Kayınvalidem yaptı yapacağını

angelteacher

PAŞAMIN BALIYIMM...
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2010
1.317
0
66
38
Eskişehir
Slm kızlar tavsiyelerinize ihtiyacım var
22 günlük evliyim,eşimin işi nedeniyle kendi ailemden de onun ailesinden de uzak bir şehirde oturuyoruz.Eşim ailenin tek oğlu kızkardeşleri var ve bu yüzden çok ama çok kıymetli...Kayınvalidem günde 2-3 defa arar eşimi...Eşim 2 gün önce grip oldu,kayınvalidem o günden beri daha sık arayıp,sürekli oğlum benim yaptığım çorbayı içmeden iyileşemez diyor.Bugün öğlen beni aradı,iyileşmedi değil mi daha dedi,ben de biraz daha iyi,atlattı hemen hemen diye cvp verdim...Ben oraya gelip de o çorbayı yapmazsam iyileşemez oğlum dedi...Bende anne şu meşhur çorbanın tarifini ver de ben yapayım bari,senin de için rahat etsin dedim...Nazlanarak verdi tarifi.Sonra eşimi aramış,yeni gelinimiz benim gelmemi istemiyor,oğlum hasta ben burda kan ağlıyorum ama o dalga geçer gibi çorbanın tarifini ver de iyileşsin dedi bana demiş...Eşim eve gelince anlattı annem aradı böyle dedi,çok üzülmüş diye...Sinir oldum,eşimin ricasıyla aradım,gönlünü aldım falan.Sonra tamam ben geliyorum o zaman,göreyim oğlumu içim rahat etsin,hem de sizin durumunuza bir bakayım dedi.Asıl amaç bizim durumumuza bakmak yani,çorba,hastalık bahane...Ya da ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum.Eşim sen bakma ona 2 gün kalır,sonra döner diyor ama bilemiyorum.Biz daha yeni evliyiz 1,5 ay sonra yemeğe çağırırız diye düşünüyorduk.Böyle emir vak-i değil.
Kayınvalidemle elektiriğimiz hiç tutmadı,aramız hep limonidir.Şimdi de böyle oldu,nasıl davranacağımı bilmiyorum...Eşimle herşeyi konuşurum normalde ama şimdi konu annesi olunca nasıl davranayımm diye soramıyorum.
Sizce ne diyeyim gelince,bana laf dokunduracağı kesin,ne yapmam gerekiyor...
Fazla uzun oldu ama ayrıntılarıyla anlatmak istedim...

benden sana bir tavsiye asla saygını bozma sevmesem bile saygı göster. ama tavizde verme, henüz çok yenisin. genelde kayınvalideler ne kadar mutlu gibi görünselerde oğullarını el kızı aldığı için pek sevmezler gelinlerini bende bir gelin olarak bunu söylüyorum.sen eşinle mutlu ol gerisi boş kapı kapanınca sadece ikiniz varsınız o evde. inan yıllar geçtikçe diyeceksinki kendine ne kadar deliymişim taktığım konulara bak :))) mutluluklar dilerim şimdien.

Teşekkür ederim canım.Aramızda hep mesafe var zaten ama sağ olsun onun dili biraz sivri,bu olay üzerine kesinlikle laf söyleyecek.Bende vurdumduymaz birisi değilim malesef gülüp geçemiyorum,böyle oluncada eşimin üzülmesinden tedirgin oluyorum.Aklım karıştı iyice...

Acaba gönlünü almak için aramasamıydım diyorum.Çünkü saygısızlık yapmadım ona.Offf offf alışırsa böyle diye korkuyorum

Gelsin oğluşuna çorbayı yedirip gitsin, neden oğullar birer yetişkin olamadığı belli bir emzik vermedikleri eksik evlenmiş yanında hayat arkadaşı var sonuçta grip kanser değil aman sende katlan yapcak birşey yok

Acaba gönlünü almak için aramasamıydım diyorum.Çünkü saygısızlık yapmadım ona.Offf offf alışırsa böyle diye korkuyorum

kendini sakın ezdirme o evladıysa sende bir annenin kızısın. benim k.validem bana neler yaptı şimdi en iyi gelini benim neden hiç saygısızlık yapmadım. ama halende sevmez beni gözlerinde o ışığı görüyorum çünkü. ilk evlendiğimizde 2.gün direk gelmişti meraktan tabi halende aniden gelir bizleri merak ettiği için diil acaba ben napıyorum. napıcam oğlunu çekiyorum. sonuçta oda bir anne ama bu kadar üstüne düşmesi normal diil. evlenmiş gitmiş bunu idrak edemiyorlar işte. zamanla alışırsın merak etme henüz çok yolun başındasın. hiç sıkma canını şimdiden takarsan ilerde sinir hastası olursun inan hayatta kendinden başka kimseyi düşünme sen sadece sen bunu unutma cnm.. sen evliliğine bak :))

oğlunu çok güzel etkilemiş duygu sömürüsü yapmış. "annemi üzdün" durumu olmuş çok başarılı. aynısını sende yapmalısın. eşinin yanında annesine inanılmaz çok rağbet göster canım cicim yap sonra eşine dert yan ben o gelecek diye bu kadar hazırlık yaptım ona şöyle iyilik yaptım onun ben çok seviyorum ama o bana nasıl davranıyo çok kırdı kalbimi çok üzüldüm de mağdur gibi görün yoksa başedemezsin baksana profesyonel mağdure var karşında kaynanan uzmanı bu işin anlaşılan

