Kvlerin ortak özelliği olarak sütleri çoktur, bir göğsünü emzirirken diğerinden damlar. Hem bebek bakmış hem ev işi yapmış her şeyi de dört dörtlük yapmışlardır. Her şeyleri mükemmeldir onların. Sen çok takmamaya çalış...merhabalar ilk defa konu açıyorum. Size bir şey danışacağım. Benim kayınvalidem genelinde iyi bir insan. Ama ben Doğum yaptıktan sonra bazı söyledikleri beni iyicene üzmeye haşladı. Meme+mama şeklinde besliyorum bebeğimi. Doktor öyle dedi. O her seferinde sol emzirirken sağdan süt aktığını kendisi için, sütü muhallebi gibiymiş ( doktor sağ demiş de sağmış tersine dönünce dökülmüyormuş). Yok kızının sütü de çok iyiymiş, oğlu emzirirken şakır şakır dökülüyormuş. Hiç mama vermesine gerek kalmamış. Benim mama verdiğimi bildiği halde sürekli bınu İma ediyor. Bize geldikçe aynı konuyu açıyor. Ben de sütüm yetmiyor diye zAten üzülüyorum bir de böyle demesi iyicene canımı sıkıyor.
Bir de bizde kaldığında ben bebeğimi emziriyorum mesela tam kucağıma alıyorum ver bana bebeği diyor. Tamam yardım etmek istiyor bekli ama ben bebeğimi seviyorum mesela. Ben alayım deyip bebeğimi kucağımdan alıyor. Tamam diyeceksiniz torununu özlüyordur. Zatenn ben sürekli veriyorum. Ama kucağımdayken onlarda bir hafta kalırken de öyle yapıyordu. Bazen bebeğim ağlıyor. Ben sakinleştirmeye çalışıyorum. Bana ver bende sakinleşir diyor. Ben annesiyim bende sakinleşmeyecek de onda mı sakşnleşecek?
Bir kez bebek eşimdeydi. Ben de emzirmek İçin aldım. İçeri giderken bebeğim ağladı. Diyor ki senden gidince nasıl ağladı. Ben çıktıktan sonra. Onlar bizde kalınca bebeğim ağlayınca inanılmaz stres oluyorum. Bebeğim de İnadına kimse yokken çok ağlamaz. Onlar varken gece ağlıyor. Bebeğimin her şeyini halasına benzetiyor. Daha 2 aylık davranşını, tıpini, ki halasına benzemiyor, ya benzeyedebilri zaten. Ama sanki bebek Benin değil gibi davranması.
Belki çok basit dert edecek bir konu değil ama artık gerçekten sıkıldım! Bu Laflarından.
Ben. De öyle düşünüyorum çocuk aç mı kalsın. Onlar da kendiler neler vermiştir. Şimdi böyle söylüyorlar.
Kvlerin ortak özelliği olarak sütleri çoktur, bir göğsünü emzirirken diğerinden damlar. Hem bebek bakmış hem ev işi yapmış her şeyi de dört dörtlük yapmışlardır. Her şeyleri mükemmeldir onların. Sen çok takmamaya çalış...
AY BU NE PUAHHAHA SAÇMALIKHatta kızımın altını değiştirirken bakmış kutusu da aynı benimki gibi bembeyaz diyo kadın
Bi orası kalmıştı benzetmediğiAY BU NE PUAHHAHA SAÇMALIK
Sizin görüşünüz öyle destek için mama verdi doktorAslında kayın validen in davranışlarında birbgariplik yok. Kötü niyet göremedim. Kayınvalide işte sen gıcık olmuşsun. Süt ile söylediği şeyler seni kötülemek için değil aslımda. Oda hayıflanıyor. Kıyaslama yapıyor ama kötü niyetten değil. Doktor neden mama takviyesi istedi ben onu anlamadım. Süt emzirdikce artmıyor mu?
Çok yanlış yorum yapıyorsunuz. Benim normalde hiçbir sorunum yok ve hiç ağzımı açmam. Onlar ds bizim de kendi kızları gibi başkalarının kızları olduğumuzu unutmasınlar.yahu kayınvalide olmak da zor be...geline yardım etse suç etmese uzak dursa duble suç..tartışsa suç tartışmasa kale almıyor denir..torununa baksa suç olur çocuğumu benden uzaklaştırmaya çalışıyor olur ..bakmasa suç..nedir bu kayın validelerin gelinlerden çektiği...kk konuları okurum hiç gelinden şikayet eden kaynana bulamadım hep gelinler şikayetçi..anam evlenmeyin elin oğlu ile o zaman..
