• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem, Objektif Bakar Mısınız?

Merhaba hanımlar konu biraz uzun olabilir, sonuna kadar okuyanlardan objektif bir yorum almak istiyorum sadece.

Ben 6 aylık evliyim başka bir şehirden eşimin yaşadığı şehre gelin geldim. Kayınvalidem sürekli beni kızım gibi göreceğini ve kızına nasıl davranıyorsa bana da o şekilde davranacağını söylerdi hep. Evliliğimizin ilk aylarında da dediği gibi oldu. Ama canımı sıkan bir kaç konu oldu.

Kurban bayramında bizi sabah 7'de çağırıp akşam 10'a kadar bekletti sırf kurban kesilecek bize de pay verilecek diye. Halbuki ertesi gün annemlerin yaşadığı şehre bayramlaşmaya gidecektik uykumuzu alamadan gittik. Kayınvalidem "ne kadar kalacaksınız, çok fazla durmayın hemen gelin" dedi :KK43: 1 gece kalıp döndük.

Yine bayramda bütün sofrayı ben kurup ben kaldırdım. Benden 5 yaş büyük görümcem dana gibi yattı yattığı yerden kalkıp sadece salata hazırladı :KK43: Kızım gibi görüyorum seni diyor kayınvalidem ama aynısını ben yapsam laf söylemese bile rahatsız olduğunu belli ederdi. Bana ayrı kızına ayrı tabi ki davranabilir kızı sonuçta ama yalan söylemesin kızım gibi görüyorum diye.

Kızı, kaynım, eşim diğer küçük görümcem toplaşıp yemek yediğimiz zaman sofraya koymaya unuttuğu bir şey olunca "kırçiçekleri hadi koş kepçe al gel" kaynım su bardağı ister "kırçiçekleri koş bardak al gel" der. Bu nasıl kızı gibi görmek? Orada 2 kızı oturuyor onlara neden bir şey demiyor?

Ben farklı bir şehirdenim geçen eşimin amcasına el öpmeye gideceğiz, bohça hazırlamış laf sokarak diyor ki "sizde nasıl bohça olmaz bu gelinin hediyesidir, sizin kültürünüz adetleriniz nasıl ben bilmem ama nasıl bohça olmaz" diyor. Halbuki nişanda da söylemiştik biz de bohça yok diye anneme babama bohça hazırlamış. Biz hazırlamadık rahatsız oldum bu yüzden.

Sürekli onlara gidelim istiyor ama ben 1 haftalığına annemlerin yanına gitsem " ne zaman geleceksin neden gidiyosun çok uzun kalıyorsun ilk 1 sene gidersin sonra yılda 1 kere gidersin" demeye başlıyor.

Belki diş kovuğunu doldurmayacak şeyler ama sürekli benden hizmet beklemesi canımı çok sıkmaya başladı. Baya gözüme batıyor artık bu konu. Bu kadını sevmek istemediğim için mi batıyor bilmiyorum. Bu yüzden objektif yorumlarına ihtiyacım var.
Objektif olarak yaziyorum annem de bir kayinvalide yengemle beni bir tutmaz tüm isi bana yukler bir kayinvalidem ve gorumcem var kayinvalidem de ayni sekilde benden hicbir sey beklemez her seyi kizindan ister. Ailemde de, eşimin ailesinde de gordugum bu. Gelinle kiz esit tutulmaz gelin daha rahat ettirilir ki neticede el kizi aman bir seye alinmasin diye. Ben de kayinvalide oldugumda aynisini yaparim. Insanlar nasil damadina gelinine boyle pervasizca ve acimasizca davranir anlamis degilim. Kimse gorgusuz degil gittigi yerde illaki ev sahibize hepimiz ufak tefek yardimci oluruz. Ama ev sahibi kendi evindeki insan dura dura her isi misafirden mi bekler allah askina bu nasil bir gorgusuzluk. Bunu hicbir ev sahibi misafire yapmaz ama nedense gelin olunca yuklen babam yuklen. Bana cok ayip geliyor boyle seyler. Onlara bir sey demeye cekiniyorsan birgun esin bir sey isteyince elin ayagin var hayatim kendin alsana derseniz kimse bir daha sizden istemez herkes ne demek istediginizi anlar bence. Ama bana gore sizin asil sorununuz kayinvalidenin ailenize gittiginizdeki tavri ve size soyledikleri. Bu konuda en kisa surede net ve acik bir sekilde susturun ilerde cok basinizi agritir yoksa. Annenize babaniza gidip gelmenize karisma cesaretini esinize bile vermeyin derim. Neden gidiyorsun dedigi anda size neden geliyorsak o yuzden, ozaman sizede gelmeyelim desenize birdaha ki sefere. Esiniz ne diyor bu durumdan haberdar mi ?

Son düzenleme:
Evet baskın karakterli birisi ve üstümde hakimiyet kurmak istiyor. Bir iki kere "onun soyadı x oldu, bizim oldu artık" vs gibi söylemlerde bulundu ters ters bakınca bir daha bunu söyleyemedi. Çok gıcık olmuştum ama :KK62:
sanki parayla mal aldı ,ayyy çok sınır bozucu.:KK11:

İşte yardım istediğim nokta şu, ben kendimi hizmetçi pozisyonuna sokmak istemiyorum ama yapmadığım zaman o bakışları "anneniz yaşlandı artık çok yorgunum" demeleri vs beni çıldırtıyor. O yüzden sesini kessin diye kalkıp yapıyorum ama bundan sonra gidince eşime ya sen yapacaksın ya da beraber yapacağız diyeceğim. Böyle böyle halledicem inşallah :işsiz:

Birazda siz ideal gelin rolü oynamak istiyorsunuz. O bakişlari yok sayabilirsiniz sonuçta.

