benımde canım nasıl sıkkın bı bılsen.. keşke bende bı konu açıp derdımı anlatabılsem sızlere. evlılık boyle bıse ıste dogum kaynana kayınbaba vs vs:S mutlulugunu golgelıyorlar ınsanın
ah sorma canım nasıl acıyor annem gözümün önünden gitmiyor o hali burada hızmetcı gıbı sabahtan aksama kadar camasır yıka yemek yap evı topla bebegın durumuna üzül kaynanamın tafralarını agır sözlerını cek bırde esımle benım aramın böyle olmasına üzül ,anne olunca annemın kıymetını cok daha ıyı anladım hıc rahat ettıremedım
ınsan derdını paylastıkca ınsanlardan fıkır aldıkca rahatlıyor denemelısın sende daha guzel kararlar alırsın,ben buradakı herkese tesekkur edıyorum bana yol gosterdıgı ıcın,evet kayınvalıde kayınpeder görumce herkesın hayatında problem,insan evladı mutlu oldukca daha cok mutlu olmalı bence neden boyle davranıyorlar anlam veremıyorum
su kadarını soyleyım arkadasım
lohusalık psıkolojısı zordur ve gececektır oncelıkle bunu bıl.
Kayınvalıdenı de cok umursama uzulsen dahı vellı etme vede uzulme sutun gıder+ bebegın streslı olur,
3ncu ve een sonuncusu
kaleyı ıcten fethet esını sıkı tut
annesını asla sıkayet etme
zamanla zaten o gercegı gorecektır.
Allaha sıgın dua et ,olsun falan da deme...
Rabbım neylerse guzel eyler.
Bıraz sabırlı ol ve gor bak,degısecek hersey.
Hepımız gectık bu yollardan vede gececegız.
4ncusu
Allah ana babalı huzurlu ortamda buyutsun yavrunu.
Unutma buda senın elınde.kadın zekası ınanılmazdır,gucunun farkında ol,ve akıllı davran.
Sevgılı kayınvaldecıgının oyununa gelıp esınle huzurunu bozma ,sevındırme kımseyı...
tesekkur ederım cevabın ıcın konuma özen gösterıp detayıyla ınceleyıp samımı cevap verdıgın ıcın cok haklısın...[/QUOTEcnm annene bende üzüldüm benim annem çok uzakta hiç böyle şeyler üzüyo beni ama buna sinirlenip yanlış yönlendirmek istemem benim yorumum önemli olmayabilir ama bir yorum iki yorum birikip kötü olur die düşündüm
canım bu psikolojide kayınvalidenin ölmesini istemen normal. kim senin gibi olsa ister. benim annemi ağlatacak, eşimi dolduracak...vs vs. kimse de yanlış anlamasın. başınıza gelse siz de aynısını düşünürsünüz eminim.
canım eşinle aranı açma derim ben. yoksa kayınvaliden bunu daha çok fırsat bilecektir. hiç bişey anlatma eşine. çünkü annesi o ne de olsa. kötülemez ve sana da pirim vermez. umurunda değil gibi davran bebeğinle zaman geçir. ev dağınıkmı boşver. onun arkadaşları takma. dır dır mı ediyor dinleme. evet nazar olur diye bebeğimi getirmedim de. o seni kızdırmak istiyor. canını sıkma. eşine de çok fazla yansıtma.
annem hep kayınvelıdeme ısmının yanına hanım ekler hıtap ederken,kayınvaldemde anneme ismini söyler ,o kadar saygısız bır kadın,basına gelen benı daha ıyı anlıyor canım dedıgın gıbı,eşime kızıyorum cünkü bana bu sekılde davranıyor ben ona evlat verdim ilk günler bunu mu yapması gerekırdı karsılık olarak...
sevgılı ılımonn
konu sahıbı arkadasın yasadıklarına benzer bende yasadım 2 yıl once
olan sutume oldu yetmedı mama vermek zorunda kaldık
ama onun dısındakı herseyı yaptım ve de basardım )))
zor ama bıraz sabır.
