• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla ben de dediğiniz gibiydim ama açtığım yaraları kapatmakla meşgulüm🤷🏻‍♀️ Siz istediğinizi yapın benim tavsiyem bunlar🌿
Arabeske bağlıyoruz madem o yarayı açan kocası.
Kadına her kış 4 ay anasına danasına yemek bulaşık tüm işleri dahil baktırmış.
Yetmemiş kadın homurdanınca “altını mı alıyorsun abartma” demiş.
Hamile karısı üzgün suratı düşük bir odaya kapalı yaşıyor ağzını açmıyor.
Yetmiyor anası teşekkür edeceğine bağırıyor, kızın annesinin getirdiklerini atıyor güzel değil diyor. Bu anneye yine tahammül et diyor:
Ama kıran buradaki kadınlar mı?

Boşanınca bile bekar gibi yaşamaya devam edebiliyorlar. :KK53: Havada karada ölüm yok bunlara, her türlü yaşıyorlar bu hayatı.
Bdvde kaç kere gördük, gencecik bekar kızlarla yeniden evleniyorlar hatta. Hayat hep bunlara güzel. Aileleri bile öncelikli bunların. Eve çöken bir gelin ailesi ben hiç görmedim mesela.
Erk*kler kapatılsın!

:) Bir de milletin ne acayip kız kardeşi, anası var yav. :KK53: Bak yemin ediyorum, 55 yaşındaki anama soralım, vereceği cevap kov gitsin olur. :D
30 senedir evli, kayın aile sorunlarının uzmanı olan bir kadındır kendisi. Yaşadıkları çoğumuzu üçe beşe katlar o kadar diyeyim.
Çünkü biliyor değmeyeceğini, en değerli şeyin kendi canın olduğunu iyi biliyor. Sana bir şey olunca kocanın da ailesinin de umurunda olmayacağını iyi biliyor.
O yüzden önce sen iyi olacaksın, mutlu olacaksın, sen mutlu olunca bebeğin de mutlu olacak. Aman zaten çocuğunu çok düşünen, seven adam karısına iyi davranır, el üstünde tutar. Şimdi hiç kocalıkla babalığı ayrıştırmaya kalkmayın.

Aynı bak aynı senin kafanda bir annem vardı ve ben onu dinlerken kendi hayatimi cehenneme çevirdim . Ne zaman dediginin tersini yaptım yaşamaya basladim . Yuvası için sadece kadın korkmayacak . Erkekler kırılgan naif varliklar falan değiller . Kadın fedakâr , vefakar ve cefakar olmak zorunda değil. Sende yapma bak çok daha güzel olacak
Imzami atarim.

Kadın hamile zaten zor durumda iyice bunaltmaya gerek var mı?
Kadının üstüne gidilmesini bunaltılmasını asla desteklemiyorum, ama sizin verdiğiniz tavsiye uzun vadede kadın için daha yıpratıcı olacak. Günü kurtarıp geri kalan zamanda üzülecek.

Aynı bak aynı senin kafanda bir annem vardı ve ben onu dinlerken kendi hayatimi cehenneme çevirdim . Ne zaman dediginin tersini yaptım yaşamaya basladim .
Papatya 🥺 Biz kardeş miyiz?

Ben de anamı dinlemeyi bırakınca kurtuldum, bı de benimki hanımağa , sözünden çikanı sağkomaz ,hele ki ben? kim köpek ?😂maddi manevi üç yıl çatıştı benimle, ama dik durdum, başardım, boşandım şimdi resmen şahsi cennetimi yaşıyorum, onu da ara ara delirtiyorum 😂 İronik bir şekilde aramız eskisinden daha iyi🥴 Olan benim gençliğime oldu yani

Papatya 🥺 Biz kardeş miyiz?

Ben de anamı dinlemeyi bırakınca kurtuldum, bı de benimki hanımağa , sözünden çikanı sağkomaz ,hele ki ben? kim köpek ?😂maddi manevi üç yıl çatıştı benimle, ama başardım şimdi resmen şahsi cennetimi yaşıyorum, onu da ara ara delirtiyorum 😂 İronik bir şekilde aramız eskisinden daha iyi🥴 Olan benim gençliğime oldu yani
Bizimde aramız şimdi daha iyi olabiliriz kardes 🤣 yedi beni aman kızım zaten uzaktalar boşver aman yuvanda huzursuzluk çıkmasın . Anne babası hakkında konuşursan unutamaz sonuçta ailesi onlar. Boşver görmezden geliver. Bosansan ne olacak sanki daha iyisi mi var ? Git sen yine de küslük iyi değil . Tanıdık geliyor mu 🥲

Bizimde aramız şimdi daha iyi olabiliriz kardes 🤣 yedi beni aman kızım zaten uzaktalar boşver aman yuvanda huzursuzluk çıkmasın . Anne babası hakkında konuşursan unutamaz sonuçta ailesi onlar. Boşver görmezden geliver. Bosansan ne olacak sanki daha iyisi mi var ? Git sen yine de küslük iyi değil . Tanıdık geliyor mu 🥲
Ayyyyynıııı😂😂😂😂