Siz ortayi bulmalisiniz. Ne fazla arsiz yada saygisiz, ne yapişik, sürekli yardim eden. Yardim etmek kullanilmak değil, ama adi üzerine, yardim. Baktiniz görümcenizde birşey yapmiyor, sizde yapmayin.

Merhaba hanımlar konu biraz uzun olabilir, sonuna kadar okuyanlardan objektif bir yorum almak istiyorum sadece.

Ben 6 aylık evliyim başka bir şehirden eşimin yaşadığı şehre gelin geldim. Kayınvalidem sürekli beni kızım gibi göreceğini ve kızına nasıl davranıyorsa bana da o şekilde davranacağını söylerdi hep. Evliliğimizin ilk aylarında da dediği gibi oldu. Ama canımı sıkan bir kaç konu oldu.

Kurban bayramında bizi sabah 7'de çağırıp akşam 10'a kadar bekletti sırf kurban kesilecek bize de pay verilecek diye. Halbuki ertesi gün annemlerin yaşadığı şehre bayramlaşmaya gidecektik uykumuzu alamadan gittik. Kayınvalidem "ne kadar kalacaksınız, çok fazla durmayın hemen gelin" dedi :KK43: 1 gece kalıp döndük.

Yine bayramda bütün sofrayı ben kurup ben kaldırdım. Benden 5 yaş büyük görümcem dana gibi yattı yattığı yerden kalkıp sadece salata hazırladı :KK43: Kızım gibi görüyorum seni diyor kayınvalidem ama aynısını ben yapsam laf söylemese bile rahatsız olduğunu belli ederdi. Bana ayrı kızına ayrı tabi ki davranabilir kızı sonuçta ama yalan söylemesin kızım gibi görüyorum diye.

Kızı, kaynım, eşim diğer küçük görümcem toplaşıp yemek yediğimiz zaman sofraya koymaya unuttuğu bir şey olunca "kırçiçekleri hadi koş kepçe al gel" kaynım su bardağı ister "kırçiçekleri koş bardak al gel" der. Bu nasıl kızı gibi görmek? Orada 2 kızı oturuyor onlara neden bir şey demiyor?

Ben farklı bir şehirdenim geçen eşimin amcasına el öpmeye gideceğiz, bohça hazırlamış laf sokarak diyor ki "sizde nasıl bohça olmaz bu gelinin hediyesidir, sizin kültürünüz adetleriniz nasıl ben bilmem ama nasıl bohça olmaz" diyor. Halbuki nişanda da söylemiştik biz de bohça yok diye anneme babama bohça hazırlamış. Biz hazırlamadık rahatsız oldum bu yüzden.

Sürekli onlara gidelim istiyor ama ben 1 haftalığına annemlerin yanına gitsem " ne zaman geleceksin neden gidiyosun çok uzun kalıyorsun ilk 1 sene gidersin sonra yılda 1 kere gidersin" demeye başlıyor.

Belki diş kovuğunu doldurmayacak şeyler ama sürekli benden hizmet beklemesi canımı çok sıkmaya başladı. Baya gözüme batıyor artık bu konu. Bu kadını sevmek istemediğim için mi batıyor bilmiyorum. Bu yüzden objektif yorumlarına ihtiyacım var.
Özellikle sonuna kadar okudum patladığın yere gelebilmek için yok anam bu ne sabır :kahve: tavrını belli et kendini kullandırtma dana görümcene söyle kçnı az kaldırıp yardm etsin dile getir yani sen susarsan daha çok ezilirsin öyle boş gazla insan yürümez kvdene de belli et ailene gidip gelme süresine karışamaz orda lafı söyliceksin

Evet zor değil fakat biraz sivri dilli birisiyim bir laf söylersem kırabilirim, kırmadan alındırmadan nasıl baş edeceğim onu öğrenmek istiyorum :KK43:
Çok özür dilerim. Kesinlikle seni doldurmak değil niyetim. Fakat "ilk 1 sene gidersin ailenin yanına sonra senede 1" diyen kayınvalidenin kırmak şöyle dursun, ağzını bile yırtarım. Hiç bi gelin erkeğin ailesinin tapulu malı değil. Ve ne zaman isterse ailesinin yanına gidip istediği kadar kalabilir. Bu durumda fikrini beyan edebilme özgürlüğü yalnızca kadının eşine aittir.

Diğer konular bence tolere edilebilir.

İşte kırmadan tavrımı nasıl koyacağım onu bilemedim. Bundan sonra biraz kırılacaklar ama hadlerini de bilecekler sanırım.
Kesinlikle ses etmedikce iyice tepelere cikiyorlar birde salak yerine koyuyorlar insani valla ben sakaya karisirik soyluyorum yada soyleyip geciyorum kenera .esini eline al kuzum esin arkanda olsun vak bakalim o kaynanan nasil donuyor.

Back