Geneli aynı. Aynılarını yaşadım. Biraz lohusalikta hassaslarıdır insan. Takma ki sutun ,bebeğinin rizki, artsin. Gorumcem 3 aylikken sutten kesti azaldığı için. Kv stresinden. Beni de kiyaslardi. Her aradığımda emiyor mu diye sorardı. 18 aylık tek memeyle bu günler e geldik , hala emiyor. Ben takmadım. Lafımı da sakınmadım. Eşim de destekti tabi bu süreçte. Geçen tv programında yenidoğan uzmanı annelere su tavsiyede bulundu. Kv kişilerine de az susun dedi:)) yeni annelere de " banane , sana ne, bosver" üçlüsünü tavsiye eti. Sana kendi analigini,sutunu anlatırken BANANE diyeceksin. Sütün yetiyor mu diyene SANANE diyeceksin, canını sıkacak her söyleme BOŞVER diyeceksin. Yani stresten uzak olacaksın.merhabalar ilk defa konu açıyorum. Size bir şey danışacağım. Benim kayınvalidem genelinde iyi bir insan. Ama ben Doğum yaptıktan sonra bazı söyledikleri beni iyicene üzmeye haşladı. Meme+mama şeklinde besliyorum bebeğimi. Doktor öyle dedi. O her seferinde sol emzirirken sağdan süt aktığını kendisi için, sütü muhallebi gibiymiş ( doktor sağ demiş de sağmış tersine dönünce dökülmüyormuş). Yok kızının sütü de çok iyiymiş, oğlu emzirirken şakır şakır dökülüyormuş. Hiç mama vermesine gerek kalmamış. Benim mama verdiğimi bildiği halde sürekli bınu İma ediyor. Bize geldikçe aynı konuyu açıyor. Ben de sütüm yetmiyor diye zAten üzülüyorum bir de böyle demesi iyicene canımı sıkıyor.
Bir de bizde kaldığında ben bebeğimi emziriyorum mesela tam kucağıma alıyorum ver bana bebeği diyor. Tamam yardım etmek istiyor bekli ama ben bebeğimi seviyorum mesela. Ben alayım deyip bebeğimi kucağımdan alıyor. Tamam diyeceksiniz torununu özlüyordur. Zatenn ben sürekli veriyorum. Ama kucağımdayken onlarda bir hafta kalırken de öyle yapıyordu. Bazen bebeğim ağlıyor. Ben sakinleştirmeye çalışıyorum. Bana ver bende sakinleşir diyor. Ben annesiyim bende sakinleşmeyecek de onda mı sakşnleşecek?
Bir kez bebek eşimdeydi. Ben de emzirmek İçin aldım. İçeri giderken bebeğim ağladı. Diyor ki senden gidince nasıl ağladı. Ben çıktıktan sonra. Onlar bizde kalınca bebeğim ağlayınca inanılmaz stres oluyorum. Bebeğim de İnadına kimse yokken çok ağlamaz. Onlar varken gece ağlıyor. Bebeğimin her şeyini halasına benzetiyor. Daha 2 aylık davranşını, tıpini, ki halasına benzemiyor, ya benzeyedebilri zaten. Ama sanki bebek Benin değil gibi davranması.
Belki çok basit dert edecek bir konu değil ama artık gerçekten sıkıldım! Bu Laflarından.
Evet canım deneyeceğim artıkGeneli aynı. Aynılarını yaşadım. Biraz lohusalikta hassaslarıdır insan. Takma ki sutun ,bebeğinin rizki, artsin. Gorumcem 3 aylikken sutten kesti azaldığı için. Kv stresinden. Beni de kiyaslardi. Her aradığımda emiyor mu diye sorardı. 18 aylık tek memeyle bu günler e geldik , hala emiyor. Ben takmadım. Lafımı da sakınmadım. Eşim de destekti tabi bu süreçte. Geçen tv programında yenidoğan uzmanı annelere su tavsiyede bulundu. Kv kişilerine de az susun dedi:)) yeni annelere de " banane , sana ne, bosver" üçlüsünü tavsiye eti. Sana kendi analigini,sutunu anlatırken BANANE diyeceksin. Sütün yetiyor mu diyene SANANE diyeceksin, canını sıkacak her söyleme BOŞVER diyeceksin. Yani stresten uzak olacaksın.
Valla iyiymişsinYa canım ne takıyosun kv yı
Benim kv ılk hamıleyken bıleee ultrasonda gördüğü yüzünü ayaklarını ellerını babasına benzetıyordu
Bnm oğlumun kanı babasının kan grubundan olacak dıyordu hep
Bebek doğdu kan grubu benım kan grubumdan çıktı :yenı doğdu herkes bana benzetıyordu bırtek kv oğluna benzetıyordu
Iyı güldürdü beni hamıleyken ve lohusaykenhatta bazen morallimm bozuk olurdu kendım konu açardım az moral depolayım diye
Hıc uzulmedım hıc takmadım kafaya. Bı delının lafıylamı moral bozamam derdimsende böyle düşün ve eğlenmene bak
Kvler teknolojiden anlamadiklari icin bulamamis olabilir misinizyahu kayınvalide olmak da zor be...geline yardım etse suç etmese uzak dursa duble suç..tartışsa suç tartışmasa kale almıyor denir..torununa baksa suç olur çocuğumu benden uzaklaştırmaya çalışıyor olur ..bakmasa suç..nedir bu kayın validelerin gelinlerden çektiği...kk konuları okurum hiç gelinden şikayet eden kaynana bulamadım hep gelinler şikayetçi..anam evlenmeyin elin oğlu ile o zaman..
