• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem ölsün diyorum bana kızıyorsunuz!

neden bu kadar her şeyi dert ediyorsunuz? normal olan hayatınızda sizi üzen biri varsa (kim olursa olsun) ya görüşmeyi kesmeniz ya da araya mesafe koymanızdır.
madem eşiniz inanmıyor ve destek olmuyor siz de eve ufak bir kamera yerleştirin ve annesinin davranışlarını izletin. durum eğer işte yatacak kadar ciddiyse tabi...
eşinizle durumu konuştuktan sonra kayınvalidenize çok ciddi ve tartışmaya meydan vermeyecek şekilde, artık içli dışlı olmak istemediğinizi anlatın. geçmişte yaşanılıp içinize dert olanları da dökmeye kalkmayın. olay sen ne yaptın ben ne yaptıma gider çünkü.

kaynananla yüzgöz olma. ne söylersen söyle ama kibrlığı elden bırakma. ve eşinin yanında söyle.
o yokken hiç muhatap olma. yokmuş gibi davran.
eline koz verme.
kendini haklıyken haksız duruma düşürme.
sen ne dersen bil ki eşine anlatacak ve ağlayacak.
en önemlisi de eşine annesi hakkında söylenme. şikayet etme.
zor da olsa herşey yolunda gibi davran.

'' önce ben '' demeyi bir dene...kendini ve çocuğunu düşün sadece...inan bana değmeyecek insanlar için kendini üzmeye yıpratmaya değmez...görümcenlerinin sezeryan doğum yapmaları senin suçun değil...varsın konuşsun kayınvaliden...kendi kaderini kızına dilemesi onun istemesiyle olacak birşey değil...onu allah bilir...varsın konuşsun...mümkün olduğu kadar onun konuştukları bir kulağından girsin diğerinden çıksın...o geldiğinde onun yanında vakit geçirme...mutfakta oyalan...yemek yap...temizlik yap....çocuğunla ilgilen...onu ve söylediklerini ciddiye alıp kendini üzme...senin gibi zamanında bunları kafaya takıp üzülen biri olarak şu an sadece kendime kızıyorum...yazık etmişim yıllarıma diye...

'' önce ben '' demeyi bir dene...kendini ve çocuğunu düşün sadece...inan bana değmeyecek insanlar için kendini üzmeye yıpratmaya değmez...görümcenlerinin sezeryan doğum yapmaları senin suçun değil...varsın konuşsun kayınvaliden...kendi kaderini kızına dilemesi onun istemesiyle olacak birşey değil...onu allah bilir...varsın konuşsun...mümkün olduğu kadar onun konuştukları bir kulağından girsin diğerinden çıksın...o geldiğinde onun yanında vakit geçirme...mutfakta oyalan...yemek yap...temizlik yap....çocuğunla ilgilen...onu ve söylediklerini ciddiye alıp kendini üzme...senin gibi zamanında bunları kafaya takıp üzülen biri olarak şu an sadece kendime kızıyorum...yazık etmişim yıllarıma diye...

ama bu söylediklerim gerçekten ciddiye alınmayacak önemsiz konular için geçerli...canını yaktığında seni gerçekten üzdüğünde seviyeyi bozmadan tepkini göstermelisin...

canımmm eşınle barısmana cokk sevındım öncelıkle....taktıklerımızı uygula sen,goreceksın ıse yarayacak.

Saygını bozmadan soyleyeceklerını soyle.

Kımseden olmesını ısteyecek kadar nefret etme.
Nefret cok guclu bır duygudur ve ınsana zarar verır.

