Kayınvalidem yüzünden delireceğim!

Selencik

: )
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2007
76
0
Öncelikle herkese selam kızlar..
1 yıllık evliyim ve neredeyse boşanmayı düşüneceğim..
Eşimle 7 yıla yakın bir flört hayatımız vardı, 1 yılda evlilik yani 8 yıldır beraberiz.Birbirimizi sınırları zorlayacak kadar çok seviyoruz, belkide hastalık derecesinde.. 2mizin arasında neredeyse hiç problem yok.Ancak zıttız.Yani ben aşırı agresif bir kadınım.Eşim tam tersi çok sessiz,sakin ve inanılmaz sabırlı bir insandır.
Ama bizim en büyük problemimiz eşimin ailesi..
Kayınvalidemler 1 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyorlar.. Beni en baştan beri istemediler.Daha ilk tanışmamızda eşimin abisi yüzüme karşı şişman olduğumu söyledi ve babasına dönüp aynı x teyzem gibi dimi baba diye teyid aldı.. Çok onurum kırıldı ve o günden sonra bu aileye inanılmaz bir antipati duydum.Anlaşıldığı üzere beni kabullenmeyenler başta eşimin abisi ve babası.. Görümcem de yüzüne gülüp arkandan konuşanlardan.8 yıl boyunca 1 kere hal hatır için aramadı ne söz zamanı ne nişan zamanı..
Benim ailemle karşı aile arasında büyük bir kültür farkı var.Ve aynı zamada yaş farkıda çok fazla.Benim ailem üst düzey yönetici olarak çalışan insanlar.Karşı taraf ta zamanında iyi yerlerde çalışmışlar ancak bu burunlarının havaya kalkmasını sağlamış.Annem ve babam onları hiç sevmiyor zaten onlar çok yaşlı.. Hiçbir ortak noktaları yok.Bana yapılanlar yüzünden ellerinde olsa 1 kaşık suda boğacaklar..
Daha beni istemeye geldikleri gün kayınpederim evimizin kirişlerine taktı.. İlk defa geldiği bir ev, kız istemeye geliyorsun ve daha kapıdan girer girmez selam kelam vermeden '' Ne çirkin mimarisi var buranın.Böyle kirişleri belirgin ev mi kaldı'' demişti.Ancak ailem ağzını bile açmadı saygısızlık yapmamak için.. En iyi yerden Beyaz Fırın dan çok şık bir söz pastası yaptırdık altın yaldızlı falan ona bile kulp taktı..
Yüzükleri takarken parmağımın kalınlığına da laf çarptı..
Nişanı çok nezih turistik bir mekanda yaptı annem.Gerçekten ciddi fiyat ödedi (kayınpederimin yaptığı düğünden daha pahalı bir nişan oldu) ve 50 kişilikti nikah.
Bu seferde neymiş az kişi yapmışız.. Ya sabır diyorum vallahi bunları yazarken..! Ayrıca nişanda benim tarafımdan herkes birşeyler taktı, karşı taraftan kayınvalidemin taktığı uyduruk yüzük dışında bir çeyrek bile görmedim..
Düğünde dandik bir yerde ve onların şehrinde oldu.. Hayallerim resmen yıkıldı ama ağzımı açmadım.Ve yine karşı taraftan birşey görmedim adam gibi..

Gelelim asıl soruna.
Birsürü evleri var ancak eşime ev verilmedi.Abisine ve ablasına verilmiş oturmaları için ancak bize birşey yok.Bir evi sözde satışa çıkarttılar bize başka bir ev alcaklardı ancak emlakçıya bile vermediler evi resmen satılmasın diye.Benimde annemin tepesi attı kirada süründürmem ben kızımı dedi ve kredi çekip hemen bize bir ev aldı.
Bunca şeye rağmen halen arayıp bizi rahatsız ediyorlar ve gelin buraya özledik diye tutturuyorlar.Biz eşimle karar verdik görüşmek istemiyoruz ama eşim o kadar saygılı bir insanki asla bunu ailesine söyleyemiyor sadece bir bahane uydurup gelemeyeceğiz diyor.
Eşim de ailesinin gerçek yüzünü gördü bana dediği şey ''Benim ailem artık senin annen ve babandır.Onlar için boynum kıldan ince'' oldu.
Ama bıktım o insanların yüzsüzce arayıp herşey normalmiş gbi konuşmasına..

