- 31 Mart 2007
- 4.676
- 5.209
-
- Konu Sahibi Sofiasofia
Çevrenizdekilere alınıp, trip atıp, şımarıklık yapmanız yetmedi sıra buraya mı geldi? Atanmışsınız, çalışmaya başlayın da bu huylarla kim ne kadar dikkate alır sizi görün. Dünyanın merkezinde siz yoksunuz. Sınırlarınız ve haddinizi bilirseniz ve psikiyatrik tedavi alırsanız normal bir hayatınız olabilir. Bu gidişle daha çok ağlayarak kocanıza şikayet edersiniz, bardak taşınca da kocanız sizi bir kere ağlatır tam ağlatır.hanımlar ben en azından alıngan mıy mıyım, sizlerse tanımadıgınız insanlara saygısızlık etmeye hazır mutsuz tiplersiniz sanırım , yahu mesajda yazdıklarım yasadıklarıma yabancısınız nedir bu nefret .cidden hayatta neye sinirlisiniz de benden cıkarıyorsunuz
Baştan sona haksızsın diyen arkadaşları kınıyorum.ben alıngan bi manyagım
yorumunuz ve verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim. hepsini dikkate alacağım.Uzun paylaşımı okudum.Öğretmen olduğunuzu yazıyorsunuz o zaman lütfen bir öğretmen gibi düşünün ve ona göre davranın.
Öncelikle kayın ailenizin (burada pek çok gördüğümüz kötü örnekler dışında) iyi bir aile olduğu belli oluyor.Bunun önce değerini iyi bilin.Olaylar karşısında hemen kötü düşünmeyeceksiniz.Siz artık bir aile oldunuz.Öyle herşeye bakılmaz.Size hakaret kötü söz olmadığı sürece elbette.Her şey hemen eşe aktarılmaz.Bunlar idare etme sanatıdır.Bunu yapmaz iseniz yarın inanın eş de ailede bıkar sizden.Hepimiz uzun evliliklerde neler yaşadık bir bilseniz.Bunlar hep olacak olur ama olgun olacaksınız.
Benim kv olan bir arkadaşım size benzer bir olayında oğlundan benzer bir fırça yedi haksız yere.Bana anlatmıştı.Oğluna diyor ki; ben burada haksız değilim eşine de yapılan hiç bir şey yok.Bir daha beni böyle haksız yere suçlar ve fırçalarsan bağrıma taş basar seninle görüşmem ayağını denk al diyor.Sizde size gösterilen sevgiyi yok ettirmeyin sakın.Bir daha geri gelmesi zor olur.
Ortada asla büyütülecek bir şey yok.Karşınızdaki 23 yaşında bir genç.Evet yanlış yapmış olabilir.Bazı insanların sabahı kötüdür.Onuda o sabah için öyle kabul edecektiniz.Bu, bu kadar büyütülecek eşe kadar anlatılacak ne var ki.Özür dilenecek de dilenecek.Daha neler, gitmemeyi bile düşünmüşsünüz.Amma abartmışsınız her şeyi.
Sonra ailenizle 3 ay eşiniz kalsın aynı evde veya siz tek başınıza mutlaka böyle ufak tefek şeyler olabilir.Bunlar hemen büyütülmez .Yarın bu tavra devam ederseniz tekrar yazıyorum insanları eşi bıktırır ve size olan sevgiyi yok ettirirsiniz.
Öğretmensiniz yarın size emanet çocukları eğiteceksiniz, bence biraz kitap vb okuyarak kendiniz geliştirin bu boş konularla vakit geçirmeyin.Sizi kırmak değil amacım asla.Bunu öyle almayın sakın.
sevgili patates , tonla insanın için de hak veren birini bulmak , denizde inci bulmak gibi oldu , beni biraz da olsa anladıysan teşekkür ederim , sağ olasın cidden, fikrini değiştirip her an bir linçli yorum gelebilir diye de korkmuyor değilim :)Baştan sona haksızsın diyen arkadaşları kınıyorum.
