Kayınvalidemden Çekeceğim Var Yardım Edin Lütfen

Cansuuu1925

...
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2015
32
8
Öncelikle herkese selamlar ...
Nişanlımla 2 yıllık bir beraberliğimiz var ve aynı evde yaşıyoruz tabi ailesiylede aynı evi paylaşmış oluyorum böylelikle nişanlıma verdiğim değer kadar ailesinede vermek istiyorum sevgiyi ve saygıyı ama bir türlü orta yolu bulamıyoruz çünkü annesi en küçük erkek kardeşiyle bir olmuş benimle bir yarış hali içindeler ne kadar alttan alsamda ne kadar duymamazlıktan ve görmemezlikten gelsemde birgün patlayacağımdan eminim ve o birgün çok yakın ortanca kardeşiyle öyle değiliz tabi oda erkek ama kıyamam odasından cıkmaz cıksada hiçbirşeye karışmaz sohbeti tarafsız oluşu falan derken yani anlıcağınız onunla çok iyi anlaşıorum zaten oda nişanlıma benzemiş konu dağılmasın kayınvalidem küçük kardeşini dolduruyoda dolduruyo buna eminim çünkü kendi söylemediği lafları ona söyletiyo ve arada konuşmalarını ister istemez duyuyorum zaten laf söylediği zaman hemen arkasından küçük kardeşide bir iki gün sonra aynı konuyu bişekilde açıp laf sokuyor nişanlıma saygısızlık yapmak istemiyorum ve üzülmesinide istemiyorum ve ağzımı açarsam susturamıyacakları için ilişkime zarar vermek istemiyorum o kadar cok doluyum ve kafam o kadar çok karışık ki işin içinden çıkamıyorum en basitinden doğmamış çocuğa don biçen bir kayınvalidem var bir gün oturuyoruz erkek çocuğunuz olsa adını ne koyarsın diye sordu benimde dayım vefat ettiğinde ettiğim bi yemin verdiğim bi söz vardı oğlum olursa onun adını koyucaktım eşimde başka bir isim koymak isterse ikinci bir isim koysun derdim bunu nişanlımla laf arasında konusmustuk zaten oda benimle hemfikirdi neyse işte bende kayınvalideme dedim adını Cahit koyucam ikinci ismide isterse Kaan koysun istediği bir ismi dedim oda ben istemiyorum yok öyle bişey eski isim falan dedi bende durumu kendisine acıkladığımda bana verdiği cevap ya Kaan istemezse oldu tamam kızım tabikide saygı duyarım sen böyle mutlu olucaksan öyle olsun diyeceğine herşeyi boşver ölmüş bir insana saygı duymadı ve ya istemezselere girdi bende istediğini söylemişti onun haberi var ve üstelik istemememiş olsaydı bu konu konusulduğunda çoktan bitirirdim bu ilişkiyi benim kararlarıma saygı duymayan hemde böyle bir kararıma saygı duymayan biriyle işim olmaz benim dedim bana cevap vermeden döndü nişanlıma sen kabul ediyomusun diye sordu oda nevar bunda tabikide kabul ediyorum diyince sustu kaldı en ufağı bu anlattığım örnek yada başka bir örnek evi temizlemişim silip süpürmşüm heryeri mutfağınndan salonuna odasına kadar tabiki yapıcam bende o evde yaşıyorum ama kayınvalidem hergün koltuk kaldırıyo ve benimde hergün yapmamı istiyo yani nişanlımla olabileceğim vakitler azalsın kalmasın istiyo neyse sonra iş bitti yoruldum oturdum bir sigara içeyim derken geldi karsıma sigarasını yaktı tam muhabbet edicem televiyon ünitesinin raflarının tozunu almayı unutmuşsun dedi bende yoruldum anne sana zahmet olmazsa sen alır mısn yada biraz dinleneyim alırım dedim bana verdiği cevaba bakar msınız ben boşuna mı diyorum sana evine git diye ki onda böyle bir yetki görmüorum ev nişanlımın evi geçindiren o başaka hiç kimse hiç bişeye elini sürmez herkesin harçlığına telefon faturasına kadar o öder yani evde onlar misafir anlıyacağınız vede bunları yaparken kendine beş kuruş paraı çok görüyo kendine özel birşey yapmak istediğinde suraya para vermem lazım buraya para vermem lazım dedikten sonra kendini es geciyor bende eksik gördüğüm hoşuna gidipte alamadığı veya içlendiği birşey olduğunda elimden geldiğince hepsini yapmaya çalışıyorum hep mutlu olsun istiyorum ama bunu benden başka düşünen kimse yok ve bende onu onların eline bırakıp evime gidemem ya böyle bişey olabilir mi evlendikten sonra eve bakıcak kimse kalmayacağı için evlenme bile diyecekler ki dolalı yoldan söyledikleri bile oldu şurda evliliğimize 7 ay kaldı ama bende bittim yani birşelerle oyalanayım sitres atayım dedim resim çok güzel yaparım 2-3 senedir yapmıyodum aldım malzemeleri başlayım tekrar dedim geldi odaya hadi yapta görelim dedi bende anne bak bu resimi yapıcam güzel mi sence dedim döndü bana sen o resmi yap sonra ben döncem arkamı üstüne gel beni yap dedi bunu dediğinde şok olmuş yüzüne bakakaldım sadece zaten ondan sonrada sabaha kadar çizdim bitirdim sinirimden doğru düzgün uyku uyumadım ertesi gün yeni yeni kendime geldiğimde ağlamaktan mafoldum benim bu kadına dur demem lazım ama nasıl bunlar sadece onbinin onbinde biri lütfen yardımcı olur musunuz bu arada nişanlımın önünde olan şeyler değil bunlar nişanlımın önünde olsa izin vermez tabiki böyle şeylere ve benide annesine saygısızlık yapan biri olarak bilsin istemem ve annesine laf söyletmez çünkü annesi su altından saman yürüten bir insan nişanlıma göre annesi kaynanalık yapacak bir kadın değil öyle göstermiş kadın kendini onada bunlar oluyo bak diyemiyorum birde bazen ağzımdan refleksle çıkan kalkanlar olduğunda ne kaynanalar var benim ki bişey mi diyo kendide kendinin ne olduğunu biliyor yani bayada kendini beğenmiş biri nişan saçım yapılırken gittiğimiz kuaför bile kayınvalide merak etme sen daha güzel olucaksın dedi yerin dibine girdim adam resmen dalga geçti aklıma geldikçe yazıp duruyorum offfff çok mutsuzum çok çaresizim lütfen yardım edin biraz başınızı ağrıttıysamda kusuruma bakmayın lütfen .