Piraye keşke bir on beş yıl sonra dogsaymişsin . Neyse ben 29 yaşındayım bizden on yaş küçük olanlar için daha iyi olacak herşey . Öyle inanmak istiyorum . Geriye mi ileri mi gidiyoruz belli değil ama bence bu konuda bir ilerleme kaydediyoruz

Arkadaşım diğer yorumları okumadan hemen kınıyorsunuz anlam veremiyorum. Yorumda her detayı yazmadım sadece onun yaptığı saygısızlığa odaklanmak istemiştim. Annemin yoğurdunu yorum yapinca zaten dedim kinayeli şekilde yoo çok güzel eline sağlık annemin neresi kötü vs dedim. Duymamazlıktan geldi cevap vermedi. Kadın için o ne düşünüyorsa o önemli. Benim annem naif güler yüzlü ve çok güzel bir kadın annemi de kıskanıyor biliyorum. Orda sen bunu nasıl dersin nasıl suzersin diye kavga çıkarmadım evet çünkü eksimisti bilmem ne bana garezi var bunun diye ağlayıp üste çıkmasını istemedim. Lafını verdim uzatmadım. Ama uzatmalıymışım onu da daha iyi anladım. Her şeyi o an yazamayabilirim başka bir noktaya odaklanabilirim O kadar yorum okuyup sanki sustum ihii tamam evet kötü anneminki demisim gibi davranmadan önce bir sonrakini okumayı deneyin rica ediyorum.
Duymazlıktan gelemeyeceği şekilde konuşmuyorsunuz ki; "Senin ağzının tadı yok demek ki, bu yoğurdu beğenmeyen bok yesin" diyeceksiniz arkadaşım, bunu da duymazdan gelebilsin bakalım, hak etmeyene lüzumsuz kibar ve saygılısınız. Gidip eşinize şikayet eder ayılır bayılırsa da "Abartıyor, anneni tanımıyor musun? Ben de bayılayım bari çok moda şu ara" diyeceksiniz. Psikolojik şiddete, psikolojik şiddet. Allah dağına göre veriyor herhalde, bana asla böyle yapamaz kvm. Bir kere bebeğim 6 aylık civarıyken bir tartışmamız olmuştu bakın yazayım da biraz feyz alın:

Kvmin tek torunu olduğu için çok hevesliydi benim çocuğuma annelik oynamakta. Ben de ses etmedim, kadın torun hevesini alsın dedim, evimi açıverdim. Zorunda mıydım? Hayır ama iyi niyetli yaklaşmak istedim, empati yaptım tek torundur, doya doya sevsin kadın dedim.

Ziyaretinin bokunu çıkardı, "Yatılı kalalım"a döndürdü yüz buldukça, zararı yok kadıncağızın dedim. Ben çok takılmam, üç beş gün yatılı kalsalar, aksine işime yarar; çünkü kadın becerikli, iş gördüğü yerde girişiverir. Tek kusuru var, lafının nereye gideceğini umursamadan konuşur, can sıkar, bir şey olsa mağdura, salağa yatıverir. Bir yere kadar katlanabilir insan. Bir gün bebeğime çorba yapmış içiriyordu. Mis gibi geldi kokusu, merak ettim. Öğrenmek ve aynısını yapmak için (Çünkü iştahla yiyordu oğlum) sordum "Çok güzel koktu ellerine sağlık, sebze çorbasına benziyor? Neler koydun içine?" dedim. Bak hiçbir şey yok ortada kadın bana "Sen bana güvenmiyor musun? Sorguya mı çekiyorsun? Merak etme zehir vermiyorum çocuğuna, benim de çocuğum o." demez mi? Durduk yere sorduğum soru battı kadına, çocuğumu mu kıskandı, "Yok olur mu öyle şey anneciğim" filan diyeceğimi sanarak kendince beni ezmeyi mi denedi bilmiyorum artık ama çok sinirlendim.

Tersim pistir, dönüverdi; "Senin kafan iyi mi? Sana güvenmesem acaba değil çorbayı içirmek, bu mutfağa girip bir şeyler pişirebilir miydin? Adımını atabilir miydin evime? Her konuştuğumun, sorduğumun altında böyle şeyler mi arıyorsun sen? Rahatsız mısın?" dedim.

