• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onu da gerekirse başka şehre taşınarak çözerim galiba. O zaman memlekette kalanlar düşünsün arkadaşım. Tayin isteyebilirim gayet. Zaten tayinle buraya geldim her yerde de yaşarim yani
O zaman 4 ay değil, 10 ay kalırlar gidiş geliş zor oluyor diye, yazları da 2 ay yazlık niyetine klimalı evlerine giderler, mis gibi oh oldu bitti 😂

Onu bana dedi, konuda gebelik degil.

Esi birikimlerini konu sahibine yolluyormus, bende bunu kv duysa kesin sahte bir beyin kanamasi gecirip engel olur dedim, ona cevap verdi bilmiyor dedi.
Ay bilse ne bilmese ne? Nasılsa konu sahibinin birikende harcananda bı söz hakkı yok. Kazançlarının yarısını ana baba yiyor, daha da yiyeceklerinin yanında, dert mi yani paranın kimde durduğu?

Son düzenleme:
Yok kesinlikle zaten kışlar da eski kışlar gibi olmadığı için dedim evde ne yapılacaksa yazın yapılacak bir dahaki kış aynı şey yasanmayacak. Klima yalıtım ne olursa yapılması lazım yeter
Yüreğim çatladı gerçekten o yüzden yorum yapmadan uyuyamam.
Evinizden gittikten sonra açın bi whatsapp grubu, yapılacak yalıtım/ doğalgaz her ne yapılıyorsa artık, eşit miktarda paylaşarak ödemeleri gerektiklerini yazın. "İstemiyorsanız eğer kışın dönüşümlü olarak misafir edersiniz çünkü 2 senedir ben fazlasıyla ettim zaten "yazarsınız.

Onu da gerekirse başka şehre taşınarak çözerim galiba. O zaman memlekette kalanlar düşünsün arkadaşım. Tayin isteyebilirim gayet. Zaten tayinle buraya geldim her yerde de yaşarim yani
Başka şehirde yaşadığınızda size gelemeyeceklerini düşündüren ne? Daha bile uzun kalırlar.

Yüreğim çatladı gerçekten o yüzden yorum yapmadan uyuyamam.
Evinizden gittikten sonra açın bi whatsapp grubu, yapılacak yalıtım/ doğalgaz her ne yapılıyorsa artık, eşit miktarda paylaşarak ödemeleri gerektiklerini yazın. "İstemiyorsanız eğer kışın dönüşümlü olarak misafir edersiniz çünkü 2 senedir ben fazlasıyla ettim zaten "yazarsınız.
Konu sahibi eşek gibi çalışıp kirasını, faturalarını ödediği evde, kendi döşediği salonda yayılan, maaşıyla besleyip baktığı insanlara "beni duymazlar, cevap vermezler, ciddiye almazlar" diye soru bile soramıyor, grup açıp sulaleye ültimatom mu verecek 😂

Ay bilse ne bilmese ne? Nasılsa konu sahibinin birikende harcananda bı söz hakkı yok. Kazançlarının yarısını ana baba yiyor, daha da yiyeceklerinin yanında, dert mi yani kimde durduğu?

Basliga ara ara girip bombami birakip gidiyorum ben, geriyor beni bu baslik, konu sahibinde evliligimin ilk zamanlarindaki toylugumu goruyor ve kahroluyorum, bir de hamile ustelik..

Kazanclarinin yarisini ana baba yiyor kismini hic dusunmedim ama arada yazmis galiba ameliyat ettirdiklerini? Bir de tabi 4 ay 1 kurus odemeyip yeme, icme, isinma vs masraflarindan kurtuluslari da cabasi.

Denendi başka şehir de işe yaramıyor torunları özledik diye gelip daha uzun kaldılar benimkiler

Senin eşin ailesine benimkinden daha düşkün.
Uzağa gidersen bir de sürekli uzun yol çekersin benden söylemesi. Çözüm kaçmak değil. Yüzleşip bitireceksin.

Ayol geçen yıl KV konu sahibinin üstüne yürümüş buna rağmen 4 ay daha oturmuşlar evde, bu yıl kadın hamile haliyle yatakodasina tıkılmış kalmış aylardır tırnaklarını yiyor, yalvaracak hâle gelmiş adam abartma diyor, bu nasıl iki tarafın gönlünü kırmamak? İşler daha ne kadar ciddiye binebilir ki ?
Adam haksız zaten. Ama yeni evli daha eşiyle ailesi arasında denge kurmayı bilmeyen, yıllardır ona normal gelen düzene devam eden düz bir adam izlenimi verdi bana. Tabi ki burada kalacaklar burası onların evi kafasında biri değil de, annesi babası evine kamp kurduğunda gidin diyemeyen, nasıl diyeceğini bilmeyen, eşi ve annesi arasında sıkışmış biri gibi. Sözünde durup hastane randevusundan sonra ailesini gönderip ve bir daha eşini bu duruma sokmaz umarım.