Haklı olduğun yerler de var sevgili sofia
Gelinim olsanız oğlum “Sofia bir daha böyle yaparsanız gelmeyecek” gibi konuşsa o oğlanı eve çağırır, ağzına kürekle vururum, sizi de misafirliğin fazla uzadı senin diye oğlumun yanına katar gönderirim evimden.Herkese merhaba, aslında daha önce tam bu konu değilse de eşimin ailesiyle ilgili bir yazı yazmıştım, herkes beni eleştirmiştibende de hata vardı o konuda. neyse benim yine aklıma takıldı bazı şeyler , yani hislerimden bahsetmek istiyorum ve lütfen çekinmeyin eleştirin beni eğer varsa hatam.
2, 3 ay kadar eşimin ailesinin yanında kaldığım bir dönem oldu ( annemi kaybetmiştim ve eşim uzakta çalışıyor diye yalnız kalmak istemedim yas sürecinde) ama tabii ki çok uzun süre misafirlik yapmış oldum. yani kimse rahatımı bozmadı , ellerinden geleni de yaptılar. sadece ben bu süreçte ister istemez insanız sonuçta kusurlarını da görmüş oldum. özellikle eşimin kardeşinin.
Kayınvalideme gelecek olursak, bu süreç boyunca kadın beni el üstünde tuttu. hani peşimde döndü durdu, ne istiyorsam da yaptı kadın , allah var. o yönden hakkını ödeyemem. sadece ona kırgın olduğumu hissediyorum , ki büyük bi şey yapmadıgı halde. özellikle iki olay yüzünden,
ilki öğretmenim ve atandıgım gün kontenjan çok verilince sabah çok çok mutluydum saat da 10 gibiydi, neşeyle kv me seslendim, geldi sarıldık sevindik vs , tabii ben o heyecanla biraz ses yapmışım, eşimin kardeşini de uyuyorken kaldırmış bulundum. ona gidip gülümseyerek bir tebriğini alırım dedim, o da çok sert bir şekilde anlıyorum en iyi günün de rahatsız oldum uykuma ettin demeye getirdi ve attıgı bakış o kadar sertti ki. ve konuşması. hani nefret eder gibi. o an gözlerim doldu ama diğer tarafa gidip bir gün de uykusuz kal ne olacak ki dedim. abin eskisi kadar çok çalışmak zorunda kalmayacak, onun için de mi sevinmiyorsun dedim ağladım , annesi de bunu gördü bana sarıldı konuyu sevinmeye çekti , kardeşi de sustu gitti. sonra ogün kimse benden özür de dilemedi, hani böyle olmamış gibi davrandı geçtiler. ben de eşimle paylaştım , o da ailesine birdaha sofiaya böyle yaparsanız oraya gelmeyecek ben de gelmem lütfen saygılı davranın falan demiş biraz da kızmış. neyse gelip bana ailesi eşimin kardeşinin cahil oldugunu ona bakmamam gerektiğini söylediler, ama bunu bir kere söyleyip sonra habire şunu söylediler anne ve babası. işte eşin uzakta her şeyi ona yansıtmaman lazım vs. ben de dedim ki , o benim en yakınım , bu hayatta tek eşim var yani. hislerimi paylaşacagım kişi o. ben de o an uzatmamak için ve eşimin böyle kızacagını tam düşünemediğimden ( daha sakin bir şekilde olursanıyordum) uzatmadım konuyu. yani biliyorum uzun süre kaldım ama önceki yazımda da söylemiştim. kalma sebebim direksiyon sınavına yazılmaktı, bilen bilir uzuyan bir şey. 1 ayda biter sanırken 3 aya yayıldı cunku mulakatımla vs çakıştı. kendi evim de uzak bir ilde oldugundan eşim kal direksiyonu hallet öyle git dedi. inanın ben de direksiyona orda yazıldıgıma bin pişman oldum.
bu noktada biliyorum ben bir çocuk değilim kimsenin beni korumasına o an eşimin annesinin küçük ogluna (23 yaşında) kızmasını beklemezdim ama en azından aynı gün , yanıma gelip abla ben sana sabah sert çıktım kusura bakma diyebilirdi. bir önceki yazımda sen uzun süre kalmış insanların düzenini bozmuşsun diyen arkadaşlar olmuştu. yani bende de suç biliyorum. ama burada kayınvalidem yerinde olsam, ne olursa olsun cocuguma bi ayar verirdim gibi geliyor. en mutlu günümdü ve ben cidden çok üzüldüm.
