• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem, Objektif Bakar Mısınız?

Öncelikle benim kayınvalide kişiside anneme giderken aman senen dolsun ne hemen gidiyorsun yeni evlisin gibi laflar söylediğinde ..
Eşimle biz konuşuyoruz bu durumu eşimde uygun görüyor anne neden öyle bir adetmi var ayıpmı olur niye öyle dedin diye o konuyu açtıkca o konuyu önüne sürüp durdum ..
En sonunda adet yokta ıh mıh edince ..
Kimseden izin alacak değilim diye lafı yapıştırdım ..
Sofra konusuna bişey diyemiceğim ..
Bu konuya en son yorum yapacak kişi benimdir sanırım ..
Eşimede söyliyordum ..
Anneme gittiğimde yemek mi yiyorum dayakmı bilmiyorum diye ..
Sofrayı kurucam sofranın altı örümcek onu sill Allah sil ..
Dolaptan bişey alıcam dolapta salça lekesi reçel lekesi sill dolabı sill Allah sil.
Yemek yapıcam ..
Ocak kir içinde çifle çifle ..
Tencereyi makinadan aldığı gibi koymuş tek tek yıka .
Makinadan temiz kirli bakmadan alıyor .
Bütün yemek yiyeceğimiz şeyleri yıka yıka .
Yemek yemeye gidiyoruz yemeği zaten ben yapıyorum ..
Tahtada bişey kesicem tahtada hep eski kestiği şeylerin parçaları var sıcak suyla tahtayı yıka fayanslara yemek sıçramış onu yıka ..
Bide sofraya oturduğumuzda kapışsınlar aç kal ..
Aç gel eve bide evde yemek ye ..
Eziyet anlıcağınız ..
Gerçekten eziyet çekiyormuşsunuz, çok zor ya. Siz bu konuyu halledebildiniz mi peki?

Size ailenizle ne sıklıkta görüşeceğinizi söyleyemez. O zaman size de yılda 1 gelelim deyin. Kepazelik. Ay bana noluyosa ashabım bozuldu.

Her şeye koşmayıverin. Çok yoruldum x sen getirir misin deyin.

Eşiniz anlayışlı bi adamsa annesiyle konuşup ağırlığını koysun. Yani oğluna istediğini der, yapar ama siz gelinisiniz haddini bilecek.
Eşimle dün konuştum annesiyle konuşacağını söyledi. İnşallah durum düzelir yoksa ben de çok sinirlendim bu duruma

Vala hiç de abartmıyorsunuz kendinizi kandırmayın size neden ailene yılda bi kez gidebilirsin diyebiliyor neden lafınızı söylemeyip kendinizi ezdiriyorsunuz yada görümcenize sende yardım et demiyorsunuz
Çünkü dersem sert bir şekilde söyleyeceğim, laflarımı kaldıramayacaklar biz masumuz moduna geçecekler. Ben biraz dan dun konuşuyorum çünkü. Kırmadan incitmeden bir yolunu bulmaya çalıştım ama olmuyor sanırım illa kırılacaklar :işsiz:

Allah askina hangi kaynana gelinini kizi gibi sever .....
Kendinizi cok ezdiriyorsunuz ,kaynanalarin geneli oyledirrr kendisine surekli gidilsin hizmeti yapilsin ama sen ailene gidecek olsan o agzi kapanmaz :KK11:
Bi degisik versiyonuda bende vardi malesef
Ama hiccc umrumda olmadi.
Simdi siZ kaynananiz istedi diye neden 1 gece kalip dondunuz ki...
SiZ boyle oldukca daha coook yuklenir o size.
Daha 1 aylık evliydik o zaman, geçimsiz gelin olmayayım diye hemen dönelim dedim eşime :işsiz: Salaklık ben de ama :işsiz:

Vallah ayni benim durumum kaynanam agzi acilinca kizim gibisin der ama 6 yas buyuk evde gorumcem var 8 aydir evliyim 1 kere yemek yaptigini bulasik yikadigini sofra kurup topladigini gormedim hatta bundan haric her gece 11 12 gibi bana gelirdi biz yatana kadar artik canima tak dedi evde cingenlik cikardim esimde acik ve net soyledi karim hizmetciniz degil ve 10 dan sonra kimse bize gelmesin. Tabi islerime gelmedi su an 24 saat arkamdan konusuyolar migde hastaligina yakalandim onlar yuzunden ama allaha haval ediyorum esimle iyi olmaya bakacam altli üstlu oturuyoruz ama artik 2 3 günde bir gorusmeye karar verim. Iyilik yapan yaramiyomus birazda kotuluk yapalim
Sizinki de benimki gibiymiş hatta daha beter, iyi ki tavrınızı koymuşsunuz ben de koyacağım artık.