Kendi açımdan düşünüyorum. Herhangi bir sebeple ailemin benim evimde bir süre kalması gerekecek. Eşim de onlar geldikten sonra gönder gönder diye tutturacak. Evet eşimi çok iyi anlarım ama aileme de kolay kolay gidin diyemem. Bir şekilde durumu çözmeye çalışırım, bizde kalmalarına gerek kalmayacak şekilde.

Denendi başka şehir de işe yaramıyor torunları özledik diye gelip daha uzun kaldılar benimkiler
Zaten aynı şehirde kalanlar başka şehirmiş gitmeyelim demezler. Aksine komple yerleşirler.
Tarihte yazmaz yani annesiyle günde 4-5 kere konuşacak yılın yarısında beraber yaşamaktan zevk alacak adamın ayrı şehire gidip anasını danasını az göreceği.
Mümkünsüz.

Kendi açımdan düşünüyorum. Herhangi bir sebeple ailemin benim evimde bir süre kalması gerekecek. Eşim de onlar geldikten sonra gönder gönder diye tutturacak. Evet eşimi çok iyi anlarım ama aileme de kolay kolay gidin diyemem. Bir şekilde durumu çözmeye çalışırım, bizde kalmalarına gerek kalmayacak şekilde.
Haklısınız ama konu bu şekilde değil. Evlenmeden önce anlaşmışlar, adam yan çizmiş. Muhtemelen ailesiyle hiç konuşmamış bile. Sonradan ortaya çıkan da ne yapacağını bilemediği bir durum söz konusu değil.
Burda herhangi bir sebep de yok bana kalırsa, keyfi kalıyorlar çünkü sadece bu evlatta kalıyorlar. Mecbur olsalar ayıp olmasın diye diğerlerine de giderler.

burada sadece bahsi geçen konu üzerinden kişilik analizi yapıldığında bazen çok yanlış çıkarımlar yapılabiliyor. hayat sadece bir konudan ibaret değil. aldatma, şiddet gibi konuları hariç tutuyorum tabii. Siz eşinizi iyi bir eş olarak görüyorsanız ve bu konuda hatalı görüyorsanız öyledir. Hayır senin eşin çok kötü bir adam diye bağırmanın bir mantığı yok. Ona kötü, size iyi. Sizin kocanız sizin bakış açınız önemli. Çok fazla yüklenildiğini düşündüm size ve eşinize. Evet eşinizin hataları bu konuda çok fazla. Evlenmeden verdiği sözü tutmaması bile büyük falso. Ama eşiniz sadece bu konudaki tutumundan ibaret değil ki. Bunun değerlendirmesini, kararını en iyi siz verirsiniz. Yarın çocuğu aldırıp diğer gün dava açmaya kadar varmış yorumlar. Bilemedim bana çok fazla geldi. Toparlanmayacak bir durum değil gibi. Eşinizin bundan sonraki tavrı belirleyici olacaktır ve tabi sizin net duruşunuz. Taviz vermeyin bu konuda asla. Siz bir duruş sergilediğinizde belli olacak aslında eşinizin karakteri. İşler çok ciddiye binmeden iki tarafın da gönlünü kırmak istemedi muhtemelen. Tabi ki haksız. Ama çarmıha gerilecek kadar değil bana kalırsa.
Bazı şeylerin sencesi bencesi yoktur hayatta. Bu kişilik analizide değildir. Hamile karısını üzen, anasına babasına hizmetçi yapan adamlar vicdansız, sevgisizdir.
İstemediğini bile bile emrivaki yapan hiçe sayan yalancı adamlarda doğru adamlar değildir. Konu sahibi evlenmeden duruş sergilemiş geçen sene sergilemiş bu senede sergiliyor, her sene sergilediği duruş sizce kimin umrunda?
Kadını kendi evinde yok sayıp hizmetçi gibi kullanıyorlar, 1 gün sadece elini çektiğinde az şikayet ettiğinde sanki altını mı alıyosun diye tepki veren bir adam bu, tamam 1 hafta diyip 2 hafta çıkan. Dahası bunu söyledi mi belirsiz.
Bende boşan diyemem, ama çok iyi değerlendirmesi gerek, anlaşmazlıklar çözülür ama zalimlik hiçe sayılmak çözülemez.
Bazı erkeklerin kumaşında sadece evlat olmak vardır, bu adamları kesip biçsende içinden bir eş bir baba çıkartamazsın.

