama kabul etti. Hatta bir kere yanlız gitti. Şimdi 1 ay sonra bayram ve eşim istemessen gelme diyor ama gelmeni çok istiyorum diyor. Ben kesinlikle gitmek

istemiyorum. Amam oldukları yer çok küçük ve artık komşuları ile akraba gibi olmuşlar. ( 30 senedir aynı yerde oturuyorlar). Hemen dedikodu çıkacak gitmediğim için. Oda önemli değil ama gitmessem tamamen iplerimi koparıcam

onlardan çünkü telefonlada görüşmiyorum hiç bit şekilde. Şuan 3,5 aylık hamileyim. Eğer iplerimi koparırsam çocugumu göremicekler çok az görecekler. Ve eşim arada çok mutsuz olucak ama gidersemde bana bize haksızlık

yapıldığını düşünüyorum. Bir türlü çıkamadım işin içinden. Annem sen git onlar utansın diyor ama inanın yüzsüz insanlar. Bizim evimizle hava atacak kadar yüzsüz. Sizce ne yapmalyım gitmeli mi gitmemelimiyim....

Sahip olduğun herşeyi tek başınıza yapmışsınız ne mutlu kayınvaliden sahiplenmiş olsada zamanla herkes bunu sizin yaptığınızı bilecek.Gerçi mesele birilerinin bilmesi anlaması değil inan bana böylesi çok daha iyi oldu.Ben yerinde olsam giderdim hiç bir şey yokmuş gibi davranırdım hatta sinirimi bozacak olaylar olsada hiç sesimi çıkarmaz tepki vermezdim.

bunuda sırf eşimin hatrı için yapardım .

Canım benim yaşadıklarımı okumuşsundur belki...Hemen hemen aynı şeyler.Bende çok defa karar aldım kendimce,gitmicem,görmicem diye....Ama olmuyor.Kesilip atılmıyor.Eşin mutsuz oluyor.Arada kalıyor.Böyle olunca ailesine bişi söleyemiyor ve sana yansıtıyor.Yani olan yine sana oluyor canım.

Sahip olduğun herşeyi tek başınıza yapmışsınız ne mutlu kayınvaliden sahiplenmiş olsada zamanla herkes bunu sizin yaptığınızı bilecek.Gerçi mesele birilerinin bilmesi anlaması değil inan bana böylesi çok daha iyi oldu.Ben yerinde olsam giderdim hiç bir şey yokmuş gibi davranırdım hatta sinirimi bozacak olaylar olsada hiç sesimi çıkarmaz tepki vermezdim.

bunuda sırf eşimin hatrı için yapardım .

Aslında haklısın cnm. Ama inan içime sindiremiyorum. Onları ve özelliklede bu duruma ses çıkarmayan eşimi cezalandırmak üzmek istiyorum.

Canım benim yaşadıklarımı okumuşsundur belki...Hemen hemen aynı şeyler.Bende çok defa karar aldım kendimce,gitmicem,görmicem diye....Ama olmuyor.Kesilip atılmıyor.Eşin mutsuz oluyor.Arada kalıyor.Böyle olunca ailesine bişi söleyemiyor ve sana yansıtıyor.Yani olan yine sana oluyor canım.

Evet çok haklısın. Ama bu olanlar beni çok üzdü ve üzüyor. Eşimin en azından neden böyle davranıyorsunuz demesini istiyorum. Normalde görsen dersinki bunlar oğulları için canlarını verir ama yok anacım yok hiç bişey yaptıkları

yok. Maddi kısmını geçti manevi olarakta yok insan bir geçmiş olsuna gelmezmi.

Aslında haklısın cnm. Ama inan içime sindiremiyorum. Onları ve özelliklede bu duruma ses çıkarmayan eşimi cezalandırmak üzmek istiyorum.
Canım ben buradan dahi hissediyorum eşin senin haklılığının farkında bu yüzden sana istersen gelme diyor .Ama kendini onun yerine koy canım .yanlış yapmışta olsa onun annesi.

bırak onlar mahçup olsun olmasalar bile sen üzerine düşeni yap eşin görsün ve sonrasında yaşadığın aksilik ki umarım olmaz cevabı yapıştırsın karşı tarafa.

eşinizin hatrına gidin derim. Şimdi siz eşinizi yalnız yollarsanız eşiniz belki sizin haksız olduğunuzu bile düşünebilir gidin yinede ne demişler iyilik yap denize at balık bilmesse halik bilir.

insanın zoruna gidiyor haklısınız ama bi yandanda kendinizden gurur duymanız lazım kimsenin eline bakmıyorsunuz kendi yağınızda kavruluyorsunuz

Canım ben buradan dahi hissediyorum eşin senin haklılığının farkında bu yüzden sana istersen gelme diyor .Ama kendini onun yerine koy canım .yanlış yapmışta olsa onun annesi.

bırak onlar mahçup olsun olmasalar bile sen üzerine düşeni yap eşin görsün ve sonrasında yaşadığın aksilik ki umarım olmaz cevabı yapıştırsın karşı tarafa.

