• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem ölsün diyorum bana kızıyorsunuz!

benımde canım nasıl sıkkın bı bılsen.. keşke bende bı konu açıp derdımı anlatabılsem sızlere. evlılık boyle bıse ıste dogum kaynana kayınbaba vs vs:S mutlulugunu golgelıyorlar ınsanın

ınsan derdını paylastıkca ınsanlardan fıkır aldıkca rahatlıyor denemelısın sende daha guzel kararlar alırsın,ben buradakı herkese tesekkur edıyorum bana yol gosterdıgı ıcın,evet kayınvalıde kayınpeder görumce herkesın hayatında problem,insan evladı mutlu oldukca daha cok mutlu olmalı bence neden boyle davranıyorlar anlam veremıyorum

bagzi insanlarda hos görü yok, kendileri zamaninda kötü günler gecirdikleri icin istiyorlarki hepsi aynisini tatsin, halbuki cok yanlis bir davranis

[SUB][/SUB]
ah sorma canım nasıl acıyor annem gözümün önünden gitmiyor o hali burada hızmetcı gıbı sabahtan aksama kadar camasır yıka yemek yap evı topla bebegın durumuna üzül kaynanamın tafralarını agır sözlerını cek bırde esımle benım aramın böyle olmasına üzül ,anne olunca annemın kıymetını cok daha ıyı anladım hıc rahat ettıremedım

senın annende benım annem gıbı sanırım canım. hassas kıbar laf solemeyen herseye ragmen. bıze bıle neler yaptılarda annem agzını açmadı yazık. hanımlıgını bozmasın dıye. daha cok tepemıze cıkıyolar cnm. anneme kıyamıyorum bende. ama karsı taraf dusuncesız tabı dusunmuyolar agızlarına gelenı soyluyolar. ınsallah bu durumları atlatırsın canım.

ınsan derdını paylastıkca ınsanlardan fıkır aldıkca rahatlıyor denemelısın sende daha guzel kararlar alırsın,ben buradakı herkese tesekkur edıyorum bana yol gosterdıgı ıcın,evet kayınvalıde kayınpeder görumce herkesın hayatında problem,insan evladı mutlu oldukca daha cok mutlu olmalı bence neden boyle davranıyorlar anlam veremıyorum

canm 8 aylık evlıyım ve bızdede kaynana derdı var. hastalanmaktan korkuyorum artık kafama taka taka hıc gıtmek ıstemıyorum ama esıme ne dıyebuılırım kı peşinde gıdıyorum onlara:(( konu açmaya bıle cekındım. nasıl anlatıcam kım yazıcak benı anlıcaklarmı dıye. ama dedıgın gıbı canım ınsanı rahatlatabılıo. zannedersem bende pek yol gosteremedım kelın merhemı olsa hesabı :S :43::43::43:

su kadarını soyleyım arkadasım
lohusalık psıkolojısı zordur ve gececektır oncelıkle bunu bıl.
Kayınvalıdenı de cok umursama uzulsen dahı vellı etme vede uzulme sutun gıder+ bebegın streslı olur,
3ncu ve een sonuncusu
kaleyı ıcten fethet esını sıkı tut
annesını asla sıkayet etme
zamanla zaten o gercegı gorecektır.
Allaha sıgın dua et ,olsun falan da deme...

Rabbım neylerse guzel eyler.
Bıraz sabırlı ol ve gor bak,degısecek hersey.

Hepımız gectık bu yollardan vede gececegız.

4ncusu
Allah ana babalı huzurlu ortamda buyutsun yavrunu.
Unutma buda senın elınde.kadın zekası ınanılmazdır,gucunun farkında ol,ve akıllı davran.

Sevgılı kayınvaldecıgının oyununa gelıp esınle huzurunu bozma ,sevındırme kımseyı...

su kadarını soyleyım arkadasım
lohusalık psıkolojısı zordur ve gececektır oncelıkle bunu bıl.
Kayınvalıdenı de cok umursama uzulsen dahı vellı etme vede uzulme sutun gıder+ bebegın streslı olur,
3ncu ve een sonuncusu
kaleyı ıcten fethet esını sıkı tut
annesını asla sıkayet etme
zamanla zaten o gercegı gorecektır.
Allaha sıgın dua et ,olsun falan da deme...

Rabbım neylerse guzel eyler.
Bıraz sabırlı ol ve gor bak,degısecek hersey.

