• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle şeyler beni acayip tetikliyor. Hayatsız ve saygısız insana asla tahammülüm yok. Saygının gerçekten kazanılan birşey olduğunu düşünüyorum ve bence böyle aileler saygıyı hak etmiyorlar. Mecburen gösterilen hürmet ve hizmet bu yüzden öfkeye sebep oluyor insanda …. Önce büyük büyüklüğünü bilecek, ne demek yeni evli çiftin evine yerleşmek, 4 ay kesintisiz! Hastalık olur veya tek kapı siz olur eyvallah ama böylesi olmaz, olmamalı.

Esin annesinden babasindan cok korkuyor, sanirim ciddi cocukluk travmalari var, seni kaybetmekten de korkuyor ama anne babaya karsi olan korku daha cok siddet kaynakli korku gibi, daha baskin bir korku.

Anlatti mi esin bu durumu hic bilemiyorum ama bir aile danismani podcastinde soyle anlatmisti,

Ailesi ama ozellikle annesi tarafindan ezilerek buyutulen cocuklar, evlenerek bu duzenden kurtulmak isterler ama kurtulamazlar ve bu yuzden ailesinin psikolojik siddetini yonlendirecegi yeni bir kurbana ihtiyaç duyarlar ve onlarin onune eşlerini sunarlar. Este bu duruma itiraz ettikce denge kurmayi bilemedikleri icin bocalarlar, hem tekrar kurban rolune geri donmek istemezler hem ailelerine yeni kurban verdigi icin aldigi ovgulerden vazgecmek istemezler hem de eşlerinin yasadigi psikolojik siddetin bu siddetin ilk kurbani olduklari icin iyi bilirler, vicdan muhasebesii yasarlar.

Esinin o gelgitli halleri bana o podcasti hatirlatti.
Kesinlikle bu zavallı kadını ailesine kurban etmiş, ailesinden ve sorumluluklarından bu şekilde kurtulmak istemiş, evlenme sebebi anama babama baksın, evde yemek yapılsın, ev temizlensin, çamaşır, bulaşık hallolsun e bir de maaşlısını bulmuş bundan iyi kısmet şamda olur diyerek evlenmiş, bedava hizmet , sex , para ne istesen var , bebekte yaptı mı dadından yenmez , konu sahibesi de zaten dünden hazırmış, bebek doğunca kaoslu günler kapıda, Allah yardım etsin şimdiden, böyle adamlardan olmuyor maalesef...

Evet çok mantıklı geldi şuan bana bu. Eşim annesinden baya cekiniyor Annesi çok baskın biri zaten ailede kbden önce onun sözü geçer herkes ona uyar. Kimseyi beğenmez herkesi eleştirir. Hatta o kadar eleştirir ki odadan çıkınca arkamı dönünce kesin benim hakkimda bişey dedi derim bazen. Küçük bı ornek bir kere annem bana yoğurt mayalamış kendi evden getirmişti kv de bizdeydi annem gidince tadına baktı bu olmamış kotu dedi tadına baktım gayet mükemmel. Neyse 2 gün sonra bu baktım annemin yoğurdunu süzmus tülbente eksiydi sevmedim diyo. Eksimemisti ama. Yoo çok guzeldi niye süzdün dedim duymamazliga verdi. Başka zaman da kendi turşusundan getirmisti annem onu açtım yine dedi hiç güzel değil benim tursum kadar güzel yapan kimseyi görmedim dedi. Uzattım yorumu ama yani baskın, beğenmeyen, eleştirel biri Kb küfür etmez kv eder. Konuyla alakası var mı bilmiyorum ama bazen beni de kıskandığını düşünüyorum. Beni de yemek ev temizligi vs herkesin yanında eleştirir oğlundan onay almaya çalışıyor gibi bilmiyorumm
Ve böyle bir kv ye boyun eğdiniz 2 yıl, yakamı yırtasım geldi vallahi bu neeee, peygamber sabrı var sende ben anladım 😅 Eşin iyi yere kapak atmış ailece ...