Çok tatlı anlatmışsın. :) geçmiş olsun işin zor. Şimdi sana şunlar sorulacak toptan yanıtlasan iyi olur.
Kaç yaşındasın? Neden orada kalıyorsun? Evlendikten sonra birlikte mi yaşayacaksınız? Ayrı yaşayacaksanız nişanlının geliri onlara da bakmaya yetecek mi? Sen çalışmayı düşünüyor musun? Mesleğin var mı?

Mecburiyetten mi birlikte kalıyorsunuz? İnsanlar evlenince birlikte yaşayamıyor siz neden nişanlıyken beraber yaşamayı tercih ettiniz?

Birbirimizden pek ayrı zaman geçirmezdik sevgiliyken kendi evimde kalırken okuldan çıktığım saatten saat 10 12 e kadar vakit geçirirdik yada görüşemezdik dediğim gibi bütün yük onun üzerinde bende kız arkadasımla aynı evi palaşıyordum oda bana onunla kalmamı teklif etti ilk zamanlar çok iyiydi kaınvalidem bizim eve girdin artık gelinlikle burdan çıkarsın yada kefeninle sen benim kızımsın artık dedikçe bende benimsedim nişanlımla 1 saat bile ayrı kalsak eksiklik hissedioruz en önemlisi ikinci sebepte tanıdıktan sonra doğal olarak aynı evi paylaştık dediğim gibi yukarda resmen kullanıyorlar nişanlımı ben varken çok fazla istekleri yerine gelemiyo çnkü gözünü açıyorum bide ben olmazsam hepten yandık ellerine mi bırakıyım sence ?

22 yasındayım evlenince aynı evde oturmucaz net bu konu nişanlım evlenince evle alakasını kesiceğini sylüyor hatta evimimizi bile şimdiden onlardan baya uzak biyerde tutmak istediğini söyledi onlar balçovada oturuyo bizimnde gülbahçeden ev alacağımıza karar verdik onun teklifiydi zaten çünkü oda herşeyin farkına varmaya başladı ...

mesleğim turizmcilik üniversiteyi bitireli 1 bucuk yıl oldu çalışmıyorum nişanlım çalışmamı istemiyor kısa kısa cevaplar veriyorum çünkü nişanlım gelip napıyosun dedikçe kapatıp açıyorum bekletmeyeim diyede yazdığım kadarını gönderiyorum

Sizin anneniz babanız nerede? Kusura bakmayın ama daha evlenmeden adamın ailesinin yanına yerleşmişsiniz bir de üzerine şikayet ediyorsunuz. Etmeyin hakkınız yok. Daha evlenmeden kv ile yüzgöz olmuşsunuz. Ben size değil ailenize üzüldüm, ileride bu konuyla ilgili duyacağınız her türlü söze hazırlıklı olun.