Ben kayınvalidemin üst katından kendi evime taşınınca kadın koşa koşa bulaşık makinası almaya gitti hizmet deyince hep bu aklıma gelir tam otamatik bulaşık makinası olduğum keşke ilk evlendiğimde burdan haberim olsaydı
Yaa bulaşıkları siz mi yıkıyordunuz? Ben yıkasam tam ortadan çatlardım sanırım :KK51:

Merhaba ne olursa olsun gelinler farklıdır kızlar farklıdır. Hem de yaşa hürmeten ben de görümcem kalkıp iş yapsın ben oturayım istemem rahatsız olurum. Annem de ablamla ben varken bana iş yaptırır bence bunlar doğal şeyler. Görümcenize de "dana gibi" vs söylemlerde bulunmayın bence kendinizi daha da dolduruşa getirmiş olursunuz.

Bu kayınvalide işlerinde biraz pozitif bakmalı bence insanlar. Neden boş yere kendinizi sıkıyorsunuz küçük şeylere. Siz mutlulığunuza bakın, eşinizle mutlu olmaya çalışın
Evet kendimi o kadar doldurmuşum ki kötü bir söz kullanmışım orda. Haklısınız güzel bir yorum teşekkür ederim

Benim kaynanam da sen benim kızımsın deyip dururdu. Kurbanda kıyma çektirip köfte yapacağım dondurucu ya atarım işten gelince yersiniz pratik dedi. Ben de memleketteydim o zaman tayin durumum yeni belli olmuştu. Bir geldim ki köfteler görümcenin dolabında hazır. Bana da futbol topu yapıp atmış buzluğuma, bu arada kurbanı da eşim ve ben kestik. Her şeyin en iyisini biliyor güya ama bı kıyma yı inceltip koymayı bilmiyordu mu dersin? Ben inanmadım bilerek öyle koydu ceza gibi.
Peki ben ne yaptım . Bir kez bile o kıymayı eritip pişirmedim. Hepsini kendine götürdüm o pişirdi biz yedik ,:KK53:
Siz de bazı konularda cevap verin mutlaka kibar bir şekilde ama. Saygısızlık etmeden. Onun dışında kendinizi ezdirmeden ufak getir götür sorun değil bence. Tabi bariz hep senden istiyorsa yine cevabını verin.
Ufak defek şeyleri yaptım inanın gözümde değil yine yaparım. Benim sinirime dokunan şey madem kendi kızına kıyamıyorsun e bana da yaptırma be kadın. Çok iyi yapmışsınız bu arada tebrik ederim keşke ben de sizin gibi olabilseydim :KK53:

İlk evlendiğimde kv ile birlikte yaşıyordum eşimle her pazar öğlen evden çıkar akşam da canımız istediğinde dönerdik evden çıkmadan eşim lavaboya girdiğinde kadın beni sıkıştırır kapının önüne dikilir ne zaman geleceksiniz der dururdu bende dik dik gözüne bakar canımız ne zaman isterse derdim ilkzamanlar safım tani bilmem derdim akşam geliriz ne yediniz ne kadar harcadınız ben bilmiyorum git oğluna sor dedim eşime de sorsa azarı yiyecek tabi fokur fokur fokurdardı durduğu yerde
Vallahi kayınvalidenize çok gıcık oldum. Benimki de her gittiğimiz yeri, evimize aldığımız bir şeyi hatta ayağımdaki çizmeye kadar fiyat soran bir kadın. Eşimin evli olup ev geçindirdiğini bildiği halde memleketime ev yaptırcam diyip para isteyen birisi bir de :işsiz:

Ah canım ahhh bu kadar taviz verirsen bu aile ilişkileri elinde patlar. Benim kv kişisi de öyleydı, eşim üzülmesin diye ses etmedikçe daha da çığırından çıktı evimi yönetmeye kalktı. Patlamam büyük oldu ortalık fena karıstı. O aşamalara gelmeden rahatsız olduğun konuyu açıkca soyle yoksa alışırsa evliliğini hep kendisi yonetmek ister.
İşte ben de patlamadan çözmek istiyorum :(

siz onu kırmayın diye sizi parmağında mı oynatmasına izin verecesiniz
birkaç kere cevap verince suscaktır
tüm kayınvalideler köprüyü geçinceye kadar benim bir kızım daha oldu kızım der
beklenti içine girmeyin
kv dedi diye 1 gece kalıp dönmeniz çok saçma çocuk musunuz
o istediğini söylesin sizin aklınız uzvunuz yok mu karar verecek buna laf etmeye hakkınız yok çünkü dönün diye kafanıza silah dayamadı
alttan alta gitme falan diye işlemesi sizi bağlamaz
cevap verebilirsiniz "anne böyle söyleyerek ağaç kavuğundan gelmişim hissi verecekseniz ben sizede gelemem de"
ailenle ilgili söz sahibi kesinlikle yapmayın
Haklısınız biraz kırmak gerekiyor artık :(

buna karar verecek mercii omuymuş pardon. sinir olurum böyle insanlara. Annecim sen anneysen ve evlatlarını yanında istiyorsan benım annemde var. laf söylemeyi cevap vermeyi bilmelisin. yoksa sustukça ezilirsin. kv o potansıyeli gördüm
Evet baskın karakterli birisi ve üstümde hakimiyet kurmak istiyor. Bir iki kere "onun soyadı x oldu, bizim oldu artık" vs gibi söylemlerde bulundu ters ters bakınca bir daha bunu söyleyemedi. Çok gıcık olmuştum ama :KK62:

Haklısınız böyle böyle kafaya takmamayı öğreneceğim
kayinvalidelerde gelinleri kendi yasam tarzlarina benzetme cabasi hep vardir niye bilmiyorum sanki evlenmiyoruzda kayinvalide terbiye okuluna gidiyoruz
kizi gibi gormesini beklemeyin goremez cunkcunku sizde oz anneniz gibi gormeyin kizi gibide davranmayin mesafe herzaman iyidir

Aaaa hakikaten kızı gibi görüyormuş. Benim kv 'de lafta ayrım yapmaz ama ayrımın babasını yapar.Hersene Eltimin doğum günü kutlanır hazırlık yapılır ben 5 senelik gelin oldum doğum günümu öğrenemedi.Bak görüyorsun bunda ayrım yok dimi şimdi?

Ben 13 yıllık evliyim, anlattığın birebir benim kv,eksiği yok fazlası var.İlk zamanlar onları fazla ciddiye aldığım için şimdi kendime çok kızıyorum.
Benimki de yönetmeye kalkıştı.Ben saygısızlık etmedim ama pabuç da bırakmadım pek açıkçası.Baktı onun yoluna gelmiyorum bıraktı beni kendi halime..Şuan neredeyse çekiniyor diyebilirim.Tabi bu duruma gelene kadar ben kendimi çok yıprattım niye soruyor niye karışıyorlar niye herşeyi üsteliyorlar falan diye..Aptal kafam diyorum ne gerek varmış!

İki senedir bir aydınlanma yaşıyorum ,aslında eşim de onların bu tavırlarından hoşnut değil ama idare ediyor, bildiğini okuyor..Sitem ettiğimde ufak tefek şeylere takıldığım için ben suçlu oluyorum neredeyse yani..
Ne güzel çözmüşsünüz olayı. İnşallah ben de halledebilirim en kısa sürede

Aaaa hakikaten kızı gibi görüyormuş. Benim kv 'de lafta ayrım yapmaz ama ayrımın babasını yapar.Hersene Eltimin doğum günü kutlanır hazırlık yapılır ben 5 senelik gelin oldum doğum günümu öğrenemedi.Bak görüyorsun bunda ayrım yok dimi şimdi?
Ne ayrımı şekerim resmen öz kızı gibi davranıyor sana :KK53: niye biz böyle insanları çekiyoruz anlamıyorum gerçekten ya

Back