Basliga ara ara girip bombami birakip gidiyorum ben, geriyor beni bu baslik, konu sahibinde evliligimin ilk zamanlarindaki toylugumu goruyor ve kahroluyorum, bir de hamile ustelik..

Kazanclarinin yarisini ana baba yiyor kismini hic dusunmedim ama arada yazmis galiba ameliyat ettirdiklerini? Bir de tabi 4 ay 1 kurus odemeyip yeme, icme, isinma vs masraflarindan kurtuluslari da cabasi.
Aynen kadınım, bu zamanda iki kişinin gecimiyle 4 kişinin geçimi arasında dağlar kadar fark var, yedikleri içtikleri ayrı, üstelik özel hastane masrafları ıvır zıvır da eklenince bı memur maaşı onlara gidiyor rahat rahat, belli ki ikisi de ölene kadar bundan sonraki büyük masraflar da hep konu sahibine yikilacak, yani konu sahibi kendi maaşından kalırsa belki çocuğuna ayırır da bez mama alır artık.

Adam haksız zaten. Ama yeni evli daha eşiyle ailesi arasında denge kurmayı bilmeyen, yıllardır ona normal gelen düzene devam eden düz bir adam izlenimi verdi bana. Tabi ki burada kalacaklar burası onların evi kafasında biri değil de, annesi babası evine kamp kurduğunda gidin diyemeyen, nasıl diyeceğini bilmeyen, eşi ve annesi arasında sıkışmış biri gibi. Sözünde durup hastane randevusundan sonra ailesini gönderip ve bir daha eşini bu duruma sokmaz umarım.

Eşiniz dört koca ay ailenizle yaşasa. Bir plastik kap için bağırıp çağırsa anneniz eşinize mesela yine böyle der misiniz?
Yada eşiniz dört aydır yoruldum dediğinde “altını mı alıyorsun ne var bunda” dese. Eşiniz ne der?
Yada sizin anneniz eve durmadan kafasına göre akraba toplasa yemekli yine sorun olmaz mı?
yapmayın Allah aşkına ya.
Kadın en baştan kabul etmem diyor karakulliye getirip toplamda 1,5 yıllık evliliğin 6 ayıında beraber yaşatıyor. Üstüne altını mı alıyorsun diyor. Ha beş gün ha 10 gün ne fark edecek diyor. Bir de böyle artistlik yapıyor kadına.
Annesi deseniz azarlıyor. Koca yine hop diyemiyor.
Siz bu durumda kocanızı ezdireceksiniz normal karşılarsınız tabii.
Ama ne ben ne kocam kimseye birbirimizi ezdirmeyiz. 30 yaşında koca yetişkinler bir zahmet anne babalarına durmaları gereken yeri söylesin

Haklısınız ama konu bu şekilde değil. Evlenmeden önce anlaşmışlar, adam yan çizmiş. Muhtemelen ailesiyle hiç konuşmamış bile. Sonradan ortaya çıkan da ne yapacağını bilemediği bir durum söz konusu değil.
Burda herhangi bir sebep de yok bana kalırsa, keyfi kalıyorlar çünkü sadece bu evlatta kalıyorlar. Mecbur olsalar ayıp olmasın diye diğerlerine de giderler.
Evet konu sahibinin eşinin en büyük hatası o zaten. Sanki hiç söz vermemiş gibi davranması. Baştan önlemini almalıydı. Ama konu sahibi de bu konuda bu zamana kadar çok net bir duruş göstermediği için adam da sallamış biraz sanki. Şu raddeden sonra taviz vermeden bir duruş sergileyecek o zaman da eşi bu şekilde davranırsa sıkıntı. Ama dediği gibi yazın kardeşleriyle falan köy evinin ısıtma sorununu çözüp ailesi gelmek istediğinde de baştan önlemini alırsa işler rayına girebilir.

Köyde bi yaşlı onlar mıymış ne saçma bahaneler. Sorsana köyde sizden başka yaşlı yok mu bir siz mi hasta oluyorsunuz soba yakinca ? Baktıkları hayvan falan da yoktur eminim 4 ay geldiklerine göre. O zaman satsınlar evdir bag bahçedir ev alsınlar şehirden bu kadar prensesler madem.
Hayır cogumuzun ailesi köyde yaşıyor. Kimse soğuktan hasta olmuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back