• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme "Benim için yoksun" dedim. Sonunda sabrım taştı...

ahh sevgili şubat annesi.
bende sinirli bi insanım ve sinirlenince tepemin tası atarsa bende diyebilirim.
neyse bence bırak olan olmuş bakalım yüzsüzlük yapıp taşınınca evinize gelicekmi.
hem eşinde seni anlamış ve seni haklı görmüş.
üzme kendini ve bebişini

kızlar yılbaşı akşamı arayıp özür dilerim dedim içime sinmedi küs olalım ama haklı olduğumu belirterek sadece bağırdığım için özür diledim tersledi ve ben sana öyle şeyler demedim dedi en azından içim rahat eşim ve görümcem benden yana destekleriniz için teşekkür eerim

kızlar 35 haftalık hamileyim ve 4,evimize taşınıyoruz kayınvalidemi aradım napıyosun anne hiç arayıp sormuyosun naptı bunlar diye üzüldüm ve kırıldım şahsen dedim.ardından bana bende birçok şeye kırılıyorum dedi açık ol birşey varsa söyle bana dedim.evlenirken ablanların gelin başını bile yaptırmadınız dedi(21 ay oldu evleneli bu arada)bende beş kuruş paran varmı oğlum diye sordunmu oğlunada bunu söylüyorsun hangi birgün yanımızda oldunuz dedim.oda hemen oğlumu aldınız benden dedi(ayrıca kendi evimiz var ama eşim ailemle çok iyi anlaştığı için hep bizde oturur babamla dertleşir babam ona hep canımı iste vereyim der)bende sen bunu hep söylüyosun benim suçum yok dedim.ardından ben istemeseydim almazdım seni oğluma dedi bende önemli değil oğlun sevdi aldıya dedim evet aldım oğlunu elinden dedim(aşırıya kaçarak)ama yerleşince evimize gelirsiniz dedim.bundan sonra yoksunuz bizim için hiç yanımızda olmadınız birde her aradığınızda oğlum şu 50 ytl tutuyo bu 100 ytl tutuyo dediniz dedim bana baban zengin yapsın işte size dedi sinirlendim ve terbiyesiz dedim kapadım telefonu eşim biliyor ve takma kafana diyor amacım eşimin ailesine saygısızlık değildi ama kızlar dayanamaım bana sürekli elalemin çöpe attığı şeyleri getiriyor bak bunu çöpe atıyordu filanca giyersin diye aldım bende diyor oğlumun parasını yiyorsun diyor dayanamadım patladım elim ayağım titriyor birşey söyleyin bana nolur

:1shok::1shok:inanmıyorum yoksa benim adamın bir erkek kardeşi varda beni m haberimmi yok yani o kadın kocamın anasının aynısı yaaa bu kadar kaynana olayı aynı olur hepsini bende duydum hiç bişey olmuyor canım onlar ezberlemişler oğlumun parasını yiyon demeyi onların kocalarıda başkasının oğluydu onlar ne diye yemişler kocalarının parasını

hey yavrum hey ben oğlunun parasını yiyorum yemesinede siz benim ömrümü yediniz onu hesaba katan yok diyecektin olay bitecekti canım boşver kocan seni seviyor sen sarıl kocana onunla yaşıyorsun onunla paylaşıyorsun hayatı yani demem o ki kaynana dış kapının mandalı

kızlar azönce kayınvalidemle kayınpeerim anneme geldi biz annemlerde kalıyoruz belirtmiştim.kayınpederim babama çok olumsuz laflar duyuyoruz gibi beni şikayet etti ne gerek varsa uzatmanın babamda kusura bakmayın ama herkes hakettiği lafı işitir dedi kayınpederim birden iyi davranmaya başladı evi taşımaya gelmişler güya yardıma neyse şuanda benim annemlerle beraber evimi toparlamay gittiler babam beni almadı hamileyim diye inşallah herşey düzelir sizce güleryüzlü olmalımıyım yinede unutmalımıyım yoksa belli bir zaman tepki koymalımıyım çocuğum olucak görmeye gelip giderken huzursuz olsunlar istemem ama acaba yinemi aynı tepkilerle karşılaşırım diye korkuyorum açıkçası niyetim birdaha gitmemek ve özel günler haricinde aramamak ama kafam karıştı neyapmalıyım

yok canım bugün güler yüzlü ol bakalım ne olacak.tepki aynı olursa uzaklaşırsın birdaha dediğin gibi yaparsın.şimdi bir güler yüz göstermekle sorun olmaz ama bir surat asarsan bak biz geldik o hala böyle diyip kocana kötüleyebilirler ellerine fırsat verme bence..

