- 8 Ağustos 2017
- 437
- 315
- 23
- Konu Sahibi kirciceklerim
-
Öyle mi dersiniz? İnşallah kendi kendimi dolduruyorumdur çünkü annemin evinde kalkıp sofraya bir çatal getirmemişimdir şimdiye kadar. Böyle yapmak zorundasın gelinsin vs denilince çıldıracak gibi oluyorum
Mgittik. Kayınvalidem "ne kadar kalacaksınız, çok fazla durmayın hemen gelin" dedi1 gece kalıp döndük.
Sürekli onlara gidelim istiyor ama ben 1 haftalığına annemlerin yanına gitsem " ne zaman geleceksin neden gidiyosun çok uzun kalıyorsun ilk 1 sene gidersin sonra yılda 1 kere gidersin" demeye başlıyor.
.
Dün eşim beni işten almaya geldiğinde uzun uzun konuştuk hem yolda hem evde, o ailesinden böyle gördüğü için benim ne hissettiğimi anlayamamış özür diledi bundan sonra anneme gidince sofra kaldırma yerleştirme işlerini ben yaparım hayatımıza bu kadar müdahale ettirmem vs dedi. Ben de artık ne derse desin kv duymamazlıktan gelip salağa yatmaya karar verdimAman hangimiz ilk zamanlar kvnin o sözlerine kanmadık çılgınlar gibi:)) dişini göstereceksin bacım diğer türlü laftan anlamazlar ben de senin gibi dan dun konusan kıran birisiyim acımam yani tersim çok pistir o yüzden sustum sustum baktım eşek gibi tepeme binen binene, şakayla karışık laf söylemeyi öğrendim hem gülüyorum hem lafı da veriyorum öyle öyle öğrendiler şimdi ağzını açıp bir şey diyemez kimse. Sofradan kalkıp millete tuz kepçe de taşımayın rahatsızım kalkıp oturmakta zorlanıyorum de ya da duymamazlıktan gel:))
Haklısınız eşimle konuştum böyle gördüğü büyüdüğü için beni anlayamadığını söyledi ama konuşunca hallettik artık ona göre yolumuza bakacağız.Kayinvaliden kalk ogluma su getir dediginde esinin Sen otur deyip kizkardeslerine kalkin su getirin demesi cok yerinde olurdu. Madem kiymetli ogullari kalkip kendilerine su almayi beceremiyor, kendi kizlari hizmet etsin kardeslerine siz degil.
Ne güzel çözmüşsünüz olayı, biz de dün konuştuk inşallah çözebiliriz artıkBen de aynı senin gibi uzak bi şehirden yan dairesine gelin geldim. Bana da kızım neyse sen de o olacaksın dedi. Ki kızına da hizmet ettirmeye bayılır. Ama ben öyle alışmadım benim annem elimden gelen her şeyi Kendi yapardı tabi biz de yardim ederdik, annem işine karışılmasını sevmezdi. Evlendim geldim her akşam orda oturmamı, orada yemek yapmamı, temizlik yapmamı hatta abartıp orda kalmamı falan bekledi. Hep güzel dille anlattım anne ben yeni evliyim evimde vakit geçirmek istiyorum zaten buraya da geliyoruz yeteri kadar sen de gençsin işin gücün olur, yalniz zaman geçirmek istersin. Yok ben gelinimden hizmet bekliyoruma getirdi ki zaten yapıyordum fazlasıyla. En sonunda şartelleri attırdı, dedim ben kimseye hizmet etmek zorunda değilim ettiğim ne varsa bu size ikramımdır içimden geldiği için yapıyorumdur.yok sen bana hizmet etmek zorundasın falan filan bir sürü tantana. Baktı eşim bana hak verdi, kendine gelmezse oğlundan da olacak şimdi sesi çıkmıyor çok şükür.
