• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme "Benim için yoksun" dedim. Sonunda sabrım taştı...

Yine eşin senden taraf boşver kayınvalidenle bu olay sayesinde uzak olursunuz her söylediğini kafan takma eşinle doğacak bebeğini düşün .fazla görüşmezsiniz kaynananla sana birşey söylesede cevap verme bana yakışan bu de çekil

ooh iyi olmuş, kurtulmuşsun...hem kocan da yanındaymış daha ne olsun..
ayrıca bunu çöpe atıyorlarmış ben de aldım getirdim giyersin ne demek ya çok ayıp...

ya bu kadın biraz kindar sanırsam .yoksa neredeyse 2 yıl önce olan olayı sizin önünüze koymazdı....amma da içerlemiş bir gelin başı yaptırmadınız diye....insan sitem eder ama bir yandan da ben ne diyorum belki paraları yok diye geri adım atar.....
ya aslında bu bahane olmuş,zaten sizi sevememiş ki.......
ya annelerin de bu benim malım tavrını anlamıyorum......istiyorlar ki hep dizlerinin dibinde olsun çocukları
birde nedense kız anneleri herşeye katlanır ,yani kızını gurbete gönderiri,bağrına taş basar ama bu oğlan anneleri aypamaz...neden ki? çözemedim...

canım bence boooooooooooşşşşşşşşşşverrrrrr allah senin kalbini iyiliğini biliyor o utansın bence herşeyden önce eşin biliyor seni ne güzel sen üstüne düşeni yapmışın hatta daha fazlasını o pişman olur sonra iş işten geçer sizi kaybetmiş olur

seni saygısızlığa iten kayınvaliden :kahve: hamile geliniyle uğrasmasaydı :delphin:
iyi oldu bi daha da olmasın :1closedeyes:

Arkadaşım sıkma canını sen hamilesin bide. Eşini tebrik ediyorum bazı erkekler ne olursa olsun annelerini tutarlar. Bende kayınvalidemden çok çekiyorum ama yüzüme saygısızlık yapmaz tarzı o değil. Benimkide sinsice planlar kurar ve bize iyilik yapıyomuş gibi gözükerek kendi isteklerini yapar, bişeyi alıp kullanır sonra bana verir bu sana göre diye. Yinede yüzüne o kelimeleri birdaha savurma bence bunalınca arkadaşlarınla paylaş yada işte burada bizimle... Suçsuzken suçlu duruma düşüyoruz malesef sinirlerimize hakim olamadığımızda. Sen bebişini düşün, gerisi boş.kaydirigubbakcemile5

Ben öğretmenim ve öğretmen olduktan sonra şunu anladım: ne olursa olsun küçükler (öğrenciler) büyüklere saygı göstermeli. En sevilen öğrenci, öğretmeni tarafından azarlanırsa bile saygısını yitirmeyen öğrencidir. En sevilmeyen öğrenciler ise öğretmeniyle nasıl konuşması gerektiğini bilmeyen, olur olmaz tepkiler ve en önemlisi gereksiz tepkiler gösteren öğrencilerdir. (gereksiz diyorum çünkü o verdikleri ani tepkiyle istediklerine ulaşacaklarını sanıyolar, halbuki o verdikleri tepkiyle küçük düşüyorlar ve bir adım öne geçemiyorlar, aksine insanın değeri düşüyor.Bunun yerine istedikleri şeyi tatlı dille söylese zaten öğretmeni onu o tatlı dilinden dolayı sevecektir ) Bu durum günlük hayattada geçerlidir. O kadar basit sebeplerden dolayı parlayabiliyoruz ki özür dilemeyi küçüklük olarak görüyoruz. Halbuki karşımızdaki kişi büyükse ve biz özür diliyorsak bu bizim küçüldüğümz anlamına gelmez bu büyüklüğün, olgunluğun göstergesidir. Kayınvalideniz sizden yaş yaş büyük olduğu için o kötü konuşsa bile siz iyi konuşmanız gerekirdi. Ne demişler "Sana taş atana sen ekmek at"

