• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme "Benim için yoksun" dedim. Sonunda sabrım taştı...

Arkadaşlar ne diyeyim hep aynı sıkıntı...Ben de anlaşamıyorum...Daha doğrusu kültür farkının acısını çekiyorum. Dua edin eşleriniz sizin yanınızda benimki beni eziyor...1,5 yıl önce doğum yaptım. Kayınvalidem üç sokak ötede oturuyor her hafta sonu gideriz evlendiğimizden beri güya yüzüme karşı beni sevdiğini söyler kayınvalidem...ama patavatsızlık, surat asıp oturma, ayrı odaya çekilip oturmak vs vs ben de etkilene etkilene onlara benzedim. Gidip gelmelerimizde yüzüm gülmüyor. yüzüme yansıtırım her şeyi çalışıyorum eve geliyorum istiyorlar ki onlara uğrayayım ama vaktim yok bugüne kadar hiç tartışmaya girmedim sesimi çıkarmadım onlara ama eşimle bu yüzden yolun sonuna geldik. normalde hiç arayıp sormazlar ama bir yere götürülmeleri gerkiyorsa ararlar. doğumdan önce ben de bakarım çocuğa diyordu sonra ağız değiştirdi. bebeğime annem bakıyor ve bir kere de uğramadı bu kadar zaman...Nedeni eşimin söylemesi benim asık suratlı olmammış...Doğumdan sonra bir hafta bebeği yıkamaya geldi malum ilk başlarda sütüm olmuyordu..senin sütün yok..sağıp veriyordum az bişey çıkmış tabi..-e epeyi varmış ...gibi alay etmeler siz olsanız yüzünüzün şekli ne olurdu arkadaşlar ben artık dayanamıyorummmm...en son eşim de bu böyle yürümez dedi...mutlu değilmiş artık sebep benim uzak durmam ailesine...ben ne gördüm ki ne yakınlık gördüm...
canım çok üzüldüm umarım eşim birgün hata yaptığını anlar sanırım benim böyle davranabilme sebebim ailemin en başta eşimle konuşması oldu ama yinede sağolsun eşimde ezdirmez senin için dua ediyorum inşallah hep mutlu ol :1hug:

Aaağğğzınaaaaaa sağıkkkkkkk
öpüyorum seni alnındannnnn
Hiç içinde tutmaaaaaaaa
Kafanada takmaaaaaaa

ohhh çok ii yapmışsın içinde kalacağına birazda o düşünsün sinirlensin.bide hamilesin onun anlayışlı olması lazım.aynı şey benimde başıma geldi koydum mesafeyi çok rahatım şimdi.herşeyi senin ailenin üzerine yıkarsa sen ve eşinde bütün sevgini saygını kendi ailene verirsin herşey karşılıklı.

Ben öğretmenim ve öğretmen olduktan sonra şunu anladım: ne olursa olsun küçükler (öğrenciler) büyüklere saygı göstermeli. En sevilen öğrenci, öğretmeni tarafından azarlanırsa bile saygısını yitirmeyen öğrencidir. En sevilmeyen öğrenciler ise öğretmeniyle nasıl konuşması gerektiğini bilmeyen, olur olmaz tepkiler ve en önemlisi gereksiz tepkiler gösteren öğrencilerdir. (gereksiz diyorum çünkü o verdikleri ani tepkiyle istediklerine ulaşacaklarını sanıyolar, halbuki o verdikleri tepkiyle küçük düşüyorlar ve bir adım öne geçemiyorlar, aksine insanın değeri düşüyor.Bunun yerine istedikleri şeyi tatlı dille söylese zaten öğretmeni onu o tatlı dilinden dolayı sevecektir ) Bu durum günlük hayattada geçerlidir. O kadar basit sebeplerden dolayı parlayabiliyoruz ki özür dilemeyi küçüklük olarak görüyoruz. Halbuki karşımızdaki kişi büyükse ve biz özür diliyorsak bu bizim küçüldüğümz anlamına gelmez bu büyüklüğün, olgunluğun göstergesidir. Kayınvalideniz sizden yaş yaş büyük olduğu için o kötü konuşsa bile siz iyi konuşmanız gerekirdi. Ne demişler "Sana taş atana sen ekmek at"

öğrencilerininizin içinde bazılarını sevip bazılarını sevmediğinizi bu kadar olağan bi şekilde anlatmanız çok tuhaf geldi bana onların hepsi sizin öğrencileriniz hepsine eşit sevgi beslemeniz gerekir anne evlatlarını ayırmıyosa öğretmen de öğrencilerini ayırmamalıdır birbirinden ileride o öğretmeni tarafından sevilmeyen çocukları bir düşünsenize psikolojilerini ne kadar çok etkileyecektir çok üzüldüm bu sözlerinize ki çocuklar saygıyı da öğretmesi gereken kişiler siz öğretmenlersiniz ailelerle birlikte böyle sevmem demekle olmaz

siz gene tartışabiliyosunuz biz tartışamıyoruz bile hemen kavga çıkarıp hakarete dökebiliyo işi yada kendi kendine küsüp konuşmuyo aman yaaaa ne zor bu işler......

