Daha yeni evlisin ve sanıyorum ki yaşın çok genç o yüzden ne yapacağını ve nasıl davranacağını bilemiyorsun. Henüz yeni evliyken, seni tanıma aşamalarındayken hiçbir konuda taviz verme, özellikle annene gitme konusunda. Kayınvaliden kim oluyor da annene gitmene karışıyor?? Öncelikle bu konuda ağzını kapatmayı öğretmelisin kayınvalideye. " Bunu birkaç kez söyledin yanlış anlama diye sesimi çıkarmadım ama lütfen anneme ne zaman gidip ne kadar kalacağım konusunda birdaha birşey söyleme anneme gitmeme kimse karışamaz, ne zaman gitmek istersem giderim" de. Bunu demek belki sana zor gelecek ama söyle yoksa bir ömür bu konuda sıkıntı yaşarsın.
Kızım gibi görürüm demesine de inanma,mümkün mü kızı gibi görmesi.. Bir kere doğaya aykırı o yüzden acımaz ezer, yorulur mu, üzülür mü diye düşünmez.
Karşındaki insan büyük de olsa, eşinin annesi de olsa koşulsuz saygı duymak zorunda değilsin,hizmet etmek zorunda hiç değilsin. Kötü oluyorsan da ol, bu senin ezilmenden,seni kullanmalarından daha iyidir. Kaynın bardak istiyo senin görevin gibi sen getiriyorsun, ne münasebet. Görümcen yatarken sen evde iş yapıyorsun ve ses çıkarmıyorsan bunlara artık sesini çıkar. Kusurabakmayın kalkıp kendi işinizi yapın yorgunum de. Kayınvaliden hep onlara gitmenizi istediğinde de gelemem diyeceksin bu kadar basit, sorun çıkardığında da benim bi evim var,işlerim var müsait olduğumda gelirim de. Bunları yap güzelim seni ezmelerine izin verme.