Ailem İzmirde değil sadece birkaç akrabam İzmir de oturuyor üniversite için izmire gelmiştim öğrenci evinde kalıyodum kız arkadaşımında erkek arkadaşı falan geldiği için eve nişanlım istemedi orda kalmamı vede tabikide şikaet edicem ben kimseye kazık batırmıyorum çünkü saygımda da kusur etmedim hiç bi zaman sokaktan geçen herhangi bir insanı bile durduk yere azarlayıp küçümsersen oda tanımasada tepkisini vermekten geri kalmaz bazılarıda kulak asmaz çünkü boş görür ve bir daha görmücektir o insanı bizimki öylemi kendi evimde de kalsam onların evindede kalsam sonuçta evlenceğim adamın annesi neyse şuna gelelim aileme laf gelmesi için bnm onların evine gitmem konusuında teklifi benm sunmam gerekir namussuzluk yapmam gerekir sorumsuz biri olmam gerekir ama bazı insanlar bunu düşünemeyebilir yaşamayan bilemez ne şekilde nasıl başladı herşey tam anlamıyla anlatsam roman olur o yüzden kısa kısa kestim ve aileminde bana güveni tam onlara laf gelse bile cevaplarını verirler bende nişanlımla kalıyorum die ailemi ezdirme gibi bi durumum asla olmaz nişanlımın tepkisine bakarım oda laf söyleenlerle bir olursa ki olmaz döner arkamı ailemin elini tutar yürür giderim herşey bi yere kadar hadi bana sölenen yapılan hareketler kayınvalide klasikliği der geçerim yada cahilliğine verirrim ama benim aileme yapılacak bir harekette yıkar geçerim ki zaten cesaret edemezler öyle birşeye ailem gayet iyi tanıttı kendilerini onlara desturu baştan verildi ki verildiği halde ben bu siteye girip yazıyorsam az bile yapmışlar o yüzden konuyu anlamayıpta yazmak için yazanlar önce suçlama yapmadan merak ettiklerini sorup öğrensinler lütfen.

Aileniz onlarla yaşadığınızı biliyor mu? Bir de noktalama işareti kullansanız mesela yazdıklarınızın daha anlaşılır olması açısından... Ben hiçbir annenin daha evlilik olmadan kızının nişanlısıyla yaşamasına izin vereceğini sanmıyorum. Bir gün değil beş gün değil. Düğününüze daha 7 ay varmış.

Biz 4 alık sevgiliykenden beri beraber yaşıyoruz çünkü ilk gün tanıştılar ve ilerleyen zaman içerisinde nişanlım kendilerine nasıl biri olduğunu gösterdi ve ailemde burda oturmadıkları için ona çok güvendikleri için başkasıyla beraber kalıcağıma , kaldığım kız arkadaşım eve birilerini getirmeye başladığı için ee doğal olarak tabiki oda eve birilerini getirecek ama tanımam etmem ailemde bende nişanlımda rahatsızdık bu durumdan Allah a şükür nişanlım ilk bize kendini tanıttığı gibi biri zaten ailemde yaşamış görmüş insanlar nasıl biri olduğunu en başında anladılar. Yanlız başımada ev tutup kalamazdım çünkü geceleri yanlız kalma gibi birşeyin olması imkansız kafayı sıyırırım kesin ! Benim ailem verir izin hem at gözlüğüyle bakmazlar etrafa kim ne der gelenek görenek neymişe bakmazlar kendilerince doğruyu yanlısı ayırt ederler benimde benim sevdiğim insanında fikirlerine saygı duyarlar aş gözetmeksizin ailemede teşekkür ederim ki bana güvenleri tam içleri rahat çamurada batsam altın olarak çıkacağımı biliyorlar nişanlımada aynı şekilde şükür bizler arasında sorun yok babam gerçek baba annem gerçek anne nişanlıma... Zaten onun annesiyle babası arı babası sekreteriyle evli bir çocuk daha var anne kendini eve kapatmış giden kocasını en büyük oğlu nişanlım yapmış evimizin babası para getiren bize bakan kocası direği diye diye acıyan kimse düşünen kimse OLMAMIŞ !!! O kadar merhametli bir nişanlım var ki ben bunları biliyorum ama ne yapayım onlar ailem onlar beni düşünmüyolar evet ama ben öyle biri değilim der hep bende ne olursa olsun gaddar bir insan değilim nişanımda takılan bileziklerin bir kaçını bile evin suyu elektiriği yemeği vs gibi şeyler için bozdurdum üstelik bende ailemin tek kızıyım gözbebeğiyim babam bile en basitinden ben susayınca kalkar getirirdi benim kendi suyumu bile ben kendim almazdım evimde o kadar kıyamazlar bana özel okullarda büyüdüm Allah a şükür durumumuz çok iyi bu kadar böle bir ailenin içinden geldiğim halde bu kadar düşünceli bir insanken haketmemeliim bu tarz çirkin olan kayınvalidelikleri.