Ben öğretmenim ve öğretmen olduktan sonra şunu anladım: ne olursa olsun küçükler (öğrenciler) büyüklere saygı göstermeli. En sevilen öğrenci, öğretmeni tarafından azarlanırsa bile saygısını yitirmeyen öğrencidir. En sevilmeyen öğrenciler ise öğretmeniyle nasıl konuşması gerektiğini bilmeyen, olur olmaz tepkiler ve en önemlisi gereksiz tepkiler gösteren öğrencilerdir. (gereksiz diyorum çünkü o verdikleri ani tepkiyle istediklerine ulaşacaklarını sanıyolar, halbuki o verdikleri tepkiyle küçük düşüyorlar ve bir adım öne geçemiyorlar, aksine insanın değeri düşüyor.Bunun yerine istedikleri şeyi tatlı dille söylese zaten öğretmeni onu o tatlı dilinden dolayı sevecektir ) Bu durum günlük hayattada geçerlidir. O kadar basit sebeplerden dolayı parlayabiliyoruz ki özür dilemeyi küçüklük olarak görüyoruz. Halbuki karşımızdaki kişi büyükse ve biz özür diliyorsak bu bizim küçüldüğümz anlamına gelmez bu büyüklüğün, olgunluğun göstergesidir. Kayınvalideniz sizden yaş yaş büyük olduğu için o kötü konuşsa bile siz iyi konuşmanız gerekirdi. Ne demişler "Sana taş atana sen ekmek at"

Kusura bakma canım ama size katılamıcam şu konuda;
Öğrenci öğretmen ilişkisi ile gelin kayınvalide ilişkisinin yakından yada uzaktan alakası olduğunu düşünmüyorum süprizzzzz
Arkadaşımızın davranışını onaylamıyorum tabi. Ama her şeyin bir sınırı var. Hamile olduğu için hassas davranmış.Ama büyük büyüklüğünü bilip çoluk çocuğuna sahip çıkmalı.
Senin gelinin hamile ve taşınıyor ne arıyor ne soruyorsun.süprizzzzz
Çok ayıp buda çoookk:dilcikar:

Cnm büyük büyüktür. Ben herzaman büyüklere karşı saygılı davranma taraftarıyım. Çünkü o yanlışını ancak bu şekilde anlayacaktır. Kendi kendine ben bu kişiye karşı kötü davranıyorum, onu kırıyorum ama o bana karşı yinede saygılı ve iyi diye düşünp yanlışını anlycaktr.Yanlışını bu şekilde görmesi o saygılı davranan kişiyi yüceltir. Diklenerek, karşı çıkılarak bir yere varıldığını görmedim. Çünkü bunu bizzat yaşadım. Bende ergenliğimde çok diklenirdim, karşı çıkardım. Ama bu özelliğim bana hiç bir artı kazandırmadı. Aksine kaybettirdi." Agresif, saldırgan" imajı oluştu üzermde.

Cnm büyük büyüktür. Ben herzaman büyüklere karşı saygılı davranma taraftarıyım. Çünkü o yanlışını ancak bu şekilde anlayacaktır. Kendi kendine ben bu kişiye karşı kötü davranıyorum, onu kırıyorum ama o bana karşı yinede saygılı ve iyi diye düşünp yanlışını anlycaktr.Yanlışını bu şekilde görmesi o saygılı davranan kişiyi yüceltir. Diklenerek, karşı çıkılarak bir yere varıldığını görmedim. Çünkü bunu bizzat yaşadım. Bende ergenliğimde çok diklenirdim, karşı çıkardım. Ama bu özelliğim bana hiç bir artı kazandırmadı. Aksine kaybettirdi." Agresif, saldırgan" imajı oluştu üzermde.

Canım senin anlattıın şey çok başka bana göremirmirmirmir
Evlilik başka bişey ve kayınvalide ilişkisi çok başka.
En önemlisi kırmızı ile işaretlediğim noktaları bu şekilde davranan kişiler anlamaz bence. Anlayacak insan bu kadar oğluna gelinine sahip çıkmamazlık yapmaz emin ol.hihoyyyt

Kusura bakma canım ama size katılamıcam şu konuda;
Öğrenci öğretmen ilişkisi ile gelin kayınvalide ilişkisinin yakından yada uzaktan alakası olduğunu düşünmüyorum süprizzzzz
Arkadaşımızın davranışını onaylamıyorum tabi. Ama her şeyin bir sınırı var. Hamile olduğu için hassas davranmış.Ama büyük büyüklüğünü bilip çoluk çocuğuna sahip çıkmalı.
Senin gelinin hamile ve taşınıyor ne arıyor ne soruyorsun.süprizzzzz
Çok ayıp buda çoookk:dilcikar:

Canim ben de sana katilmiyorum. evet ogrenci ogretmen iliskisi ile ayni degil. hatta daha dikkatli olunmasi gereken bir konu. cunku sitesen de istemesen de o kadin senin ailen. atsan atamazsin, satsan satamazsin. bazen kayinvalideler hakediyorlar, hep saygi hep saygi. illa kucuk buyuge degil, buyuk de kucuge saygi duyacak.

