Kayınvalidem, Objektif Bakar Mısınız?

Klasik kaynana işte ama benimkinin yanında melek kalır yine de.

Merhaba ne olursa olsun gelinler farklıdır kızlar farklıdır. Hem de yaşa hürmeten ben de görümcem kalkıp iş yapsın ben oturayım istemem rahatsız olurum. Annem de ablamla ben varken bana iş yaptırır bence bunlar doğal şeyler. Görümcenize de "dana gibi" vs söylemlerde bulunmayın bence kendinizi daha da dolduruşa getirmiş olursunuz.

Bu kayınvalide işlerinde biraz pozitif bakmalı bence insanlar. Neden boş yere kendinizi sıkıyorsunuz küçük şeylere. Siz mutlulığunuza bakın, eşinizle mutlu olmaya çalışın

Benim kaynanam da sen benim kızımsın deyip dururdu. Kurbanda kıyma çektirip köfte yapacağım dondurucu ya atarım işten gelince yersiniz pratik dedi. Ben de memleketteydim o zaman tayin durumum yeni belli olmuştu. Bir geldim ki köfteler görümcenin dolabında hazır. Bana da futbol topu yapıp atmış buzluğuma, bu arada kurbanı da eşim ve ben kestik. Her şeyin en iyisini biliyor güya ama bı kıyma yı inceltip koymayı bilmiyordu mu dersin? Ben inanmadım bilerek öyle koydu ceza gibi.
Peki ben ne yaptım . Bir kez bile o kıymayı eritip pişirmedim. Hepsini kendine götürdüm o pişirdi biz yedik ,
Siz de bazı konularda cevap verin mutlaka kibar bir şekilde ama. Saygısızlık etmeden. Onun dışında kendinizi ezdirmeden ufak getir götür sorun değil bence. Tabi bariz hep senden istiyorsa yine cevabını verin.

Kızım kızım ayağına tüm işi size yaptırıyor çok sinir bozucu. Bir de niye karışıyor bu kadar anlamadım

O zaman sizde görümcenizi teşvik edin hadi kalk beraber halledelim diyerek.
Ben olsam yapardım yani kusura bakmasın da.
Baktım yapmıyor,sadece kendi tabağımı kaldırırdım masadan.

İlk evlendiğimde kv ile birlikte yaşıyordum eşimle her pazar öğlen evden çıkar akşam da canımız istediğinde dönerdik evden çıkmadan eşim lavaboya girdiğinde kadın beni sıkıştırır kapının önüne dikilir ne zaman geleceksiniz der dururdu bende dik dik gözüne bakar canımız ne zaman isterse derdim ilkzamanlar safım tani bilmem derdim akşam geliriz ne yediniz ne kadar harcadınız ben bilmiyorum git oğluna sor dedim eşime de sorsa azarı yiyecek tabi fokur fokur fokurdardı durduğu yerde

canim sana bir abla nasihati kaynanadan ana olmaz gelinden de kiz olmaz istersen 40 yillik gelin ol. istersen 20 tane cocuk dogur hepsi boylee

Her işe sen kalkisma, ic islerinize karismasina firsat verme. Kiscasi yeni gelin gibi davranma. Sana nasil davranacaklari sana bagli

çok büyütülecek dert edilecek bir konu göremedim ama rahatsız oluyorsanız eşinizle konuşun bende yeni evli sayılırım evliliğim ilk ayları eşimin ailesi ordan çıkmayalım isterdi bende ses çıkarmaz giderdim , sonra baktim olmayacak böyle eşimle ufak çaplı bir tartışma çıkardım ben çalışan insanın evimde yatıp dinlenmek seninle vakit geçirmek istiyorum, sürekli ailenle olacaksak neden ayrı eve çıktık vs diye biraz sesimi yükselterek konuştum hop bu gidip gelme konusu haftada 1 e düştü ki ben istemediğim sürece eşim onada zorlamaz , her cumartesi kayınvalidem kayınpederim sabah kalk gel akşama kadar burda otur dediler bir dediler, iki dediler baktılar ben gitmiyorum o konuda kapandı ha onun dışında oraya gidince kendim kalkıp yardım etmediğim sürece kimse kalk şu işi yap demez , kayınvalideniz baskınsa sizde baskın yönünüzü çıkarın ortaya.