kızlar 35 haftalık hamileyim ve 4,evimize taşınıyoruz kayınvalidemi aradım napıyosun anne hiç arayıp sormuyosun naptı bunlar diye üzüldüm ve kırıldım şahsen dedim.ardından bana bende birçok şeye kırılıyorum dedi açık ol birşey varsa söyle bana dedim.evlenirken ablanların gelin başını bile yaptırmadınız dedi(21 ay oldu evleneli bu arada)bende beş kuruş paran varmı oğlum diye sordunmu oğlunada bunu söylüyorsun hangi birgün yanımızda oldunuz dedim.oda hemen oğlumu aldınız benden dedi(ayrıca kendi evimiz var ama eşim ailemle çok iyi anlaştığı için hep bizde oturur babamla dertleşir babam ona hep canımı iste vereyim der)bende sen bunu hep söylüyosun benim suçum yok dedim.ardından ben istemeseydim almazdım seni oğluma dedi bende önemli değil oğlun sevdi aldıya dedim evet aldım oğlunu elinden dedim(aşırıya kaçarak)ama yerleşince evimize gelirsiniz dedim.bundan sonra yoksunuz bizim için hiç yanımızda olmadınız birde her aradığınızda oğlum şu 50 ytl tutuyo bu 100 ytl tutuyo dediniz dedim bana baban zengin yapsın işte size dedi sinirlendim ve terbiyesiz dedim kapadım telefonu eşim biliyor ve takma kafana diyor amacım eşimin ailesine saygısızlık değildi ama kızlar dayanamaım bana sürekli elalemin çöpe attığı şeyleri getiriyor bak bunu çöpe atıyordu filanca giyersin diye aldım bende diyor oğlumun parasını yiyorsun diyor dayanamadım patladım elim ayağım titriyor birşey söyleyin bana nolur

yapmasaydın demek kolay oluyor ama demek ki canınız çok yandı... bende patlıycam böyle birgün ama ne zaman bilmiyorum. sizin eşiniz yanınızda olmuş ne güzel benim eşim ne kadar haklı olursam olayım hemen savunmaya geçer laf söyletmez. :84:

Arkadaşlar ne diyeyim hep aynı sıkıntı...Ben de anlaşamıyorum...Daha doğrusu kültür farkının acısını çekiyorum. Dua edin eşleriniz sizin yanınızda benimki beni eziyor...1,5 yıl önce doğum yaptım. Kayınvalidem üç sokak ötede oturuyor her hafta sonu gideriz evlendiğimizden beri güya yüzüme karşı beni sevdiğini söyler kayınvalidem...ama patavatsızlık, surat asıp oturma, ayrı odaya çekilip oturmak vs vs ben de etkilene etkilene onlara benzedim. Gidip gelmelerimizde yüzüm gülmüyor. yüzüme yansıtırım her şeyi çalışıyorum eve geliyorum istiyorlar ki onlara uğrayayım ama vaktim yok bugüne kadar hiç tartışmaya girmedim sesimi çıkarmadım onlara ama eşimle bu yüzden yolun sonuna geldik. normalde hiç arayıp sormazlar ama bir yere götürülmeleri gerkiyorsa ararlar. doğumdan önce ben de bakarım çocuğa diyordu sonra ağız değiştirdi. bebeğime annem bakıyor ve bir kere de uğramadı bu kadar zaman...Nedeni eşimin söylemesi benim asık suratlı olmammış...Doğumdan sonra bir hafta bebeği yıkamaya geldi malum ilk başlarda sütüm olmuyordu..senin sütün yok..sağıp veriyordum az bişey çıkmış tabi..-e epeyi varmış ...gibi alay etmeler siz olsanız yüzünüzün şekli ne olurdu arkadaşlar ben artık dayanamıyorummmm...en son eşim de bu böyle yürümez dedi...mutlu değilmiş artık sebep benim uzak durmam ailesine...ben ne gördüm ki ne yakınlık gördüm...

ayy vallahi aynı benim de çocukta böyle problemlerim oldu ve kaynanam ve görümcem sayesinde çocuğumu 40 gün bile emziremeden süt göğsümde kitlendi. Ben Allaha havale ediyorum canım sen de öyle yap. benim kocada hem ailesini haklı görür ama ben bu güne kadar hep iyi olmaya çalıştım yaranamadım bundan sonra uğraşmıyorum artık vız gelir tırıs giderler :35: :35: Sen ne olursa olsun asma suratını özellikle kocanın yanında aileni düşün Allah sabır versin canım

öğrencilerininizin içinde bazılarını sevip bazılarını sevmediğinizi bu kadar olağan bi şekilde anlatmanız çok tuhaf geldi bana onların hepsi sizin öğrencileriniz hepsine eşit sevgi beslemeniz gerekir anne evlatlarını ayırmıyosa öğretmen de öğrencilerini ayırmamalıdır birbirinden ileride o öğretmeni tarafından sevilmeyen çocukları bir düşünsenize psikolojilerini ne kadar çok etkileyecektir çok üzüldüm bu sözlerinize ki çocuklar saygıyı da öğretmesi gereken kişiler siz öğretmenlersiniz ailelerle birlikte böyle sevmem demekle olmaz

anne-baba-evlatla ,öğretmen öğrenci ilişkisi çok farklı bana göre.diğer arkadaş sevilen öğrencinin de sevilmeyen öğrencinin de hal ve hareketinden dolayı sevilip sevilmeyeceğini söylüyor.çok haklı bence.çünkü insanız nefis taşıyoruz çevremizde bile sevdiğimiz ve sevmediğimiz insanlar varken bir öğretmen bütün öğrencilerini aynı koşullarda sevemez.ama sevip sevmediğini belli etmeyebilir.öylede olmalı.zaten sanırım arkadaşta belli etme yönünden dememiş.elbette üzerimize düşeni yapacaz ama çocuk almıyorsa öğretmeni ne yapsın.benim dersine girdiğim öğrenciler üni. öğrencileri ama inanın neler var neler.bir çocukta 7 de neyse 70'inde o olacağına göre eğitimci olmak zor artı hepsini aynı koşulda sevmek imkansız ötesi.

Back
X