"Ben ne dedim kiğ, tamam çocum tamam beni bi azarlamadığın kaldıydı" falan fıstık... Mağdura yattı hemen ama ben daha da sinirlendim. "Başka neler yaptıydım da bir azarlamadığım kalmıştı? Ne yapmışım ben sana? Torununa doy diye evime yatılı kabul ediverdim de hata ettim demek" dedim. Tam eşimin işten eve gelme saatiydi, eşim geldi, ağlama koyuverdi :))) Öyle ürkek ağlıyor ki, sanki eşimle kpim yokken demir sopalarla dövmüşüm gün boyu kvmi evde ama o bizim aile huzurumuz kaçmasın diye sineye çekiyormuş belli etmemeye çalışıyormuş gibi davranıyor. Samanyolu tv Sır Kapısı yeni bölümü gibi bir hava yarattı ortamda. Eşim "Noldu anne?" filan diyor, kadın "Strobe'a sor, ben kaynanayım ne desem suç olur çocuğum" diyor da ağlıyor. Mazlum. :) Sıkıldım tiyatrondan, yarına gidin istemiyorum evimde dedim çıktım. Eşim "Anneme bi şey mi dedin? Kavga mı ettin?" diyecek oldu, "Zor değil ağlaması, ben de ağlayıveririm, ühüğ gelinim ya ben naapsam suç olur şimdi annene sor derim, üzerine bir de bayılırım. Ama bu annenin tarzı, ben tercih etmiyorum." dedim üzerine de olup biteni anlattım. Baktım eşim napacağını bilemedi az saçmalayacak, ona da çıkışıverdim. Diğer günün sabahı da kvleri yolladım ve uzun bir süre de evime sokmadım.

Ne arka odalarda konuştum, ne eşimin konuşmasına fırsat verdim. "Ben gelemem böyle şeylere" dedim yüzlerine ve yallah.
Evliliğimde bilmem kaçıncı seneye girdim, kuzu gibiler artık maşallah diyeyim. Baktı geçmiyor dişi kvnin, uslandı iyice. Sakınmayın lafınızı ya. "Annemin yoğurdu güzeldi, neresi kötü?" filan kibar kibar gerek yok sizin kvye "Beğenmediysen bok ye" deyin.

Arabeske bağlıyoruz madem o yarayı açan kocası.
Kadına her kış 4 ay anasına danasına yemek bulaşık tüm işleri dahil baktırmış.
Yetmemiş kadın homurdanınca “altını mı alıyorsun abartma” demiş.
Hamile karısı üzgün suratı düşük bir odaya kapalı yaşıyor ağzını açmıyor.
Yetmiyor anası teşekkür edeceğine bağırıyor, kızın annesinin getirdiklerini atıyor güzel değil diyor. Bu anneye yine tahammül et diyor:
Ama kıran buradaki kadınlar mı?
Tabikide buradaki kadınlar yani sende soruyor musun, ayrıca kadınların kalp kırdığı yetmiyor 4 Atanın hakkını da bilmiyolar asdghjh
Biraz ezilmeyi öğrenin ayıp denen bi şey var.

Ne güzel konuşmuş eşiniz benim eşimde hayır gelmeyin durumu asla yok ya. Ne sorun var anlamıyorum biz ayrı bir aileyiz artık istedigimize müsait değiliz demiyeceksek dingonun ahırı gibi giden gelen belli olmayacaksa neden evlendik ki? Özel hayatımıza saygı olmayacaksa.. kesinlikle sınırı net çizmeye başladım umarım çözülür gelismeleri de yazacağım buraya zaten
Siniri cizemedigi ve beni dolayısıyla kendini yıprattıgi da cok konu oldu. 2016dan beri evliyiz ve eşimin ailesi genel olarak maddi manevi alici insanlar. Biz zor bir hamilelik elde ettik o sebeple o da bu konuda cok hassasti bu sebeple bu konudaki sınırı net cizebildi.

Ya konu neden hep buna geliyor bazı öküzler yüzûnden lazumdurlar kapatılmasınlar 🤣
Sevdiğim bir ablam der ki "erkekler lüks tür" yani senin zaten tek başına herşeye gücün olacak, yanına bı de duygularını, yatağını, evini şenlendirecek, mutluluğuna mutluluk, rahatına rahat, keyfine keyif katacak bı yakışıklı olursa mis gibi olur, olmazsa da yollarsin, dert değil çünkü adı üstünde lüks 😂

Son düzenleme:
Sevdiğim bir ablam der ki "erkekler lüx tür" yani senin zaten tek başına herşeye gücün olacak, yanına bı de duygularını, yatağını, evini şenlendirecek, mutluluğuna mutluluk, rahatına rahat katacak bı yakışıklı olursa mis gibi olur, olmazsa da dert değil çünkü adı üstünde lüks 😂
Hakli ayakta alkışladım 😎👏🏼

Lafla peynir ekmek gemisi yürümez. Al pılını pırtını git başka bir yere. Onlar gelmeden gelmeyeceğim de eşine. Blöften anlamıyor, aglamaktan anlamıyor, kavgadan anlamıyor. Eee daha ne kaldı? Canına ve karnındaki cana yazık. Öyle evini bırakma demekle olmuyor. Karşıda sorunlu insanlar var çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back