Allah var o gün eşim "sen niye getiriyorsun, otursana" dedi, ben de annen "RİCA ETTİ" o yüzden getiriyorum dedim biraz üstüne basa basa, kv de duymamazlığa geldi ben de geçimsiz gelin olmamak için sonrasında sustumKayinbiraderinizin eli ayağı yok mu niye onun eksiklerini baskasi getiriyor. Bu sirada senin kocan ne yapıyor.
Haklısınız böyle böyle kafaya takmamayı öğreneceğimbir dahaki sefere kac gun kalacaksin derse canim ne kadar isterse dersiniz
kepce getir falan bunlar ufak seyler takilmayin ama nerde nekadar nasil kalacaginiz onu ilgilendirmez
Çok güzel bir yorum yazmışsınız teşekkür ederim, evet 25 yaşındayım o yüzden nasıl davranacağımı inanın kestiremedim biraz da çevremde sivri dilli bilindiğim için durduk yere dan dan kadına laf söylemeyeyim dedim. Ama bundan sonra ufak ufak bazı şeyleri söyleyeceğim ki yolun başında önlemini alayım.Daha yeni evlisin ve sanıyorum ki yaşın çok genç o yüzden ne yapacağını ve nasıl davranacağını bilemiyorsun. Henüz yeni evliyken, seni tanıma aşamalarındayken hiçbir konuda taviz verme, özellikle annene gitme konusunda. Kayınvaliden kim oluyor da annene gitmene karışıyor?? Öncelikle bu konuda ağzını kapatmayı öğretmelisin kayınvalideye. " Bunu birkaç kez söyledin yanlış anlama diye sesimi çıkarmadım ama lütfen anneme ne zaman gidip ne kadar kalacağım konusunda birdaha birşey söyleme anneme gitmeme kimse karışamaz, ne zaman gitmek istersem giderim" de. Bunu demek belki sana zor gelecek ama söyle yoksa bir ömür bu konuda sıkıntı yaşarsın.
Kızım gibi görürüm demesine de inanma,mümkün mü kızı gibi görmesi.. Bir kere doğaya aykırı o yüzden acımaz ezer, yorulur mu, üzülür mü diye düşünmez.
Karşındaki insan büyük de olsa, eşinin annesi de olsa koşulsuz saygı duymak zorunda değilsin,hizmet etmek zorunda hiç değilsin. Kötü oluyorsan da ol, bu senin ezilmenden,seni kullanmalarından daha iyidir. Kaynın bardak istiyo senin görevin gibi sen getiriyorsun, ne münasebet. Görümcen yatarken sen evde iş yapıyorsun ve ses çıkarmıyorsan bunlara artık sesini çıkar. Kusurabakmayın kalkıp kendi işinizi yapın yorgunum de. Kayınvaliden hep onlara gitmenizi istediğinde de gelemem diyeceksin bu kadar basit, sorun çıkardığında da benim bi evim var,işlerim var müsait olduğumda gelirim de. Bunları yap güzelim seni ezmelerine izin verme.
İşte yardım istediğim nokta şu, ben kendimi hizmetçi pozisyonuna sokmak istemiyorum ama yapmadığım zaman o bakışları "anneniz yaşlandı artık çok yorgunum" demeleri vs beni çıldırtıyor. O yüzden sesini kessin diye kalkıp yapıyorum ama bundan sonra gidince eşime ya sen yapacaksın ya da beraber yapacağız diyeceğim. Böyle böyle halledicem inşallahNasil kirici olmayan bir sekilde konusayim diye soruyorsunuz. Iletisim ille laf sokmak ile olmuyor. Yeri geliyor dürüst olursunuz, yeri gelir daha politik olursunuz.
En basit, kayniniz bardak istediginde, normal bir ses tonu ile, hatta biraz gülerek görümcünizi kast ederek "x'te burda, bu evin kizi degil mi sanki, o getirsin. Hatta sende gidip alabilirsin. Mutfak orda" diye konusabilirsiniz.
Herseye el atmak zorunda degilsiniz. Yapmak istemediginizi yapmayin. Yoksa cok cirkin oluyor, hem yapip hem söylenmeniz. Yardim elbette edilir fakat o ev halen kv'denizin evi ve sorumluluk, insanlari agirlamak ona ait. Siz kendinizi hizmetci pozisyonuna sokarsaniz, herkes sizi öyle bilir.