Böyle şeyler beni acayip tetikliyor. Hayatsız ve saygısız insana asla tahammülüm yok. Saygının gerçekten kazanılan birşey olduğunu düşünüyorum ve bence böyle aileler saygıyı hak etmiyorlar. Mecburen gösterilen hürmet ve hizmet bu yüzden öfkeye sebep oluyor insanda …. Önce büyük büyüklüğünü bilecek, ne demek yeni evli çiftin evine yerleşmek, 4 ay kesintisiz! Hastalık olur veya tek kapı siz olur eyvallah ama böylesi olmaz, olmamalı.
Çok katılıyorum ama aynı şey konu sahibi için de geçerli...Eşinin ve ailesinin yapısındaki leş tiplerin ona kendi çaplarında saygı duymaları, ciddiye almaları için bir sebep , bir sınır olmalı. Konu sahibi de bu saygıyı haketmeli...

Çok katılıyorum ama aynı şey konu sahibi için de geçerli...Eşinin ve ailesinin yapısında tiplerin ona kendi çaplarında saygı duymaları, ciddiye almaları için bir sebep , bir sınır olmalı. Konu sahibi de bu saygıyı haketmeli...

18 yıl sonra söylediğinize benzer bir sınır çizdim. Bizimkilerde aşırı kontrolcülük vardı. Sanki onların hayat sahnesinde figüran gibiydik. Büyük kararlar alamıyoruz, ne yapsak eleştiri, ne desek suç. Kaygı denizi gibiler. Kötü insanlar değiller ama kötü hissettirerek rahatlayan tipler. 3 çocuk içinde sadece eşim ve bana takıntılılardı. Benim için sancılı oldu ama “durun” demesem 100 yıl daha aynı kafada devam ederlerdi. Şuan uzak ve kıymetliyim. Kafam rahatladı ruh sağlığımı geri kazandım. Geçen yıllarıma çok üzülüyorum. Keşke en başından -onlara normal gelen- tutumlarına itiraz etseydim.

Son düzenleme:
18 yıl sonra söylediğinize benzer bir sınır çizdim. Bizimkilerde aşırı kontrolcülük vardı. Sanki onların hayat sahnesinde figüran gibiydik. Büyük kararlar alamıyoruz, ne yapsak eleştiri, ne desek suç. Kaygı denizi gibiler. Kötü insanlar değiller ama kötü hissettirerek rahatlayan tipler. 3 çocuk içinde sadece eşim ve bana takıntılılardı. Benim için sancılı oldu ama “durun” demesem 100 yıl daha aynı kafada devam ederlerdi. Şuan uzak ve kıymetliyim. Kafam rahatladı ruh sağlığımı geri kazandım. Geçen yıllarıma çok üzülüyorum. Keşke en başından -onlara normal gelen- tutumlarına itiraz etseydim.
Sizin kayınaile Konyalı mıydı ben mi yanlış hatırlıyorum acaba? Bende Konyalıyım linç gelmesin bu arada. İyi bilirim yani.

Bir eltim var her yaz 3 ay her kış somestr 1 ay köye gider hizmet ederdi çünkü kocası öyle isterdi. Ama yaranamazdı hiçbir iş yapmayan ben daha fazla övgü alıyorum ya da diğer eltim. (Ben de biraz yaptım baktım kıymet bilen yok ilk senemde herseyden çektim elimi) Ama ne hizmet eltiminki hem ev işi hem hayvan hem tarla. Ki bu kadar ise rağmen en ufak bi komşuya kahve içmeye gitse surat beş karis kv kb. Ben gazladım bunu bak hiçbir kıymetin yok sen de farkındasın. Ne yapayım eşim beni boşar ya da hep huzursuzluk çıkarır bagirir durur gelmesem diyordu. Bu kadın okuma yazması olmayan 40 yaşında bir kadın aciziyeti öyle söyleyeyim. Dedim hiçbir halt olmaz diş göster gelme. 2 senedir gitmiyor köye ve her denk geldiğimizde sağol senin sayende rahatladım diyor. Esi de bir iki ay surat yaptı sonra boşverdi gayet iyiler. Bu kayın aileye uğruna ölsen yaranamazsın. Şükür ki ben de şu acı gerçeği çok geç olmadan öğrendim “deveye diken insanı … yaranir”