canım aynı şeyleri bende yaşıyorum
eşim ailesini aramaz hadi telefon edelim.... İstanbul dışında oturuyorlar eşim gitmek dahi istemez hadi aşkım bayram oldu - tatil oldu gidelim. Gidersek pazarını yaparız eline para sıkıştırırız bütün gün bakkal ihtiyaçlarını karşılarız bi teşekkür bile yok temizliğini bitiririm mutfağına girerim.... inan evimde bir çöpleri yok olmasın istemem de daha kayınpederim evime gelmiş insan değil neymiş efendim uzun yolculuklar sevmezmiş uzun yolculuk da 6 saatlik yol otobüsle aman ben anlatsam dağlar ağlar ama benim eşim mükemmel bi insan sözümden dışarı çıkmaz bende onu kıracak davranışlarda bulunmam eşinin ailesine gelince onlar tam bir bilmece Allah tan uzaklar ....
canım bence ne olursa olsun kalp kırmamak lazım ama başkalarının eskilerini de getirip sana vermesi olacak gibi değil yaşlılığına yada iyi niyetine ver.... Tatlı dille uyarmayı dene baktın olmuyor kesin tavrını koyarsın zaten. Ama ONLARınDA ANNE olduğunu unutmayalım ...a.s.

ah canım bitanede bende vardı öle boşver sen bebegine bak dogumunada az kalmış onlar olmasada olur biz evlenmeden eşimle beraber yaşıyoduk isteme oldu falan kaynanam ordan atladı dediki zaten oglumu aldınız gelmemize gerek yoktu dedi ama ben var ya gebertçektim onu orda banada annen zengin yapsın bileziklerini sat diyodu en sonunda bende hamileyken ilişkimi kesmeye başladımmm ne gidip üzülcem yaa dogumada gelmiş arkadaşlarım anlatıyo dogursada gitsek gibi tavırlar görümcemin çocugunu elinden tutmuş benim efem var onun yerini kimse alamaz demiş bende hiç götür medim çocugu 1 kez 2 kez götürdüm bide yazlıga gittim yanlarına ordan da kavgalı döndük zaten en son bayramda dedim allahın günü götüriyim eşime demiş ki sen,in karın çocugu kucagıma verdiğinde sinsi sinsi bakıyodu gözlerime para veriyim die (yazlıgı sattılarda) borcumuzu ödesin die bakmışım umrumda deil be benim sülalem seni satın alır bide üzerine sülalenide koyar da neyse en son eşim aradı tüm ilişkisini kopardı üzlme tatlım bebegine bak dogsun onla ugraşmaya zamanın kalmıycak zaten

yokmuş gibi davran boşverrrr gelirseler hoş geldin der çocugunlşa ilgilenirsin hiç takma gitmede zaten kış üşür falan dersin gitmezsinnn

Canım bu konuda senin gibi olan benim gibi olan o kadar çok arkadaşımız varki..
Bende kayınvalideme çok kırgınım..
Hep menfaat, hep menfaat
Bazen düşünüyorum kendime bakıyorum benim de hatalarım var elbet..
Ama yaptıklarını hakedecek hatalar değil bunlar,
O yüzden mesafeli olman daha iyi
Zaman nelere gebe kimbilir,
Birazda yaşımızın vermiş olduğu acemilikler var tabii
Bundan 5 sene sonra gülüp geçicez bunlara....

sen hiiiç canını sıkma suçluluk duygusuda duyma bunu yapmak için çok bile geç kalmışsın. sana öyle davranıp,o sözleri sarfeden insana bunlar en az söylenebilcek sözler. sakın kendini ezdirme karşında ki yaptığın çabadan iyilikten anlamıyorsa sende onunla onun dilinden konuş. eşinde senin yanındaymış daha niye canını sıkıyorsun ki şimdiye kadar içine attıklarını ona yansıttığın için rahatlamış olmalısın hatta. kendini ezdirme hakkını arabu saygısılık anlamına gelmez.