Biraz uzun oldu ama yardım istiyorum nolur siz olsanız naparsınız.. Daha yazamadığım onca sorun yaratıyorlar vallahi boşanmayı bile düşündüm ama eşime tapıyorum

+

Düzeltme : Şimdi öncelikle birşey tamamen yanlış anlaşılmış onu düzeltmeliyim..
Eşime ailesiyle görüşmemesi için hiçbir baskı yapmadım.Lafını bile etmedim çünkü arada kalmasını asla istemedim.Ancak eşim zaman geçtikçe ailesinin onu istemediğini daha iyi anladı.Psikologa bile gitti acaba kuruntu mu yapıyor diye.. Ama evlendikten sonra bana anlattığı kadarı ile hayatı boyunca bir tek sevgi görmemiş ailesinden ve ben sevgiye hasretim dedi.
Hatta bir keresinde babası eşime sarılmıştı ve eşim yol boyunca ağlamıştı.Düşünün artık.
Benim ne haddimi bir insanı ailesinden koparmak.Ancak diğer kardeşlere fazlasıyla sevgi ve özveri gösterilirken eşime hiç gösterilmemesi çok acı birşey.

2.konu ie benim maddi konuya çok takmamı düşünen arkadaşlar için..
Kayınvalidem ve kayınpederim maddi olarak benim ailemden daha varlıklı.Diğer çocuklarının düğünlerini evlerini en iyi şekilde yaptılar.Eşimi resmen göz göre göre kayırıyorlar.Umarım daha iyi anlatabilmişimdir şimdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım ya bu sorun hepimizin başında ama boşanmak çare değil neden onlar kazansınki ahh ben neler çektim ahh halende çekiyorum 4 yıllık evliyim düşün pes etmedim etmicemde bir kzıım var araya mesafe koyacaksın tek çare bu bazende duymayıp görmeyeceğiz

Canım vallahi 25 yaşındayım kendimi 50 yaşında hissediyorum.Eşime patlamaya başladım artık.Kimseyle konuşamıyorum çünkü.Aileme anlatsam gidip parçalarlar onları.Ama içime atınca da bir şekilde eşime patlıyorum ve sonrada pişman oluyorum.Çünkü onun hiçbir suçu yok
Psikolojim çok bozuldu.Sabırsız bir insanım bide

evliliğin iyiyse eşinin söyledikleride çok hoş ne diye boşanasın boşanınca mahkeme kaynanandan kayınpederinden boşamıyo ki eşinden boşuyo adamın şuçu ne

dediklerinizi hiç onaylamadım. Siz eşinizin ailesini sevmek görüşmek zorunda değilsiniz ama ne demek eşimle karar aldık gitmeyeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar onlar anne baba onlar ev vermek şunu yapmak bunu yapmak zorunda değilller. Siz görüşmeyin ama eşiniz görüşmek zorunda anne babaya of bile denmez ken siz bu şekilde davranarak günaha ortak oluyorsunuz.
Agresifim demişsiniz eşininizde sakın sessiz sizde onu bu şekilde ailesinden uzaklaştırıyorsunzuz. Sizinde çocuğunuz olacak göreceksiniz nasıl büyüyor. Kendi kendine büyümüyor çocuk. Bence yanlış yoldasınız

Bence eşinizin anne babasını silipatacak denli büyük sorunlar değil. Size bir abla tavsiyesi, k.pederiniz ve k.validenizin vefatı durumunda şimdi sizin yanınızda olan eşiniz vicdan azabıyla hep sizi suçlamaya başlayacak ve esas o zaman evliliğiniz sorunlar yaşayacak. Ben olsam yılda 3-5 gün gider ya da gelmelerini sağlar, eşimin hatrına mesafeli de olsa görüşürdüm.