diğer olaylarda , köy gibi bir yerde oturdukları için ve ben arabayı kullanmayı bilmediğim için o müsait oldugu için sürekli o bizi direksiyon dersine götürdü. yani eşimin kardeşi. ama hani toplasanız 8 9 kere falan gittik. onda da her zaman teşekkür etmişimdir. ama böyle sürekli sinirlenmeler , yoruldugunu belirtmeler vs. eşime ben de kızdım yani , keşke burada kalmasaydım yakalım direksiyonu dedim. yani az kaldı vs diye diye baya kendimi istenmemiş gibi hissettim. ve bir de eşimin kardeşinin abisiyle ilgili para hakkında konuşmalarını da duymamla zaten direksiyonun bitip evime gelmem bir oldu. kardeşi eşimle ilgili konuşurken çekiştirirken anne babası da susuyordu. hani ilk olayda susması ve burda susması. yani kadın bana hep iyi davrandı gül gibi davrandı , kendi kendime diyorum ki, arada kaldı belki de kadın ona neden darılıyorsun. ama darılıyorum elimde değil. içten içe kırgın oldugumu hissediyorum. eşime de kızgınım ama konuları açmamaya çalışıyorum, çünkü uzakta calıstıgı için pekçok şeyi ailesine yükledi belki de rahatlıkla. ama uzakta oldugu için farkında değil ama ben bu birkaç ayda gözlemledim. adamlar ugrasmak istemiyor işte , maddi konularda da küçük küçük sıkıntılar çıktı ama buraya yazınca ben maddiyatcı oluyorum direkt o yuzden bosverin. ama inanın onlarda kaldıgım süreçte, kimseye karışmadım , hani hep kendi halimdeydim , gidip kimseye laf sokmam iş çıkarmam gerekmedikçe, ne biliyim almam gereken bir şey varsa alırım ince düşünürüm vs. ama yani yine de battım haliyle.
şu anda sorum şu , ben onlara bir daha gitmek istemiyorum eşim giderse gitsin diyorum bi yanım saçmalama kadın seni el üstünde tuttu sen böyle mi yapacaksın diyorum. eşime çok değer veriyorum ama ailesine kuruluyorum gibi hissediyorum. siz ne düşünüyorsunuz. bakalım inş yine millet beni gömecek
gelinin değilim ama :)Gelinim olsanız oğlum “Sofia bir daha böyle yaparsanız gelmeyecek” gibi konuşsa o oğlanı eve çağırır, ağzına kürekle vururum, sizi de misafirliğin fazla uzadı senin diye oğlumun yanına katar gönderirim evimden.
Siz diye konuşuyoruz, ben sen yazmış mıyım? bakın bakalım mesajıma? olamazsınız sizin gibi mıy mıyı alacak oğlan yetiştirmem ben.gelinin değilim ama :)
:)Siz diye konuşuyoruz, ben sen yazmış mıyım? bakın bakalım mesajıma? olamazsınız sizin gibi mıy mıyı alacak oğlan yetiştirmem ben.
Sizi el üstünde tutan kaynana... Gereksiz ve asla uzatilip konuşulmayacak alinganliginiz... Kaynana o kadar iyiymiski başlıkta yerini haketmiyor. Esas başlık "bitmeyen alinganligim ". Olması gerekiyor. Tutum ve davranışlarınızi yanlış buldum ben açıkçası. Onlar sizin evinizde bu kadar uzun kalsaydi şuan konunuz bile farklı olurdu. Yapmayın lütfen.Herkese merhaba, aslında daha önce tam bu konu değilse de eşimin ailesiyle ilgili bir yazı yazmıştım, herkes beni eleştirmiştibende de hata vardı o konuda. neyse benim yine aklıma takıldı bazı şeyler , yani hislerimden bahsetmek istiyorum ve lütfen çekinmeyin eleştirin beni eğer varsa hatam.