Burada ertesi gun'un konusmasina bir sey demiyorum, ama aile bireyleri icinde bazen kardes kardese atiyor ama kardes sonucta. yuzyuze geliyorsun. saygiyi yitirmemek, yuzune bakarken utanilmayacak seyler yapilmasi lazim.

ben de icimdekini soyleme taraftariyim ama saka yolla. yani bagira cagira degild e, anne o kadar soyluyorsun da gelin basini erkek tarafi yaptirir bir kere. siz de dugunde cope karismadiniz, para vermediniz ki falan veya iste anne bana milletin cope attigini mi layik gordun askolsun. gibi.

sen de bir seyi begenmiyorsun deyince, annecim cok begendiysen ben sanaa hediye edeyi o zaman. hediyeyi hediye etmek sunnettir dersin.

Canim ben de sana katilmiyorum. evet ogrenci ogretmen iliskisi ile ayni degil. hatta daha dikkatli olunmasi gereken bir konu. cunku sitesen de istemesen de o kadin senin ailen. atsan atamazsin, satsan satamazsin. bazen kayinvalideler hakediyorlar, hep saygi hep saygi. illa kucuk buyuge degil, buyuk de kucuge saygi duyacak.

Burada ertesi gun'un konusmasina bir sey demiyorum, ama aile bireyleri icinde bazen kardes kardese atiyor ama kardes sonucta. yuzyuze geliyorsun. saygiyi yitirmemek, yuzune bakarken utanilmayacak seyler yapilmasi lazim.

ben de icimdekini soyleme taraftariyim ama saka yolla. yani bagira cagira degild e, anne o kadar soyluyorsun da gelin basini erkek tarafi yaptirir bir kere. siz de dugunde cope karismadiniz, para vermediniz ki falan veya iste anne bana milletin cope attigini mi layik gordun askolsun. gibi.

sen de bir seyi begenmiyorsun deyince, annecim cok begendiysen ben sanaa hediye edeyi o zaman. hediyeyi hediye etmek sunnettir dersin.

Evet canım çok haklısın???
Anlaşılan bu konuda kayınvalide bayaca cahil....
Biraz kendine müslüman. Bütün sorun burada....
Büyük büyük olmayınca. Kızda hamile, kocasına ondan taraf patlamış sonunda.
Doğru değil tabi ama büyüklerde bazen çok oluyor:kızgın:

Canım senin anlattıın şey çok başka bana göremirmirmirmir
Evlilik başka bişey ve kayınvalide ilişkisi çok başka.
En önemlisi kırmızı ile işaretlediğim noktaları bu şekilde davranan kişiler anlamaz bence. Anlayacak insan bu kadar oğluna gelinine sahip çıkmamazlık yapmaz emin ol.hihoyyyt

Haklısınz cnm benim dedğimi ancak kendini gerçekleştirmiş (Maslow'un hiyerarşi sisteminde en üst tabakada olanlar) anlar. Yani kayınvalide cahilse de benim dedğim yöntemle hatasını anlaması mümkün değil. :1no2:

kayınvalide cahil ve geline daha önceleri de yüklenmiş...

bence arayıp sormakla sen hata yaptın....

madem baban zengin onlar versin diyorlar sende mesafeli dursaydın...

madem evlenip yuva kurdunuz her iki tarafın ailelerinin siz zorda darda kalmadıkça yardım etmeleri veya bakmaları söz konusu olmamalı....

kayınvaliden haklı demiyorum fakat çok cahil bir kadın ve sen bunu bile bile arayıp sabrını taşırttırıp günaha girmemeliydin....

ne de olsa terbiyesiz dediğin kadın , aşık olduğun ve ömrünü paylaşmaya adadığın kocanı doğurdu büyüttü yetiştirdi bunun hatırana dememen lazımdı diyorum ben...