Kvler teknolojiden anlamadigi icin rastlamamis olabilir misiniz?Onlar gelinlerini kizlariyla ve akraba/komsu gunlerinde cekistiriyorlar.Gelinlerin hepsi mi ariza,kvler sınırlarını aşmasa,yahu kayınvalide olmak da zor be...geline yardım etse suç etmese uzak dursa duble suç..tartışsa suç tartışmasa kale almıyor denir..torununa baksa suç olur çocuğumu benden uzaklaştırmaya çalışıyor olur ..bakmasa suç..nedir bu kayın validelerin gelinlerden çektiği...kk konuları okurum hiç gelinden şikayet eden kaynana bulamadım hep gelinler şikayetçi..anam evlenmeyin elin oğlu ile o zaman..
Kendisinin kv olmasindan supheleniyorum.Çok yanlış yorum yapıyorsunuz. Benim normalde hiçbir sorunum yok ve hiç ağzımı açmam. Onlar ds bizim de kendi kızları gibi başkalarının kızları olduğumuzu unutmasınlar.
Aynen ayrıca ben dediğim gibi saygısızlık yapan biri değilim sadece yaşadığımı paylaşıyorum. Kesin öyledir değilse de böyle bi durumda hiç olmamıştır.Kendisinin kv olmasindan supheleniyorum.Ben hic kvsinin isine,evine karisan,yonetmeye,hukmetmeye calisan gelin gormedim.Kendi kizlarina yapmadiklarini gelinlerine de yapmayacaklar o kadar basit.
Tipik kayınvalide işte.
Benim bebeğim de başlarda meme ve mama beraber gidiyordu bizim kv hazretlerinin de duvara fışkırırmış tabi kızlarının da öyleben üzgün üzgün emzirmeye çalışırken tepeme dikilip toplu olarak konuşur daha çok üzülmeme sebep olurlardı. Senin sütün yetmiyor, bu çocuk aç bla bla bla... Sonra onlardan uzaklaştım moralimi yüksek tuttum sürekli su içip bebeğimi sürekli emzirdim ve kısa bir sürede mamayı tamamen bıraktık. Ayrıca mamayla büyümesi de kötü bişey değil.
Takma kafana insan özellikle lohusayken üzülüyor, bebeğime yetemiyorum diye düşünüyor ama biraz toparlandıktan sonra anneliği yaşamış bir kadının başkasına bunları söylemesinin tek sebebinin karşıdakinin moralini bozmak olacağını düşünmeye başladım ben bir anneye asla böyle bir şey söyleyemem.
O bebek senin. Bir süre sonra seni ayırt edip sana farklı davranmaya başlayacak zaten kapanır o zaman ağzı.
Haklısınız. Sustukça dinledikçe daha çok konuşuyorlar.net ol he deyip geçme. arkası kesilmez.
Kutusu onunkine mi benziyormuss tobe töbeeeeSağlıkla büyütün yavrunuzu ne tatlıdır o şimdi :) anlattıklarınızın birebir aynısını ben yaşadım. Bu kaynanalara özel kurs mu var bunları ezberleten acaba!! Zamanı gelince cevabını vereceksiniz ve umursamaycaksınız. Benimkini ben kaale almıyordum. Cevap vermiyordum. Tabi ilk doğumda süt mama meselesi yüzünden depresyona girdim. Benim sütüm şöyleydi Ayy şöyle akardı böyle olurdu diye diye beynimi yedi bananeyse onun sütünden. Ben de mama meme karışık devam ettim. Sonra anladım ki kızım çok iştahlıymış. Hep yaşıtlarından daha gelişkin oldu..mama verirken zehir veriyorum gibi davranırlardı.İlk kızım doğduğu anda başladılar aynı biz aynı halası, aynı dedesi, yok bilmem kimin halasının torunu falan. 2.doğdu bu sefer 1.sen 2.aynı biz diyorlar. Hatta kızımın altını değiştirirken bakmış kutusu da aynı benimki gibi bembeyaz diyo kadın
Ben umursamıyorum kızı doğum yaptı hiç sütü olmadı..sadece sana çekmemiş sanırım sütün çokmuş ya senin dedim. Hee hiç çekmemiş diyor .
Zamanla susar duymazdan gelip kendi bildiğinizi yapın siz
biz gelinler daha çok çekiştiriyoruz kaynanayı.ayrıca ne kaynanalar var teknolojinin altından girer üstünden çıkarKvler teknolojiden anlamadiklari icin bulamamis olabilir misiniz
Kvler teknolojiden anlamadigi icin rastlamamis olabilir misiniz?Onlar gelinlerini kizlariyla ve akraba/komsu gunlerinde cekistiriyorlar.Gelinlerin hepsi mi ariza,kvler sınırlarını aşmasa,
gelinleriyle ogullari ve torunlari uzerinden guc savasina girmese gelinler de manyak degil herhalde diye dusunuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?