Sarıl sen kızın ve eşıne....hadı kolay gele... ))))

neden bu kadar her şeyi dert ediyorsunuz? normal olan hayatınızda sizi üzen biri varsa (kim olursa olsun) ya görüşmeyi kesmeniz ya da araya mesafe koymanızdır.
madem eşiniz inanmıyor ve destek olmuyor siz de eve ufak bir kamera yerleştirin ve annesinin davranışlarını izletin. durum eğer işte yatacak kadar ciddiyse tabi...
eşinizle durumu konuştuktan sonra kayınvalidenize çok ciddi ve tartışmaya meydan vermeyecek şekilde, artık içli dışlı olmak istemediğinizi anlatın. geçmişte yaşanılıp içinize dert olanları da dökmeye kalkmayın. olay sen ne yaptın ben ne yaptıma gider çünkü.

aslında aklıma gelmedi değil sesini kaydedip eşime dinletmeyi,şuan evime ugramıyor annemin gitmsini bekliyor gidince içini dökmeye yalanlar söylemeye uğrar ozaman bunu deneyeceğim sizlerede haber verırım,eşimde annesşnin gercek yüzünü görsün ben diyorum ınanmıyor cunku,ben esıme annenle görusmek ıstemıyorum desem kötu gelın muamelesı görurum ozaman annesıne daha cok baglanır

tesekkur ederım canım mantıklı guzel seyler yazmıssın cok haklısın söyledıklerını deneyecegım,artık önce ben ve kızım benı ezmesıne izin vermeyecegım tepkımı ortaya koyacagım baktım cok ileri gidiyor baska odaya gecerım mutfakta oyalanırım :) esımle guzel yıllarımı yazık etmek ıstemıyorum senın gıbı ,kendıme cekı duzen verecegım

canımmm eşınle barısmana cokk sevındım öncelıkle....taktıklerımızı uygula sen,goreceksın ıse yarayacak.

Saygını bozmadan soyleyeceklerını soyle.

Kımseden olmesını ısteyecek kadar nefret etme.
Nefret cok guclu bır duygudur ve ınsana zarar verır.

Sarıl sen kızın ve eşıne....hadı kolay gele... ))))

tesekkurler tatlım cok dogru bır zamanda sayenızde barıstım farkında degıldım ama esımde bendne sogumaya baslamıs k.valıdem neredeyse amacına ulasacaktı:( bana bıraz yakınlık gosterse hayatıma mudahale etmese bır adım gelse ben k.valıdeme on adım gıdecegım ama bunda o nıyet yok oglunu paylasmak ıstemıyor acıkcası gecmıste yasadıklarını benımde yasamamı ıstıyor...

bebıste var artık babasız kalsın ıstemıyorum bu yuzden evıme ve esıme sıkıca sarılacagım,sayenızde kendıme geldım yoksa herseyı akışına bırakmıştım

tesekkur ederım arkadasım ,gercekten soyledıklerını uyguladım ve işe yaradı öncelıkle eşimle barıştım ,bianlık öfkeyle düşünemıyordum olacakları zararın neresınden dönersen kar hesabı yoluna gırdı gıbı hersey kendımı daha ıyı hıssedıyorum,şunu benı yargılayanlar bilsin ki ben k.valideme ağzımı acıp tek bir saygısızlıkta bulunmadım şimdiye kadar,ama anneme yaptıkları cok gücüme gitti,beni şimdiye kadar hep ezdi ama beni doğuran hayatta ki en değerli varlıgım olan annemi bu derece ağlatması hırpalatmasına dayanamıyorum düşündükce,keşke bende k.valideme ağzıma geleni versem içimi döksem...

eşinle aranın duzelmesıne çok sevındım canım :) insallah bidaha böyle tartısmalar ve evden ayrılmalar yasanmaz...

canım bak davanda sonuna kadar haklısın ,haksızsın diyemem ama bunu sinirne öfkene yenilerek yapma sakinleş ve k.validenede zaten bişey deme .. ozaman kaybeden sen,kazanan o olur..
olay eşte bıtıyor demişler doğru.. ama olayın eşte bitmesi için senın bu konuda calısmaların gerekıyor yani kendine çekeceksn.. nasıl? ; iyi niyetli ol,k.validenle aranda ne gecerse gecsın eşin eve geldiğinde hiç bişey olmamıs gibi davranacaksın ,sabretceksın,dua edeceksın Allaha sana sabır ve dayanma gucu vermesı acısından.. öfekeni ne kızından nede esınden cıkartacaksın..
insanın aklından oyle kolay kolay cıkmıyor dil yarası diye bosuna dememısler bılıyorum,ama ne zaman moralin bozulsa sana en iyi ilaç bebegini dusunmek,onunla ilgilenmek olsun yada ev işin varsa yap radyoyuda ac çıkan şarkılara yuksek sesle eşlık et ;) aklını şarkıya ver dusunme yanı olumsuz şeyleri..