Sizin kayınaile Konyalı mıydı ben mi yanlış hatırlıyorum acaba? Bende Konyalıyım linç gelmesin bu arada. İyi bilirim yani.
Yok Tokatlılar. Konu sahibiyle hemşeyi sayılırız. Valla linç gelecekse de gelsin, bizim oranın insanı biraz yaşlanınca elini eteğini dünyadan çekip, çocuklarının hayatına eklemlenmeye meraklı. Yani kırsaldakiler böyle en azından. Öyle görmüşler, sürdürüyorlar. Eskiden ev oturmaları çoktu malum, çocukluğumda kış geldi mi köşe minderi gibi sadece oturup çorap ören teyzeler türerdi evlerde. Okumak yok, eve maddi manevi katkı sağlamak yok, kısaca hayat yok…. Köyde yaz mevsimi ekme dikme bitince hayat da bitiyor, malesef bildikleri tek şey o olduğu için…

Valla kötü insanlar değiller demişsiniz ama anlattıklarınıza bakarak çok kötü insanlarmış, şükür ki kurtulmussunuz🙏

Yok Tokatlılar. Konu sahibiyle hemşeyi sayılırız. Valla linç gelecekse de gelsin, bizim oranın insanın biraz yaşlanınca elini eteğini dünyadan çekip, çocuklarının hayatına eklemlenmeye meraklı. Yani kırsaldakiler böyle en azından. Öyle görmüşler, sürdürüyorlar. Eskiden ev oturmaları çoktu malum, kış geldi mi evlerde köşe minderi gibi sadece oturup çorap ören teyzeler türer evlerde. Okumak yok, eve maddi manevi katkı sağlamak yok, kısaca hayat yok…. Köyde yaz mevsimi ekme dikme bitince hayat da bitiyor, malesef bildikleri tek şey o olduğu için…
Bizimkilerde öyle maalesef. Benim anneannem dipdiri. Annem daha hastadır. Önüme yemek gelsin diye dayımın evine yerleşti. Annemin evine gelmek istedi de annem huyunu bildiği için almadı evine. Daha önce da dayımı boşatıncaya kadar uğraşmıştı. Boşandı dayım tekrar evlendi. Şimdi onunla uğraşıyor. Bu insanlar hasta veya muhtaç değiller. Ne yapıyorlarsa bilerek isteyerek yapıyorlar. Yerleştikleri yerin huzurunu bozup fitne çıkartıyorlar. Eminim annemin evine gelse babamla ilgili olay çıkartır yapmadığı şey değil çünkü. Yaşlı vs diye asla acımıyorum bunlara.

Valla kötü insanlar değiller demişsiniz ama anlattıklarınıza bakarak çok kötü insanlarmış, şükür ki kurtulmussunuz🙏

Yine de kötü olduklarını düşünmek istemiyorum. Zoruma giden bundan 50 yıl önce İstanbul’da çöpsüz üzüm gibi hesapsız özgürce hayat kurup, şimdiki zamanda 50 yıl önceki geleneksel hayatın hayalini kurmaları. Bencilliklerini kaldıramıyorum. 40 yaşındaki adama “herkese çoban lazım” dedi. ÇOBAN. Aileleriyle lütfen, uzaktan ilgilendiler , karışanları görüşenleri asla olmadı. Şimdi ise bize çoban lazımmış. Bu tutarsızlık kötülük sayılıyorsa belki de kötüdürler bilemiyorum….