Hepımız gectık bu yollardan vede gececegız.

4ncusu
Allah ana babalı huzurlu ortamda buyutsun yavrunu.
Unutma buda senın elınde.kadın zekası ınanılmazdır,gucunun farkında ol,ve akıllı davran.

Sevgılı kayınvaldecıgının oyununa gelıp esınle huzurunu bozma ,sevındırme kımseyı...

çok guzel soylemişsin canım ... keşke bunları bende uygulayabılsem

tesekkur ederım cevabın ıcın konuma özen gösterıp detayıyla ınceleyıp samımı cevap verdıgın ıcın cok haklısın...[/QUOTEcnm annene bende üzüldüm benim annem çok uzakta hiç böyle şeyler üzüyo beni ama buna sinirlenip yanlış yönlendirmek istemem benim yorumum önemli olmayabilir ama bir yorum iki yorum birikip kötü olur die düşündüm

canım bu psikolojide kayınvalidenin ölmesini istemen normal. kim senin gibi olsa ister. benim annemi ağlatacak, eşimi dolduracak...vs vs. kimse de yanlış anlamasın. başınıza gelse siz de aynısını düşünürsünüz eminim.
canım eşinle aranı açma derim ben. yoksa kayınvaliden bunu daha çok fırsat bilecektir. hiç bişey anlatma eşine. çünkü annesi o ne de olsa. kötülemez ve sana da pirim vermez. umurunda değil gibi davran bebeğinle zaman geçir. ev dağınıkmı boşver. onun arkadaşları takma. dır dır mı ediyor dinleme. evet nazar olur diye bebeğimi getirmedim de. o seni kızdırmak istiyor. canını sıkma. eşine de çok fazla yansıtma.

annem hep kayınvelıdeme ısmının yanına hanım ekler hıtap ederken,kayınvaldemde anneme ismini söyler ,o kadar saygısız bır kadın,basına gelen benı daha ıyı anlıyor canım dedıgın gıbı,eşime kızıyorum cünkü bana bu sekılde davranıyor ben ona evlat verdim ilk günler bunu mu yapması gerekırdı karsılık olarak...

sevgılı ılımonn

konu sahıbı arkadasın yasadıklarına benzer bende yasadım 2 yıl once
olan sutume oldu yetmedı mama vermek zorunda kaldık

ama onun dısındakı herseyı yaptım ve de basardım )))
zor ama bıraz sabır.
Eslerınızı sevıyorsanız denemeye deger...

ölmesinnn yaşasın ki bu dünyada yaptıklarını bu dünyada da çeksin bedelini ödesin..

zavallı insanlar acıyorum böle basit insanlara...

hayır anlamıyorum gelinle geçinemion laf sokuyon da noluyo aptal insan evde oğlunun huzuuru kaçioo..

insan evladı mutsuz olsun ister mi hiç...? düşünemio işte ? sorsan kaynanası kimbilir ona neler yaptı? akıllanmazlar...

benimde oğlum var... evlensin RABBİM o günleri göstersin asla karışmam ...?

cnm hiç önemseme bırak naparsa yapsın... umursama yeri geldi mi de kibarca uyar.. mesafenide koru cnm..

bu tarz insanlara çok fazla yöntemde işlemez yani...

annem hep kayınvelıdeme ısmının yanına hanım ekler hıtap ederken,kayınvaldemde anneme ismini söyler ,o kadar saygısız bır kadın,basına gelen benı daha ıyı anlıyor canım dedıgın gıbı,eşime kızıyorum cünkü bana bu sekılde davranıyor ben ona evlat verdim ilk günler bunu mu yapması gerekırdı karsılık olarak...

benım annemde hanım der hep otekı annemın adını söler:D yok bunlar bole ya degısmezler ömrumuzu yıceklerr ayyy

Akıllı davranın yahu
cekın eslerı kendınıze
asla sıkayet yokkk

zamanla onlarda gorecektır

hem sonra bırıcık ogulları gelının sozunden cıkmayıp onu dınleyıncee

gelınle ıyı gecınmelerı gerektıgını
ogrenmek zorunda kalacaklar.

