Kayınvalidem

Kvlerin ortak özelliği olarak sütleri çoktur, bir göğsünü emzirirken diğerinden damlar. Hem bebek bakmış hem ev işi yapmış her şeyi de dört dörtlük yapmışlardır. Her şeyleri mükemmeldir onların. Sen çok takmamaya çalış...

Ben. De öyle düşünüyorum çocuk aç mı kalsın. Onlar da kendiler neler vermiştir. Şimdi böyle söylüyorlar.

Valla benimki daha 1 haftalik bebegime zeytinyagi vermeye calisti da kose bucak kacirdim bebegimi. Su icirmeye calisti. En son emzige bal batirip vermeye yeltenince ben de sarteller atti. Esime de anneni al gotur yoksa ben bunalima girecegim onun da kalbini kiracagim dedim. Aldi goturdu sagolsun. Edebinle otur. Ne diye her ise karisma caban? Ben zaten tikandigim anlarda soruyorum yani buyuk bilip. Ne diye herseye karisirsin? Annemin yaninda dogum yaptim kendi annemin bi kez olsun boyle hareketleri olmadi yani. En iyisi takmamak. Bebeklerimiz icin kafa sagligimiz onemli cunku.

Ilave olarak benimki tarlada da calismis

Sizin görüşünüz öyle destek için mama verdi doktor

Çok yanlış yorum yapıyorsunuz. Benim normalde hiçbir sorunum yok ve hiç ağzımı açmam. Onlar ds bizim de kendi kızları gibi başkalarının kızları olduğumuzu unutmasınlar.

Geneli aynı. Aynılarını yaşadım. Biraz lohusalikta hassaslarıdır insan. Takma ki sutun ,bebeğinin rizki, artsin. Gorumcem 3 aylikken sutten kesti azaldığı için. Kv stresinden. Beni de kiyaslardi. Her aradığımda emiyor mu diye sorardı. 18 aylık tek memeyle bu günler e geldik , hala emiyor. Ben takmadım. Lafımı da sakınmadım. Eşim de destekti tabi bu süreçte. Geçen tv programında yenidoğan uzmanı annelere su tavsiyede bulundu. Kv kişilerine de az susun dedi:)) yeni annelere de " banane , sana ne, bosver" üçlüsünü tavsiye eti. Sana kendi analigini,sutunu anlatırken BANANE diyeceksin. Sütün yetiyor mu diyene SANANE diyeceksin, canını sıkacak her söyleme BOŞVER diyeceksin. Yani stresten uzak olacaksın.

Evet canım deneyeceğim artık

Ya canım ne takıyosun kv yı
Benim kv ılk hamıleyken bıleee ultrasonda gördüğü yüzünü ayaklarını ellerını babasına benzetıyordu
Bnm oğlumun kanı babasının kan grubundan olacak dıyordu hep
Bebek doğdu kan grubu benım kan grubumdan çıktı : yenı doğdu herkes bana benzetıyordu bırtek kv oğluna benzetıyordu
Iyı güldürdü beni hamıleyken ve lohusayken hatta bazen morallimm bozuk olurdu kendım konu açardım az moral depolayım diye
Hıc uzulmedım hıc takmadım kafaya. Bı delının lafıylamı moral bozamam derdim sende böyle düşün ve eğlenmene bak

Valla iyiymişsin

Tipik kayınvalide işte.

Benim bebeğim de başlarda meme ve mama beraber gidiyordu bizim kv hazretlerinin de duvara fışkırırmış tabi kızlarının da öyle ben üzgün üzgün emzirmeye çalışırken tepeme dikilip toplu olarak konuşur daha çok üzülmeme sebep olurlardı. Senin sütün yetmiyor, bu çocuk aç bla bla bla... Sonra onlardan uzaklaştım moralimi yüksek tuttum sürekli su içip bebeğimi sürekli emzirdim ve kısa bir sürede mamayı tamamen bıraktık. Ayrıca mamayla büyümesi de kötü bişey değil.

Takma kafana insan özellikle lohusayken üzülüyor, bebeğime yetemiyorum diye düşünüyor ama biraz toparlandıktan sonra anneliği yaşamış bir kadının başkasına bunları söylemesinin tek sebebinin karşıdakinin moralini bozmak olacağını düşünmeye başladım ben bir anneye asla böyle bir şey söyleyemem.

O bebek senin. Bir süre sonra seni ayırt edip sana farklı davranmaya başlayacak zaten kapanır o zaman ağzı.

Bence hiç takılma klasik bunlar artık.Benim arkadaşım doğum yaptığın kaynanası 40 gün yanında kalmış ve 40 gün boyunca çocuğu doğru düzgün kıza vermemiş bile sen nasıl olsa seversin biz gidince diye mantığa bak.Neyse kaynana adı üstünde.

Kvler teknolojiden anlamadiklari icin bulamamis olabilir misiniz
Kvler teknolojiden anlamadigi icin rastlamamis olabilir misiniz?Onlar gelinlerini kizlariyla ve akraba/komsu gunlerinde cekistiriyorlar.Gelinlerin hepsi mi ariza,kvler sınırlarını aşmasa,
gelinleriyle ogullari ve torunlari uzerinden guc savasina girmese gelinler de manyak degil herhalde diye dusunuyorum.

Çok yanlış yorum yapıyorsunuz. Benim normalde hiçbir sorunum yok ve hiç ağzımı açmam. Onlar ds bizim de kendi kızları gibi başkalarının kızları olduğumuzu unutmasınlar.
Kendisinin kv olmasindan supheleniyorum.Ben hic kvsinin isine,evine karisan,yonetmeye,hukmetmeye calisan gelin gormedim.Kendi kizlarina yapmadiklarini gelinlerine de yapmayacaklar o kadar basit.

Kendisinin kv olmasindan supheleniyorum.Ben hic kvsinin isine,evine karisan,yonetmeye,hukmetmeye calisan gelin gormedim.Kendi kizlarina yapmadiklarini gelinlerine de yapmayacaklar o kadar basit.
Aynen ayrıca ben dediğim gibi saygısızlık yapan biri değilim sadece yaşadığımı paylaşıyorum. Kesin öyledir değilse de böyle bi durumda hiç olmamıştır.

İnsanın bu kritik döneminde sözde düşünceli olduğunu düşünen bir insanın böyle konuşması enteresan geliyor. Bir de demez mi kızımın sütü morali bozulunca kesiliyordu diye. Kızı ilk ay çocuk 1 kg vermiş kendi ağzıyla söyledi sütüm gelmedi diye

Kutusu onunkine mi benziyormuss tobe töbeeee

biz gelinler daha çok çekiştiriyoruz kaynanayı.ayrıca ne kaynanalar var teknolojinin altından girer üstünden çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…