hamilesin hassas olman doğal sen en iyisi artık küsme ama çok çok mesafeli ol derim.

canlarım buyuge saygı göstermek lazım kı hatasını öyle anlasın demıssınız ama..ben evlendım evlenelı yasamadgm sey kalmadı aglamadgm gun kalmadı sayelerınde..kı mesafemı bastan koymama ve ayrı sehrlerde olmama ragmen..cok farklı dunyalarn ınsanı olmamza haytta kabul edemyecegm seyler yasamama ragmen yaptıkları her terbıyeszlkte sustum yuttum buyugumdur dedım saydım görmezden geldım polemge gırmedm..en azından kendı aıle terbyemı bozup zıyan etmek ıstemedım..ama bunca seyın uzerıne yapacakları azalacagna arttı da arttı..esımı doldurmaları da cabası..kı benm esım muthıs derecede aılesne duskun onlarn agzna lafına bakan doldursna gelen bırısı..bunca saygının sabrın mükafatı ne mı oldu..en son bayramda yasattkları onca kırgnlga ragmen evımze dönerken babasının benı ugurlamamak adına ıcerı kacısını dıle getrdgmde esıme..esımın bana" ne ektıysen onu bıcıyorsun" lafı oldu..he orda koptu fılm benım ıcın ıste..hasta halde onca saat yol gıt köpek gıbı gunlerce evlernde atesler ıcınde yat uc gun odana ugramasnlar ayaga kalnca gecms olsun bıle demesnler sen gene sus..sonra sacma sapan laf sokmalar rencıde etmeler..kurban etınden pay verırken herzamankı gıbı evın hanımı olan benı degıl oglunu yanına cagrmalar yok saymalar esımı doldrup ustume salmalar vesaıre..bunca sıkntıyı sırf esınız ıstıyor dıye saygınızdan orda cehennem azabı gıbı on gun cıle cekerek gecırın ardndan döndgünüzde esınız sızın gönlünüzü alacagna böyle güzide bir lafla karsılık versin..
bence cok ıyı olmus arkadsm kurtulmusun kafanı dınlersın sayanı sayarsın sen de bundan sonra..yalnız masallah esıne bu kadar lafın ustune senın arkanda olması guzel adıl davrananları hep takdır etmsmdır..ben agzmı acıp tek laf etmedm bugne dek kaldı kı bunları söylesem esımın aılesne ınan askına meskıne bakmaz anında bosar onun asık oldgu aılesı cunku..herseyı gectım de en son yasattgı cıkmıyor ıcımden kolay kolay da cıkmayacak..Allah sabır versn cumlemıze..

Canım senin yaşadıklarında gerçekten kötüymüş. Allah yardımcın olsun...
Ama burada durum biraz farklı. Eğer benim eşim yanımdaysa ve beni destekliyorsa ilişkilerini koparmak pek doğru değil bence. Sonuçta akıllı yada cahil, saygılı yada saygısız eşlerimizin ailesi hepimizde illaki ufakta olsa oluyorsüprizzzzz

hamile hamile bu kadar kasma kendini bebeğin stresli olur... kocan yanında,seni anlıyor,annesinin cahiliğini biliyor,sana destek veriyor ya önemli olan da bu.senin yapacağın en güzel şey stressiz ortamda mutlu bir yuvada çocuğunu doğurmak ve kocanla ilişkini perçinlemek olmalı.

kocan bu konuda senden yana ise,bu durumda annesine destek olmuyorsa,gerisi çok da önemli değil.araya mesafe koyarsın olur biter....... hem kapı gibi ailen de var yanında.baban gerçekten anlayışlı birisi imiş ve kocanla kafaları çok uyuyormuş....daha ne?

Canım he de geç..alış takmamaya..eşin bile bilmiş artık onların görgüsüzlüğünü..çok fazla yüzgöz olunmuş ama keşke daha efendice konuşsaymışsın.öfkeliylen susup düşünmek gerekir...çöpten getirdigini sen d al tamam de ama at çöpe olsun bitsin..yaslı kadın işte eşinin de annesi boşver .

valla canım eşin sana inanıyorsa senin yanındaysa o kadar da kafana takma derim kafan rahat olur en azından zaten hamilesin cok kafana takma

Back
X