Canım sakın ayrılığı aklından dahi geçirmee çünkü bu karşı tarafın ekmeğine yağ sürecektir... ve eşinin ailesine sinir olduum bende bi kaşık suda boğmak istedim şuan

çok sinir bozucu insanlar
ama boşver baksana kocan sana hak veriyor
destekliyor aynı zamanda takmamaya çalış

eşinizin ailesi patavatsız boşboğaz bir aile eyvallah..

ev satılacakmış, size de ev verilecekmiş, abartan siz ve sizin aileniz..

ayrıca bu kadar kıl tüy para pul meseleleri yüzünden eşiniz gibi halim, selim, sizin gibi agresif bir kadının kahrını çeken naif bir adamı neden aile sevgisinden ilgisinden mahrum bıraktınız

tamam vıcık vıcık bir ilişkiniz olmazdı
ama asgari müşterekte saygı sınırları dahilinde yüzeysel de olsa bir ilişki yütürülürdü

ben de kiradayım
anamın babamın da tek hareketle bana ev alacak maddi durumları var
ama annem "ben kızımı kirada süründürmem" deyip ne eşimin gururunu incitir (karısını kirada süründüren adam)
ne beni eşime ve ailesine karşı doldurur
gerçi zaten çocukluktan beri herşeyi dişiyle tırnağıyla kazanan bireyler olarak yetiştirildik biz
kimseden lütuf beklemedim
kimsenin üç kuruşuna minnetimiz olmadı
çekirdekten böyleydim yani sonradan olmadım..

neyse..

çok üzüldüm ben eşiniz adına
böyle naif adamların bu kadar sertçe domine edilmesi beni üzüyor
kendi abime, kardeşime yapılmış gibi üzülüyorum
keşke empati yeteneğim bu kadar fazla olmasaydı..
akşam akşam canım sıkıldı..

seni rencide etmeleri tabi ki hiç hoş hareket değil.ama burda önemli olan sen ve eşin gayet iyi anlaştığınızı ve birbirnizi sevdiğinizi yazmışsın.sonuçda eşinin ailesi tabi ki görüşecek aynı çatı altında yaşamıyosun onlarla sen genede eşinin hatırı için görüşmelisin.
öfkeyle kalkıp zararla oturmanı istemem canım

Bu tür sorunları herkes yaşıyor arkadaşım, ne aileler var hem destek olmayıp hemde çocuklarını sömüren.Ama herkes silip atmıyor.Eşim ailesini bana atmaz, benide ailesine attırmaz her zamanda derim sen aileni bana karşı kötülesen gözümden düşersin diye.Böyle adamların karakterinden şüphe duyarım.Bugün ailesini silip atan yarın senin aileni ve hatta seni silip atar..
Bence onlarda anne baba haklarını gözetmen lazım.

ne kadar çok maddi konuları dillendirmişsiniz,yok beyaz fırında npasta,turistik yerde nişan,ailenizin üst düzey yöneticiler olması,kültür farkı falan filan..herkes aynı olanakları sunacak diye bir kaide yok siz lüx mekanda nişan yaparsınız karşı taraf daha orta halli bir mekanda yapar..eşinizin ailesinin abi ve kızkardeşe ev verip size vermemesi yanlış fakat annenizin nispet yapar gibi size hemen gidip ev alması bence daha yanlış..belkide sizin ve ailenizin hal ve tavırları yüzünden ev vermediler size nasıl olsa aileniz alıyor ..ayrıca bu konular boşanmayı gerektirecek kadar ciddi gelmedi bana hem eşinizde yanınızda delirecek ne var pek anlamadım..

Bence de. Benim annem babam 35 yıldır aileleri yüzünden kavga eder, birbirlerinin ailesiyle görüşmezler. Ama herkes kendi ailesiyle görüşür. Evlatlık görevidir bu.
Kaldı ki keşke bence anneniz de size ev almasaydı. "Ben kızımı kirada süründürmem." diyerek ev alınmasını hoş bulmadım. İki aile de almasaydı keşke. Bu kadar gerilmezdi ortam.

Mesele ne peki?
Eşin çok nazik biri olmasından sebep ailesini arayıp ana avrat sövüp "sizi istemiyoruz ulen !!" diyememesi mi?
Sorun yok ki ortada artık adam ailesini kısmen reddetmiş zaten senin anne babana tabii olmuş kuzucuk gibi.
Kirada sürünmüyorsun kendi evindesin seni şişman ve kalın parmak bulanlarla görüşmüyorsun nedir istediğin?
Naif eşin arasa şöyle ağız dolusu döküp saçsa huzura erecek misin?
Adamı kontrol altına almışsınız zaten daha yapacak birşey yok resmi olarak nüfuslarından mı çıksın ailesinin?