İstemessen gelme diyor ama onu o hale getirene kadar gitmek istemediğimi anlatana kadar neler çektim, neler yaşadım,ne kavgalar ettim ne kadar üzüldüm bilsem.

O ailesini haksız bulmaz yapsalardı iyi olur ama yapmadılar canları sağolsun der. Eşimin bu durumunada sinir oluyorum insan hiç mi hakkını savunmaz. Annesi bir grip olsa

koştura koştura yanıma gelir annem hasta ara diye. Ben ameliyat oldum,kürtaj geçirdim onlar aramadılar gelmeyi geçtim yanlız. Şimdide bu kadar çaba sarfedip bu durumu

kabul ettirmişken gitmek gelmiyor içimden. Ben laf yapıştıramam cnm hiç öyle bir yapım yok. Ancak kendimi yerim eşime sararım.

eşinizin hatrına gidin derim. Şimdi siz eşinizi yalnız yollarsanız eşiniz belki sizin haksız olduğunuzu bile düşünebilir gidin yinede ne demişler iyilik yap denize at balık bilmesse halik bilir.

insanın zoruna gidiyor haklısınız ama bi yandanda kendinizden gurur duymanız lazım kimsenin eline bakmıyorsunuz kendi yağınızda kavruluyorsunuz

Hakısınız. Allaha çok şükür. Bu kadar şeyi rabbim nasip etti yapabildik. Bir yanım git diyor. Çok merhametliyim ben bu yaşadığım sıkıntılara ragmen git diyor bir tarafım diğer

tarafımda bu kadar haksızlığa boyun egme diyor.

kesinlikle gitmelisin seninle aynı şeyleri yaşadım biz daha ev bile alamadık 300 tl para istedik vermediler ama 1 ay geçmeden tatile gittiler ama beni hergün arar sorar bende hafta da 2 kere arar sorarım boşver itin hatrı yoksa sahibinindemi yok eşin için git kıymetin daha artar kocanın gözünde

kesinlikle gitmelisin seninle aynı şeyleri yaşadım biz daha ev bile alamadık 300 tl para istedik vermediler ama 1 ay geçmeden tatile gittiler ama beni hergün arar sorar bende hafta da 2 kere arar sorarım boşver itin hatrı yoksa sahibinindemi yok eşin için git kıymetin daha artar kocanın gözünde

Biz kesinlikle telefonda konuşmuyoruz kayınvalidemle. Ne anneler gününde aradım, nede kandillerde gelmiyor içimden. Ben zaten kendisine annede demem. Haketmediğini düşünüyorum. Laf sokamam ama bu şekilde gösteririm

tepkimi. Bizde çok zor günler yaşadık. Borçlarımız ödeyemediğimiz zamanlar oldu. Biz evlenirken para yok diye hiç bişey yapmayan kayınvalidem düğünden sonra evini yeniledi baştan aşağı. Yeni gelin gibi ev düzdü hemde nakit aldı.

Benim eşimde açlıktan ölür 1 lira istemez ailesinden örneklerle sabit biliyorum yani. Hakkımızda hayırlısını nasip etsin yarabbim.

seni çok iyi anlıyorum....
sana yapılmayıp..eşine yapılmayıp...öteki oğluna yapılması gerçekten haksızlık....
bu durum neden böyledir aklım almaz...bu kadının oğlu değil midir kocanız?
birde bazı kaynanalar o oğlum okudu derler hiçbirşeylerine ellerini sürmezler okumamış oğluna yaparlar ya okumadı diye( benim durumum:))
sanki okumadın oğlum sana ödülümüz olsun al sana araba al sana ev...:53:
nedir bu?:50:
bende gitmeyin diyemeyeceğim ama..bu duyguyu iyi bilirim inan sana benzer yaşadım çünkü...insan atamıyor içinden..yapışıp kalıyor haksızlıklar:(
ama gidin...
kalabalıkta lafı geldiği yerde de ima edin...evimizi kendimiz aldık..düğünümüzü kendimiz yaptık...kimseden fayda olmadı diye yarı şakaya vurun yarı ciddiye...
bunu yapın:27:...