Yedirip gitsin o problem değil artık bu saatten sonra gelmesin diyeceğim.Hala 5 yaşında ki oğlunu birisinin yanına yollamış gibi davranmıyor mu deli oluyorum.Eşim de alışmış,grip oldu nazı niyazı hiç bitmedi...

erkeği narin bir kız gibi yetiştirmiş her hastalandığında nazlanacaksa vay haline yarin birde bebek olunca sanada küser benle ilgilenmiyorsun diye artık 2 bebekle uğraş ,vallahi o vakit kaynanayı çağır oğluşu ile ilgilensin

Annesi gibi alıştıramam valla ben,zamanla alışır da o zamana kadar çok zor olacak

canım bence de çok iyi davranmaya çalış, saygıda zaten ksur etmezsin aama madem iki gün kalıp dönecek diyor eşin, iki gün diş sıkmaktan hiç zarar gelmez; ama mesafeli de ol aynı zamanda çok da yüz göz olma ki kötü olmasın daha sonrasında...

Teşekkür ederim canım.Sevmemesi önemli değil,zaten beklemiyorum ondan böyle birşey huzurumuzu kaçırmasın başka ihsan istemem
Birde alışmasın ben böyle yaparım,gelin arar nasıl olsa diye

Kayınvaliden gelmeden hemen hazırlık yap. Kadınceğiz boşa gelmesin. Dolapda ne kadar buz ve soğuk şey varsa eşinin içine koy, içine sinmezse soğuk su ile duş aldır sonra bir kaç saat balkonda oturt. Annesi bakmaya gelecek ya, ateşi çıksın da annesi boşuna gelmemiş olsun

cnm daha çok yeni sizin evliliğiniz balayında sayılırsınız bu kadar çabuk evinize yatıya gelmesi tuhaf doğrusu ama diğer arkadaşların yazdıklarına da katılıyorum saygını asla bozma.idare ediceksin artık,zaman geçtilçe onlarında huylarını öğrendilçe daha akıllıca davranacaksın

Güzel fikir canım.Eşim de ne kadar inkar etse de annesine çok düşkündür.Kayınvalidem kesinlikle uzman düğün olana kadar yaptıklarını yazsam roman olur

canım biz 4,5 yıl flört ettik eşimle 1yıl da nişanlı kaldık.O kadar iyi tanıyorum ki onu bu yüzden korkuyorum zaten.Saygısızlık yapmam,eşim üzülmesin diye ama damarıma basmazsa iyi olur

tipik kaynana modeli!
bu tip durumlarda ya vurdumduymaz olacaksın
ya da kendini ezdirmeyip hakkını savunacaksın
susarsan daha cok karışmaya başlar böyleleri
konusursanda saygısız gelin olursun
her iki durumda çıkmaz yol..
işine hangisi geliyorsa o şekilde davran
saygını yitirme asla
ama kendinide ezdirme
şöyleki senden biraz olsun çekinmeli
ben mesela hiçbirşeye karışmam karıştırtmamda
kaynanam da cok sivri dillidir
ama bana gelince kendini frenlemesinide bilir
yapı gereği sanırsam
sende yaşaya yaşaya nasıl bir yol
çizeceğini öğrenirsin canım
ama şunu unutma hiçbir şey sizin mutluluğunuzda önemli değil
bazı şeylere kulağını tıkamalısın ki
mutluluğunuz sekteye uğramasın

Güzel fikir canım.Eşim de ne kadar inkar etse de annesine çok düşkündür.Kayınvalidem kesinlikle uzman düğün olana kadar yaptıklarını yazsam roman olur

kaynanalar roman yazmaya meraklı başrolü kimseye verme niyetleri yok ,yoksa makale olurdu

senin kaynanan tarifi istemişsin vermiş benimkisi açık açık "veremem" dedi yoksa gelmez oğlum dedi

biz güldük eşimle

ya her laflarına takılıyosunuzya

gülün geçin gerçekten söylüyorum

çok komik şeyler bunlar aslında

Mesafemi olabildiğince korumaya çalışıyorum,bu yüzden adım fena geline çıktı zaten.Eşim de çok hastaydı ya,annesi geliyo diye yemek listesi hazırlıyor,canlandı birden.(tabi ben yapacağım o yemekleri)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…