Şimdi öncelikle birşey tamamen yanlış anlaşılmış onu düzeltmeliyim..
Eşime ailesiyle görüşmemesi için hiçbir baskı yapmadım.Lafını bile etmedim çünkü arada kalmasını asla istemedim.Ancak eşim zaman geçtikçe ailesinin onu istemediğini daha iyi anladı.Psikologa bile gitti acaba kuruntu mu yapıyor diye.. Ama evlendikten sonra bana anlattığı kadarı ile hayatı boyunca bir tek sevgi görmemiş ailesinden ve ben sevgiye hasretim dedi.
Hatta bir keresinde babası eşime sarılmıştı ve eşim yol boyunca ağlamıştı.Düşünün artık.
Benim ne haddimi bir insanı ailesinden koparmak.Ancak diğer kardeşlere fazlasıyla sevgi ve özveri gösterilirken eşime hiç gösterilmemesi çok acı birşey.

2.konu ie benim maddi konuya çok takmamı düşünen arkadaşlar için..
Kayınvalidem ve kayınpederim maddi olarak benim ailemden daha varlıklı.Diğer çocuklarının düğünlerini evlerini en iyi şekilde yaptılar.Eşimi resmen göz göre göre kayırıyorlar.Umarım daha iyi anlatabilmişimdir şimdi.

senn durumun bende olsa bırak yardım istemeyi oturup şükür namazı kılardım ...
kaynanalarla görüşmüyorsunuz
aynı yerde oturmuyorsunuz
kocan senş anlıyor ve sonuna kadar destekliyor
kocan senn annen baban bundan sonra benm ailemdir demiş
problem nerde acaba ????
siz daha neyi dert ediyorsunuz anlamadım ki ... kocanızın babasına tlf acıp bir daha ben sizin evladınız değilim bizimle muhattap olmayın falan mı demesini bekliyorsunuz ....

Tamam güzel bir açıklamaydı da konuyla bağlantısı ne ?
Ben hala anlamadım bugün cidden salaklığım üstümde..
Adam onu istemeyen sevmeyen ailesiyle bağlantısını kesmiş senin anne-babana sarılmış.
Siz şimdi mutlusunuz niye boşanacaksın sen ?
Arıyorlar diye mi? Çocukluğundan beri sevgi vermemiş aile mi özlüyor evladını..
Çelişiyorsun arkadaşım..

eşinizin ailesi size ev almadı diye onlardan nefret edip, size ev alan ebeveyninizi baş tacı ediyorsunuz;

siz evde yan gel yat yaparken çalışıp para kazanan eşinizi eziyorsunuz

maddiyata önem veriyo musunuz, vermiyo musunuz, orada bir netleşin bence

Eşini seviyorsun, eşin seni seviyor, senin aileni ailesi görmüş, kendi ailesininde hatalarını kabullenmiş.

Ne boşanması yahu. Sırf eşinin ailesine gıcık olduğun için mi boşanmayı düşünüyorsun. Komik!!!

Evinize de gelip gitmiyorlar, sadece arıyorlarmış arada. Ona da eşiniz için katlanacaksınız bu kadar basit...

sizin adınıza çok üzüldüm.
niye biliyormusunuz??
çok sevdiğiniz eşiniz yüzünden.
BUGÜN EV ALDILAR,PAHALI NİKAH YAPTILAR DİYE ADAM SİZİN AİLENİZİ KENDİ AİLESİNİN YERİNE KOYMUŞ,SİZİN BASKINIZLA AİLESİNİ SİLMİŞ,
KENDİ CANINDAN OLAN ANASINI ,BABASINI SİZİN İÇİN SİLMEYE KALKAN ADAM, YARIN ÖBÜRGÜN BAŞKASI İÇİN SİZİ ÇOK DAHA KOLAY SİLECEKTİR BENCE.

arada ne yaşanırsa yaşansın anne babalarla mesafeli bir ilişki kurulması taraftarıyım ben.
ben şahsen benim için anasını babasını silecek adama hiç saygı duymam,koca olarak da istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…