bidaha boyle bişey olucak olursa yatak dahi ayırmayın , yapışık yatın demıyorum tmm ama yatak ayırmayın sadece.. taktıkleri uygula yeter ;)

eşinle aranın duzelmesıne çok sevındım canım :) insallah bidaha böyle tartısmalar ve evden ayrılmalar yasanmaz...

canım bak davanda sonuna kadar haklısın ,haksızsın diyemem ama bunu sinirne öfkene yenilerek yapma sakinleş ve k.validenede zaten bişey deme .. ozaman kaybeden sen,kazanan o olur..
olay eşte bıtıyor demişler doğru.. ama olayın eşte bitmesi için senın bu konuda calısmaların gerekıyor yani kendine çekeceksn.. nasıl? ; iyi niyetli ol,k.validenle aranda ne gecerse gecsın eşin eve geldiğinde hiç bişey olmamıs gibi davranacaksın ,sabretceksın,dua edeceksın Allaha sana sabır ve dayanma gucu vermesı acısından.. öfekeni ne kızından nede esınden cıkartacaksın..
insanın aklından oyle kolay kolay cıkmıyor dil yarası diye bosuna dememısler bılıyorum,ama ne zaman moralin bozulsa sana en iyi ilaç bebegini dusunmek,onunla ilgilenmek olsun yada ev işin varsa yap radyoyuda ac çıkan şarkılara yuksek sesle eşlık et ;) aklını şarkıya ver dusunme yanı olumsuz şeyleri..

bidaha boyle bişey olucak olursa yatak dahi ayırmayın , yapışık yatın demıyorum tmm ama yatak ayırmayın sadece.. taktıkleri uygula yeter ;)

teşekkur ederım canım,evet uyguluyorum taktıklerı sayenızde kendıme cekı duzen verdım,esımle sımdı cok sukur ıyıyız,annem gıttı yarı kırkım cıkınca ben bebısle tek kaldım cok ugrastırıyor benı hıc nefes aldırmıyor kızım :) vaktın nasıl gectıgını anlamıyorum,ayrıca esımde bu durumu göruyor naısl yoruldugumu caba sarfettıgımı bana daha farklı gozle bakmaya basladı taktır etmeye yani:) şimdilik cok sükür ıyıyız daha sıkı sarıldık bırbırımıza,bu arada k.validemde hic gelmıyor aramıyor sormuyor nedenını cok merak ettım hem suclu hem guclu hesabı,belkıde yaptıklarını esıme anlattı oda kızdı gelme dıye tembıhledı mı kı acaba,esımede bırsey sormuyorum bu konu hakkında ,aman neyse ben bu sekılde cok mutluyum sağolun kızlar tekrardan,sizler naıslsınız nasıl gidiyor hayat ben pek gıremıyorum nete bebıs cok zamanımı alıyor kendınıze ıyı bakın

canım çok haklısın allah sabır versin ölsün diye dua ediyorsun buna katılırmıyım bilemiyorum ama inşallah en kısa zamanda ondan bir şekilde kurtulursun. ne olursa olsun hayatında boşver sen yeni annesin bebeğine odaklan kim nederse desin duyma bence bebeğinin sana ihtiyacı var allah korusun sütün kesilir yada hastalanırsın o cadaloz kaynananı hiç umursama allahından bulsun bebişine ve sana huzurlu sağlıklı upuzun bir hayat diliyorum

genelde doğumdan sonra her evde yaşanan krizler. ama senin kv biraz dozajını kaçırmış.
eşinin yaptığıda saçma. yeni doğum yapmış karısını ve bebeğini bırakıp nasıl dükkanda yatar. hiç mi düşünce yok eşinde.

sen sen ol kimseye beddua etme. çünkü döner dolaşır sana gelir. Allah korusun evladında var. Ata eder, evlat çeker derler. Allah'a havale et eğer haksızsa Allah'ım çıkarır bir yerden ama beddu etme sakın.