(sozum cadı kaynanalar ıcındır bılıne )

sevgılı ılımonn

konu sahıbı arkadasın yasadıklarına benzer bende yasadım 2 yıl once
olan sutume oldu yetmedı mama vermek zorunda kaldık

ama onun dısındakı herseyı yaptım ve de basardım )))
zor ama bıraz sabır.
Eslerınızı sevıyorsanız denemeye deger...

denemeye deger tabı,eşimi çok sevıyorum :) ya bende sole bıse var canım ben oyun oynayamıyorum oldugum gıbyım. yalaka hıc degılım herkes oyunu kuralına gore oynamamı soyluyor ama her oyun oynamaya kalktıgımda kendımı tanıyamıyorum aynaya bakmak ıstemıyorum felan. ama dunya oyun dunyasıymış. oynayanlar kazanıyor. bılmıyorum nabmalı

edasummm Allah yardimcin olsun insallah
kavga etmeden kendini savunmalisin..esine karsida kayinvalidene karsida
o an eger ki nazar degmemesi icin cocugu getirmiyor dediginde:,,sana öyle birsey dedigimi hatirlamiyorum Anne,elbette görmelerini isterim ama biliyorsunuz cok zor günler gecirdik zor uyuttum.."bitti.
hem sen rahat edersin hemde karsindaki insan ,baskalarin yaninda sana nasil davranacagini ögrenmis olur diye düsünüyorum.
Esini doldurdugunu düsünüyorsan bunu esinle hemen konusmaya calis bence:,, seni cok seviyorum ama böyle davranmalarin iliskimizi zedeliyor halbuki sana en cok ihtiyacim oldugu bir dönemdeyiz.."v.s gibi
yani burda yanlis anlasilmasin ne diyecegini degil de ,sadece kendini iyilikle güzellikle kalp kirmadan savunmani tavsiye etmeye calisiyorum.. an ki duygularini neler hissettigini hem kayinvaliden hem baskalarinin yaninda da ifade edebilirsin
15 kisinin aniden baskin yaptiginda:,, Anne deminden beri burdasin bana haber verseydin bende misafirlerimi güzel karsilamak isterdim,sonucta onlar sikintimizi bilmez ama sen en yakin sahidimizsin gec yattik uyuyamadik..."böyle bir konusmada diger kisilerde kayinvalidende iyilikle seni soktuklari sikintilari anlarlar ve kayinvaliden icinde hos bir durum olmamis olacak bu..
inan savunmalarinin seni nasil rahatlattigini ve kayinvalidenin laflarininda azalacagini görecegini saniyorum.
Sen elinden geldiginde esine iyi davran onu önemse bunu ona hissettir insallah o da seni anlicaktir.

kayınvalıdem kavga etmeden bagırmadan cagırmadan konusmayı bılmez agzı bozuk bır kadın,kendı kızının torunu 13 yasında annanne ağzın cok bozuk konusurken dıkkatlı ol dıye benım yanımda kac kez uyardı,kapıyı calıp ıcerı gıren bebek nasıl durumu dıyor,hemen kayınvalıdem arkasından atlıyor lafa sızın nazarınız deger dıye getırmıyor dıyor,ardından kapı calıyor baskası gelıyor bu böyle devam ettı 5dk da 10 sefer papagan gıbı tekrarladı her gelene bunu ima etti,bu kadınla şu halde laf anlatacak halim kalmadı,eşimle cok konusmaya calıstım ama benı dınlemıyor annen dedıgım an cinleri tepesine cıkıyor:( ben kayınvalıdeme durumu izah ettim kırkı cıkmadan mevlut okutalım 10 gun sonra fılan ozaman cagır herkesı dedım yeterkı bu sekılde yapmasın 10 gun musade etsın dıye,olmaz bu gözaydın gelmek ısteyene gelme denılmez dedı,halbukı her gelende kayınvalıden aradı davet etti dedi,of hangı bırını anlatayım kı

canım öcelıkle bi sakın ol,sakın olmaya calıs.. derin derin nefesler al .. hırsına yenılme sakın..sabret.. bılıyorum bu çok zor senın inan tek sen yasamıyorsun bu sorunları şimdi henuz hazmedemedin haliyle öfkene yenılme sakın... eşinede annesının yaptıklarından söz etmek soyle dursun sankı bu olaylar yasanmamıs gibi davran.. yanı kaynananın acısını esınden cıkartma.. sana bısey dediği zaman yani kızarak bagırarak soylese bile sen sakın sakın konus onunla..sabırlı ol..