2, 3 ay kadar eşimin ailesinin yanında kaldığım bir dönem oldu ( annemi kaybetmiştim ve eşim uzakta çalışıyor diye yalnız kalmak istemedim yas sürecinde) ama tabii ki çok uzun süre misafirlik yapmış oldum. yani kimse rahatımı bozmadı , ellerinden geleni de yaptılar. sadece ben bu süreçte ister istemez insanız sonuçta kusurlarını da görmüş oldum. özellikle eşimin kardeşinin.
Kayınvalideme gelecek olursak, bu süreç boyunca kadın beni el üstünde tuttu. hani peşimde döndü durdu, ne istiyorsam da yaptı kadın , allah var. o yönden hakkını ödeyemem. sadece ona kırgın olduğumu hissediyorum , ki büyük bi şey yapmadıgı halde. özellikle iki olay yüzünden,
ilki öğretmenim ve atandıgım gün kontenjan çok verilince sabah çok çok mutluydum saat da 10 gibiydi, neşeyle kv me seslendim, geldi sarıldık sevindik vs , tabii ben o heyecanla biraz ses yapmışım, eşimin kardeşini de uyuyorken kaldırmış bulundum. ona gidip gülümseyerek bir tebriğini alırım dedim, o da çok sert bir şekilde anlıyorum en iyi günün de rahatsız oldum uykuma ettin demeye getirdi ve attıgı bakış o kadar sertti ki. ve konuşması. hani nefret eder gibi. o an gözlerim doldu ama diğer tarafa gidip bir gün de uykusuz kal ne olacak ki dedim. abin eskisi kadar çok çalışmak zorunda kalmayacak, onun için de mi sevinmiyorsun dedim ağladım , annesi de bunu gördü bana sarıldı konuyu sevinmeye çekti , kardeşi de sustu gitti. sonra ogün kimse benden özür de dilemedi, hani böyle olmamış gibi davrandı geçtiler. ben de eşimle paylaştım , o da ailesine birdaha sofiaya böyle yaparsanız oraya gelmeyecek ben de gelmem lütfen saygılı davranın falan demiş biraz da kızmış. neyse gelip bana ailesi eşimin kardeşinin cahil oldugunu ona bakmamam gerektiğini söylediler, ama bunu bir kere söyleyip sonra habire şunu söylediler anne ve babası. işte eşin uzakta her şeyi ona yansıtmaman lazım vs. ben de dedim ki , o benim en yakınım , bu hayatta tek eşim var yani. hislerimi paylaşacagım kişi o. ben de o an uzatmamak için ve eşimin böyle kızacagını tam düşünemediğimden ( daha sakin bir şekilde olursanıyordum) uzatmadım konuyu. yani biliyorum uzun süre kaldım ama önceki yazımda da söylemiştim. kalma sebebim direksiyon sınavına yazılmaktı, bilen bilir uzuyan bir şey. 1 ayda biter sanırken 3 aya yayıldı cunku mulakatımla vs çakıştı. kendi evim de uzak bir ilde oldugundan eşim kal direksiyonu hallet öyle git dedi. inanın ben de direksiyona orda yazıldıgıma bin pişman oldum.
bu noktada biliyorum ben bir çocuk değilim kimsenin beni korumasına o an eşimin annesinin küçük ogluna (23 yaşında) kızmasını beklemezdim ama en azından aynı gün , yanıma gelip abla ben sana sabah sert çıktım kusura bakma diyebilirdi. bir önceki yazımda sen uzun süre kalmış insanların düzenini bozmuşsun diyen arkadaşlar olmuştu. yani bende de suç biliyorum. ama burada kayınvalidem yerinde olsam, ne olursa olsun cocuguma bi ayar verirdim gibi geliyor. en mutlu günümdü ve ben cidden çok üzüldüm.