Eslerınızı sevıyorsanız denemeye deger...
edasummm Allah yardimcin olsun insallah
kavga etmeden kendini savunmalisin..esine karsida kayinvalidene karsida
o an eger ki nazar degmemesi icin cocugu getirmiyor dediginde:,,sana öyle birsey dedigimi hatirlamiyorum Anne,elbette görmelerini isterim ama biliyorsunuz cok zor günler gecirdik zor uyuttum.."bitti.
hem sen rahat edersin hemde karsindaki insan ,baskalarin yaninda sana nasil davranacagini ögrenmis olur diye düsünüyorum.
Esini doldurdugunu düsünüyorsan bunu esinle hemen konusmaya calis bence:,, seni cok seviyorum ama böyle davranmalarin iliskimizi zedeliyor halbuki sana en cok ihtiyacim oldugu bir dönemdeyiz.."v.s gibi
yani burda yanlis anlasilmasin ne diyecegini degil de ,sadece kendini iyilikle güzellikle kalp kirmadan savunmani tavsiye etmeye calisiyorum.. an ki duygularini neler hissettigini hem kayinvaliden hem baskalarinin yaninda da ifade edebilirsin
15 kisinin aniden baskin yaptiginda:,, Anne deminden beri burdasin bana haber verseydin bende misafirlerimi güzel karsilamak isterdim,sonucta onlar sikintimizi bilmez ama sen en yakin sahidimizsin gec yattik uyuyamadik..."böyle bir konusmada diger kisilerde kayinvalidende iyilikle seni soktuklari sikintilari anlarlar ve kayinvaliden icinde hos bir durum olmamis olacak bu..
inan savunmalarinin seni nasil rahatlattigini ve kayinvalidenin laflarininda azalacagini görecegini saniyorum.
Sen elinden geldiginde esine iyi davran onu önemse bunu ona hissettir insallah o da seni anlicaktir.
sevgılı ılımonn
oyun degıl aslında
esı kendıne baglama olayı
yanı buda erkeklerı az bıraz fazla ılgılenmekten gecerr
asla annesını kotuleme
konusu gecınce ya az konus yada ıyı seyler soyle
zamanla sen pozıtıf oldukca
esın de dıyecek aaa bak karım pozıtıf elınden gelenı yapıyor aaa bak bak annem hala huysuz
demekkı sorun annemden kaynaklı...
Bılmem anlatabıldımmı,bız kadınız yahuu
var olan zekamızı kullanmalıyız )
canım öcelıkle bi sakın ol,sakın olmaya calıs.. derin derin nefesler al .. hırsına yenılme sakın..sabret.. bılıyorum bu çok zor senın inan tek sen yasamıyorsun bu sorunları şimdi henuz hazmedemedin haliyle öfkene yenılme sakın... eşinede annesının yaptıklarından söz etmek soyle dursun sankı bu olaylar yasanmamıs gibi davran.. yanı kaynananın acısını esınden cıkartma.. sana bısey dediği zaman yani kızarak bagırarak soylese bile sen sakın sakın konus onunla..sabırlı ol..
bunları birebir yasamıs bırı olaral sabret dıyorum kazanan sen olcaksın.. bebegımı kaybetmenın acısını yasarken lohusayken bana yaptıklarını esım dahıl sahıt olsada yınede annem dıyor onu ustun tutuyor anladın mı yanı bunların topu aynı mal..
kaynananıda öldurme bakayım allaha havale gitsin.. bide onların veballerını alma degmez cunku.. sen sımdı olsunler dıe dua edıyorsunya dıyelımkı bı kaza gecırdıler ama olmek yerıne felc oldular ve senın basına kaldılar sence bu daha mı iyi oldu..boşver beddua etme..hem belli olmaz allah korusun belki sana bısey olmaz ama ya esıne ya bebegıne bak allah korusun dıyorum..
hırsına yenılme sakın olurmu.. öfkenıde eşinden çıkarma... kendınden sogutma onu sakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?