Konunuzu "Bir Derdim Var" bölümüne taşımanızı öneririm çünkü en aktif yer orası doğru yapıp yapmadığınız konusunda oradan fazlaca yorum alırsınız. Editörlere konunuzu taşımak istediğinizi bildirmeniz yeterli.

Yazdıklarınıza gelince. Hiç doğru yolda değilsiniz. O evde kaldığınız sürece kayınvalideniz her türlü lafı söylemeyi kendine hak görecektir. Ailenizin o evde izin vermesiyle ilgili hala aklıma yatmayan şeyler var. Evin gözbebeği olan kızı ailesi 3 erkek ve bir kv içine bırakmaz. Okulunuz bittiyse kendi evinize dönerdiniz. Neyse sorununuzu çözmeniz dileğiyle lakin bu şartlarda çok zor...

anladıgım kadarıyla calısmıyosun ve okumuyosun suan, bence en mantıklısı ailenin yanında durman evlenene kadar.
nasıl olsa ayrı oturcakmışsınız evlenince.

Neyse siz beni anlamadınız sanırım taşıma tavsieniz için teşekkür ederim ama aklınıza yatmayan şeyler değil benim derdim aklınıza yatmayan şeyleri ben net biliyorum keşke yargılamak yerine çözüm üretseydiniz buraya bu yazıyı yazmamdaki sebep oydu çünkü sonunda çözüm üretemediğinizi söylemişsiniz sizin düşünceniz evimede dönücektim nişanlımın ailesi ve kendisi o zamanlar istemediğini sölediler gitmemi gelinlikle çıkıcaksın bu evden dediler böyle olucağını bilseydim giderdim 7 ay kalmışken şimdede gitmeye kalksam olmaz o kadar zaman geçmiş aynı evdeyiz onuda dımdızlak bırakamam zaten o başka şehirde ben başka şehirde bunları görmek istemiyosunuz galiba aynı şehirde olmuş olsak zaten sorun yok kendi evimde olurdum saolun yinede .

Arkadaşlar bende evimde olmam gerektiğini düşünüorum zaten ama artık şu durumda öle bir ortam yok lütfen evime dönme konusunu düşünmeden bir çözüm üretebilirseniz başka bir çözüm sevinirim bir yandan keşke bende evimde kalsadım okulum bitince dönseydim diyorum ama bir yandanda iyiki dönmemişim bu olanları nişanlıma gösterebilmişim ve engel olabildiğim kadar ona yapılanlara engel oluyorum diyorum kayınvalidem kocasının ona yaşattıklarını oğlundan çıkarıor çünkü oğluda benim hayatımın anlamı

Bu evden gelinlikle çıkacaksın diye bir saçmalık olabilir mi? Baba evinden gelinlikle çıkılır kayınvalide evinden değil. Anlıyorum yaşınız küçük bazı şeyleri düşünemiyorsunuz. Neden baba evine döndünüz diye nişanlınız dımdızlak kalsın? Zaten onun kendi ailesi yanında?? Başka şehir konusunda benden ala empati yapacak bulamazsın burada. Evliyim ben başka şehirdeyim, eşim başka şehirde. Eşimin ailesi benim bulunduğum şehirde yaşıyor. Evli olmama rağmen ben gidip onlarla yaşamıyorum neden acaba??? İşte sizin şuan yaşadıklarınızı yaşamamak için. Çözüm belli ailenizin yanına dönün, çalışmıyorsanız orada durmanızın hiçbir mantığı yok. Evleneceğiniz zaman da gelinliğinizle baba evinden çıkıp, eşinizle müşterek hayat yaşayacağınız evinize geçin.

Yaşı itibariyle farkında değil ama şu anda tek yaptığı kendini değersizleştirmek. İlerde daha nişanlıyken evimizde kalmaya başladın diye başına kakılınca aklı başına gelir. Bu işlerin böyle yürüdüğünü bilmiyor daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…