Ve herseye kirilmayin, herseyi duymayin. Kv'deniz "annenlerde fazla kalma" dediginde siz "he he" deyip gecin. Ayni sekilde o amcaya karsida öyle. Ha cok hadlarini asiyorlar ise okkali bir laf ile hadlarini bildirirsiniz.
Ve elbette kv'de sizi kizi olarak görmüyor. Bu standart klise bir cümle. Imkansiz zaten. 9 ay karninda tasidigi, 20 küsür yildir büyüttügü kiz ile daha yeni tanismis gelin arasinda daglar kadar fark var. Ayni sey siz ve kv'de ve anneniz icinde gecerli.
Önemli olan mesafe ve saygidir. Buda ancak zaman ile yerine oturur.
Yok yanlış anladınız prenses tavırları değil, hani kendi annem babam benden iş beklemedi madem kv beni kızı gibi görüyor kendi kızına yaptırmıyor da neden bana yaptırıyor anlamında yazdım onu, koca evini de hani benim annem abimin eşine bana nasıl davranıyorsa ona da öyle davranıyor ya o şekilde sandım gerçekten. Çünkü annem nasıl bana kalk şunu yap demiyorsa yengem eve geldiğinde de ona da kalk şunu yap demiyor yemeğini önüne getiriyor. Biraz da bundan dolayı kendimi doldurmuş olabilirim.Ne diye evlendiniz madem anlayamadım?
Şu babamın evinde prensestim tavırları çok bayıyor, koca evini ne sanıyorsunuz anlayamadım.
Kayınvalide de hatalı, siz de biraz fazla pasifsiniz.
Bundan sonra böyle olacak mecbur, biraz diş göstermek gerekiyormuş onu anladım. İyi ki buraya konu açıp sizlerden yardım istemişim sağolun dünden beri gözümü açtınız resmenBu nasıl kızı gibi görmek? Bu nasıl hadsizlik? Size böyle şeyler söylediğinde ne diyorsunuz? “Ben öyle gerek gördüm öyle karar verdim bu kimsenin karışabileceği bi konu değil anne!”minvalde şeyler söylüyor olun lütfen..Allah aşkına aişenizle görüşmenize laf ettirmeyin!! Daha 6 aylık evlisiniz tatsızlık çıkmıyo istiyorsundur anlıyorum ama ailenizle görüşmenize laf edemesin. Sınırınızı çizim haddini bilsin! Böyle birşeyin imasına bile çıngar çıkarırım.
Kayınvalideye yaranma değil gerçekten, hani yaşlı başlı kadın akrabam değil bir şey değil dan dun konuşmayayım kalbini kırıp eşimle aramı bozmayayım diyorumCidden şaşırıyorum böyle konulara.
Kendi anne babalarınız şunların binde birini yapsa kıyameti koparır herkes.
Ama elin kadını yapınca maşallah kızlarımızın sesi çıkmıyor.
Nedir bu kv 'ye yaranma gerçekten ben anlamıyorum.
Annelerde şu kadar kalın dediğinde valla o bizim kararımız canımız ne kadar isterse o kadar kalırız annecim diyemediniz mi?
6 yaşında falan misiniz karı koca ?