Son düzenleme:
Hakısınız. Allaha çok şükür. Bu kadar şeyi rabbim nasip etti yapabildik. Bir yanım git diyor. Çok merhametliyim ben bu yaşadığım sıkıntılara ragmen git diyor bir tarafım diğer

tarafımda bu kadar haksızlığa boyun egme diyor.

eşiniz size değer veriyorsa, her zaman yanınızdaysa onun hatrı için gitmenize değer. Eşiniz yalnız gitse hani demişiniz ya komşularla akraba gibiler dedikodu olur diye eşiniz bunlardan etkilenebilir. Çünkü erkekler çok çabuk etkileniyorlar bu gibi durumlarda sonra evinize döndüğünde size tavır alsa kim zarar görecek kayınvalideniz mi? hayır ne yazıkki yine siz üzüleceksiniz.

ne kadar sevmesen de, istemesen de, bence de gitmelisin. normal bir gezme olsa gitme, haklısın ama bayramdır bu. yakın olmana gerek yok, mesafeli olursun. haksızlığa tabii ki boyun eğme. ama bunlar için de aranızdaki tüm bağları koparma derim ben. sevmesen de sen saygını göster, en azından eşinin hatırına...

seni çok iyi anlıyorum....
sana yapılmayıp..eşine yapılmayıp...öteki oğluna yapılması gerçekten haksızlık....
bu durum neden böyledir aklım almaz...bu kadının oğlu değil midir kocanız?
birde bazı kaynanalar o oğlum okudu derler hiçbirşeylerine ellerini sürmezler okumamış oğluna yaparlar ya okumadı diye( benim durumum:))
sanki okumadın oğlum sana ödülümüz olsun al sana araba al sana ev...:53:
nedir bu?:50:
bende gitmeyin diyemeyeceğim ama..bu duyguyu iyi bilirim inan sana benzer yaşadım çünkü...insan atamıyor içinden..yapışıp kalıyor haksızlıklar:(
ama gidin...
kalabalıkta lafı geldiği yerde de ima edin...evimizi kendimiz aldık..düğünümüzü kendimiz yaptık...kimseden fayda olmadı diye yarı şakaya vurun yarı ciddiye...
bunu yapın:27:...

Aaaaaa aynen aynen benim eşimde okumuş üni mezunu bende üni mezunuyum. Kaynımda meslek yüksek okul mezunu. Ama eşim kadar zeki değil. Kaynanam hep der

seni düşünmüyorum oğlum sen okumuşsun akıllısın karında çalışıyor sana bişey olmaz. Bizim tek düşündüğümüz kardeşin der. Benim laf vurma gibi bir huyum yok malesef

huy demeyeyimde yapamıyorum yani laf çarpamıyorum. Eşimde çok kızar zaten böyle bişey yapsam. Kaynanam çok iyi yapıyor ama laf sokmayı. Ama bende eşime söyledim

dedim madem bize bişey yapmadılar madem herşeyi kendimiz yaptık hiç bişeye karışmadılar. Yaşlanınca gelip kalamazlar evimde diğer oğulları bakacak onlara dedim.

Benzer bir konuyu bende yaşadım.
Üzüleceğimi,orda huzursuzluk yaşayacağımı,haksız olduklarını bile bile ağrıma gittiği halde gittim.Eşimin hatırı var tabi ama onun içinde gitmedim açıkçası.

Bu dünya varsa ahirette var.Allah hakkını kimseye bırakmaz kızım dedim hemde birde hediye aldım gittim.
Belki utanırlar dedim,iyilik yap denize at dedim ve gittim.
Benden hiçbirşey kaybolmadı inan büyüklerin karşısında aslında ben sizden daha büyük gibi davranıyorum duygusunu hissetmek en büyük mutluluk inan....
Vijdanı rahat olanın muhasebesi kolay olurmuş boşver gitt sende kendinide üzmee :70:

Eger esini seviyorsan onun hatiri icin gidilmeli ama öyle candan davranma sende, herkes sinirini bilsin bence.
Bosver beterin beteri var, en azindan yanyana oturmuyorsunuz ayda yilda git sadece sende.

Ben yerinde olsam asla gitmezdim yapılanlar unutulmuyor malesef hele o kadar sıkıntılı dönemlerde bile sizi yalnız bırakmışlar bırakın dedikodu yapan yapsın asla gitmeyin..Eşin de hakkını arayamayacak kadar acizse üzülmeye de mahkumdur.Evlat ayrımı yapan insanların yatacak yeri yok ya diğer tarafta.

eşiniz size değer veriyorsa, her zaman yanınızdaysa onun hatrı için gitmenize değer. Eşiniz yalnız gitse hani demişiniz ya komşularla akraba gibiler dedikodu olur diye eşiniz bunlardan etkilenebilir. Çünkü erkekler çok çabuk etkileniyorlar bu gibi durumlarda sonra evinize döndüğünde size tavır alsa kim zarar görecek kayınvalideniz mi? hayır ne yazıkki yine siz üzüleceksiniz.

En son eşim bir kere tek gitmişti 2 günlüğüne dışarı çıkmamışlar hiç. Eeee çıksalar soracaklar eşin nerde diye. Zaten eşimde bir kaç kere gider daha sonrada gitmez millete ne diycek ailemin yaptıklarını içine sindiremedi

gelmiyormu dicek utanır gitmez.

Back