bunları birebir yasamıs bırı olaral sabret dıyorum kazanan sen olcaksın.. bebegımı kaybetmenın acısını yasarken lohusayken bana yaptıklarını esım dahıl sahıt olsada yınede annem dıyor onu ustun tutuyor anladın mı yanı bunların topu aynı mal..

kaynananıda öldurme bakayım allaha havale gitsin.. bide onların veballerını alma degmez cunku.. sen sımdı olsunler dıe dua edıyorsunya dıyelımkı bı kaza gecırdıler ama olmek yerıne felc oldular ve senın basına kaldılar sence bu daha mı iyi oldu..boşver beddua etme..hem belli olmaz allah korusun belki sana bısey olmaz ama ya esıne ya bebegıne bak allah korusun dıyorum..

hırsına yenılme sakın olurmu.. öfkenıde eşinden çıkarma... kendınden sogutma onu sakın

sevgılı ılımonn

oyun degıl aslında

esı kendıne baglama olayı
yanı buda erkeklerı az bıraz fazla ılgılenmekten gecerr

asla annesını kotuleme
konusu gecınce ya az konus yada ıyı seyler soyle

zamanla sen pozıtıf oldukca

esın de dıyecek aaa bak karım pozıtıf elınden gelenı yapıyor aaa bak bak annem hala huysuz

demekkı sorun annemden kaynaklı...

Bılmem anlatabıldımmı,bız kadınız yahuu

var olan zekamızı kullanmalıyız )

ben boyle kazandım esımı gerı evde asla ailesi hakkında konusmadım ne ıyı ne kotu.. onlarla konusmasına engel olmadım -olmakta ıstemem nede olsa ailesi sonucta -

sonra bu onların ellerınde patladı cunku esım benden değil onlardan sogudu suan.. oyuzden dıyorumkı sabırlı ol.. konusmak istemıyorsada zorlama illaki senınle konusacaktır ama zaman su an değildir.. sakın sakın konusun bide..

sevgılı ılımonn

oyun degıl aslında

esı kendıne baglama olayı
yanı buda erkeklerı az bıraz fazla ılgılenmekten gecerr

asla annesını kotuleme
konusu gecınce ya az konus yada ıyı seyler soyle

zamanla sen pozıtıf oldukca

esın de dıyecek aaa bak karım pozıtıf elınden gelenı yapıyor aaa bak bak annem hala huysuz

demekkı sorun annemden kaynaklı...

Bılmem anlatabıldımmı,bız kadınız yahuu

var olan zekamızı kullanmalıyız )

dogru soyluyon canım . gercı ben fecı sogudum kaynanadan da bana ıyı davransa bıle fazla goruseım yok bıkere kırıldımı ınsan bıda olmuyo ıste. denemek lazım. ama ılgı konusu bızde tam cok fazla ılgılenırım esımle. zekamızı kullancaz nabalım:1:

canım öcelıkle bi sakın ol,sakın olmaya calıs.. derin derin nefesler al .. hırsına yenılme sakın..sabret.. bılıyorum bu çok zor senın inan tek sen yasamıyorsun bu sorunları şimdi henuz hazmedemedin haliyle öfkene yenılme sakın... eşinede annesının yaptıklarından söz etmek soyle dursun sankı bu olaylar yasanmamıs gibi davran.. yanı kaynananın acısını esınden cıkartma.. sana bısey dediği zaman yani kızarak bagırarak soylese bile sen sakın sakın konus onunla..sabırlı ol..

bunları birebir yasamıs bırı olaral sabret dıyorum kazanan sen olcaksın.. bebegımı kaybetmenın acısını yasarken lohusayken bana yaptıklarını esım dahıl sahıt olsada yınede annem dıyor onu ustun tutuyor anladın mı yanı bunların topu aynı mal..

kaynananıda öldurme bakayım allaha havale gitsin.. bide onların veballerını alma degmez cunku.. sen sımdı olsunler dıe dua edıyorsunya dıyelımkı bı kaza gecırdıler ama olmek yerıne felc oldular ve senın basına kaldılar sence bu daha mı iyi oldu..boşver beddua etme..hem belli olmaz allah korusun belki sana bısey olmaz ama ya esıne ya bebegıne bak allah korusun dıyorum..

hırsına yenılme sakın olurmu.. öfkenıde eşinden çıkarma... kendınden sogutma onu sakın

ıste budur arkadasım.

Aklın yolu bırdır.bende bunu anlatmaya calısıyorum

Back