İşte nasıl kibarca durumuma çare bulacağım? Hiçbir çıkış yolu bulamadım yardım istiyorum
sofradayken ikide bir bişey istediğinde eşinize "sen getirir misin canım benim hiç halim yok.. hiç sevmem öyle zırt pırt sofradan kalkmayı" vs gibi laflar kurun

ailenizde neden 1 gece kaldınız bir daha yapmayın öyle bişey
orası benim annem babam koca kadınım aklım var fikrim var gibi laflar kurun

Ah canım ahhh bu kadar taviz verirsen bu aile ilişkileri elinde patlar. Benim kv kişisi de öyleydı, eşim üzülmesin diye ses etmedikçe daha da çığırından çıktı evimi yönetmeye kalktı. Patlamam büyük oldu ortalık fena karıstı. O aşamalara gelmeden rahatsız olduğun konuyu açıkca soyle yoksa alışırsa evliliğini hep kendisi yonetmek ister.

Evet zor değil fakat biraz sivri dilli birisiyim bir laf söylersem kırabilirim, kırmadan alındırmadan nasıl baş edeceğim onu öğrenmek istiyorum

siz onu kırmayın diye sizi parmağında mı oynatmasına izin verecesiniz
birkaç kere cevap verince suscaktır
tüm kayınvalideler köprüyü geçinceye kadar benim bir kızım daha oldu kızım der
beklenti içine girmeyin
kv dedi diye 1 gece kalıp dönmeniz çok saçma çocuk musunuz
o istediğini söylesin sizin aklınız uzvunuz yok mu karar verecek buna laf etmeye hakkınız yok çünkü dönün diye kafanıza silah dayamadı
alttan alta gitme falan diye işlemesi sizi bağlamaz
cevap verebilirsiniz "anne böyle söyleyerek ağaç kavuğundan gelmişim hissi verecekseniz ben sizede gelemem de"
ailenle ilgili söz sahibi kesinlikle yapmayın

Sürekli onlara gidelim istiyor ama ben 1 haftalığına annemlerin yanına gitsem " ne zaman geleceksin neden gidiyosun çok uzun kalıyorsun ilk 1 sene gidersin sonra yılda 1 kere gidersin" demeye başlıyor.

buna karar verecek mercii omuymuş pardon. sinir olurum böyle insanlara. Annecim sen anneysen ve evlatlarını yanında istiyorsan benım annemde var. laf söylemeyi cevap vermeyi bilmelisin. yoksa sustukça ezilirsin. kv o potansıyeli gördüm

Ben 13 yıllık evliyim, anlattığın birebir benim kv,eksiği yok fazlası var.İlk zamanlar onları fazla ciddiye aldığım için şimdi kendime çok kızıyorum.
Benimki de yönetmeye kalkıştı.Ben saygısızlık etmedim ama pabuç da bırakmadım pek açıkçası.Baktı onun yoluna gelmiyorum bıraktı beni kendi halime..Şuan neredeyse çekiniyor diyebilirim.Tabi bu duruma gelene kadar ben kendimi çok yıprattım niye soruyor niye karışıyorlar niye herşeyi üsteliyorlar falan diye..Aptal kafam diyorum ne gerek varmış!

İki senedir bir aydınlanma yaşıyorum ,aslında eşim de onların bu tavırlarından hoşnut değil ama idare ediyor, bildiğini okuyor..Sitem ettiğimde ufak tefek şeylere takıldığım için ben suçlu oluyorum neredeyse yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…