ama haksızmıyım arkadaslar bu kadın bana hıcbır mutluluğu tattırmıyor canıma tak ettirdi,yenı doğum yaptım ,torununu dünyaya getirdim bana icerisi azda olsa yumuşar diye düşündüm ama nafile,daha da azdı:( bakın size sıralayım bırkac gunde yaptıklarını lütfen akıl verin

en basta normal doğum yaptıgımı cekemedi,neymiş efendım kendı kızları sezeryan olmus yarım kalmıs ben doğum yapar yapmaz ayaga kalkmısım

ikincisi kızıma gelıp gidip Allah benım kaderımı kızına yazsın diye ıyı dileklerde bulunuyor cok sanslıymıs hayatta,halbukı cok kötu gecmısı olmus

ücüncüsü bebegım erken dünyaya geldi küvezde kaldı gunlerce hastanede,bende süreklı hastaneye gıdıp geldım 3 saatte bır bebek emzırmeye gece yarıları bıle,hıc uyuyamadım dinlenemedim soğuklarda dikişlerim sızladı,hastaneden bebeğimi imza karsılığı cıkardım o gün öğleye kadar uyuduk eşim filan,öğlen 12 de kapı caldı baktım kayınvalidem eve girdi yarım saat sonra 15 kişilik gezek arkadaşları damladı,bana hiç haber vermedi,ev dağınık milleti görünce şoka girdim...perişan halde herkesi karşıladım

dördüncüsü bebek diğer odada yatıyor ilacını içirdim cok ağladı uyuya kaldı,misafirlerin içine getir dedi bende uyuyyor bıraz dinlensin öyle dedim,herkese sizin gözünüz nazarınız değer diye getirmiyor dedi,millet tuhaf oldu,oysaki kendi kızı 3 ay önce doğum yaptı kırkı cıkana kadar kimseye göstermemiş...

beşincisi lohusa olduğum için annemi cağırdım, annemın evimde kalmasına tahammül edemıyor kıskanıyor,mutfakta ağlatmış annemi sıkıştırmış ağzına geleni vermiş,annemde hiç karsılık vermemiş,susmuş icerde misafirler var kimse duymasın uzamasın diye

altıncısı , şimdi evime gelemiyor 1 haftadır cünkü anneme hic hos olmayan seyler söylediği icin yüzyüze gelmekten korkuyor haksız cünkü,yada annemın gitmesini beklıyor,oda 2 güne gidecek zaten

yedincisi,anası eşimi doldurmuş, eşim bana kötü davranmaya basladı ortada hicbirsey yokken,sudan sebeplere kızıyor birde lohusayım yenı doğum yaptım hem bebeğine hem bana daha cok ilgi göstermesi gerekirken evede gelmez oldu dükkanda yatıyor,dünyam karardı bebeğime bile sevinemıyorum:(

birde eşim bana kesinlikle annem bana şunu söyledi doğrumu diye sormaz,annesinin yaptıklarını anlatmak istedim dinlemek istemıyorum dedi kestirdi attı ,bende annene gelınce dınlersın tek taraflı dedim ,senide annemide dinlemiyorum diyor ama yalan!!!

şimdi ben ne yapmalıyım kızlar akıl verin lütfen cok mutsuzum:(((

ölsün diyosun ya azz bile söylemişsin gebersin buruşuk aynsıı benm başımdada var ama lafını azına geri sokuom laf söleyemio bana oqluna sölüyo eşimde saqolsun yemeez içmez bana söler hiç arayıp sormuyorum o ona güzel cvp oluyo bu kayanalar ne kadar kıskanç bencil oluyolar ya huzur evine gitsin orda kalsınlar ya anlayışsız insanlardan nefret ediyorum kayananalarınhepsi duysun istenmiyorsunuzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ve sizi sevmiyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

çok zor bir durum allah yardımcın olsun.ama sen keyfini bozma. kayınvalıden yüzünden mutsuz olma. o zaten bu amaçla yapıyor fesat kadın. eşine gelince. anasını dinlemeyi biliyorda senı dinlemeyi neden bılmıyor. sen ki evinde 24 saat gördüğü insansın. seni tanıyamamısmı.

sinirini yendıgınde. konusmaya calıs yine

Back