diğer olaylarda , köy gibi bir yerde oturdukları için ve ben arabayı kullanmayı bilmediğim için o müsait oldugu için sürekli o bizi direksiyon dersine götürdü. yani eşimin kardeşi. ama hani toplasanız 8 9 kere falan gittik. onda da her zaman teşekkür etmişimdir. ama böyle sürekli sinirlenmeler , yoruldugunu belirtmeler vs. eşime ben de kızdım yani , keşke burada kalmasaydım yakalım direksiyonu dedim. yani az kaldı vs diye diye baya kendimi istenmemiş gibi hissettim. ve bir de eşimin kardeşinin abisiyle ilgili para hakkında konuşmalarını da duymamla zaten direksiyonun bitip evime gelmem bir oldu. kardeşi eşimle ilgili konuşurken çekiştirirken anne babası da susuyordu. hani ilk olayda susması ve burda susması. yani kadın bana hep iyi davrandı gül gibi davrandı , kendi kendime diyorum ki, arada kaldı belki de kadın ona neden darılıyorsun. ama darılıyorum elimde değil. içten içe kırgın oldugumu hissediyorum. eşime de kızgınım ama konuları açmamaya çalışıyorum, çünkü uzakta calıstıgı için pekçok şeyi ailesine yükledi belki de rahatlıkla. ama uzakta oldugu için farkında değil ama ben bu birkaç ayda gözlemledim. adamlar ugrasmak istemiyor işte , maddi konularda da küçük küçük sıkıntılar çıktı ama buraya yazınca ben maddiyatcı oluyorum direkt o yuzden bosverin. ama inanın onlarda kaldıgım süreçte, kimseye karışmadım , hani hep kendi halimdeydim , gidip kimseye laf sokmam iş çıkarmam gerekmedikçe, ne biliyim almam gereken bir şey varsa alırım ince düşünürüm vs. ama yani yine de battım haliyle.
şu anda sorum şu , ben onlara bir daha gitmek istemiyorum eşim giderse gitsin diyorum bi yanım saçmalama kadın seni el üstünde tuttu sen böyle mi yapacaksın diyorum. eşime çok değer veriyorum ama ailesine kuruluyorum gibi hissediyorum. siz ne düşünüyorsunuz. bakalım inş yine millet beni gömecek
Kendinizi dünyanın merkezinde görmeniz gerçekten komik. Ve görevinizde başarılar dilerken mesai arkadaşlarınız, idarecileriniz, öğrencileriniz ve velilerinize sabır dilerim. Not: insanları mutsuz diye sınıflandırmadan önce içinizdeki huzursuzluk ve yetersizlik hissi ile yüzleşin.saygısızlık etmeden eleştirenlere teşekkür ederim , benden daha uzun süre evliler var , hepsinin tavsiyelerine dikkat ediyorum. geriye kalanlar da çatladı resmen , ne kadar mutsuz kadın var maşallah bana sardınız
eda hanım , mutsuz olmayan biri tanımadıgı bir başka kadın için rezilsiniz, kocanızın sıfatına tüküreyim gibi şeyler yazmaz. hani bazıları çok sinirlendi onlara söyledim. siz neden üzerinize alındınız ki ? onu çözemedimKendinizi dünyanın merkezinde görmeniz gerçekten komik. Ve görevinizde başarılar dilerken mesai arkadaşlarınız, idarecileriniz, öğrencileriniz ve velilerinize sabır dilerim. Not: insanları mutsuz diye sınıflandırmadan önce içinizdeki huzursuzluk ve yetersizlik hissi ile yüzleşin.