anneniz yaşlandı desede o senin annen değil kızları düşünsün onun yaşlandığını sen değil sakın ama sakın ezdirme kendini onlara aman kardeşim sen ne yaparsan yap Allah razı olsun demezler yıpratma kendiniİşte yardım istediğim nokta şu, ben kendimi hizmetçi pozisyonuna sokmak istemiyorum ama yapmadığım zaman o bakışları "anneniz yaşlandı artık çok yorgunum" demeleri vs beni çıldırtıyor. O yüzden sesini kessin diye kalkıp yapıyorum ama bundan sonra gidince eşime ya sen yapacaksın ya da beraber yapacağız diyeceğim. Böyle böyle halledicem inşallah
Ay o kadar haklısınız ki. Bundan sonra biraz kıracağım sanırım. Olmuyor çünkü ben saçımın ucuna kadar kırılıyorum sonraYavrucum hep kırmadan halletmem lazım diyosun. Farkında mısın sen kırılıp sen üzülüyosun. Bırak kırılsın,krılsın ki haddini hududunu bilsin. Annen baban sana kıyamazken, elin kadını seni hem psikolojik hem fiziksel olarak ezmeye çalışıyor ve sen o kırılmasın diyosun. Evlenen kadın kayınvalideye hizmet etmek ya da onun dediği şeyleri yapmak zorunda değildir. Gelin olmak bu değildir. Zaten gelin kelimesine de ayar oluyorum o da ayrı mevzu.
Kurbanda tamamen tongaya geldik eşimde onlarla beraber kesim yerine gitti onlarla beraber döndü. Yeni bir şehre geldim yolu da bilmediğim için gidemedim evimeEşiniz ne yapiyor merak ettim? BuBlaflar soylenirken, kurbanda onca beklenirken hic agzini acmadi mi?
Sivri dilliyim diye cekinip sonrada gercekten dayanamayip harbi harbi kalp kirarsin. Mesela sonraki annene gidişte bu tip birsey diyecek olsa ne diyebilirim diye dusun lafini hazirla. Zaten ayri sehirlerdeyiz elbette anne babami gorecegim falan zaman kalicam. Bu kadar basit. Haa çok zorlarsa gokten zembille inmedim benimde anne babam var dersin. sormaniz yada izin almaniz cok manasiz. Ama hizmet beklenmesi turk adetlerine asiri uyan ailelerde hâla var. Ben gormedim. Kaynanam gorumcemden de bekler. Bigun kv mutfak topluyodu kahvaltidan sonra ben supurge yapiyodum gelip gorumceme kalk bana yardim et dedi mesela. Daha sonrada hep beraber yapmisizdir
Büyük görümcem evli küçük görümcem okuyor kaynım bekar. Evet o yüzden bu kadını sevmemeye başladım. Bundan sonra biraz biraz konuşacağım amaYani sofra kurma kaldirma olayi hadi su goturur ama kalk su getir kos kepceyi getir olayi hos degil. Kaynin gorumcenler hep bekar sanirim. Hepsini gec senin ailene gidilecegi zaman suresi zamani onu ilgilendirmez. Ne kadar kalacaksin dediginde bilmem keyfim ne kadar isterse daha dusunmedim de mesela. Ne zaman geleceksin dediginde ayy bilmem anne canim ne zaman isterse o zaman donerim de. Yani ona buna sen degil ben karar veririm mesajini ver
Haklısınız gerçekten. Daha 1 aylık evli olunca o zaman sudan çıkmış balığa döndüm cevap veremedim kadına geçimsiz insan olmamak için. Bundan sonra ona göre davranıcam amaBi kere sen benim kızım gibisin farkın olmaz fln bunlar hikaye.kayınvalide kayınvalidedir illede anne kız gibi olalım die bi çaba içine girmeyin.karşılıklı saygı olsun yeter.gereksiz samimi olup sonrada kaynana bişey diyince alınmak olmuyor.bence her zaman arada belli bi mesafe olmalı insanlar nerde duracağını bilmeli. Daha yolun başındayken bunu sağlamaya çalışın bence. Yoksa siz bu kaynanayla işiniz zor ne demek annengilde 1 gün kal gel
Çok teşekkür ederim vallahi anladınız benianneniz yaşlandı desede o senin annen değil kızları düşünsün onun yaşlandığını sen değil sakın ama sakın ezdirme kendini onlara aman kardeşim sen ne yaparsan yap Allah razı olsun demezler yıpratma kendini
İşte susturmak için konu açtım burayaBenim kime gideceğim ne kadar kalacağım kocanı bile bağlamaz. Kaynanayı bir susturun bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?