kızlar aşırıya kaçtığımın farkındayım çünkü beni hep ezmeye çalışıyor sürekli arkamdan konuşup ailemi söylüyor oysa ben he eşime aşkım gidelim kalalım annenleri ara aşkım erzak alıp öyle gidelim aşkım diye konuşurum sonunda sabrım taştı ALLAH GÜNAH YAZMASIN ama dayanamadım

canım bende 34 haftalık hamileyim kayınvalidemle aynı sokakta oturuyoruz ve bir kere bile gelmiyor.oğlunu sanki biz gelin aldık.bizden çıkmak istemiyor.babamla acayip kankiler.maddi manevi herşeyi konuşuyorlar.ama buna sevinmek yerine kendi kendini yiyip bitiriyor.kocam ailesinden tek çocuk olmasına rağmen hiç bir destek görmediki.ki benide onlar beyendi.bende senin yaptığını yapmamak için zor tutuyorum kendimi. ya acitasyon gibi gelmesin doğum çantama koymak için pijama almaya pazar çıktım kardeşimle.ancak para bulabildik.beni gördü pazarda ben onu görmeyeyim diye yolunu değiştirdi.sanki ben koluna yapışıp birşey istiycem.benim ailem onlara göre zengin ya herşeyi onlara yıktılar.kendi ailme karşı çok mahçup oluyorum.elim sürekli tlf a gidiyor ama engelliyorum.bir haftadır tansiyonum yüksek onların yüzünden.dün doktor sinirlenmeyeceksin kesinlikle yoksa bebeği alırım dedi.dayanılmıyor seni anlıyorum.çekmeyen bilmiyor.

haklısın canım aynı dertten muzdaripiz işte hele birde eşlerimiz tek erkekse bu artık çok büyük bir problem

boşver canım ne üzüyorsun kendine hak ettiklerini söğlemişşin ne demek oğlumun parasını yiyorsun bu sekilde konusan bir kayınvaildeye iyi yapmışsın

kızlar kayınvalidem pek iyi davranıyor bana kayınpederim sürekli babama laf sokmaya çalışıyor ama ağzının payını alıyor babama sürekli torununa dana kes şunu yap bunu yap diyor e tabi babamda söylenmesi gerekeni söylüyor inanırmısınız kayınpederim bizde kalmak istedi ama ev soğuk diye babam bizi salmıyor diye kayınpederimde oğlumu yetiştirdim asker ettim çalışsın ödesin doğalgazı demezmi insan acır biraz üzülür ya babamda kızdı sen ne düşüncesizsin çocuk zaten ne maaş alıyor birde dediğine bak bize geliyorlar o kadar dedi sağolsun

uzuldum
hamile halinle bile bu kadar uzebiliyorlar ya ona uzuldum
ben senin kadar tepki veremezdim sanirim yani kullandigin sozleri soylemezdim ama tepkim de senin kine benzer olurdu.
bende de var birtane...
bakalim daha neler yasayacagiz...
Allah herkese sabir versin

Arkadaşlar ne diyeyim hep aynı sıkıntı...Ben de anlaşamıyorum...Daha doğrusu kültür farkının acısını çekiyorum. Dua edin eşleriniz sizin yanınızda benimki beni eziyor...1,5 yıl önce doğum yaptım. Kayınvalidem üç sokak ötede oturuyor her hafta sonu gideriz evlendiğimizden beri güya yüzüme karşı beni sevdiğini söyler kayınvalidem...ama patavatsızlık, surat asıp oturma, ayrı odaya çekilip oturmak vs vs ben de etkilene etkilene onlara benzedim. Gidip gelmelerimizde yüzüm gülmüyor. yüzüme yansıtırım her şeyi çalışıyorum eve geliyorum istiyorlar ki onlara uğrayayım ama vaktim yok bugüne kadar hiç tartışmaya girmedim sesimi çıkarmadım onlara ama eşimle bu yüzden yolun sonuna geldik. normalde hiç arayıp sormazlar ama bir yere götürülmeleri gerkiyorsa ararlar. doğumdan önce ben de bakarım çocuğa diyordu sonra ağız değiştirdi. bebeğime annem bakıyor ve bir kere de uğramadı bu kadar zaman...Nedeni eşimin söylemesi benim asık suratlı olmammış...Doğumdan sonra bir hafta bebeği yıkamaya geldi malum ilk başlarda sütüm olmuyordu..senin sütün yok..sağıp veriyordum az bişey çıkmış tabi..-e epeyi varmış ...gibi alay etmeler siz olsanız yüzünüzün şekli ne olurdu arkadaşlar ben artık dayanamıyorummmm...en son eşim de bu böyle yürümez dedi...mutlu değilmiş artık sebep benim uzak durmam ailesine...ben ne gördüm ki ne yakınlık gördüm...

Back
X