Açtığınız konulardan dolayı yorum alıyorsunuz, genelleme yaparsanız herkesten tepki alırsınız. Çözmeniz için emla yapıp, kendiniz üstün görmekten, herkes sizin her istediğini yapmak zorundaymış gibi davranmaktan vazgeçerek adım atabilirsiniz. Siz siz siz siz siz … başka hiçbir gerçeğiniz yok. Saldırgan, mağdur, sürekli haklı olma çabalarınız istediğiniz sonuçları vermiyor. Alınganlık yapıp insanlara laf sokmaya çabalayacağınıza yazılanları anlamaya çalışıp özeleştirinizi yaparsanız ben de hatalıyım demez, ben de şu şu şu konularda hatalıyım der, bir adım atarsınız. Ayrıca burada kimse kocanızın kardeşi değil, insanlara kulp takamazsınız.eda hanım , mutsuz olmayan biri tanımadıgı bir başka kadın için rezilsiniz, kocanızın sıfatına tüküreyim gibi şeyler yazmaz. hani bazıları çok sinirlendi onlara söyledim. siz neden üzerinize alındınız ki ? onu çözemedim
Yorumları okursanız çoğu kişiye zaten teşekkürler dedim kendimi eleştirecegim dedim. Ama saygısız olanlara ne dememi bekliyorsunuz, bence ön yargılı davranıyorsunuz, uzatmak istemiyorum siz de uzatmazsanız sevinirim eda hanım. Ben bana düzgün yazan sert yazmayan herkesi dikkate aldım zaten gerisi teferruatAçtığınız konulardan dolayı yorum alıyorsunuz, genelleme yaparsanız herkesten tepki alırsınız. Çözmeniz için emla yapıp, kendiniz üstün görmekten, herkes sizin her istediğini yapmak zorundaymış gibi davranmaktan vazgeçerek adım atabilirsiniz. Siz siz siz siz siz … başka hiçbir gerçeğiniz yok. Saldırgan, mağdur, sürekli haklı olma çabalarınız istediğiniz sonuçları vermiyor. Alınganlık yapıp insanlara laf sokmaya çabalayacağınıza yazılanları anlamaya çalışıp özeleştirinizi yaparsanız ben de hatalıyım demez, ben de şu şu şu konularda hatalıyım der, bir adım atarsınız. Ayrıca burada kimse kocanızın kardeşi değil, insanlara kulp takamazsınız.
Tam el üstünde tutulacak kadın modeli, bütün evlilik hanımefendinin huzuru bozulmaması üzerine şekillenecek dünyanın düzeni böyle maalesefKocaniza tavsiye: boşan! çekilmez bir kadın
Valla eşimle konuşuyorum, sen önemlisin biz önemliyiz diyor, o evde yıllarca da kalsan kimse seni üzemez diyor. Ben burada yazılanları ona da söyledim önceden, bak insanların düzenini bozmayayım diye. Hani hep beni destekliyor, eşimin ailesi de cocugunu cok seviyor üzmek kırmak istemiyorlar ama işte oluyor böyle alınganlıklar. Bu mesajlardan sonra anladım ki şanslıymışım :)Tam el üstünde tutulacak kadın modeli, bütün evlilik hanımefendinin huzuru bozulmaması üzerine şekillenecek dünyanın düzeni böyle maalesef
Ee bi de aşık adama laf anlatamıyorumValla eşimle konuşuyorum, sen önemlisin biz önemliyiz diyor, o evde yıllarca da kalsan kimse seni üzemez diyor. Ben burada yazılanları ona da söyledim önceden, bak insanların düzenini bozmayayım diye. Hani hep beni destekliyor, eşimin ailesi de cocugunu cok seviyor üzmek kırmak istemiyorlar ama işte oluyor böyle alınganlıklar. Bu mesajlardan sonra anladım ki şanslıymışım :)
Kardeşini niye hemen eşine yetiştiriyorum ya valla küçük değilim diyorsun 23 yaşından daha küçük davranıyorsun. Esin de hemen yok iyi davranın görüşmem falan ne oluyor yani. Uyku sersemi çocuk birşeyler mirildanmisnoturup ağlamıştım. Ateş düştüğü yeri yakıyor sen anneni kaybettigin için hassasssin evet kendince haklısın evet. ( Ben de anne baba kaybı yaşadım üst üste ve çok genç yaşta) ama hayat devam ediyor. Kimse senin acinla aynı şekilde acı çekmek zorunda değil çekemez de bilemez o duyguyu. Sürekli birşeyleri eşine sikayet etmekten de vazgeç.Herkese merhaba, aslında daha önce tam bu konu değilse de eşimin ailesiyle ilgili bir yazı yazmıştım, herkes beni eleştirmiştibende de hata vardı o konuda. neyse benim yine aklıma takıldı bazı şeyler , yani hislerimden bahsetmek istiyorum ve lütfen çekinmeyin eleştirin beni eğer varsa hatam.
kusmuk emojisi kullanmayın litfen alınıyorTam el üstünde tutulacak kadın modeli, bütün evlilik hanımefendinin huzuru bozulmaması üzerine şekillenecek dünyanın düzeni böyle maalesef