Yine de kötü olduklarını düşünmek istemiyorum. Zoruma giden bundan 50 yıl önce İstanbul’da çöpsüz üzüm gibi hesapsız özgürce hayat kurup, şimdiki zamanda 50 yıl önceki geleneksel hayatın hayalini kurmaları. Bencilliklerini kaldıramıyorum. 40 yaşındaki adama “herkese çoban lazım” dedi. ÇOBAN. Aileleriyle lütfen, uzaktan ilgilendiler , karışanları görüşenleri asla olmadı. Şimdi ise bize çoban lazımmış. Bu tutarsızlık kötülük sayılıyorsa belki de kötüdürler bilemiyorum….
Hem de saf, katıksız, bencil, empati yoksunu, açıklaması olmayan dipsiz bir kötülük 😥

Konu sahibi arada yorumlarınızı okudum da hayretler içinde kaldım. Size avaz avaz bağıran, herkesin icinde eleştiren, annenizin getirdiği, yaptığı şeyleri beğenmeyen kayınvalideyi hiç akıllanmadan bu senede kabul etmişsiniz.

Anne faktörü de çok önemli değil bu arada. Benim annemde hayır diyemeyen, yumuşak yüzlü bir kadındır. Ben eşimin ailesiyle evliliğimin ilk zamanlari yaşadığım çoğu şeyi anneme anlatmadım çünkü kendi mizacı gereği alttan almam konusunda tavsiye verirdi muhtemelen. Ben annem gibi olmadıgım için ona göre çok sert tepkiler verdim bazi yaşananlara. Bu 4 ay kalma gibi bir konuyu kabul etmezdi belki ama annemi dinlesem eşimin ailesiyle şuan beni yormayan ilişkimiz var olmazdı. Yetişkin insanlariz annelerimizden bağımsız düşünüp, hareket edebiliriz.

Eşiniz annesinden korkuyorsa işiniz zor ama siz hiçbir bahane sunmadan, evinizde uzun süreli kalma olayını asla kabul etmeyeceğinizi söyleyeceksiniz. Ben yerinizde olsam bunu annesine muhakkak söylerim. O kadın şuan gitse de yine uzun süreli gelme planı yapar. Eşiniz kendi başına bunu sağlayacak biri değil.

Klavye karşısında oturmaktan uyuşan yerlerinizle gelebilirsiniz 😊😊😊
Benimde öyle ya gideyimde bi salona 2 spor yapayım 🥲
Siz hangi hayal aleminde yaşıyorsunuz pardon evet bu adam çatır çatır boşanır onların anladığı dilden çirkef olunuz napıcam hamile çalışan halimle elalemin anasına babasina bakicam bide ;) bi şöyle gez bakalım profilleri hangimiz klavye karşısında sallıyor en azından bizim totomuz uyuşmuş beynimiz değil ;)

Siz hangi hayal aleminde yaşıyorsunuz pardon evet bu adam çatır çatır boşanır onların anladığı dilden çirkef olunuz napıcam hamile çalışan halimle elalemin anasına babasina bakicam bide ;) bi şöyle gez bakalım profilleri hangimiz klavye karşısında sallıyor en azından bizim totomuz uyuşmuş beynimiz değil ;)
Ay böyleleri de herkesi kendisi gibi işsiz güçsüz sanıyor 😅 kk nın yarısından fazlası iş güç sahibi belli kariyerleri olan kültürlü insanlar, kişi kendinden bilir işi, böyleleri b...ktan evliliklerini aklamakla ömür tüketirler, çekmek istemeyeni de ayıplarlar...

Abe kaynana
Naptın bize
Naptın bize

Kaliteeeee markaaaaa

Herkes kendi kalitesine göre hareket eder, normal. Siz o şekilde yapın bi de saçını yolun 🙏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back